IBA « Terug naar discussie overzicht

Forum IBA geopend

990 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Dany
0
Ondertussen is bijna 50% van het super tweede semester voorbij .. juli-augustus-september.
Als iemand van het management een zier geeft om zijn aandeelhouders dan zou er veelvuldig worden gecommuniceerd over de operatie ...
Noppe natuurlijk.
Management change !!!
Tonydwi
1
IBA (IBAB.BR) zei woensdag dat het een contract heeft afgesloten voor de installatie van twee compacte Proteus One protontherapiesystemen voor een medisch centrum in Israël.
De overeenkomst met Medtechnica voor het Sourasky Medisch Centrum omvat hardware, software en operationele en onderhoudswerkzaamheden op lange termijn.

Aandelen van de leverancier van deeltjesversnellertechnologie sloten bijna 3% in het groen in België.
Pariss
0
Ja, inderdaad er speelt zeker meer mee en zeker als KBC Securities ( ook de huisbankier) het aandeel op kopen zet met een koersdoel van
18 euro . Zie MITHRA ,BIOCARTIS ,COLRUYT ,BPOST en nu IBA
JdeFL
1
Negatief scenario'
Bij de verliezers staat ook IBA dat 2,1 procent zakt tot 9,14 euro. De specialist in bestralingsapparatuur kreeg een een rake koersdoelknip van ING. Analist David Vagman verlaagt zijn koersdoel van 18 naar 10,5 euro, een vermindering van ruim 40 procent. 'Ons negatief scenario is werkelijkheid geworden', zegt Vagman.

IBA dook over de eerste helft van het jaar netto 27 miljoen euro in het rood. 'We rekenen erop dat de winstgevendheid tot diep in 2024 onder druk zal staan', aldus Vagman. Hij verwijst naar de kosteninflatie en zwakke winstmarges bij de orders die voor 2023 geplaatst werden.

'Daarbij komen zorgen over de macro-economische situatie, een slabakkende vraag en bijkomende investeringen in groei', aldus Vagman. Dat noopt de analist dus tot een forse bijstelling van de verwachtingen. (Tijd.be)
pipsi
2
IBA Signs Total System Restoration Contract With Massachusetts General Hospital

07:11 18/10/2023

Oct 18 (Reuters) - Ion Beam Applications SA :

ANNOUNCES IT HAS SIGNED A TOTAL SYSTEM RESTORATION CONTRACT WITH MASSACHUSETTS GENERAL HOSPITAL (MGH), WHICH WAS IBA'S FIRST-EVER PROTON THERAPY INSTALLATION.

TOTAL VALUE OF CONTRACT IS BETWEEN USD 80 AND 100 MILLION, AND IBA HAS RECEIVED FIRST PAYMENT
Tonydwi
0
Een ding is zeker de kopers van vandaag zijn de winnaars van morgen. Verleden jaar was Colruyt één van de slechtte aandelen van boven de €40 naar €20 en toen kwamen alle superslimme analisten af niet kopen koersdoel €20 en kijkt een jaar later meer dan €40 . Hadden zij dan beter niet gezegd kopen in plaats van de kudde nalopen daarin zij zij het best bij kbc is het ook het zelfde toen zij €70 stonden gaven zij een koersdoel van €80 nu staat het rond de €52 en komen zijn met een koersverlaging naar €60 Dus het komt daarop nee kopen als niemand het aandeel wel en verkopen als iedereen het aandeel wel. Eens zien binnen een jaar waar IBA staat nu €8,8.
JdeFL
1
Moeilijk om Colruyt en IBA te vergelijken. Het gaat gewoon om winstgevend zijn of niet bij IBA. Als (hierboven) nog vermeld wordt dat de winstmarges voor orders uit 2023 laag zijn...
pipsi
0
Vandaag in HLN,

Topman Olivier Legrain van IBA bouwde via zijn vennootschap Management Anchorage een belang van 1,72 % op in de specialist van protontherapie voor de behandeling van kanker.
pipsi
0
www.linkedin.com/posts/northstar-medi...

Baanbrekende vooruitgang gaat door bij NorthStar!

Het gebruik van elektronenversnellers biedt een pad voor de productie op commerciële schaal van hoogwaardige radio-isotopen, waaronder actinium-225 (Ac-225). Deze foto van de elektronenversneller van NorthStar die is geïnstalleerd in onze faciliteit van 30.000 m² toont nog een andere belangrijke mijlpaal die is bereikt voor de productie van niet-carrier toegevoegde Ac-225
pipsi
0
IBA-experts namen als Belgische delegatie deel aan de IEC (International Electrotechnical Commission) TC62 General Meeting in Seoul, Zuid-Korea. TC62 is de technische commissie van IEC die verantwoordelijk is voor het opstellen van normen voor elektrotechnische medische hulpmiddelen, waaronder normen voor protontherapie en met name de IEC 60601-familie (een hoeksteengids voor het ontwerp en de ontwikkeling van medische elektrische apparatuur).

Het is nu al enkele jaren dat IBA sinds enkele jaren deelneemt aan het opstellen van IECTC62 normen en essentiële bijdragen heeft geleverd, waardoor een proactieve conformiteit van onze producten en een gemakkelijkere toegang tot de internationale markt mogelijk is geworden.

Conformiteit met normen is essentieel in het proces van certificering van onze apparaten op internationaal niveau.

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:a...
pipsi
0
Vorige week waren we in Tanzania voor een nieuwe installatie van Radiomonitoring bij Ocean Road Cancer Institute in Dar Es Salaam, Tanzania ????

