CEO: FlatexDegiro is geen overnameprooi

Door ABM Financial News op 24 oktober 2023 17:06 | Views: 3.730

CEO: FlatexDegiro is geen overnameprooi
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) FlatexDegiro is geen overnameprooi, maar wil in een Europese consolidatieslag juist een hoofdrol spelen. Dit zei CEO Frank Niehage dinsdag in gesprek met ABM Financial News.

Enkele dagen geleden leek FlatexDegiro zichzelf in de etalage te zetten in een interview met Reuters.

"Als een strategische partner zich meldt en een bod doet om ons over te nemen, waardoor wij onderdeel worden van een groter geheel, dan zou dat heel logisch zijn", tekende Reuters op.

Volgens Niehage is die uitspraak uit zijn verband getrokken en bedoelde hij louter dat als er een bod komt, hij verplicht is ten opzichte van al zijn aandeelhouders om het gesprek aan te gaan. Maar de topman wil geen overnameprooi zijn. "Wij zijn de consolidator", benadrukte hij tegen ABM Financial News.

Daar heeft FlatexDegiro volgens Niehage ook de ruimte voor, gezien de stevige balans en de winstgevendheid van de onderneming. "Wij zijn robuust en veerkrachtig", aldus Niehage.

De CEO kijkt in zijn overnamehonger vooral naar financiële partijen met veel klanten, maar die zelf nog geen brokerdiensten bieden. "Complementaire bedrijven die winst toevoegen."

Ook bedrijven die actief zijn in de waardeketen van FlatexDegiro kunnen op de interesse van Niehage rekenen. Bijvoorbeeld bedrijven die gespecialiseerd zijn in het 'onboarden' van nieuwe klanten of het 'screenen' van klanten.

"Wij zijn klaar om toe te slaan", aldus Niehage. Maar een overname die gepaard zou gaan met een aandelenemissie ziet de topman op het huidige koersniveau niet zitten.

"Uiteindelijk willen de Charles Schwab van Europa worden, en niet de Robin Hood."

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.