Van Lanschot vindt vers kernkapitaal

Door ABM Financial News op 23 januari 2024 16:24 | Views: 4.449

Van Lanschot vindt vers kernkapitaal
Beeld: Van Lanschot Kempen

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft zijn kernkapitaal uitgebreid met de uitgifte van 100 miljoen euro aan zogeheten Additional Tier 1-obligaties. Dat maakte de private bank dinsdagmiddag bekend.  

De obligaties, met de benaming PerpNC5.7 en een vaste couponrente van 8,875 procent, krijgen een notering aan Euronext Amsterdam. De bij de uitgifte vastgestelde prijs werd niet vermeld door de bank.

Van Lanschot Kempen wil met de opbrengst zijn bestaande AT1-obligaties vervroegd aflossen, wat mogelijk is per 1 april 2024.

De AT1-obligaties behoren tot de meest risicodragende obligaties. Zo raakten houders van AT1-kapitaal van Credit Suisse hun geld kwijt bij de gedwongen overname van de bank door UBS vorig jaar.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.