Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave - 2020

5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Kees1
0
quote:

The Third Way... schreef op 1 juni 2020 09:46:

In bijlage onze vierde 1-pager:

1. Waarom de LifeCentral strategie gebaseerd is op een denkfout
2. Waarom Belgie niet bij Nederland hoort
3. De EUR 300 mln lening is 'gecovered'.
4. Hoe doucht u met de bankier?

Volgende week op verzoek de laatste in de reeks om de probleemstelling te duiden. Daarna wordt het tijd om daarmee aan de slag te gaan en oplossingen aan te dragen.

Veel leesplezier…

Ik las de bijlage.
Problematisch verhaal in die zin dat het geen enkele oplossing aandraagt.
Wat is de oplossing? Hoe kom jet hier uit?
Daar gaat het om.
Ik denk dat je op dat punt heel duidelijk richting moet geven.
DeZwarteRidder
0
quote:

Kees1 schreef op 1 juni 2020 12:39:

[...]Ik las de bijlage.
Problematisch verhaal in die zin dat het geen enkele oplossing aandraagt.
Wat is de oplossing? Hoe kom jet hier uit?
Daar gaat het om.
Ik denk dat je op dat punt heel duidelijk richting moet geven.
De enige goede oplossing voor Wereldhave is nog steeds verkoop van WH België.
Happy One
0
quote:

Beursplein 5 schreef op 1 juni 2020 09:29:

Ook moeten we leren van wat er bij fondsen als Intu gebeurd is.

www.intugroup.co.uk/en/

intu.co.uk/
Van dat Intu verhaal ben ik ook geschrokken. Nu is het wel zo dat zij per 31-12-2019 al op een veel te hoge LTV zaten na forse afboekingen in 2019.
Maar dan nog, een lagere huur in combinatie met een lagere yield kan een enorme druk op de waarderingen geven.
Is er een deskundige (Branco, Yunkyard?) die kan aangeven of dergelijke scenario's ook mogelijk zijn voor Wereldhave, Vastned, URW en ECP? Of zat Intu in een ander type centra?
Happy One
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 juni 2020 12:44:

[...]
De enige goede oplossing voor Wereldhave is nog steeds verkoop van WH België.
Als je het verkocht krijgt tegen de beurskoers van WHB wel, maar zo makkelijk is dat natuurlijk niet.
Kees1
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 1 juni 2020 12:44:

[...]
De enige goede oplossing voor Wereldhave is nog steeds verkoop van WH België.
Eens. En dan houd je de zwakke activa over. Die moet je gecontroleerd verkopen over een langere periode. Als het meezit houd je dan nog iets aardigs over voor de aandeelhouders. Wat je in ieder geval niet moet doen is geld weggooien door te gaan verbouwen of wijzigingen in de portefeuille aan te brengen. Gewoon zuinig aan doen en verkopen.
DeZwarteRidder
0
quote:

Kees1 schreef op 1 juni 2020 12:48:

[...]Eens. En dan houd je de zwakke activa over. Die moet je gecontroleerd verkopen over een langere periode. Als het meezit houd je dan nog iets aardigs over voor de aandeelhouders. Wat je in ieder geval niet moet doen is geld weggooien door te gaan verbouwen of wijzigingen in de portefeuille aan te brengen. Gewoon zuinig aan doen en verkopen.
Zelfs de zwakste winkelcentra leveren een veelvoud op van de rentekosten, dus na verkoop van WH België hoeft er niks meer verkocht te worden.
perry1
0
Ik heb heb het idee dat er amper aandelen verkocht worden het lijkt of er een paar met zichzelf aan het handelen zijn
The Third Way...
1
Dank voor de reacties.

1. LTV blijft bij mijn weten toch echt wel relevant, voor toezichthouders (ECB, DNB), bankiers en obligatiehouders hier. Denk aan het alternatief, jouw hypotheek. Bankiers geven bridge loans, obligatiehouders niet, daarom de invalshoek. Duurzaamheid ook relevant en steeds meer. De andere rating is een ESG rating hieromtrent alleen, geen vervanging voor Moody's.

2. Doel van de eerste 5 artikelen is om de uitdaging te duiden. Oplossingen komen, TTW leden hebben al een discussiestuk hieromtrent behandeld en input gegeven wat bijdraagt hiertoe. Dat volgt hier wellicht later...
NLvalue
0
TTW - LTV is een vorm ‘zekerheid ‘ dat de bank zijn geld terugkrijgt . Als je als bankier achterover leunt en dat % voor ultiem waar aanneemt ( in deze tijd dat zelfs toezichthouders de kapitaal eisen van banken aanpassen) mag je er niet verbaasd over zijn dat hij problemen met z’n baas krijgt.

