Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra 2023. The Rise of the Phoenix.

2.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
de tuinman
2
quote:

Marbella schreef op 17 juli 2023 11:26:

En mithra, ALWEER rode neuzen dag....all time low...whoa....
Jij bent wel een meerwaarde voor dit forum zeg. En dat elke dag weer.
JdeFL
3
Heb me lang afgevraagd waarom mithra geen 'massa' geld ophaalde aan 20€ en meer. Een beetje zoals een Argen-X nu doet.
Omdat de hoofdaandeelhouders niet konden volgen? En hun belang op peil wilden houden? Kortzichtige gierigheid, doet henzelf wel helemaal de das om nu, achteraf bekeken.
JdeFL
2
quote:

Warrige Buffel schreef op 21 juli 2023 10:11:

Is er gewoon geen handel of wat is er aan de hand?
Naar
live.euronext.com/nl/product/equities...
gaan.
Bovenaan staat 'continuous trading', geen 'halted' of 'suspended' of 'closed'. Dus gewone handel.
Helaas, een feestdag, off day voor de market maker.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 21 juli 2023 11:14:

Helaas, een feestdag, off day voor de market maker.
FWIW: In aantal aandelen geen recente low (16.973 stuks op 24 april), maar door de sindsdien gedaalde koers wel een dieptepunt van de effectieve omzet in EUR.
Erik9400
0
Ben ingestapt door geruchten dat Galapagos profijt zou hebben van producten (zij hebben het geld) maar helaas is helft verdampt.

Is stil rondom fonds... Zou er nog een trigger zijn op korte termijn?
FarEnd
0
quote:

Erik9400 schreef op 24 juli 2023 12:59:

Ben ingestapt door geruchten dat Galapagos profijt zou hebben van producten (zij hebben het geld) maar helaas is helft verdampt.

Is stil rondom fonds... Zou er nog een trigger zijn op korte termijn?
Wat mij betreft is er op korte termijn weinig hoop voor een opleving van het aandeel.

Hetgeen hier nodig is is een toekomstplan voor de financiering van het product zolang ze niet rendabel zijn, mijn inziens minstens twee jaar. Een Donesta-deal USA zal hiervoor niet voldoende zijn.

Dit zou dus gevolgd moeten worden door positieve resultaten voor Donesta en zo hopelijk een kapitaalsverhoging kunnen uitvoeren met mensen die in het product geloven en niet meteen de aandelen dumpen. 'Deep pockets', mensen die kunnen bijspringen indien nodig, zorgt voor een bepaalde zekerheid naar toekomstige financiering. Momenteel vinden ze die niet en dit is niet zo goed teken.

Verwatering van de toekomstige resultaten zal wss nog even duren. Hoe langer dit duurt aan een lage koers, hoe hoger de verwatering. Een (potentiele) overnemer heeft er ook alle baat bij om zo lang mogelijk te wachten (risico verlagen, zien hoe de markt evolueert) en dit aan een zo laag mogelijke prijs over te nemen. Hier is natuurlijk enkel een positief scenario beschreven, het blijft bio-pharma dus risicovol.

Dit aandeel is, mijn inziens, hetzelfde als in de casino spelen.
Ik ben hier zelf een jaar geleden ingestapt voor een heel klein bedrag en zou ik alles verliezen zou ik er mee kunnen leven, het is en blijft biopharma dat momenteel niet rendabel is.
Marbella
0
Mithra is doodziek. Einde is nabij en het management is er met jullie geld vandoor..
Krisna
1
quote:

Marbella schreef op 25 juli 2023 13:13:

Mithra is doodziek. Einde is nabij en het management is er met jullie geld vandoor..
Een "waardevolle" bijdrage......maar niet heus!
FarEnd
4
Artikel in de tijd:

Zonder bijkomende maatregelen dreigt Mithra in september zonder cash te vallen. Dat blijkt uit een presentatie voor investeerders op de website van het Luikse farmabedrijf. Het lijst een reeks maatregelen op om de kosten te reduceren en pistes om geld te doen binnenstromen.

‘We moeten de balans opkuisen. Er zijn veel schulden. Dat moeten we stap voor stap oplossen.’ Dat zei David Solomon kort nadat hij dit voorjaar de CEO-fakkel bij Mithra had overgenomen.

De jongste presentatie van het bedrijf voor investeerders - een document dat Mithra zonder verdere communicatie op zijn website plaatste - bevestigt dat er werk aan de winkel is.

In de presentatie - die opgepikt werd door de lokale nieuwsbrief L Post - stelt Mithra dat zijn cash in september dreigt op te drogen. 'We hebben extra werkkapitaal nodig om onze operationele uitgaven en investeringen aan te kunnen', luidt het. Mithra is van plan 'een of meerdere' maatregelen te nemen om het opdrogen van de kaspositie tegen te gaan en de balans te herstellen.

Kostenreducties
Eind april had Mithra 26 miljoen euro cash en cashequivalenten op de balans staan. Daar kwam sindsdien 25 miljoen euro bij, onder meer via de verkoop van aandelen in het Australische bedrijf Mayne Pharma (voor 10 miljoen euro) en de activering van de eerste tranche van een lening van 12,5 miljoen euro van de hefboomfondsen Highbridge en Whitebox. Maar gezien zijn kosten - onder meer op het vlak van onderzoek en ontwikkeling (R&D) - dreigt Mithra in september droog te vallen.

