Wall Street koerst af op hoger slot

Door ABM Financial News op 27 maart 2024 18:55 | Views: 2.644

Wall Street koerst af op hoger slot
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag hoger met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,3 procent tot 5.220,86 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent op 39.537,32 punten en de Nasdaq noteerde 0,1 procent hoger op 16.329,19 punten.

De Amerikaanse benchmarks stegen woensdag licht, hoewel beleggers opnieuw voorzichtig waren met het innemen van gewaagde posities in aanloop naar de inflatiecijfers later deze week.

"Na een periode van nieuwe records op de Amerikaanse beurzen, lijken beleggers nu een pas op de plaats te maken. Wat opvalt is dat de beweging de afgelopen dagen zeer beperkt is. Die gematigde volatiliteit komt ook tot uiting in de VIX index die op slechts 13 punten noteert, zei beleggingsspecialist Justin Blekemolen van online broker LYNX. 

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 0,7 procent. De marktindex daalde van 198,2 naar 196,8.

Olie noteerde woensdag 0,5 procent lager op 81,25 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,0820. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0816 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0830 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een vijftal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en economische groeicijfers, gevolgd door de inkoopmanagersindex Chicago, de aanstaande woningverkopen en het consumentenvertrouwen later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Direct Digital Holdings kelderde circa 41 procent, na een verlies van 0,08 dollar per aandeel over het vierde kwartaal, in plaats van een winst van 0,26 dollar waar analisten op rekenden. Het aandeel sloot dinsdag al 8 procent lager.

GameStop stelde teleur met cijfers over het vierde kwartaal en het aandeel noteerde circa 16 procent lager.

Farmaciereus Merck won 4,7 procent. Winrevair, een middel tegen hoge bloeddruk, kreeg goedkeuring van de Amerikaanse medische waakhond FDA. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.