Omzetwaarschuwing Mobileye zet Melexis onder druk

Door ABM Financial News op 4 januari 2024 13:35 | Views: 5.813

Omzetwaarschuwing Mobileye zet Melexis onder druk
Beeld: Melexis

(ABM FN) Halfgeleiders met een grote blootstelling aan automotive stonden donderdag onder druk na een omzetwaarschuwing van Mobileye.

Onder meer STMicroelectronics, Infineon en Melexis gaven 4,5 tot 6,0 procent prijs.

Het aandeel Mobileye stond in de handel voorbeurs zelf 22 procent lager.

Het bedrijf stelde na gesprekken met belangrijke klanten dat de meesten nog goed gevulde voorraden hebben. Ze zijn zo voorbereid op eventuele tekorten. Ook werd gewezen op een lager dan verwachte productie voor bepaalde onderdelen in 2023.

Mobileye verwacht dat klanten een groot deel van hun overtollige voorraden zullen gebruiken in de eerste drie maanden van dit jaar, nu de zorgen over verstoringen van de aanvoerketen zijn afgenomen.

Mobileye verwacht voor het eerste kwartaal een circa 50 procent lagere omzet ten opzichte van een jaar eerder, voordat er een normalisering optreedt in de rest van dit jaar.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.