Media: Microsoft schrapt 1.900 banen bij gamingdivisie

Door ABM Financial News op 25 januari 2024 17:27 | Views: 2.627

Media: Microsoft schrapt 1.900 banen bij gamingdivisie
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Microsoft schrapt 1.900 banen bij zijn gamingdivisie, voornamelijk bij het onlangs overgenomen Activision Blizzard, maar ook bij Xbox en ZeniMax. Dit meldde techwebsite The Verge donderdag op basis van een interne mail van Phil Spencer, die aan het hoofd staat van het betreffende onderdeel.

Het aantal banen dat verdwijnt is omgerekend 8 procent van al het personeel bij de divisie, zo'n 22.000.

"In 2024 willen het management van Microsoft Gaming en Activision Blizzard een strategie en een operationeel plan opstellen met een houdbare kostenstructuur die onze groei ondersteunt. Samen hebben we prioriteiten gesteld, overlap in kaart gebracht en ervoor gezorgd dat we allemaal op één lijn zitten wat betreft de beste groeikansen”, citeerde The Verge de mail van Spencer.

"Vooruitkijkend zullen we blijven investeren in segmenten die ons bedrijf laten groeien en onze strategie ondersteunen om meer games naar meer spelers over de hele wereld te brengen", aldus Spencer.

Naast de ontslagen zal ook bestuursvoorzitter van Activision Blizzard, Mike Ybarra, het bedrijf verlaten, meldde hij op zijn social media. Een nieuwe topman wordt volgens The Verge volgende week benoemd.

Het aandeel Microsoft noteerde donderdag tot een procent hoger.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.