FTC onderzoekt AI-investeringen van grote Amerikaanse techbedrijven

Door ABM Financial News op 25 januari 2024 21:27 | Views: 3.530

FTC onderzoekt AI-investeringen van grote Amerikaanse techbedrijven
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Trade Commission gaat een onderzoek instellen naar de groeiende wapenwedloop tussen de grootste technologiebedrijven om kunstmatige intelligentie te produceren en te commercialiseren. Dit meldde de Amerikaanse toezichthouder donderdag.

Microsoft heeft sinds 2019 zo'n 13 miljard dollar geïnvesteerd in OpenAI in ruil voor het recht op 49 procent van de toekomstige winst. Google en Amazon zijn belangrijke investeerders in Anthropic, een rivaal van OpenAI die in 2021 werd opgericht.

OpenAI is de ontwikkelaar van ChatGPT, de AI-chatbot die in november 2022 werd uitgebracht en nu versies heeft die op maat zijn gemaakt voor zakelijke toepassingen.

"Ons onderzoek zal duidelijk maken of investeringen en samenwerkingsverbanden van dominante bedrijven de innovatie dreigen te verstoren en de eerlijke concurrentie dreigen te ondermijnen", zei FTC-voorzitter Lina Khan donderdag in een toelichting.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.