Wall Street koerst lager

Door ABM Financial News op 2 maart 2023 19:46 | Views: 2.583

Wall Street koerst lager
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteren donderdag overwegend lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalt 0,4 procent op 3.945,09 punten, de Dow Jones index stijgt 0,3 procent op 32.757,05 punten en de Nasdaq noteert 0,4 procent in het rood op 11.331,16 punten. 

"De markt verwacht iets hogere rentes en ook voor een langere tijd, en dat duwt de obligatierentes omhoog en maakt dat aandelen een pauze nemen", aldus Des Lawrence van State Street Global Advisors.

Vanmiddag stonden in de VS twee macro-economische cijfers op de agenda: de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten in het vierde kwartaal. De nieuwe wekelijkse steunaanvragen daalden met 2.000 naar 190.000, terwijl analisten hadden gerekend op 195.000. Inmiddels staat het cijfer al 7 weken op rij onder de 200.000. De arbeidskosten stegen sterker dan verwacht.

"Het zijn dit soort macropublicaties waardoor beleidsmakers blijven herhalen dat ze van plan zijn de rente te verhogen alvorens een pauze in te lassen, en dan de rente nog een hele tijd op een restrictief niveau te laten," aldus econoom Thomas Simons van Jefferies.

De Fed zal de beleidsrente naar verwachting met 25 basispunten verhogen tot een bandbreedte van 4,75 tot 5,00 procent tijdens de vergadering van 22 maart. Sinds de centrale bank ongeveer een jaar geleden begon met het verhogen van de leenkosten vanaf nul, is de S&P 500 index met meer dan 9 procent gedaald.

De euro/dollar handelt donderdagavond op 1,0579 en de Amerikaanse tienjaarsrente is gestegen naar 4,078 procent. De tweejarige variant noteert op 4,929 procent. WTI-olie is een half procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Tesla heeft woensdagavond tijdens een beleggersdag inzicht proberen te geven in de toekomst van de autobouwer, maar belangrijke details in de groeiplannen bleven uit en beleggers reageerden teleurgesteld. Het aandeel daalt 6 procent.

Salesforce.com heeft in het vierde kwartaal de verwachtingen overtroffen en verwacht in het lopende jaar recordwinsten. Aan het einde van het boekjaar, kondigde Salesforce al aan dat het 10 procent van het totale personeelsbestand van circa 80.000 werknemers wil ontslaan. "We hebben teveel mensen aangenomen in aanloop naar deze neerwaartse economische cyclus en daar neem ik mijn verantwoordelijkheid voor", zo stelde CEO Benioff destijds. Het aandeel stijgt liefst 12 procent.

Snowflake is het afgelopen kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, maar boekte wel een hogere omzet. Het aandeel gaat bijna 14 procent lager.

Macy's heeft in 2022 de winstverwachting ruim gehaald. Op een vrijwel vlakke omzet van 24,4 miljard dollar boekte Macy's een aangepaste winst per aandeel van 4,48 dollar. Macy's rekende op een omzet van 24,3 tot 24,6 miljard dollar en een winst per aandeel van 4,07 tot 4,27 dollar. Het aandeel stijgt 10 procent.

Best Buy heeft het in het laatste kwartaal van 2022 beter gedaan dan analisten hadden voorzien, maar de voor 2023 afgegeven outlook schiet tekort. Het aandeel daalt 2 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.