Intel optimistisch over derde kwartaal

Door ABM Financial News op 31 augustus 2023 21:48 | Views: 3.600

Intel optimistisch over derde kwartaal
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Intel loopt momenteel voor op de gemiddelde omzetverwachting voor het derde kwartaal van 13,4 miljard dollar. Dit zei CEO Pat Gelsinger donderdag tijdens een beleggersconferentie.

De topman wees op een gezondere pc-markt en goede vooruitgang in het meerjarige transformatieplan.

In een toespraak op de investeringsconferentie zei Gelsinger ook dat er belangrijke tekenen van vooruitgang waren in de chipfabricage op contractbasis, waarbij hij opmerkte dat een klant een aanzienlijke vooruitbetaling had gedaan voor een chipfabricagetechnologie waarvan Intel hoopt dat het de meest geavanceerde ter wereld zal worden.

Intel voorspelde in juli een omzet van 12,9 tot 13,9 miljard dollar voor het derde kwartaal.  In dezelfde periode een jaar eerder werd een omzet van 15,3 miljard dollar behaald.

Het aandeel steeg richting de slotbel in New York tot 2 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.