Reuters: NN in gesprek over levensverzekeringen Achmea

Door ABM Financial News op 15 februari 2024 15:29 | Views: 9.176

Reuters: NN in gesprek over levensverzekeringen Achmea
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) NN Group is in gesprek met Achmea over een verkoop van de levensverzekeringentak van de niet-beursgenoteerde verzekeraar. Dit meldde persbureau Reuters donderdagmiddag op basis van vier bronnen.

Ook zou Achmea gesprekken voeren met andere partijen, waaronder Athora, dat net als NN al actief is in Nederland. NN en Athora werkten in 2020 samen bij de overname van Vivat, waarna zij de buit verdeelden.

Enkele dagen terug meldde Achmea al dat het de opties voor de portefeuilles van Achmea Pensioen & Levensverzekeringen verkend. Vooral voor de portefeuille met verzekeringen die niet meer actief worden verkocht, "is het van belang om te blijven zoeken naar manieren om zo efficiënt mogelijk te werken". De verzekeraar zei daarbij zowel interne als externe opties te bekijken.

Zakenbank JPMorgan zou volgens het Financieele Dagblad zijn ingeschakeld om de mogelijkheden in kaart te brengen. De krant noemde eerder deze week als mogelijke kopers Athora, NN Group en de Lifetri Groep. Een andere optie dan verkoop is volgens het FD de herverzekering van de polissen voor een aantal jaar. 

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
MOEdig Voorwaarts
0
@interesse NN:

Maximaal voor de helft van de boekwaarde mag ik als aandeelhouder hopen.

Anders voegt het (ex-synergieën) niet veel toe, aangezien NN op de beurs zelf ook niet echt wordt gewaardeerd.
Hans2021
0
Levensverzekeringen met een gegarandeerde uitkering. Vereist hogere buffers. Onvoldoende rendabel. Achmea wil er niet voor niets vanaf. Als allesetertje is NN uiteraard geinteresseerd, maar of het slim is is een tweede.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.