Aedifica « Terug naar discussie overzicht

Forum Aedifica geopend

828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
wiegveld
1
NIEUWS DOSSIERS
WEEKBOEK
Kan Aedifica in dit moeilijke klimaat geld ophalen?

Delen

SERGE MAMPAEY
Redacteur Beleggen
Vandaag om 16:42
Scherpe waarschuwingen van de centraal bankiers over de hardnekkig plakkerige inflatie bezorgden de beurzen de slechtste week in drie maanden. In deze omstandigheden tracht Aedifica kapitaal op te halen.
Zet u ook een centje opzij voor uw oude dag? Voor als u met een karig pensioen moet rondkomen, en meer moet ophoesten voor dokters en apothekers omdat met de leeftijd ook de gebreken toenemen? Hou best ook wat over voor als u naar een rustoord zou verhuizen. Daar betaalt u in Vlaanderen gemiddeld 2.100 euro per maand voor, leren cijfers van het Agentschap voor Zorg en Gezondheid.
Hopelijk kunt u nog lang en gezond van het leven genieten. Maar wie dacht dat sparen voor het bejaardentehuis via een investering in bejaardentehuizen ideaal was, komt zwaar bedrogen uit. Het gaat niet goed met de aandelen van de eigenaars van zorgvastgoed. De koersen van Aedifica en Care Property Invest halveerden ruim in amper twee jaar. Cofinimmo implodeerde naar zijn laagste peil ooit sinds het in 1994 naar de beurs trok. Nochtans doken de bedrijven jaren geleden op in onze rondvraag bij analisten naar de ideale pensioenaandelen. Valt dat even lelijk tegen.
De uitbaters van rusthuizen bevinden zich vaak in nog veel slechtere papieren dan de eigenaars. Wie in het Franse Orpea investeerde, is bijna alles kwijt. Er doken verhalen op over de verwaarlozing van de bewoners, en Orpea had zich met tonnen schulden overladen om een megalomaan groeiparcours te kunnen neerzetten. In Duitsland gingen exploitanten failliet, zoals Convivo. De uitbaters hebben het moeilijk om de fors gestegen kosten door te rekenen in de dagprijzen. Bovendien is de leegstand toegenomen na de coronacrisis.
Als de huurders het lastig hebben, weegt dat op de eigenaars. Aedifica verhuurt 21 zorgcentra aan Orpea. De Franse groep wil weg uit België, en onderhandelt met Aedifica om de huur van vijf Brusselse rusthuizen stop te zetten.
47.000 bedden

