Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Arcadis 2023

135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Gadus morhua
0
27 MRT 2023 | Nieuwsbericht
Arcadis begeleidde groene maatlat

Op weg naar een groen en klimaatadaptief Nederland is een belangrijke stap gezet: de ontwikkeling van de ‘landelijke maatlat groene klimaatadaptieve gebouwde omgeving’. Arcadis ontwikkelde deze maatlat samen met TAUW, Ambient en Flo Legal.

De ontwikkeling is belangrijk omdat we nú bouwen voor de toekomst en daarbij is aanpassing aan het veranderende klimaat noodzakelijk. De maatlat schept duidelijkheid voor overheden en voor bouwers en ontwikkelaars. Dat helpt ons bij grote opgaven, waaronder de achteruitgang van biodiversiteit in bebouwd gebied, de woningbouwopgave en de discussies rondom verdozing en verstedelijking.

Versnelt

Bovendien standaardiseert en versnelt de maatlat het proces voor groen en klimaatadaptief bouwen; de vrijblijvendheid voorbij. Het resultaat is een landelijk concreet raamwerk op inhoudelijke thema’s voor beleid, plannen en projecten. Het geeft (de)centrale normen, richtlijnen en adviezen, om over plangrenzen heen te werken vanuit de systeemwerking. Een balans tussen sturing en ruimte voor maatwerk.

Handvatten

Freya Macke: ‘We stelden de inhoudelijke onderbouwing van de maatlat op vanuit onze expertise op klimaatadaptatie en biodiversiteit, aangevuld met boeiende verdiepende gesprekken met landelijke experts op hitte en klimaatverandering bij het KNMI. Zo geven we handvatten over ‘hoe’ te bouwen voor de toekomst. Het was een boeiend traject waarin we kennis samenbrachten met experts en belanghebbenden. Zó werken we samen met alle partijen aan onze toekomst.’

www.arcadis.com/nl-nl/nieuws/europe/n...
voda
1
Beursblik: Bank of America zet koopadvies op Arcadis

Met koersdoel van 48 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Bank of America is donderdag gestart met het volgen van Arcadis met een koopadvies en een koersdoel van 48,00 euro.

Dit koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 30 procent, benadrukt analist Anthony Manning.

Hij vindt dat de winstgroei van Arcadis door de markt wordt onderschat. Manning denkt dat de autonome groei de komende jaren gaat versnellen en dat er ook meer overnames zullen worden gedaan. En door gerichte acties kan Arcadis de marge met 3 procentpunt opvijzelen, denkt hij.

Bank of America rekent op een samengestelde winstgroei van 18 procent per jaar voor Arcadis.

Arcadis handelt tegen een korting van 40 procent in vergelijking tot sectorgenoten. "Dat is onterecht", vindt Manning, die dan ook verwacht dat dit gat de komende periode wordt gedicht.

Het aandeel Arcadis stijgt donderdag 1,0 procent naar 37,96 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Gadus morhua
0
Vandaag wat bijgekocht.

''Amerikaanse opdracht van Siemens voor Arcadis
donderdag 06 april 2023 07:35

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis is door Siemens Real Estate geselecteerd om projectmanagementdiensten te verlenen bij de bouw van een nieuwe fabriek in Lexington in North Carolina. Dit maakte het Nederlandse ingenieursbedrijf donderdagochtend bekend.

Met het project in het Amerikaanse Lexington is een bedrag van 220 miljoen dollar gemoeid. Het betreft onder meer de bouw van een nieuwe fabriek voor treinwagons inclusief onderhoudsfaciliteiten. De werkzaamheden moeten deze zomer van start gaan.''

(ik weet niet of het al eerder is gepost, bericht van een paar weken gelden)
Gadus morhua
0
Door ABM Financial News
op maandag 1 mei 2023
Arcadis aan de slag voor Amerikaanse leger

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis is samen met partner Aecom geselecteerd door de US Army National Guard. Dit maakte het Nederlandse advies- en ingenieursbureau maandag bekend.

