TomTom in trek op hoopvolle beurzen

Door AFN op 15 juli 2020 11:51 | Views: 3.948

TomTom in trek op hoopvolle beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen pakten woensdag de opmars weer op na de verliesbeurt een dag eerder. Positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna zorgden voor een hoopvolle stemming op de beursvloeren. Op het Damrak viel het kwartaalbericht van navigatiespecialist TomTom in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 boekte rond het middaguur een winst van 1 procent tot 578,34 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 771,40 punten. De beursgraadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,2 procent.

Volgens Amerikaanse wetenschappers heeft het coronavaccin van Moderna in de eerste testfase bij alle 45 proefpersonen voor antistoffen gezorgd. Daarnaast hebben de proefpersonen geen last gehad van noemenswaardige neveneffecten.

Ayden

Betaalbedrijf Adyen en biotechnoloog Galapagos voerden de stijgers in de AEX aan met winsten van ruim 4 procent. ABN AMRO sloot de rij met een verlies van 1,5 procent. ASML daalde 0,2 procent. De chipmachinemaker wist in het tweede kwartaal de omzet en winst op te voeren, mede dankzij de verschuiving naar thuiswerken vanwege de pandemie. Ook rekent het bedrijf op een verdere omzetgroei in de rest van het jaar. Volgens analisten van KBC Securities viel de omzet in het afgelopen kwartaal wat tegen.

Bij de kleinere bedrijven maakte TomTom een koerssprong van bijna 11 procent. De navigatiespecialist zag de kwartaalomzet fors dalen door de coronacrisis en leed een verlies, maar volgens topman Harold Goddijn laten de operationele inkomsten wel herstel zien na het dieptepunt in april.

Tie Kinetix

Op de lokale markt steeg Tie Kinetix 5,8 procent. Het softwarebedrijf heeft vooralsnog weinig last van de crisis. De vraag naar diensten en de orderinstroom blijven zich volgens het bedrijf naar verwachting ontwikkelen. Wel is met een aantal klanten, die wel last hebben van de coronamaatregelen, een verlenging van de betalingstermijn of een andere regeling getroffen.

Tele2 kreeg er bijna 4 procent bij in Stockholm dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Zweedse telecomconcern. Ook wil het bedrijf aandeelhouders belonen met een speciaaldividend. Het Britse modehuis Burberry zag de kwartaalomzet bijna halveren door de virusuitbraak en zakte ruim 7 procent in Londen.

De euro noteerde op 1,1429 dollar, tegen 1,1399 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 40,82 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 43,43 dollar per vat.

Reacties

9 Posts
Jopie1962
0
Zie bijgaande grafiek, geen rendement sinds 2008.

Men weet blijkbaar van gekkigheid niet waar men het geld moet laten, nou ja, laten we het dán maar in tomtom stoppen.
Bijlage:
Vive tu vida positivamente
0
TomTom is het meest ondergewaardeerde bedrijf van Nederland en de beurs.
De oude tijden van €65,- plus zouden zomaar binnen een jaar kunnen terug keren.
odA neD gaaH
0
quote:

Vive tu vida positivamente schreef op 15 juli 2020 12:07:


TomTom is het meest ondergewaardeerde bedrijf van Nederland en de beurs.
De oude tijden van €65,- plus zouden zomaar binnen een jaar kunnen terug keren.

Nu graag nog even een onderbouwing waarom dit zou moeten gebeuren.
TA=verlies
0
Ooit TomTom aandelen gehad. Na een paar jaar met moeite voor dezelfde koers kunnen verkopen, geen divident natuurlijk. Al die jaren zaten er figuren te posten hoe hard het asndeel wel niet waard zou zijn op basis van van alles en nog wat. Advies: blijf er van af.
TA=verlies
0
" hoe hard het aandeel wel niet zou stijgen en wat het aandeel waard was op basis van..."
Sorry
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.