FT: Sawiris overweegt OCI verder op te breken

Door ABM Financial News op 14 februari 2024 15:57 | Views: 7.255

FT: Sawiris overweegt OCI verder op te breken
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Grootaandeelhouder Nassef Sawiris overweegt om OCI nog verder op te breken. Dit zei hij woensdag in gesprek met de Financial Times, nadat recent al de belangen in Fertiglobe en IFCO werden verkocht voor ruim 7 miljard dollar.

Volgens Sawiris worden alle opties overwogen, en dat kan betekenen dat er nog meer activiteiten worden verkocht. Eén van de opties die Sawiris overweegt is zelfs een verkoop van alle activiteiten, waardoor OCI overblijft als een lege beurshuls, "als cash cow en een machine voor toekomstige investeringen".

"We zijn bouwers geen houders", aldus Sawiris. En als een bedrijfsonderdeel voor een andere partij meer waard is dan voor OCI, "dan is dat de eigenaar die het verdient", meent hij.

Het aandeel OCI noteerde woensdag een half procent lager.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
BultiesBrothers
1
Binnenkort komt er een sloot geld naar de aandeelhouders. Wacht maar af.
Sawiris onderkent ook dat OCI niet heel winstgevend is bij mid cycle prijzen tov de peers.
Hij kan beter zijn geld stoppen in beter renderende assets.
Denk dat Sawiris ook baalt dat ie niet in de ASMLetjes van deze wereld zit met zijn bedrijf.
Dus boel verkopen, doorgaan met misschien alleen maar Texas Blue (2 miljoen ton er jaar) en genieten van het leven aan de Egyptische reviera.
Was er begin 2023 nog, prima vertoeven daar aan de rode zee. Beetje snorkelen.. Zou Sawiris ook moeten doen ;p
Futurum
0
Nee hoor gaat hij niet doen. Heb hem een paar keer mogen ontmoeten, heeft maar één doel: nog meer geld verdienen dan hij nu heeft. Als hij zich terugtrekt gaat hij het geld opnieuw investeren. Kijk maar eens wat hij met Lafarge heeft gedaan. Overigens is hij ook nog grootaandeelhouder bij Adidas.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.