De twee bedrijven zullen onderzoek doen naar de aanwezigheid van PFAS in het drinkwater op locaties van de US Army National Guard in de VS. Ook zullen zij oplossingen aandragen voor het probleem.
ischav2
3
Indien de integratie van de overgenomen bedrijven goed verloopt denk ik dat er erg veel potentie in dit aandeel zit. De vraag naar haar diensten blijft alleen maar toenemen: klimaatverandering, milieuproblemen, infra. Verder t.o.v. Haar peers zwaar ondergewaardeerd. Stevig long.
Elrond
0
quote:

ischav2 schreef op 1 mei 2023 11:56:

Indien de integratie van de overgenomen bedrijven goed verloopt denk ik dat er erg veel potentie in dit aandeel zit. De vraag naar haar diensten blijft alleen maar toenemen: klimaatverandering, milieuproblemen, infra. Verder t.o.v. Haar peers zwaar ondergewaardeerd. Stevig long.
Heb dezelfde verwachting als jij
Petex
1
quote:

ischav2 schreef op 1 mei 2023 11:56:

Indien de integratie van de overgenomen bedrijven goed verloopt denk ik dat er erg veel potentie in dit aandeel zit. De vraag naar haar diensten blijft alleen maar toenemen: klimaatverandering, milieuproblemen, infra. Verder t.o.v. Haar peers zwaar ondergewaardeerd. Stevig long.
Eens!
Dit bedrijf is voor mij een "no-brainer" in mijn portefeuille....
Gadus morhua
0
Arcadis heeft wind mee'

Door ABM Financial News
op woensdag 3 mei 2023

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het eerste kwartaal van 2023 vermoedelijk meer omzet geboekt.

"Met een aanhoudende sterke klantvraag, in combinatie met een recordorderboek, voorspelbare prestaties en financiële discipline, zijn we ervan overtuigd dat we op schema liggen om onze strategische doelen in 2023 te behalen", zei CEO Peter Oosterveer half februari vol vertrouwen.
- Advertentie -

Eind 2020 stelde het het advies- en ingenieursbureau zich ten doel per 2023 de omzet jaarlijks met 5 procent te laten groeien met een EBITA-marge van 10 procent. In 2022 steeg de [netto] omzet op jaarbasis, onder meer dankzij overnames, met 18 procent tot 3,0 miljard euro, terwijl de EBITA-marge over het hele jaar uitkwam op 9,8 procent en in het vierde kwartaal van 2022 op de beoogde 10 procent.

Als kers op de taart rapporteerde het concern een recordorderboek van 3,12 miljard euro.

"De marktcondities blijven sterk", voegde het concern toe. "Vooral in Noord-Amerika en Europa vanwege de energietransitie. Daarnaast is veel vraag naar diensten voor milieuherstel, terwijl "waterklanten de focus verleggen van kapitaalinvesteringen naar operationele efficiëntie".

ING rekent voor heel 2023 op een operationele EBITA van 376 miljoen euro op een netto omzet van ruim 3,9 miljard euro. Analist Quirijn Mulder van ING merkte half april nog op dat Arcadis blijft profiteren van de huidige duurzaamheidstrends, hetgeen een "gezonde groei" ondersteunt.

"Hoewel we blij zijn met de recente overnames, die goed passen binnen de portefeuille van Arcadis, presteerden de overgenomen bedrijven ondermaats", aldus Mulder. Dit verhoogt volgens de analist de risico's rond het aandeel. ING paste de ramingen aan, ook wijzend op een succesvolle obligatie-uitgifte. Mulder noemde de waardering van het aandeel nog altijd laag, wijzen op een korting van 20 procent ten opzichte van sectorgenoten. ING heeft een koopadvies op Arcadis met een koersdoel van 44,60 euro.

Bank of America startte in april met het volgens van Arcadis met een koopadvies en een koersdoel van 48,00 euro. Dit koersdoel biedt een opwaarts potentieel van 30 procent, benadrukt analist Anthony Manning.

Hij vindt dat de winstgroei van Arcadis door de markt wordt onderschat. Manning denkt dat de autonome groei de komende jaren gaat versnellen en dat er ook meer overnames zullen worden gedaan. En door gerichte acties kan Arcadis de marge met 3 procentpunt opvijzelen, denkt hij. Bank of America rekent op een samengestelde winstgroei van 18 procent per jaar voor Arcadis.

Voor 2023 mikt Manning op een omzet voor Arcadis van 3,7 miljard euro, maar die zal in 2024 stijgen naar 3,9 miljard euro.
voda
0
Omzet Arcadis stijgt hard door overnames

Ook autonoom groei.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het eerste kwartaal van 2023 flink meer omzet behaald dankzij overnames, maar wist ook autonoom te groeien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers die het advies- en ingenieursbureau verstrekte.

Topman Peter Oosterveer sprak in een toelichting van een sterke vraag naar de dienstverlening van Arcadis en daardoor sterke resultaten. Het integreren van de twee grote overnames IBI en DPS verloopt volgens Oosterveer voorspoedig.

Arcadis zag de omzet op jaarbasis stijgen met 39 procent van 879 miljoen naar 1,22 miljard euro. Autonoom was sprake van een plus van 12,3 procent.

