Beursblik: Shell zet positief stapje in groenere koers

Door ABM Financial News op 25 mei 2021 09:49 | Views: 11.671

Beursblik: Shell zet positief stapje in groenere koers
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft met de verkoop van het belang van 50 procent in de raffinage-activiteiten van Deer Park aan Pemex een positieve stap gezet. Dit blijkt dinsdag uit een analyse van ING.

ING vond de stap verrassend, maar logisch. Toch maakt de transactie op het grote geheel geen zichtbaar verschil. 

De bank schat dat Shell zijn doelstelling om dit jaar voor 4 miljard dollar te desinvesteren eenvoudig haalbaar is, gezien de recente aankondigingen.

Dat impliceert volgens ING ook dat de doelstelling voor de schuldreductie naar 65 miljard dollar meer en meer in beeld komt. En dat geldt volgens de bank ook voor de aangekondigde herstart van een inkoop van eigen aandelen.

ING heeft een Houden advies voor het aandeel Shell met een koersdoel van 16,50 euro.

Het aandeel noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,6 procent lager op 16,36 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

13 Posts
optiejunky
3
ook apart dat ING koersdoel op houden zet, ze schrijven zelf dat de schuldreductie dichterbij komt?
Rai444,44
4
Wat gaat de koper met die raffinaderij doen, gewoon lekker in bedrijf houden en geld verdienen. Zolang de vraag naar olieproducten er is, zullen er partijen zijn die het aanbieden.
suske wiet
2
quote:

optiejunky schreef op 25 mei 2021 09:55:


Hoe groener Shell hoe lager de koers, bizar

inderdaad , ik blijf ook op mijn honger zitten
Het koersdoel ? de spread is enorm ?
Dus blijven zitten op het aandeel en afwachten .
Zeker niet verkopen
theo1
6
Hoezo wordt de wereld er groener van als die raffinaderij niet van Shell maar van Pemex is? Het is nog steeds dezelfde raffinaderij. De wereld wordt ook niet groener door geen olie meer te pompen, maar door geen olie meer te gebruiken. Dit moet niet van de aanbodkant komen, maar van de vraagkant. Als er minder vraag is naar olie, dan komt er vanzelf ook minder aanbod. Je kan de vraag niet afknijpen door minder te produceren. Het enige dat je daarmee bereikt is dat je het aanbod over laat aan de Russen en de Saoedi's, en die geven niet heel erg veel om het klimaat.
ffff
2
Theo,
Gelukkig weer eens een oernuchtere, heldere kanttekening! Uiteindelijk verandert er totaal niets, alleen kunnen de sceptici ietsepietsie minder over Royal Dutch Shell zeuren. En kritiek op Pemex? Wie kent Pemex?
jan de vakman
2
Stijgende olieprijs, mega meer vliegverkeer, toenemende file meldingen, iedereen wil er opuit, bij schuldreduktie onder de 65miljard dividend verhoging +eigen aandelen inkoop, de cijfers voor het 2e kw zullen beter zijn dan de lang niet slechte 1kw cijfers, als je het mij vraagt zeg ik; fors bijkopen, kans op een leuke plus, zeker 90%!!
FORT1944
1
Het gaat hier om de afbouw van schuld , RD heeft een grote schuldenberg door uitstaande leningen en die kan alleen snel verminderen door het afstoten van niet toekomstige kern activiteiten , je moet verkopen wanneer je een koper hebt die een leuke prijs wilt geven . Ook komt er ruimte om terug eigen aandelen in te kopen dat kompenseert de aandeelhouder dan .
Als 80% van de aandeelhouders willen vergroenen moet de RVB wel volgen en het roer omgooien .
Wat de koper PERMEX doet met zijn aankoop of wilt doen voor het milieu moet je bij PERMEX gaan vragen .
GrafZerk
1
quote:

ffff schreef op 25 mei 2021 12:19:


Theo,
Gelukkig weer eens een oernuchtere, heldere kanttekening! Uiteindelijk verandert er totaal niets, alleen kunnen de sceptici ietsepietsie minder over Royal Dutch Shell zeuren. En kritiek op Pemex? Wie kent Pemex?


Pemex en kritiek in Mexico?
Vergeet het maar, das een van de grootste werkgevers daar.
Enige kritiek op feestjes is hoe corrupt die toko is. Van baas to medewerker. Van president tot kiezer.
Dat wordt pas minder als we met zn allen 50% minder olie importeren.

Die raffinaderijen daar gaan door met of zonder Shell.
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.