Beurzen opgelucht na opleving Chinese industrie

Gepubliceerd op 31 maart 2020 11:48 | Reacties: 25 | Onderwerpen: China 

AEX (03 jun)

561,30 +15,18 (+2,78%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen dinsdag opnieuw vooruit. Een onverwachte opleving van de bedrijvigheid in de Chinese industrie in maart zorgde voor opluchting bij beleggers. Ook bood de aanhoudende winstreeks op Wall Street steun aan de beurshandel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 2 procent hoger op 485,61 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een maandverlies van ongeveer 10 procent. Sinds het begin van het jaar heeft de AEX zo'n 20 procent verloren. De MidKap dikte 4,1 procent aan tot 666,78 punten. Frankfurt, Londen en Parijs kregen er tot 2,5 procent bij.

De activiteit in de omvangrijke Chinese industrie nam deze maand toe, nadat de sector in februari nog de sterkste krimp ooit liet zien. Daarmee lijkt de tweede economie van de wereld voorzichtig te herstellen van de zware klap die zij kreeg door de virusuitbraak.

Shell

Shell behoorde tot de sterkste stijgers in de AEX met een winst van 5,3 procent. Het olie- en gasbedrijf ziet aanzienlijke onzekerheid op de oliemarkt door de coronacrisis en de prijzenoorlog. Vooral in maart was een impact op de resultaten te zien, met een relatief bescheiden invloed in de eerste twee maanden van dit jaar. AkzoNobel (min 1,2 procent) stond onderaan. Het verfconcern schrapte zijn vooruitzichten en neemt langer de tijd om zijn herstructureringsprogramma af te ronden.

In de MidKap steeg Air France-KLM 8,5 procent. BAM won 0,9 procent. De bouwer gaat kosten besparen en laat zijn verwachtingen los. Ook zet BAM het mes in het dividendvoorstel. Navigatiedienstverlener TomTom (plus 5 procent) schrapt eveneens zijn verwachtingen en schort zijn aandeleninkoopprogramma op.

Euronext

Euronext klom 3 procent. De beursuitbater heeft besloten toch geen bod te doen op de beurs in Madrid. Fastned steeg 12 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen ten opzichte van februari door de coronapandemie.

In Frankfurt werd HelloFresh 11 procent meer waard. De maaltijdbezorger doet goede zaken vanwege de virusuitbraak en stelt dat de kwartaalwinst aanzienlijk hoger zal uitvallen dan verwacht. Cosmeticamerk L'Oréal zakte 2,3 procent in Parijs, na het intrekken van de verwachtingen als gevolg van de pandemie.

De euro was 1,0975 dollar waard, tegen 1,1029 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 6,2 procent meer op 21,33 dollar. Brentolie werd 3,1 procent duurder op 23,46 dollar per vat.

36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
suske wiet
0
Lijkt te herstellen
Het vrachtverkeer licht bijna stil ;
Hoe kan je dan nog groeien ?
Hopelijk komt na een maand de economie terug een beetje op adem ,maar eerst moeten we door een diep dal .
Ik vrees dat de steun maatregeling niet voldoende is
Waar blijven de testen ?
frkie
0
ook heel logisch:
Fastned steeg 12 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen.
tomansky
0
quote:

suske wiet schreef op 31 maart 2020 11:54:Het vrachtverkeer licht bijna stil ;Bron?

Volgens mij is dit juist de tijd dat vrachtverkeer geen hinder heeft.
Tuut
0
quote:

frkie schreef op 31 maart 2020 12:05:


ook heel logisch:
Fastned steeg 12 procent op de lokale markt. De uitbater van snellaadstations voor elektrische auto's zag de dagelijkse afzet met 70 procent dalen.


Verschillende artikelen met andere kijk opzaken
www.quotenet.nl/zakelijk/a31986584/sn...


www.nu.nl/auto/6041470/omzet-schiet-o...

Hangt er maar net vanaf op welke manier de kop is bepaald.
FairValue
0
Goldfish1080
0
Te vroeg gesproken. Toch wat tegenvallend nieuws en de beurs is alweer 1% kwijt. Als we weer als vanouds gaan stuiteren is dat een slecht teken, mogelijk nieuwe bear markt op komst. Hallelejah van vanochtend is in iedergeval weg.

ING -3%. Heeft niks te maken met nieuws van gister maar wel met een paar idiote uitspraken van onze leuke MKB voorzitter.

Er is een mars gaande richting de "veilige" bedrijven (Shell, ASML, Ahold, Accelor Mittal enzovoorts). Als dit een nieuwe trend is krijgen we straks een tweesplitsing en dan zijn de banken en verzekeraars de klos. Het risico op falliesement of miljardenverliezen van banken zie ik met huidige beurstrend toch wel steeds realistischer worden. Ze kunnen wat hebben maar als ze, compleet onterecht, het pispaaltje worden van deze crisis dan gaat dat de hele economie en beurs vloeren.