Op 30/6 kunnen we 2 dingen gaan zien (bij elk fonds...)
1) geen wijzigingen op de ‘V’ totdat de gevolgen van Corona voldoende goed ingeschat worden
2) een gedeeltelijk afboeking 6%, 11%? voor ‘bekende ‘ effecten - met onduidelijkheid Wat er nog meer gaat komen.

Voldoende om wat bankiers nerveus te maken. Als je dan als bankier (alleen) nog loopt te zeuren over LTV%, dan heb je royaal gemist dat niks meer zegt over “zekerheid” in de post Corona tijd.

Er zijn financiers die met hele andere definities (dan LTV) van ‘zekerheidstelling’ zullen willen meespelen in t financieringsspel.
The Third Way...
0
www.telegraaf.nl/financieel/185196782...

Inmiddels zijn alle winkelcentra weer open, vertelt zegsman Ruud van Maanen van Wereldhave. „We zitten qua bezoekers nu op ongeveer 80% van vorig jaar. Enerzijds zie je dat mensen er gewoon even op uit willen weer, anderzijds zie je dat ze gerichte aankopen doen.” Volgens Van Maanen koopt de gemiddelde winkelbezoeker meer dan voorheen.

Ook Wereldhave voorziet verdere huuronderhandelingen. „We beginnen nieuwe cijfers binnen te krijgen over de route naar het nieuwe normaal. Dan kunnen we de balans opmaken”, aldus Van Maanen. Hij benadrukt dat huurdeals van geval tot geval worden bekeken. „De een heeft het meer nodig dan de ander.” Daarbij houdt elke verhuurder een dilemma, tekent hij aan. „Moet je partijen gaan helpen die er voor corana al slecht voor stonden?”

Volgens Kempen-analist Kuin rekent de markt op afwaarderingen op winkelvastgoed van fors boven de 20%, in reactie op de verwachte stevige verlaging van de huren en een forse toename van de leegstand. Omdat vastgoed veelal voor 40-45% met leningen gefinancierd is, vertaalt zich dat in nog sterkere daling van de zogeheten intrinsieke waarde per aandeel van vastgoedfondsen.
Marcel H.
0
quote:

perry1 schreef op 1 juni 2020 13:03:

Ik heb heb het idee dat er amper aandelen verkocht worden het lijkt of er een paar met zichzelf aan het handelen zijn
Het geld blijft in de familie. Is al een paar weken gaande.
Marcel H.
0
quote:

perry1 schreef op 1 juni 2020 17:39:

Ik snap niks van deze stijging
De winkelcentra zijn weer open en in de winkels van Wereldhave loopt het storm. Dan krijg je zoiets.
Koffie Verkeerd
1
quote:

perry1 schreef op 1 juni 2020 17:39:

Ik snap niks van deze stijging
de voorafgaande daling was wel logisch?
Marcel H.
0
Short-stock-kosten zijn aanzienlijk verhoogd. Je kunt dus als shorter moeilijker aandelen verkopen aan de hoge bieders. Dan zou er massaal worden verkocht hetgeen tot een stevige koersdaling zou (kunnen) leiden. Diplomatie.
Wim69
0
Snel terug naaar 14 à 15 en dan deze handel buitensmijten. Aan die koers is mijn totale portefeuille aandelen terug positief.
NLvalue
1
iborrowdesk.com/report/WHA.LN

Even graven in mijn geheugen voor de economie les .. als er schaarste ontstaat gaan de prijzen omhoog?

Binnenkort de ontknoping van het GS spel dat ze spelen.

M’n voorlopige analyse:

In de zomer 2019: De shortvolumes zijn te groot geworden voor de marketmaker, Susquehanna en die heeft ‘herverzekerd’ bij GS. Of GS heeft Susq benadert voor een positie

GS bouwde een 3% long en 3% short positie op - netto 0.

De long positie bestond voor een groot deel (1,2mln stuks) uit een call optie die ver out of the money was (maar optisch gezien recht geeft op 2,5% van de aandelen)

22/5 zijn ze onder de 3% long meldin grens gedoken. (Met ongewijzigd bijna 3% short)

Dat geeft ze flexibiliteit om onder de 3% long alles te doen wat hun hart begeert - zonder dat je daar voorlopig een melding van gaat zien.

Dus .. wat doen ze, denk ik; ze zijn bezig een 3% belang terug te kopen. Van die 2,5% out-of-the money call optie gaat 1% expireren in juni of juli. (Als t een jaar contract is). Die hebben ze consequent vast gehouden.

De rest van de out of money calls zijn posities van 100-200k stuks - met waarschijnlijk wisselende (kortere) looptijden.

Je koopt terug, optie vervalt = netto 0 wijziging op de long positie, dus geen meldingsplicht. Herhaal. Herhaal. Klaar - volledige short positie gecoverd.

Geniaal.

Zonder dat ze ooit op de netto short positie lijst zijn geweest (en op shortsell.nl..). Zonder dat de collega short partijen het in de gaten hebben wat de grootste speler aan het doen is.

