Update: CM.com boekt positieve EBITDA

Door ABM Financial News op 26 oktober 2023 08:40 | Views: 6.828

Update: CM.com boekt positieve EBITDA
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft aan het einde van het derde kwartaal een positieve EBITDA kunnen realiseren. Dit bleek donderdag uit cijfers van het bedrijf.

De brutowinst kwam bovendien op het hoogste niveau ooit uit, na een groei met 3 procent op jaarbasis tot 20 miljoen euro. Ook de brutomarge verbeterde met 6 procentpunt tot 31,6 procent, eveneens een record.

De kosten liepen verder terug, na de implementatie van besparingsmaatregelen en het terugbrengen van het personeelsbestand met 16 procent.

De omzet liep echter ook met 8 procent terug tot 63,2 miljoen euro. Er werden 5 procent minder berichten verstuurd, maar er werden 13 procent meer betalingen verwerkt. 

Outlook

CM.com specificeerde donderdag ook de outlook. Voor het vierde kwartaal wordt gemikt op een groei van de brutowinst met minstens 10 procent. De operationele kosten, voor herstructureringskosten, zullen in de tweede jaarhelft met ongeveer 25 procent dalen op jaarbasis. In de eerste jaarhelft boekte CM.com een kostendaling van 2 procent.

Ook in de laatste zes maanden van het jaar mikt CM.com op een positieve genormaliseerde EBITDA, hetgeen voor het eerst zou zijn sinds de eerste helft van 2021.

De vrije kasstroom zal structureel positief zijn vanaf de tweede helft van 2024, herhaalde CM.com donderdag.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.