Het is altijd een plezier om face-to-face contact te hebben met de eindgebruikers van onze systemen.

Veel dank aan Ocean Road Cancer Institute voor het hosten van ons en het vertrouwen in ons systeem ??
Speciale dank aan Hubert Oldenhove IBA projectmanager en Dr Bright A. Sangiwa van Ocean Road Cancer Institute ??

?? Ons partnerschap met IBA brengt ons over de hele wereld ?? We zijn klaar voor onze volgende missie in Singapore deze week om de Belgische expertise op het gebied van nucleaire geneeskunde op een ander continent ?? in de kijker te zetten.

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:a...
pipsi
1
IETC is verheugd om de succesvolle voltooiing aan te kondigen van de mijlpaal: de import van de eerste cyclotron in de ME/Afrika-regio voor onze langetermijnpartners van succes Children's Cancer Hospital Foundation 57357 in Caïro, Egypte. Door een vruchtbare, efficiënte samenwerking met de toonaangevende IBA.
Speciale dank aan MGL Cargo Services Arabian Construction Co. Soliman, Hashish & Partners.
Blijf op de hoogte voor de lancering van het eerste protontherapiecentrum in het Midden-Oosten en Afrika.

www.linkedin.com/feed/update/urn:li:a...
Tonydwi
0
IBA voert orderboek versneld uit

In de kwartaalupdate meldde de bestralingsgroep dat de conversie van het orderboek versnelt terwijl de operationele kosten stabiliseren, wat resulteert in een licht positieve bedrijfswinst over het derde kwartaal. Voor de hele tweede jaarhelft wordt nu verwacht dat dat cijfer positief zal zijn. IBA blijft zoeken naar nieuwe toepassingsgebieden voor haar deeltjesversnellers, waaronder de behandeling van PFAS. We verwachten de komende maanden meer nieuws hierover. Aangezien de technologie gebruik zal maken van bestaande versnellertechnologie, denkt KBCS dat dit vrij snel operationeel kan worden. Geen impact op “Kopen” en 18 euro koersdoel.
JdeFL
1
• IBA: de Waalse producent van protontherapieoplossingen voor de behandeling van kanker tekende een
samenwerkingsovereenkomst voor onderzoek met het University of Kansas Medical Center (KUMC).
Doel is om preklinisch onderzoek te bevorderen naar het gebruik van ConformalFLASH technologie met
behulp van een IBA Proteus ONE machine, wat van normaal huid- en spierweefsel moet sparen na
proton FLASH-bestraling. (Bolero)
Rider
1
Ik vind het een mooi bedrijf, maar twijfel toch om in te stappen. Hoe komt het dat de marges zo laag zijn..?
JdeFL
1
10:20
Degroof Petercam laat koersdoel IBA zakken
Laura Roba, een analiste van Degroof Petercam, verwacht vanaf de tweede helft van 2024 beterschap voor IBA, de Waalse specialist in systemen voor de behandeling van kanker.

Zes protontherapiesystemen zullen volgens de planning in de tweede jaarhelft van 2023 geïnstalleerd of verzonden worden. Dat zal volgens Roba resulteren in een recurrente bedrijfswinst van 17 miljoen euro over die periode. 'We zien dat als een geruststelling en een indicatie van de toekomstige winstgevendheid als het bedrijf erin slaagt het orderboek om te zetten.'

Ze verwacht verdere vooruitgang in 2024, hoewel dat volgens haar nog geen omslagjaar wordt. Het gros van de inkomsten van de tien Spaanse protontherapiesystemen wordt in 2025 verwacht. Vanaf dan zal de verbetering van de winstgevendheid een versnelling kennen, waardoor de recurrente bedrijfswinst bijna zal verdrievoudigen.

In afwachting verlaagt ze haar koersdoel met 32 procent tot 18,2 euro (tegenover 26,6 euro voorheen). Het nieuwe koersdoel biedt nog altijd meer dan 70 procent opwaarts potentieel. Haar advies blijft dan ook 'kopen'. (Tijd.be)
Leefloon
0
quote:

Rider schreef op 6 december 2023 11:57:

Hoe komt het dat de marges zo laag zijn..?
Wat zijn "de marges"? Maar neem misschien zelf even de moeite om in www.iba-worldwide.com/sites/default/f... naar o.a. pagina 4 en vooral pagina 10 te kijken.

Je ziet wel vaker dat wanneer bedrijven orders (moeten gaan) rapporteren, en het niet ASML is, dat de tekst van pagina 10 dan het probleem aangeeft. Totdat dat verbetert, is IBA veel meer een handelaarsaandeel dan een beleggersaandeel.
JdeFL
1
't Is eigenlijk een bouwbedrijf, met daarin een hoogtechnologisch item. Dat verklaart de lage marges. Komt daarbij dat tijd tussen ondertekening en afwerking, vertragingen, inflatie en hogere bouwkosten...
Tonydwi
0
IBA heeft een mijlpaal bereikt met de verkoop van de honderdste Cyclone KIUBE cyclotron. Dit maakte het bedrijf uit Louvain-la-Neuve woensdagmorgen bekend.

Nummer 100 is verkocht aan het Herlev-ziekenhuis, onderdeel van de Universiteit van Kopenhagen.
990 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 43 44 45 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 12,860
Verschil -0,100 (-0,77%)
Hoog 13,080
Laag 12,800
Volume 19.328
Volume gemiddeld 52.335
Volume gisteren 17.204