26 miljoen
GELD IN KAS
Eind april bechikte Mithra over 26 miljoen euro cash.
Om te maken dat dat niet gebeurt, lijst het farmabedrijf een reeks maatregelen op. Zo overweegt Mithra zijn onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten op te schorten of uit te stellen, met uitzondering van de projecten rond drie belangrijke producten (Donesta, Myring en Estelle).

Het denkt ook aan de verkoop van activa. Mithra tobt al langer over de verkoop van zijn onderzoeks- en productiefaciliteit (CDMO in het jargon) in Flémalle. Solomon is daar een koele minnaar van. 'Ik ben geen CDMO-man, maar een ‘therapeutics’-man. Het is meer dan waarschijnlijk dat de focus bij Mithra op dat laatste aspect, op eigen medicijnen, zal liggen’, zei hij in mei kort na zijn aantreden. Hoe dan ook dreigen alle 'niet-kritieke' operationele uitgaven in die fabriek er te moeten aan geloven.

Mithra wil ook zijn schulden volledig herfinancieren. Het beschikt nog over een kredietfaciliteit van 53 miljoen euro van het hefboomfonds LDA Capital. Mithra moest zich de jongste jaren richten tot dat soort financiers. Dat heeft een keerzijde, want in ruil voor centen krijgen die financiers een pak spotgoedkope nieuwe aandelen. Dat leidt tot een grote verwatering van de bestaande aandeelhouders en was mee de oorzaak van de koerscrash van Mithra de afgelopen 18 maanden (zie koersgrafiek).

Donesta
In de presentatie gaat Mithra nog altijd uit van een Amerikaanse deal dit jaar voor de distributie van Donesta, zijn kandidaat-middel tegen opvliegers. Als potentiële blockbuster is Donesta de hoeksteen voor de waardering van Mithra. Zonder er een timing op te plakken gaf Solomon eind mei aan dat ‘gevorderde gesprekken lopen om een deal te sluiten’.

Het Luikse farmabedrijf moet in de tweede jaarhelft in de Verenigde Staten een aanvraag indienen voor de goedkeuring van Donesta. Het verwachtte tot nu toe Donesta te lanceren in de VS in de eerste helft van 2024.

In de presentatie gaat Mithra nog altijd uit van een Amerikaanse deal dit jaar voor de distributie van Donesta, zijn kandidaat-middel tegen opvliegers.
Eind mei zei Solomon dat de Amerikaanse distributiedeal voor Donesta een topprioriteit was op de korte termijn. Eerder gaf Mithra aan voor de zomer zo’n deal te willen sluiten. ‘Ik ben niet verantwoordelijk voor eerdere communicatie’, stelde de CEO. ‘We zullen een deal sluiten en ik ben in gesprek met geïnteresseerde Amerikaanse partners. Maar ik beloof geen datum. Want, net als met het weer, loopt het altijd mis met voorspellingen.’
Leefloon
1
quote:

FarEnd schreef op 26 juli 2023 11:58:

Eerder gaf Mithra aan voor de zomer zo’n deal te willen sluiten. ‘Ik ben niet verantwoordelijk voor eerdere communicatie’, stelde de CEO.
Een halve waarheid of hele leugen van een prutser, want eerdere (koersgevoelige) communicatie is wel degelijk het vertrekpunt van een latere CEO. Hij was juridisch niet verantwoordelijk, maar is dat inhoudelijk wel. En alleen over dat laatste, een erfenis met een eerder gesuggereerde deal in de zomer, gaat het.
DeZwarteRidder
0
Catalina
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 juli 2023 12:18:

Mithra is onvermijdelijk op weg naar een koers van een paar dubbeltjes of lager.
Het bedrijf gaat uiteindelijk met torenhoge schulden failliet nu de uitrol van de pijplijn niet het gewenste resultaat biedt. Gelukkig dat iedereen op dit forum inmiddels met dik gedrukte letters is gewaarschuwd.
Kompas
0
quote:

Blik dekkende afbijt schreef op 26 juli 2023 13:23:

Stel dat ze worden overgenomen...
Wie zou dat doen?
Novartis?
Sanofi?
Pfizer?
Pharming ;-)
JdeFL
1
Wat gaan ze dan overnemen, dat is de eerste vraag. Het wie, ... , nou ja. Geen major, die zijn wel slimmer.
Wat? Een berg schulden, een verkoop die belange niet haalt wat beloofd werd, een sector waarvan in de VS, de meest lucratieve markt, geen interesse in investeringen voor bestaat....
Waarom zou iemand dit ueberhaupt willen overnemen?
FarEnd
1
quote:

FarEnd schreef op 26 juli 2023 11:58:

... Dat blijkt uit een presentatie voor investeerders op de website van het Luikse farmabedrijf. ...
Het enige positieve in dit bericht is dat ze wel degelijk op zoek zijn naar investeerders. Heel het artikel is gebouwd op een presentatie om investeerders te zoeken.
Hopelijk vinden ze deze keer investeerders die -indien nodig en de tussentijdse resultaten goed- genoeg kunnen investeren om de cashburn-periode te overbruggen.

Een bijkomd punt dat mij doet denken dat ze binnenkort een echte investeerder gaan zoeken is dat ze tergenwoordig wel heel dicht bij de 50% meerderheid moeten vallen met hun grootaandeelhouders. Ik vermoed dat ze met een selectief groepje boven de 50% willen blijven. Als ze de huidige verwatering blijven gebruiken gaan ze daar snel onder vallen.
2.535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 ... 123 124 125 126 127 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 0,216
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 82.336