En, professionele ratten die ze zijn, gewoon doorhappen als je zelf klaar bent met je short positie terugkopen:

Doorkopen , en een netto 3% long positie opbouwen , koop advies afgeven omdat “retail vastgoed toch wel erg afgestraft is”?.. en je collega’s squeezen? Of optreden als financier ‘of last resort’.? Kan allemaal.

Anyway.. mooi aandeel van te leren. Zit je nu mee te lezen , en denken, ik wil toch eindelijk van m’n aandelen af.. dan leg je een verkoop order in ver boven wat je nu denkt dat mogelijk is. Als de vlam in de pan slaat gaat t (tijdelijk) hard. En voor diegene die t leuk vinden om met groot geld wat te handelen.. het volgende leermoment is wanneer het zelfonbrandingspunt bereikt is..

Noot voor perry1 - koersverloop gaat volledig onverklaarbaar zijn. Was je nog niet lang geleden een ‘grote jongen’ als je een order van 5k inlegde - nu moet je toch wel met met een €miljoen komen aanzetten om niet gesneden te worden door (echte) professionals. Denk dat we dagen gaan zien waar veel meer 10/20/50k orders door het boek gaan lopen - en ruim meer dan 1,5mln stuks verhandeld gaan worden..

Heb er zin in..

victory advies
0
Goedendag NL Value,

Het is duidelijk dat u hier veel kennis van heeft. Zou u het verdien model van de shorts in bovenstaand voorbeeld willen toelichten. De shorts verkopen aandelen die ze niet bezitten maar lenen op de huidige koers in de verwachting tegen een lagere koers terug te kunnen kopen en leveren aan de uitlener.

Bij een short Squeeze (oplopende aandelenkoers) komen shorters vast te zitten omdat de aandelen niet meer goedkoop terug te kopen zijn. Ze moeten dus aandelen tegen een hogere waarde terug kopen en die terug leveren aan de uitlener die ze ook nog eens een uitleen provisie moeten betalen. Ik begreep dat dit zo'n extra 0,5% aan rente is.

Als ik u goed heb kunnen volgen dan ontstaat er op korte termijn dus mogelijk een squeeze en kunnen de koersen flink oplopen. De shorters zullen mogelijk op die hogere koers toch weer hun verliezen goed willen maken en opnieuw short gaan? En dus weer 1-3% van de aandelen gaan dumpen?

Conclusie, we gaan eerst een paar euro omhoog met mogelijk het risico door wederom het dumpen van shorts later omlaag te gaan?

Uw toelichting wordt gewaardeerd.

Met hartelijke groet en fijne dag
victory advies

Bijlage:
victory advies
0
Hoi TTW,

"Hoe doucht u met een bankier..."

R..., denk je dat de lezers schoolkinderen zijn....? Het zijn intelligente ervaren mensen die hard gewerkt hebben om geld te investeren voor pensioen of sparen. Mogelijk geen analist of bankier maar ze kunnen prima zelf denken.

Wederom alleen maar negativiteit in jouw stuk, denk je dat de leden hierop zitten te wachten....op jouw verhaaltjes....? Ze willen een overzicht van feiten en vergelijkingen met andere vastgoedfondsen. Calculaties zijn prima als je ze uitlegt.

Je schrijft nooit iets over de shorts terwijl die er voor 25% inzitten bij een recent oplopende koers. Die koers is gemakkelijk weer naar beneden te drukken met 1% short erbij natuurlijk maar toch. WH doet het dus eigenlijk prima.

Stapt 1% van de shorts uit dan stijgt de koers € 2,- nog nooit heb je er iets over geschreven. Natuurlijk moet koers en beleid van elkaar worden onderscheiden maar jouw negativiteit heeft invloed op de aandeelhouders en dus op de koers en dus op de banken.

Aldus maak je het WH en hun directie onnodig moeilijk immers bankiers en de directie van WH lezen zoals je weet ook het forum van IEX dus indirecte veroorzaak je zelf problemen die er mogelijk anders niet waren.

Ik zal mijn reactie dus net als jij op het formum van IEX zetten als was het maar om een klankbord te geven aan jouw negativiteit.

Met andere woorden schrap mij maar van de lijst want wat je doet is waardeloos en alleen maar gericht op jouw eigen ego en het bevestigd keer op keer mijn vermoeden dat jij short gaat.

WH komt er wel ook al zal het een tijdje duren. Ze zijn pro actief en positief bezig daar waar jij wilt leunen op de negatieve aspecten. Ondernemers en aandeelhouders zijn de facto positief.

Wens ik je verder het beste,

Met hartelijke groet,
victory advies
5.581 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 ... 276 277 278 279 280 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 09:43
Koers 13,200
Verschil -0,980 (-6,91%)
Hoog 13,260
Laag 13,020
Volume 89.762
Volume gemiddeld 98.416
Volume gisteren 194.151