Beursblik: verrassend verlies voor Acomo

Door ABM Financial News op 25 juli 2023 11:33 | Views: 3.577

Beursblik: verrassend verlies voor Acomo
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Acomo heeft in de eerste helft van dit jaar verrassend genoeg een handelsverlies gerealiseerd. Dit oordeelde analist Reginald Watson van ING dinsdag in een rapport. 

Acomo leed een verlies op cacaofutures, waardoor de resultaten onder druk stonden. Het bedrijf zegt maatregelen te hebben genomen om de klap deels op te kunnen vangen. 

De vraag naar organische producten stond volgens ING onder druk, nu consumenten selectiever zijn in hun bestedingen, vooral in Europa. In Noord-Amerika deden alle segmenten van Acomo het nog wel goed. "Maar in Europa had Acomo te kampen met een lagere vraag naar belangrijke producten als cacao, vanwege marktprijzen die tot de hoogste niveaus in tien jaar tijd stegen", aldus Watson. 

ING heeft een koopadvies op Acomo met een koersdoel van 25,58 euro. Het aandeel maakte dinsdag een koersval van 6,3 procent tot 20,80 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.