De EBITA liep daarnaast op van 65 naar 87 miljoen euro, een stijging van 33 procent, en de operationele EBITA steeg zelfs met 43 procent naar 92 miljoen euro.

De operationele EBITA-marge verbeterde op jaarbasis van 9,4 naar 9,8 procent.

De vrije kasstroom kwam uit op 108 miljoen euro negatief, na een min van 51 miljoen euro een jaar eerder.

Het netto werkkapitaal bleef gelijk op 12,9 procent van de omzet en het aantal dagen voordat een factuur wordt betaald was 70. Een jaar eerder was dit ook al 70 dagen.

Door de overnames had Arcadis aan het einde van maart een nettoschuld van bijna 1,1 miljard euro, ten opzichte van 205 miljoen euro een jaar eerder.

De orderportefeuille bedroeg per eind maart 3,2 miljard euro, ten opzichte van 2,3 miljard euro een jaar eerder. Autonoom bedroeg de groei van de orders het afgelopen kwartaal op kwartaalbasis 3,9 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Beursblik: Degroof Petercam zet Arcadis op kooplijst

Met koersdoel van 52,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Arcadis verhoogd van Houden naar Kopen met een hoger koersdoel van 52,00 euro.

De solide resultaten van vanochtend laten zien dat Arcadis goed blijft presteren, ondanks het onzekere macro-economische klimaat. De hoge autonome groei in combinatie met een stijging van de marges laten zien dat de diensten van het bedrijf veerkrachtig zijn, aldus analist Luuk van Beek. De focus op duurzaamheid biedt daarbij goede kansen voor de orderinstroom.

Het aandeel Arcadis wordt verhandeld tegen een korting van 35 procent ten opzichte van sectorgenoten. Deze korting ligt boven het gemiddelde van 15 tot 20 procent in het verleden. Ook noteren de aandelen tegen een korting van 10 procent tegen de historische waardering. "Gezien de sterke prestatie van Arcadis, vinden we deze korting overdreven", aldus de analist, die daarop een koopadvies op het aandeel plakte.

Het aandeel Arcadis steeg donderdagochtend met 5,7 procent tot 39,28 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Trx7
0
Gadus morhua
0
Bij opening vandaag schoot de koers in een keer naar de 39,70!!
Heb overwogen om ze te verkopen maar er zit nog veel meer in het verschiet volgens mij.
JAmmer van het slechte beurssentiment maar ben blij dat ik ze gisteren nog gekocht had (e37)
Gadus morhua
0
Op IEX premium nu een artikel ''Groeiversnelling' over Acrcadis.
Er wordt een 'STrong Buy-advies gegeven'
De toekomst van Arcadis ziet er goed uit.
Lees inhoudelijk op IEX-premium
Petex
2
Bron FD:

Troubleshooter met Amerika-ervaring houdt het voor gezien

In het kort

- Ceo Peter Oosterveer (65) vertrekt bij ingenieurs- en adviesbedrijf Arcadis.
- Bij zijn aanstelling zes jaar geleden trof hij een lappendeken van landen en bedrijfjes.
- Zijn ervaring als bouwer in Amerika droeg bij aan het huidige belang van die regio voor Arcadis.

Er hangt die meidag een hardnekkige regenwolk boven de Johan Cruijff Arena en het dak is dichtgeschoven. Veel lager, op de van zonlicht verstoken grasmat, beweegt een metalen arm van tientallen meters breed, volledig behangen met paarse groeilampen.

'Wij hebben dit stadion verduurzaamd', zegt scheidend ceo Peter Oosterveer (65) van advies- en ingenieursbureau Arcadis in de met hout gelambriseerde skybox. Hij doelt op de zonnepanelen op het complex.

Vanaf vrijdagavond kan Oosterveer niet meer over 'wij' spreken als hij het over Arcadis heeft. De aandeelhouders benoemen die dag de Brit Alan Brookes, de huidige operationeel directeur, tot opvolger. Oosterveer gaat met pensioen.

Brookes lijkt de leiding te krijgen over een opgeruimd bedrijf. Het orderboek is op recordhoogte en de financiële prestaties zijn vrijwel op het strategisch gewenste niveau.

Niek Hoek
Dat was begin 2017, toen Oosterveer door de raad van commissarissen onder voorzitterschap van Niek Hoek aan boord was gehaald, heel anders. In januari 2016 was er nog een winstwaarschuwing uitgegaan en een afboeking van tientallen miljoenen gedaan. Zijn voorganger, Neil McArthur, had dure overnames gedaan die minder opbrachten dan verwacht.