Aedifica was lang een hoeraverhaal van ongebreidelde groei. De Belgische groep is een reus geworden, actief in 8 landen, met 624 panden die goed zijn voor 5,7 miljard euro en meer dan 47.000 bedden. Het aandeel genoot bijna onafgebroken van koopadviezen bij de beurshuizen. Ook nu nog. Die beurshuizen verdienen goed aan het bedrijf. Aedifica huurde liefst acht zakenbanken in om de kapitaalronde van 380 miljoen euro die het deze week aankondigde te begeleiden.
De operatie komt eerlijk gezegd als een verrassing. Aedifica had eerder gezegd wat voorzichtiger te willen zijn en het investeringsritme op een lager pitje te zetten. Bovendien was Aedifica van plan dit jaar voor 150 miljoen euro gebouwen te verkopen. Nu heet het dat het geld moet dienen om op opportuniteiten te kunnen inspelen, en om de balans te versterken.
Aedifica laat zijn aandelenprinter op volle toeren draaien, daarin is het een meester.
De bestaande aandeelhouders kunnen per 11 aandelen intekenen op 2 nieuwe tegen een ‘vriendenprijs’ van 52 euro. De aandelenteller stijgt met 7,3 miljoen stuks of 18 procent. Aedifica laat zijn aandelenprinter op volle toeren draaien, daarin is het een meester. Ieder jaar trekt het met de bedelstaf naar de markt. De voorbije twee jaar was dat alleen bij institutionelen. Die legden vorig jaar 87 euro per aandeel op tafel, en in 2021 nog 102 euro. De jongste ronde bij het grote publiek dateert van 2020 tegen 83,50 euro.
De pot moet telkens meer monden voeden. Dat is geen probleem als de winst en het dividend ook per aandeel aandikken. Ere wie ere toekomt: de voorbije jaren slaagde het management daarin. Aedifica kon de nieuwe stukken ook meestal boven de intrinsieke waarde uitgeven. Nu gebeurt dat tegen een korting van een kwart. Dat is geen creatie, maar een vernietiging van aandeelhouderswaarde. En een slag in het gezicht van de ruim een op de vijf aandeelhouders die recent kozen hun dividend in aandelen in plaats van cash te ontvangen. Zij legden 67,31 euro op tafel, 30 procent meer dan de verse emissieprijs en 18 procent boven de beurskoers.
Aedifica blijft met de nieuwste emissie doen wat het al jaren doet: groeien om te groeien, ongeacht wat, in plaats van zich als een kameleon aan de nieuwe omgeving aan te passen. Care Property is in hetzelfde bedje ziek. Beide hebben geen familiale referentieaandeelhouder om de 'verwaterval' aan nieuwe aandelen een halt toe te roepen. De forse renteklim vergt een voorzichtiger aanpak, want hij maakt projecten een pak duurder en hij weegt op de waarde van de gebouwen.
5%
wiegveld
0
RENTEKLIM
De Britse centrale bank verhoogde de rente in één pennentrek met 50 basispunten tot 5 procent omdat ze de inflatie niet onder controle krijgt.
De renteangst gaf de Euro Stoxx 50 deze week een tik van 3 procent. Zowel de bonzen van de Federal Reserve als die van de Europese Centrale Bank waarschuwden dat de renteverhogingen nog niet achter de rug zijn. De Bank of England trok de rente met liefst 50 basispunten op tot 5 procent omdat de Britten de inflatie maar niet opnieuw in de tube krijgen. Voor de vastgoedmarkt is dat een horrorshow. Ook de Zwitsers en de Noren verstrakten hun monetair beleid.
Een grote slag

Een voorbeeld illustreert de veranderde omgeving goed. Vier jaar geleden sloeg Cofinimmo een grote slag in België door 300 miljoen euro neer te tellen voor 15 rusthuizen, goed voor 1.576 bedden. Het betaalde gemiddeld 188.000 euro per kamer. Omgerekend was dat 3.000 euro per vierkante meter. Dat is zowat de helft meer dan wat je vandaag bij de bouw van een nieuwe woning zou moeten dokken.
Het aanvangsrendement van die mega-aankoop lag bruto op 4,5 procent. Netto moet dat zo’n 4,1 procent zijn. In tijden van nulrentes is dat aantrekkelijk en een logische zet. Maar intussen krijg je op risicoloos Belgisch staatspapier al 3,11 procent. Trackers met Amerikaanse kwaliteitsobligaties leveren 5 procent op. Met Brits staatspapier op korte termijn zit je daar nog boven. Waarom zouden Amerikanen of Britten nog interesse tonen in Cofinimmo, of bij uitbreiding onze andere rusthuisspelers? De portefeuille van Aedifica levert een gemiddeld brutorendement van 5,5 procent op, of netto 5,1 procent.
Cofinimmo maakt wel meer werk van desinvesteringen, door de afbouw van zijn kantorenportefeuille. Dat maakt de kans op een kapitaalronde kleiner. De verkopen gebeuren ongeveer tegen de laatste waarde in de boeken, waardoor Cofinimmo geen minwaarden moet slikken. Het gaat vaak om wat oudere panden die binnenkort renovaties nodig hebben. De verkoop lijkt strategisch een goede zet. Maar het gaat wel om de gebouwen die de hoogste rendementen opleveren. Ze verkopen zal de huurinkomsten en mogelijk de coupon aantasten, al zitten die drukkende factoren al ruim in de koers verrekend.
Wat doet u het best als aandeelhouder van Aedifica? Eerst en vooral moet u beseffen dat de rente nog een tijd de koers zal dicteren. Denkt u dat de rente weer naar beneden gaat, dan kan de koers herstellen. Dat is niet onmogelijk omdat almaar meer signalen opduiken van een fors verzwakkende economie. Deze week stuurde een winstwaarschuwing van het Duitse chemiebedrijf Lanxess een schokgolf door de sector.
Positief is dat het extra kapitaal de schuldgraad van Aedifica zal doen zakken van 44 naar 37 procent. Maar het zal de winst per aandeel met 7 procent aantasten, schat Degroof Petercam. Operationeel blijft het management het ondanks de uitdagingen goed doen. Een opsteker is dat Aedifica het geld ook kan gebruiken als spelers uit noodzaak hun panden dumpen tegen spotprijzen, maar daarvoor lijkt het nog wat vroeg.
De prijs voor de nieuwe aandelen is bewust zo laag gezet om zo veel mogelijk beleggers over de streep te trekken. Het lijkt op de strategie van een oude autoverkoper van het Britse Austin Rover die ik kende. De wagens waren gammel, maar niemand bood zulke interessante voorwaarden voor een tweedehands Austin als de garage zelf. Waarop de klanten telkens een nieuwe Austin of Rover aanschaften.
wiegveld
0
Ik acht zelf kans niet uitgesloten dat koers komende week naar de €52 zakt en de rights dus waardeloos aflopen.
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

