Beursblik: prestaties Prosus bemoedigend

Door ABM Financial News op 21 juni 2021 09:36 | Views: 7.552

Beursblik: prestaties Prosus bemoedigend
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De sterke prestatie en het herstel van het e-commerce segment van Prosus zijn bemoedigend. Dit stelde analist Ken Rumph van Jefferies maandag in een toelichting.

De autonome groei bij e-commerce was met 54 procent een stuk hoger dan de bank had verwacht. En daarbij liep het verlies ook nog eens flink terug. 

Verder wees Rumph op de kasinstroom van 126 miljoen dollar. Een jaar eerder was dit nog een uitstroom van 338 miljoen dollar. De verliezen bij de divisie maaltijdbezorging liepen terug. Verder hadden het werkkapitaal en het dividend van Tencent een positieve impact.

De analist concludeerde dat de portefeuille van Prosus inmiddels meer waard is dan hij had gedacht. De intrinsieke waarde ligt op ongeveer 39 miljard dollar, exclusief Tencent en Mail.ru. Dat is een stijging van 77 procent op jaarbasis.

Jefferies heeft een Houden advies op Prosus met een koersdoel van 83,00 euro.

Het aandeel Prosus daalde maandag 1,6 procent. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Itelligence
0
Volgens mij ligt die analist van Jefferies onder een steen. Kijk eens naar de cijfers, de balans etc. Koersdoel € 83 ?
Jelle Trader
0
Opmerkelijk dat op dit 'heuglijke' nieuws de koers niet positief reageert! Qua koersontwikkeling (koerspatroon) heeft Prosus veel weg van Just Eat Take Away, ook al zo'n hoogvlieger.
Hans2021
0
quote:

Jelle Trader schreef op 21 juni 2021 10:26:

Opmerkelijk dat op dit 'heuglijke' nieuws de koers niet positief reageert! Qua koersontwikkeling (koerspatroon) heeft Prosus veel weg van Just Eat Take Away, ook al zo'n hoogvlieger.
Tja, qua winstontwikkeling geheel anders.
Rowi62
0
Intrinsieke waarde inclusief Tencent is nu 120 EUR. Koers is 89 EUR. Als Tencent de perikelen met de Chinese overheid oplost (lees afkoopt) schiet de koers van Tencent omhoog naar wat hij eerder was. Ik zeg koop wat call opties Prosus.
quarter
0
Geniet er van zolang het duurt zou ik zeggen, maandelijks lekker bijkopen rond deze niveau's vind ik prima.
mr-rik
0
Advies houden met een koersdoel van 83. Terwijl de koers nu >85 is op dit moment. Gaat nergens over.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.