Aandeelhouders klopten toen bezorgd aan bij de commissarissen, waarna Oosterveer later dat jaar werd benaderd door een werving- en selectiebureau. Hij ontmoette Hoek, die hem uitlegde hoe zorgelijk de situatie was en hem daarna vroeg of hij er nog zin in had. De in Amerika gevormde manager antwoordde hem dat hij het niet zou doen als alles in orde was.

Oosterveer trof bij zijn komst een lappendeken van internationale organisaties, waar de verantwoordelijkheden in elk land en bedrijf vaak onduidelijk waren. De getogen Alkmaarder, naar eigen zeggen 'van eenvoudige afkomst', zegt er een simpeler groep van te hebben gemaakt, met veel meer aandacht voor personeel en klanten.

Hele kluif
Simpeler, maar wie Arcadis kort probeert te omschrijven heeft daar nog steeds een kluif aan. 'Een advies-, ontwerp-, projectmanagement- en ingenieursorganisatie voor infrastructuur, water, milieu en gebouwen', zegt Wikipedia. Dat kan bondiger, geeft Oosterveer toe en doet een voorzet: 'Design en consultancy voor de natuurlijke en bebouwde omgeving'.

Die natuur werd in zijn periode bij Arcadis steeds belangrijker. Overheden in Europa en Amerika schakelden het bedrijf in om te helpen bij het tegengaan van klimaatverandering. De overgang van fossiele naar duurzame energie is een speerpunt voor veel klanten, en voor Arcadis is het een drijvende kracht achter de omzet en de winst. Amerika wordt daarin steeds belangrijker. Grofweg een derde van de omzet komt nu uit Noord-Amerika, mede door de overname vorig jaar van het Canadese IBI.

Oosterveer, die ooit in de avonduren een hts-studie volgde en daarnaast onderhoudswerk deed voor het toenmalige Hoogovens, deed in zijn carrière jarenlange ervaring op in de Verenigde Staten bij bouwconcern Fluor. Toen hij daar vertrok was hij chief operating officer.

Het lijkt dus geen toeval dat juist onder deze Amerika-kenner het belang van die regio voor Arcadis is toegenomen. Zeker, de nieuwe Inflation Reduction Act (IRA) leidt tot veel investeringen in duurzame energie, waar Arcadis van profiteert. Maar zijn ervaring met zakendoen in Amerika en zijn netwerk moeten ook hebben geholpen. Oosterveer: 'In consensusgericht Nederland is een discussie het begin van een lang proces. In Amerika het einde ervan, en het begin van actie. Arcadis heeft een combinatie van beide culturen.'
voda
0
Jaarvergadering Arcadis stemt in met alle agendapunten

Waaronder dividend en benoeming nieuwe CEO.

(ABM FN-Dow Jones) De jaarvergadering van Arcadis is vrijdag akkoord gegaan met alle agendapunten, waaronder de benoeming van Alan Brookes als nieuwe CEO en bestuursvoorzitter voor een periode van vier jaar. Dit bleek na afloop van de vergadering.

Verder gingen de aandeelhouders ook akkoord met de overige (her)benoemingen en kwam er groen licht voor het voorgestelde dividend over 2022 van 0,74 euro per aandeel.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Interview Peter Oosterveer
Ingenieursbureau Arcadis wereldwijd in top 5, ’olievelden zoeken doen we niet meer’
author avatar
Door YTEKE DE JONG

Updated Gisteren, 12:59
Gisteren, 12:57
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Peter Oosterveer (65) vertrok vrijdag als hoogste baas van ingenieursbureau Arcadis. In 2017 kwam hij aan boord nadat de resultaten en de beurskoers onder druk stonden als gevolg van te dure overnames en problemen in Brazilië en het Midden-Oosten. Na zes jaar ’bikkelen’ is de koers gestegen van €12 naar bijna €40 per aandeel.

Topman Peter Oosterveer van Arcadis, dat de Johan Cruijff ArenA verduurzaamde. MATTY VAN WIJNBERGEN

Na een carrière van 28 jaar bij Fluor, de Amerikaanse branchegenoot van Arcadis, kwam Oosterveer ’ineens’ bovendrijven voor de buitenwereld. Als Ajax-fan beleefde de ceo veel plezier aan het verduurzamen van de Johan Cruijff Arena.

Hoe kwam u in beeld bij Arcadis?

