Oprichters CM.com gaan belang verkleinen

Door ABM Financial News op 15 maart 2024 18:43 | Views: 9.332

Oprichters CM.com gaan belang verkleinen
Beeld: CM.com

(ABM FN-Dow Jones) Oprichters Jeroen van Glabbeek en Gilbert Gooijers, respectievelijk CEO en COO van CM.com, gaan hun belang in het techbedrijf verkleinen. Dit maakte CM.com vrijdagavond bekend.

Zij willen ieder hun belang van nu 25,4 procent verkleinen naar ongeveer 20 procent. Dit zal geleidelijk gebeuren tussen nu en 2030. Elk kwartaal willen zij samen ongeveer 100.000 aandelen verkopen.

Op deze manier zeggen Van Glabbeek en Gooijers de 'free float' te willen vergroten. Een deel van de opbrengsten van de aandelenverkoop zullen de twee oprichters gebruiken om te investeren in verbeteringen van CM Campus.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Nuchtere Kijk Op
2
Investeren in verbeteringen van de CM Campus? Kunnen ze van dat geld voorlopig niet die obligatie kopen? Staat zelfs onder de 60.
Een beter rendement kun je volgens mij niet maken tot aan einddatum 09-2026 T.w. nu 26,381% en dat gaat de campus vast niet leveren dat rendement. CM (en hun AH's, waaronder zij zelf) is toch ook geholpen met terugkoop v.d. schuld tegen deze koersen?

www.finanzen.net/anleihen/a3kvy4-cmco...

Gr. NKO
MOEdig Voorwaarts
1
De redenen voor verkoop klinken mij ongeveer net zo plausibel in de oren als de oorspronkelijk gegeven reden voor het afblazen van de IPO:

www.quotenet.nl/zakelijk/a29438976/ra...

Uiteindelijk is CM.com (tegen hoge kosten en een wat lagere waardering) in de SPAC van Niek Hoek "geduwd" (terwijl die volgens hun eigen prospectus op zoek waren naar een heel ander type bedrijf, maar "time was running out" ;-)) en is het allemaal toch nog goed gekomen.

Hoewel, volledig cashen op de top had natuurlijk nog mooier geweest.

www.quotenet.nl/financien/beurs/a3746...
www.quotenet.nl/zakelijk/a34231013/se...

In die tweede SPAC is overigens het megasuccesvolle Cabka gestopt, dat momenteel (zo'n twee jaar na de IPO) op een koers noteert die overeenkomt met net iets meer dan de helft van de oorspronkelijke IPO-koers (€5,30 vs. €10), dus dat valt op zich niet eens tegen ;-)
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.