FlatexDeGiro gaat aandeelhouders belonen

Door ABM Financial News op 12 december 2023 12:25 | Views: 8.995

FlatexDeGiro gaat aandeelhouders belonen
Beeld: Euronext

(ABM FN-Dow Jones) FlatexDeGiro wil eigen aandelen gaan inkopen en dividend uitkeren. Dit maakte de Duitse broker, die enkele jaren geleden het Nederlands DeGiro overnam, dinsdagmiddag bekend.

FlatexDeGiro wil tot 10 procent van de uitstaande aandelen gaan inkopen gedurende een periode van vijf jaar. Hiervoor moet nog wel goedkeuring worden verkregen van de Duitse toezichthouder BaFin. Ook moeten aandeelhouders groen licht geven.

Daarnaast wil de broker de jaarvergadering voorstellen om op reguliere basis dividend uit te keren. De eerste uitkering zal 0,04 euro per aandeel bedragen.

FlatexDeGiro besloot tot de inkoop en het dividend nu het verwacht dat de CET1 ratio boven de 30 procent zal uitkomen, rekening houdend met de winst in 2023.

In een interview met ABM Financial News begin november hintte CEO Frank Niehage van de broker al op de zeer ruime kapitaalbuffer van meer dan 30 procent, terwijl de toezichthouder niet meer dan 15,4 procent vereist. Niehage zei toen al graag een deel van het surplus te willen aanwenden om de aandeelhouders te belonen.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

5 Posts
Tibetarian
3
maarten030
6
quote:

Tibetarian schreef op 12 december 2023 13:10:

Eerlijk is eerlijk dit heeft Niels goed voorspeld en op ingespeeld.
Niels tipt DEGIRO al toen ze boven € 20 stonden. Een gebroken klok heeft op 2x per dag gelijk...
Perpboy
0
en 2% aandeleninkoop per jaar houdt ook niet echt over. Oke, als de groei veel cash vraagt, laat het dan maar liever in de onderneming. Op effectenkrediet valt toch nog wel iets te verdienen. Risico's beperkt en een mooie vergoeding van de belegger. Dan beter de cash uitlenen dan teruggeven aan de aandeelhouder.
de schaatser
0
quote:

maarten030 schreef op 12 december 2023 13:47:

[...]

Niels tipt DEGIRO al toen ze boven € 20 stonden. Een gebroken klok heeft op 2x per dag gelijk...
Met deze uitspraak doe je Niels te kort. Zijn onderbouwingen en het weerleggen van feiten zijn subliem.
Ik zou het zelf niet beter kunnen. Toch 1 smetje Niels zegt dat je een bescheiden deel van je portefeuille in FDG moet beleggen. Je moet rammen met dit aandeel.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.