„Van tijd tot tijd werd ik al benaderd, maar in 2017 klopte het profiel met wat ik zelf ook graag wilde. President-commissaris Niek Hoek maakte duidelijk dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn was. Arcadis was niet meer een aantrekkelijk aandeel voor investeerders. Het vertrouwen moest terug en de koers moest nadrukkelijk omhoog door betere prestaties. Hoek wilde geen bezorgde telefoontjes van aandeelhouders meer.” (lacht)

Wat trof u aan?

„Een analist zei vier dagen na mijn aantreden dat Arcadis gedurende elf kwartalen a had gezegd maar b had gedaan. Toen was het zonneklaar dat er heel veel te doen was. Allereerst heb ik de organisatie versimpeld. Aan het extreem ingewikkelde driedimensionale organisatiemodel was geen touw vast te knopen. Terug naar de basis en van daaruit opbouwen. Zo heb ik het aangepakt.”

BEKIJK OOK:
Arcadis kijkt naar andere invulling Groninger gasveld

Het leek u allemaal makkelijk af te gaan.

„Achteraf lijkt het makkelijk, maar ik heb zes jaar gebikkeld. Stelselmatig hebben we probleem voor probleem opgelost. In de jaren daarna hebben we ons teruggetrokken uit het Midden-Oosten en een aantal kleinere landen in Azië. Die focus hielp ook.”

Het succes van Arcadis lijkt toch te liggen in de VS. Het Oosterveer-effect?

„Dat is ook te danken aan onze directeur in de Verenigde Staten, maar het helpt wel dat ik daar voor Fluor heb gezeten. We hebben een mooie staat van dienst opgebouwd. Het startte met de kustbescherming na de orkaan Katrina en dat is in de loop der jaren gevolgd door waterprojecten in New York, maar we doen bijvoorbeeld ook milieuprojecten voor de Amerikaanse defensie.”

BEKIJK OOK:
Arcadis schudt overnamevrees van zich af: ’Willen aangehaakt blijven’

Hoe laat u Arcadis achter?

„Het concern heeft een solide basis, met een enorme potentie. We zijn weer voorzichtig begonnen met overnames, maar hebben ook nog steeds vacatures. We zouden harder kunnen groeien, maar pakken dat voorzichtig aan. De trots is terug bij onze mensen, wat heel belangrijk is.”

U bent langer aan gebleven door corona.

„Eigenlijk zijn we daar best goed doorheen gekomen, mensen werkten thuis en de projecten liepen door. Opvallend genoeg verbeterde de betalingsmoraal, met name van overheden, waardoor we sneller ons geld kregen. We hebben wat loonsubsidie gehad in de VS en het VK, en dat is terugbetaald. Eind 2020 waren er al bijna uit.”

Door de energietransitie lijkt de toekomst van Arcadis verzekerd.

„Wij willen geen klanten meer die ontkennen dat er een klimaatverandering is. Daardoor zijn we selectief. We doen geen exploratiewerk meer voor olie- en gasmaatschappijen, maar we assisteren nog wel bij milieuproblemen en uiteraard met de energietransitie. Wij hebben de luxe dat wij ons dat kunnen veroorloven. Wij zijn de afgelopen jaren gestegen op de ranglijst van de mondiale lijsten en spelen nog steeds Champions League. We zitten in de top vijf, na vier grote Amerikaanse concurrenten."

Vinden beleggers het wel goed dat u omzet laat liggen?

„Arcadis had in het eerste kwartaal marge van 12,3% en we halen nog steeds meer opdrachten binnen dan we werk uitvoeren. Meer kunnen we ook niet doen. We hebben nog een paar duizend vacatures, dus we willen wel.”

Waarom werkt Arcadis dan wel aan de nieuwe pier van Schiphol? Dat is toch ook fossiel?

„De luchtvaart kan verduurzaamd worden en is nodig in de huidige maatschappij. Nieuwe olievelden zijn geen duurzame oplossing. De alternatieven voor de energiewinning zijn dichterbij dan alternatieven voor duurzamer vliegen.”

Blijft Arcadis in Nederland? De top is nu buitenlands?

„Ik kan u verzekeren dat er geen enkele intentie is om te verhuizen. Twee grote aandeelhouders - het personeel en de Nederlandse Heidemij - zijn verankerd in Nederland. Dat is nog steeds het derde land qua omzet na de VS en VK. Daarbij hebben we beschermingswallen, waardoor een vijandige overname niet mogelijk is. Er is geen reden om te vertrekken.”

www.telegraaf.nl/financieel/117107760...
135 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:35
Koers 58,150
Verschil -2,350 (-3,88%)
Hoog 61,600
Laag 56,800
Volume 758.260
Volume gemiddeld 161.089
Volume gisteren 314.362