Kruid schreef op 23 juni 2023 18:22:

Goede avond AED-beleggers; Ik heb mijn rechten nog niet uitgeoefend want na onderzoek ben ik de mening toegedaan dat de koers nog wel eens verder zou kunnen zakken naar 53 a 54 Euro; daar ik de warrants verder zie zakken. Ik hou er tevens rekening mee dat na de toekenning van de nieuwe aandelen nog enkele spelers met verlies zullen verkopen. Sorry; al bij al vrees is dat de uitoefening van mijn rechten niet interessant zal is. Benieuwd?
Als je die mening bent toegedaan had je je rechten beter z.s.m. kunnen verkopen, maar jij kiest er kennelijk voor de waarde daarvan te zien verpieteren om vervolgens niet in te schrijven??
MOEdig Voorwaarts
1
quote:

Peukie schreef op 23 juni 2023 22:08:

Hi forumleden, weet er iemand toevallig waar de ‘Dividend reservation’ betreffende Aedifica op DEGIRO vandaan komt? Het lijkt om 1,8716 per aandeel te gaan
Tegelijkertijd met het "eraf gaan" van de claim is het aandeel ook ex-dividend gegaan; reeds bestaande aandelen gaven daarbij recht op zeg maar de helft van het beoogde jaardividend over 2023. De nieuw uit te geven aandelen delen dan vanaf begin juli volledig mee:

Priority Allocation Rights
The Priority Allocation Rights (coupon no. 32) will be detached from the Shares on 21 June 2023 (after
closing of the markets – ex-coupon date 22 June 2023) and are expected to be tradable on the regulated
markets of Euronext Brussels and Euronext Amsterdam under the ISIN-code BE0970183860 during the
Subscription Period. Purchasing or selling Priority Allocation Rights may entail certain costs

Right to dividends
Barring unforeseen circumstances, the board of directors of the Company estimates the gross dividend
for the current 2023 financial year at EUR 3.80 per Share and thus re-confirms the dividend outlook
included in its Q1 2023 Interim Report published on 10 May 2023.
As a result, the board of directors of the Company estimates the gross dividend represented by:
- coupon no. 33 representing the right to the pro rata temporis dividend for the current 2023
financial year for the period starting from 1 January 2023 (including) up to and including 3 July
2023, at EUR 1.9156; and
- coupon no. 34, or, if applicable, one of the following coupons, which represents the right to the
pro rata temporis dividend of the current 2023 financial year as from 4 July 2023, and which will
be attached to the New Shares, at EUR 1.8844.

[..]

Detachment of coupon no. 33 representing the right to the pro rata temporis dividend of
the current 2023 financial year for the period from 1 January 2023 up to and including 3
July 2023, which shall not be attributed to the New Shares: 21 June 2023 after closing of
the markets (ex-coupon date 22 June 2023)


Het lijkt er trouwens op dat het bedrag dat Degiro alvast reserveert niet helemaal correct is. Ik vermoed dat dit uiterlijk op het moment van de daadwerkelijke uitkering zal worden gecorrigeerd.
Hoover
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 23 juni 2023 16:07:

[...]

