Winst Nokia onder druk

Door ABM Financial News op 20 juli 2023 07:54 | Views: 3.564

Winst Nokia onder druk
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN) Nokia heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink onder druk zien staan, waarbij de macro-economische onzekerheid op de omzet uit netwerkinfrastructuur drukte en Amerikaanse klanten de hand op de knip hielden. Dit bleek donderdag uit cijfers van het bedrijf.

De vergelijkbare nettowinst daalde met 29 procent tot 415 miljoen euro. De omzet liep met 2,8 procent terug tot 5,7 miljard euro. Analisten geraadpleegd door FactSet mikten vooraf op een vergelijkbare nettowinst van 408 miljoen euro. De bedrijfsconsensus hield rekening met een omzet van 5,7 miljard euro.

Nokia verwacht een vergelijkbare ontwikkeling in de tweede jaarhelft voor zijn netwerkinfrastructuur en mobiele divisies. Pas in het vierde kwartaal kan er volgens het bedrijf wat herstel optreden.

Vorige week werd de omzetoutlook voor heel het jaar al neerwaarts bijgesteld, terwijl de verwachtingen voor de operationele marge werden aangescherpt, vanwege het onzekere klimaat voor netwerkinfrastructuur en het mobiele netwerk.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.