Jefferies: cijfers AkzoNobel verrassen niet echt

Door ABM Financial News op 7 februari 2024 08:46 | Views: 2.940

Jefferies: cijfers AkzoNobel verrassen niet echt
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van AkzoNobel leverden geen heel grote verrassingen op. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies woensdag.

Akzo rapporteerde over het vierde kwartaal van 2023 een aangepaste EBIT van 221 miljoen euro. Dat is 3 procent lager dan de verwachting van Jefferies van 227 miljoen euro en 4 procent onder de consensus van 230 miljoen euro.

Divisiesgewijs viel Paints tegen volgens analist Chris Counihan, terwijl Coatings meeviel. 

Akzo gaf woensdag als outlook voor 2024 een EBITDA-bandbreedte van 1,5 tot 1,65 miljard euro. Jefferies zit op 1,58 miljard euro en de analistenconsensus op 1,59 miljard euro.

De doelstellingen voor de middellange termijn die Akzo presenteerde, lijken Counihan grotendeels in lijn met zijn eigen verwachtingen.

De analist herhaalde woensdag zijn Houden advies voor AkzoNobel met een koersdoel van 72,00 euro. Counihan rekent vanochtend op wat koersdruk bij Akzo.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.