Je hebt elf rechten nodig om twee aandelen te mogen kopen met bijbetaling van €52 per aandeel.

Je hebt dus 5,5 "warrant" nodig voor 1 aandeel.

5,5 * 0,82 = 4,51 + 52 = 56,51 kostprijs per aandeel als je nu de rechten koopt, inschrijft en die €52 bijbetaald. De huidige koers van het aandeel is €56,60. Daar zit dus weinig "licht" tussen.

PS

Ik heb van de week nog eens wat beter naar Aedifica gekeken en geconcludeerd dat ik ook op deze koers geen interesse in de aandelen heb. Diverse andere vastgoedfondsen noteren ook een stevige discount tov boekwaarde en ik vind de balansverhoudingen na emissie (en m.i. te verwachten afschrijvingen) nog niet heel ruim. De yields waartegen e.e.a. in de boeken staat en waarvoor nieuwe avonturen wordt aangegaan houden m.i. namelijk niet over in dit renteklimaat (5-6%). Verder heb je hier waarschijnlijk ook last van de FBI-kwestie ("belastingdingetje" voor het Nederlandse vastgoed -11% van de portefeuille-). Daarnaast heb ik twijfels (ook van morele aard) bij het type huurder van de panden van Aedifica (ik geloof 91% "for profit"-organisaties en dat bij zorg voor kwetsbare mensen). Orpea need I say more ;-)
dank voor je analyse, ik denk na over een eerste positie. 5-6% yield is idd aan de lage kant, echter ze hebben wel firepower om de cash in additionele yield om te zetten. Laten we dan op 7-8% uitkomen en door verdere indexatie richting de 10%.. Is dat realistisch? Overigens is de bezettingsgraad 100% en dat lijkt me goed houdbaar in deze sector.
Pietje Bell
0
junkyard
2
Bijzondere achtergrond van de emissie, Aedifica plaatst deze grote ronde tegen hoge korting ook om zich als koper te kunnen manifesteren:

trends.knack.be/kanaal-z/z-nieuws/bek...

Voor mij is deze motivatie en de hoogte (en timing) van huidige kapitaalronde misplaatst, bij 52 euro per aandeel en 5 euro resultaat (forecast 2023) betekent dit bijna 10% kapitaalkosten deze emissieronde. Aedifica gaat geen sterk vastgoed vinden dat tegen een yield van 8-10% wordt aangeboden. Als dit toch het geval is, dan kan Aedifica dit vastgoed beter niet kopen omdat de waarderingen in eigen portefeuille (NIY nu 5,1%) dan ook zwaar onder druk komen te staan en Aedifica dan juist kapitaal binnenboord moet houden om deze waarderingstik op te vangen (om LTV niet te zwaar op te laten lopen en niet opnieuw tegen zware discounts de hand op te houden bij beleggers).

Aedifica zal (balans)groei nu echt even los moeten laten en focus moeten leggen op financiële discipline (risicobeheersing). Pas wanneer beurskoers boven boekwaarde ligt is verdere groei (vanuit een emissie) en aanvang van nieuwe projecten (+aankoop vastgoed) denkbaar.
Lud
0
Toch maar ingegaan op de kapitaalverhoging na het lezen van het artikel van Gert De Mesure in het VFB magazine
SIMBA
0
Dag, kan iemand mij verduidelijken hoe het gaat met de 'scripts' op vrijdag ?
- "veiling" op vrijdag
- wordt de waarde automatisch door je bank gestort op 7 juli ?
- moet er voor vrijdag een soort 'verkoop' order doorgegeven worden ?

nb wat een onstabiel vastgoed aandeel 2021-2023 ! (tja, ook andere hebben hetzelfde lot)
wiegveld
0
quote:

Hoover schreef op 24 juni 2023 11:48:

[...]

dank voor je analyse, ik denk na over een eerste positie. 5-6% yield is idd aan de lage kant, echter ze hebben wel firepower om de cash in additionele yield om te zetten. Laten we dan op 7-8% uitkomen en door verdere indexatie richting de 10%.. Is dat realistisch? Overigens is de bezettingsgraad 100% en dat lijkt me goed houdbaar in deze sector.
Aandelen gaan als t zo door gaat voor €52 verkocht worden, dan lopen de rights waardeloos af.
stiertje
0
quote:

