WDP houdt winstgroei vast

Door ABM Financial News op 18 oktober 2023 07:30 | Views: 2.810

WDP houdt winstgroei vast
Beeld: WDP

(ABM FN-Dow Jones) WDP heeft over de eerste negen maanden een winstgroei gerealiseerd en bevestigde de jaaroutlook. Dit maakte de vastgoedgroep woensdagochtend bekend.

De EPRA-winst steeg in de afgelopen negen maanden op jaarbasis met 24 procent tot 217,7 miljoen euro. De EPRA-winst per aandeel bedroeg 1,06 euro, goed voor een stijging van 12,0 procent op jaarbasis, toe te schrijven aan een  autonome groei van 6 procent en voorverhuurde projecten en overnames.

In de EPRA-winst per aandeel zat wel een eenmalig, positief effect van 0,05 euro, dat gerelateerd is aan het FBI-statuut en overwegend viel over de eerste jaarhelft.

Het resultaat per aandeel is tevens het gevolg van een stijging van het aantal uitstaande aandelen met 11 procent, na een kapitaalverhoging in 2022. 

Onder de streep restte een nettowinst van 48,7 miljoen euro tegen 588,7 miljoen euro een jaar eerder. Deze is vooral toe te schrijven aan de waardedaling van de portefeuille.

Outlook

WDP verwacht voor het lopende jaar nog altijd een EPRA-winst van 1,40 euro per aandeel, wat neerkomt op een stijging van 12 procent tegenover de 1,25 euro in 2022.

Het bedrijf beschikt naar eigen zeggen over een robuuste balans, een sterke liquiditeitspositie en een gediversifieerde vastgoedportefeuille.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.