Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Aalberts

Door ABM Financial News op 23 februari 2024 12:15 | Views: 6.856

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Aalberts
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Zakenbank Jefferies heeft het koersdoel voor Aalberts verhoogd van 52,00 naar 54,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist David Kerstens.

De koersdoelverhoging volgt na de cijfers van Aalberts over 2023. Die waren volgens Kerstens beter dan verwacht.

De analist heeft nu de verwachting voor de EBITA in 2024 met 5 procent verhoogd tot 530 miljoen euro, uitgaande van een herstel in de divisie Building Tech. 

Na de succesvolle afronding van de CEO-transitie, zal de uitvoering van de strategie worden voortgezet. Hierbij zal volgens de bank de nadruk liggen op het optimaliseren van de portfolio, R&D-gedreven autonome groei, een goede executie en duurzaamheid.

Het aandeel Aalberts is volgens Jefferies circa 35 procent goedkoper dan dat van sectorgenoten. Op 54 euro handelt het aandeel meer in lijn met sectorgenoten, aldus Kerstens.

Het aandeel Aalberts noteerde vrijdag op 39,96 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.