SIMBA schreef op 26 juni 2023 14:46:

Dag, kan iemand mij verduidelijken hoe het gaat met de 'scripts' op vrijdag ?
- "veiling" op vrijdag
- wordt de waarde automatisch door je bank gestort op 7 juli ?
- moet er voor vrijdag een soort 'verkoop' order doorgegeven worden ?

nb wat een onstabiel vastgoed aandeel 2021-2023 ! (tja, ook andere hebben hetzelfde lot)
Vioor ieder aandeel heb je een recht (warrant) ontvangen, 11 warrants geven je het recht om 2 aandelen te kopen tegen 52 euro.
Als je niets doet met je warrants, lopen ze waardeloos af. Wil je de warrants gebruiken om aandelen te kopen, dan zal je dat aan je broker /bank moeten melden. Je moet dan voldoende geld en rechten hebben om het door jou opgegeven aantal aandelen aan te kopen. Er zal dan nog enige tijd overheen gaan, totdat ze ook in je aandelenportefeuille verschijnen.

Heb je een aantal warrants dat niet deelbaar is door 11, dan kan je er bijkopen, of verkopen. Let er wel op dat er dan aan- of verkoopkosten in rekening worden gebracht. Door erin te handelen kan het zijn dat je meer kosten maakt, dan dat de transactie je oplevert ....

Daarnaast is er nog het dividend; dat wordt normaal gesproken automatisch door je bank bijgeschreven, ook geruime tijd na de ex-dividend datum.
SIMBA
0
ok, correctie, betreft warrants geen scripts...

ondertussen de warrants verkocht, ik wacht de "veiling" niet af.
ik heb stevige positie in het aandeel, mijn verwachting (en hoop) is dat in 2024 2025 de waarde terug boven de
100 euro gaat (anders groot tandengeknars bij mij EN de institutionelen !)
Tibetarian
0
Bij mij is DeGiro begonnen met het in gang zetten van de transacties. De aankoop van de emissie aandelen staat in mijn transactie geschiedenis, geld afgeschreven.

Ik heb nu 3 producten in mijn portfolio weergegeven:
Reguliere Aedifica aandelen
Non-tradeable Aedifica aandelen met aankoop €52
Warrants
KLKC
0
Iemand die belegd via ING?

Deze week al meerdere keren gebeld met de ING klantenservice, zij geven nu aan dat ik als Nederlandse ING klant geen gebruik kan maken van de claim emissie. Dit is volgens hen enkel voor hun Belgische klanten.

Echter heb ik wel netjes de ''Aedifica rights 29-06-2023'' bijgeschreven gekregen in mijn portefeuille.

Ik wil graag al vanaf de 22ste meedoen met de Emissie, echter maakt de ING dit onmogelijk voor me.

Zijn er meerdere mensen met dit of een soortgelijk probleem?
Spanki
0
quote:

KLKC schreef op 27 juni 2023 11:32:

Iemand die belegd via ING?

Deze week al meerdere keren gebeld met de ING klantenservice, zij geven nu aan dat ik als Nederlandse ING klant geen gebruik kan maken van de claim emissie. Dit is volgens hen enkel voor hun Belgische klanten.

Echter heb ik wel netjes de ''Aedifica rights 29-06-2023'' bijgeschreven gekregen in mijn portefeuille.

Ik wil graag al vanaf de 22ste meedoen met de Emissie, echter maakt de ING dit onmogelijk voor me.

Zijn er meerdere mensen met dit of een soortgelijk probleem?
Spanki
0
Inderdaad heb dezelfde ervaring met ABN AMRO>
U mag meedoen met de claimemissie als u ingezetene van Belgie danwel geclassificeerd bent als MiFid 11 Professional.
Dat zijn we dus niet. Begrijp niet wat de diepliggende achtergrond hiervan is.
MOEdig Voorwaarts
0
Bovenstaande zou inderdaad een goede verklaring kunnen zijn.

