Meerdere inschrijvingen op aanbesteding grootste windparken op Noordzee

Door ABM Financial News op 28 maart 2024 18:06 | Views: 5.282

Meerdere inschrijvingen op aanbesteding grootste windparken op Noordzee
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) In de grootste tenderronde voor windparken op zee in Nederland tot nu toe zijn meerdere aanvragen ingediend. Dit meldde de Rijksoverheid donderdagmiddag.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft meerdere aanvragen gekregen voor beide vergunningen voor windenergiegebied IJmuiden Ver, gelegen op de Noordzee. 

Het gaat om de kavels Alpha en Beta, waar zonder overheidssubsidie twee windparken worden gebouwd die hernieuwbare elektriciteit zullen produceren, met elk een capaciteit van ten minste 2 gigawatt. 

In totaal wordt in één ronde 4 gigawatt vergund, zei de Rijksoverheid. Dit is goed voor ongeveer 14 procent van het totale huidige elektriciteitsverbruik in Nederland.

De RVO zal naar verwachting in juni de winnaars van de tenders IJmuiden Ver kavels Alpha en Beta bekendmaken. 

Netbeheerder TenneT zal de windparken verbinden met het Nederlandse elektriciteitsnet op land. Naar verwachting gaan de windparken eind 2029 of begin 2030 stroom leveren.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.