Bankaandeel zal ook niet halveren, voor die tijd zullen ze al zijn omgevallen met een nieuwe crisis tot gevolg. Vanochtend zou ik vrolijk met de trend zijn meegegaan en gekocht hebben. Nu zou ik maar even afwachten, dit voelt namelijk niet goed.

ING op dit moment min 3. Hoe lang kan dit doorgaan totdat er echt grootschalige paniek ontstaat? Mainstream nieuws zal dit ook niet ontgaan.
suske wiet
0
We zijn er ons niet van bewust wat het ons al gekost heeft en nog gaat kosten .Wat moeten we doen ?
Vermoed dat we het laagste punt nog gaan opzoeken .
Ik blijf gewoon zitten en afwachten .
Nu verkopen ,ik twijfel .
Niemand kan goede raad geven .
De medicatie blijft te lang in gebreken .
Alleen zuurstof (geld ) is niet genoeg
Goldfish1080
0
quote:

suske wiet schreef op 31 maart 2020 12:29:


We zijn er ons niet van bewust wat het ons al gekost heeft en nog gaat kosten .Wat moeten we doen ?


Tuurlijk weet niemand dat. Dat is deel van de onzekere tijd waarin we nu leven. Stel het virus slaat nu om zich heen in china en wij horen dat over 2 dagen dan is het echt klaar met de bull stemming die vandaag en gister misschien geheersd heeft. Banken en Shell staan in de spotlight, Shell staat ook onder druk door oliecrisis maar iedereen heeft vertrouwen dat het wel weer goed komt. Banken staan onder druk door slechte leningen en domme uitspraken van MKB baas. Dit zet de banken onder hoogspanning, zullen ze de klap overleven?

Als er echt grote bedrijven gaan omvallen zal het toch echt beginnen met de banken. Het sentiment is gewoon bar bar slecht, slechter dan gister zelfs (zie actuale koers). Zelfs als ze de crisis overleven is het maar de vraag of de miljardenwinsten van vroeger nog haalbaar zullen zijn, ik zet er mijn vraagtekens bij. Zelf heb ik ze nog steeds in m'n porto.
Fat Clemenza
0
quote:

tomansky schreef op 31 maart 2020 12:13:


[...]

Bron?

Volgens mij is dit juist de tijd dat vrachtverkeer geen hinder heeft.


www.eurotransport.de/artikel/reaktion...


AE-W10
0
Waarom plaats IEX deze berichten altijd op van die nietzeggende momenten, kan dit niet gewoon aan het einde van de dag? Dit is puur clicks genereren voor niks nieuwswaardigs en alleen maar voorbarige conclusies.
[verwijderd]
2
Dit is geen herstel. Dit komt doordat alle pensioenfondsen wereldwijd verplicht zijn hun kwartaal inkopen te doen dat kan tot en met vandaag.

Vanmiddag gaan ze alles weer verkopen en klapt de boel in elkaar. Einde dag dikke rode cijfers en morgen weer minimaal 10% eraf. Einde week Aex index onder 350 punten.
pietje-2005
0
Die recessie en depressie en meer van dat soort = essies kunnen we wel weer vergeten ;-)
Op naar de 650 !! ;-)
suske wiet
1
Ge voelt de spanning ,ge wilt je handhaven op de rots maar dan zullen de weersomstandigheden bijzonder gunstig moeten blijven .
Hopelijk word de val in de afgrond tijdig onderbroken .
[verwijderd]
2
Dus se srijginen van afgelopen week tot nu was een verplichte inkopen van alle pensioenfondsen. Nu dat klaar is verkopen ze alles weer en gaan de beurzen met vrije val omlaag.

Dus einde dag alles bloedrood!
suske wiet
0
Dat vermoeden heb ik ook dat pensioenfondsen richtlijnen gekregen hebben en meedoen aan speculatie .
Eerst bankaandelen verkopen en dan nadien zeggen dat banken beter geen dividend uit betalen .
Uper
0
quote:

Realist2018 schreef op 31 maart 2020 12:54:


Dus se srijginen van afgelopen week tot nu was een verplichte inkopen van alle pensioenfondsen. Nu dat klaar is verkopen ze alles weer en gaan de beurzen met vrije val omlaag.

Dus einde dag alles bloedrood!


Pfff wat een gezwam
suske wiet
0
Hopelijk houd Nederland zijn been een beetje stijf .
Solidair zijn heeft zijn grenzen .
Klinkt niet sympathiek .
Het is als een kind opvoeden ,zijn wil (altijd) geven en voldoende geld geven is een totaal verkeerde opvoeding.
36 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.