Afhankelijk van de omvang van de positie en de hoogte van de transactiekosten bij je broker zou je dit kunnen omzeilen door de rechten (die overigens nauwelijks nog iets waard zijn) op de beurs te verkopen en naar rato (of meer danwel minder) zelf aandelen bij te kopen (als je dat uberhaupt zou willen).

Niet-uitgeoefende rechten zullen worden aangeboden aan institutionele beleggers. Met enig geluk krijg je dan nog iets uitgekeerd, maar in de praktijk moet je je daar waarschijnlijk niet al teveel van voortstellen. Zeker in dit geval lijkt me al een hele opgave die resterende aandelen uberhaupt voor €52 te plaatsen ((te) kleine discount tov huidige koers). Weet overigens niet of de emissie gegarandeerd is door de "bookrunners", maar in dat geval blijven zij mogelijk met de overgeschoten aandelen zitten.

Private plaatsing van Scrips

De Onherleidbare Toewijzingsrechten die (i) niet werden uitgeoefend tijdens de Inschrijvingsperiode of (ii) verbonden zijn aan Bestaande Aandelen op naam (a) waarvoor niet tijdig een naar behoren ingevuld inschrijvingsformulier of verzoek tot dematerialisatie werd ontvangen, (b) die (niettegenstaande een opdracht daartoe werd gegeven door de relevante Bestaande Aandeelhouder op naam door middel van een tijdig ingevuld en ingediend formulier met een verzoek tot verkoop van Onherleidbare Toewijzingsrechten) niet konden worden verkocht in naam van de Vennootschap en voor rekening van de relevante aandeelhouder op naam door BNP Paribas Fortis omdat de markt voor Onherleidbare Toewijzingsrechten zich niet ontwikkelde of illiquide bleek te zijn, waarvoor BNP Paribas Fortis geen garanties kan geven en daarom naar best vermogen handelt, of (c) die werden uitgeoefend, maar waarvoor de totale Uitgifteprijs niet tijdig en/of correct werd betaald, en die daarom worden gekwalificeerd als niet-uitgeoefende Onherleidbare Toewijzingsrechten, zullen ongeldig worden en zullen niet langer kunnen worden uitgeoefend door de personen die ze aanhouden. Dergelijke nietuitgeoefende (of als zodanig gekwalificeerde) Onherleidbare Toewijzingsrechten zullen automatisch omgezet worden in een gelijk aantal Scrips. Deze Scrips zullen te koop aangeboden worden door de Joint Bookrunners aan Belgische en internationale institutionele investeerders middels een vrijgestelde private plaatsing in de vorm van een ‘accelerated bookbuilding’ (een versnelde private plaatsing met samenstelling van een orderboek) uitgevoerd buiten de Verenigde Staten van Amerika in overeenstemming met Regulation S van de US Securities Act zoals gewijzigd, en meer specifiek in de EER, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving in deze jurisdicties (de “Private Plaatsing van Scrips”), die zo spoedig mogelijk na de afsluiting van de Inschrijvingsperiode, en in principe op 30 juni 2023, zal plaatsvinden.

Kopers van Scrips moeten inschrijven op de resterende Nieuwe Aandelen aan dezelfde prijs en tegen dezelfde Inschrijvingsratio als degene die van toepassing is op een inschrijving door de uitoefening van Onherleidbare Toewijzingsrechten. De verkoopprijs van de Scrips zal worden vastgesteld door de Vennootschap in overleg met de Joint Bookrunners, op basis van de resultaten van het versnelde private plaatsing met samenstelling van een orderboek in het kader van de Private Plaatsing van Scrips. De netto-opbrengst van de verkoop van deze Scrips (d.w.z. na aftrek van de kosten, uitgaven en lasten van welke aard dan ook die door de Vennootschap zijn opgelopen in het kader van de Private Plaatsing van Scrips) (het “Excedentair Bedrag”), zal evenredig worden verdeeld onder alle houders van Onherleidbare Toewijzingsrechten (i) die niet zijn uitgeoefend tijdens de Inschrijvingsperiode of (ii) die zijn verbonden aan Bestaande Aandelen op naam (a) waarvoor niet tijdig een naar behoren ingevuld inschrijvingsformulier of verzoek tot dematerialisatie is ontvangen, (b) die (niettegenstaande een instructie dienaangaande werd gegeven door de relevante Bestaande Aandeelhouder op naam in een tijdig ingevuld en ingediend formulier met een verzoek tot verkoop van Onherleidbare Toewijzingsrechten) niet konden worden verkocht in naam van de Vennootschap en voor rekening van de relevante aandeelhouder op naam door BNP Paribas Fortis omdat de markt voor Onherleidbare Toewijzingsrechten zich niet ontwikkelde of illiquide bleek te zijn, waarvoor BNP Paribas Fortis geen garanties kan geven en daarom naar best vermogen handelt, of (c) die werden uitgeoefend maar waarvoor de totale Uitgifteprijs niet tijdig en/of correct werd betaald, en bijgevolg worden gekwalificeerd als niet-uitgeoefende Onherleidbare Toewijzingsrechten, op vertoon van coupon nr. 32, in principe vanaf 7 juli 2023. Als het Excedentair Bedrag gedeeld door het totale aantal niet-uitgeoefende (of als zodanig gekwalificeerde) Onherleidbare Toewijzingsrechten minder is dan EUR 0,01, zullen de houders van coupon nr. 32 geen recht hebben om enige betaling te ontvangen, en zal het Excedentair Bedrag worden overgedragen en toekomen aan de Vennootschap.
stiertje
0
quote:

KLKC schreef op 27 juni 2023 11:32:

Iemand die belegd via ING?

Deze week al meerdere keren gebeld met de ING klantenservice, zij geven nu aan dat ik als Nederlandse ING klant geen gebruik kan maken van de claim emissie. Dit is volgens hen enkel voor hun Belgische klanten.

Echter heb ik wel netjes de ''Aedifica rights 29-06-2023'' bijgeschreven gekregen in mijn portefeuille.

Ik wil graag al vanaf de 22ste meedoen met de Emissie, echter maakt de ING dit onmogelijk voor me.

Zijn er meerdere mensen met dit of een soortgelijk probleem?
Ik beleg bij DeGiro en ben Nederlander. Ik heb inmiddels al Non tradable Aedifica aandelen in mijn portefeuille bijgeschreven gekregen, in ruil voor de rechten + 52 euto per aandeel. Ik zie ook niet staan dat het alleen voor Belgische klanten zou zijn, maar wellicht heb ik nog niet goed genoeg gelezen. Hier staan de details: aedifica.eu/wp-content/uploads/2023/0...
maarten030
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 27 juni 2023 11:57:

Bovenstaande zou inderdaad een goede verklaring kunnen zijn.

Afhankelijk van de omvang van de positie en de hoogte van de transactiekosten bij je broker zou je dit kunnen omzeilen door de rechten (die overigens nauwelijks nog iets waard zijn) op de beurs te verkopen en naar rato (of meer danwel minder) zelf aandelen bij te kopen (als je dat uberhaupt zou willen).

Niet-uitgeoefende rechten zullen worden aangeboden aan institutionele beleggers. Met enig geluk krijg je dan nog iets uitgekeerd, maar in de praktijk moet je je daar waarschijnlijk niet al teveel van voortstellen. Zeker in dit geval lijkt me al een hele opgave die resterende aandelen uberhaupt voor €52 te plaatsen ((te) kleine discount tov huidige koers). Weet overigens niet of de emissie gegarandeerd is door de "bookrunners", maar in dat geval blijven zij mogelijk met de overgeschoten aandelen zitten.
Zelf heb ik 250 stuks voor een GAK van € 64.30 ongeveer momenteel. De warrants heb ik verkocht op een koers van € 57.60. Ik sta wel open voor 125 stukken extra te kopen, maar vaak is het zo dat de koers richting de emissieprijs beweegt. Ook veert de koers daarna vaak weer op. Ik hou persoonlijk liever de 125 extra aandelen qua aankoop zelf in de hand. € 52 vind ik een mooie koers voor Aedifica, maar niet voor extra aandelen. Dan denk ik echt aan € 40-45 als het daar ooit op zal komen.
828 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 60,200
Verschil +1,000 (+1,69%)
Hoog 60,500
Laag 59,200
Volume 54.790
Volume gemiddeld 73.492
Volume gisteren 46.724