Unilever « Terug naar discussie overzicht

Unilever 2023

333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
jeroenpeter
1
quote:

DubbeltjeblijftDubbeltje schreef op 6 oktober 2023 16:31:

[...]

Waarom in dit type bedrijven beleggen als je risicoloos 4,5% a 5% op US-staatsobligaties kunt krijgen? Dat is meer dan je aan dividend kunt ontvangen

De dalende koersen worden volgens mij dus veroorzaakt doordat er een aantrekkelijk risicoloos alternatief is voor de dividendaristocraten.
Omdat bedrijven ook hun omzet, winst, cashflow en dividend laten groeien. In tijden van hoge inflatie is dat eigenlijk de beste hedge.
Op de lange termijn zijn de rendementen op de aandelenbeurs hoger dan elders.
Ik begrijp best dat een hogere rente nu aantrekkelijker is dan 3,5% dividend, en dat een hogere rente de waarderingen van aandelen omlaag trekt, maar zodra de rente weer zakt vliegen de aandelen omhoog.

Nu je porto omgooien naar obligaties komt neer op timen. Ik blijf dan liever zitten daar waar op de lange termijn het hoogste rendement te behalen valt.
Gadus morhua
0
In Amerika zal dan minder omzet zijn uit de voedingsmiddelentak mochten die pillen echt voor een gedragsverandering zorgen. Dan heb je daarbuiten nog Europa, Azië (goed voor de helft vd omzet). Noord en Zuid-Amerika voor ruim 1/3.
En dan gaan de pillengebruikers meer zeep, shampo, haarstyleprodukten, creme en vleesvevangers kopen natuurlijk ;) ;) ;)
Han de Wit
3
Ik heb er gewoon wat bijgekocht.
Dat afslankverhaal is een mooi en voor mij welkom excuus maar over twee weken zijn we het weer vergeten.
Gadus morhua
0
quote:

Han de Wit schreef op 7 oktober 2023 04:52:

Ik heb er gewoon wat bijgekocht.
Dat afslankverhaal is een mooi en voor mij welkom excuus maar over twee weken zijn we het weer vergeten.
Welk afslankverhaal bedoel je eigenlijk ;) ;)
'belegger''
0
"Aandelen van voedingsmiddelenproducenten zoals Unilever en Nestlé stonden vrijdag onder druk, met verliezen van circa 2,5 procent, nadat de topman van Walmart US waarschuwde voor de toenemende populariteit van nieuwe afslankmiddelen, zoals Ozempic van Novo Nordisk, waardoor consumenten minder calorierijke producten kopen."

www.iex.nl/Nieuws/782416/Europese-beu...

"CEO John Furner van Walmart US heeft gewaarschuwd dat nieuwe afslankmiddelen ervoor zorgen dat consumenten minder boodschappen doen en minder vaak producten kopen met veel calorieën.... Furner zei in een interview met persbureau Bloomberg dat Walmart kan zien dat klanten die deze middelen kopen, minder boodschappen in huis halen."

www.iex.nl/Nieuws/782404/Aandelen-voe...
Dividend Collector
0
Ik vertrouw erop dat Unilever onder leiding van de nieuwe CEO de omzet de komende jaren gewoon verder weet te laten groeien. Het zou daarbij mooi zijn als ook het dividend wat omhoog kan. Dat afslankverhaal zie ik meer als een hype.

Op 26 oktober krijgen we weer een kijkje in de boeken. De vorige trading update werd door de markt goed ontvangen.
Dividend Collector
0
Misschien toch geen hype?

www.iexprofs.nl/Column/782468/gezondh...

Onderschat vooral de beursimpact van afslankmedicijnen niet
Siegfried Kok
Geplaatst op 11 oktober 2023 08:00
Gadus morhua
0
Het zal (denk ik?) van invloed zijn op den duur maar Unilever (Amerika) is meer dan alleen maar soepen en sauzen en 'dikwordenspullen'.

www.unilever.com/news/news-search/202...
florida7
0
Iemand een idee wat de verwachtingen voor morgen zijn? Gaan de cijfers weer meevallen net zoals na Q2?
voda
0
Omzetgroei Unilever conform verwachting

Actieplan gepresenteerd door nieuwe CEO.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2023 gedaald, maar onderliggend was de stijging conform de verwachtingen van analisten, ondanks een volumedaling. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Britse voedingsgigant.

Volgens CEO Hein Schumacher presteerde Unilever de afgelopen jaren ondermaats. Maar vandaag presenteerde de nieuwe topman een actieplan om hier een einde aan te maken.

"We zullen de groei aanjagen met meer innovaties en investeringen in onze Power Brands", aldus Schumacher. Ook wil de topman inzetten op vereenvoudiging en meer productiviteit. "Dit zal het gat tussen onze prestaties in het verleden en onze potentie dichten", beloofde Schumacher.

Meer details over het actieplan zal Unilever later vandaag presenteren.

De onderneming blijft de komende jaren mikken op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, gecombineerd met een "bescheiden" margegroei.

Ook wil Unilever een stijging van de winst per aandeel en een "aantrekkelijk" dividend bieden.

Unilever meldde donderdag ook de benoeming van Fernando Fernandez als CFO. Hij zal Graeme Pitkethly vervangen, die eerder dit jaar aangaf te zullen vertrekken.

Kwartaalcijfers

De omzet daalde op jaarbasis met 3,8 procent naar 15,2 miljard euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden ook op een omzet van 15,2 miljard euro.

De markt hecht echter vooral waarde aan de ontwikkeling van de onderliggende omzet van Unilever. In het derde kwartaal steeg de onderliggende omzet met 5,2 procent, precies zoals analisten hadden voorzien.

De prijzen stegen in het afgelopen kwartaal met 5,8 procent en de volumes daalden met 0,6 procent. De consensus rekende op 5,1 procent hogere prijzen en 0,1 procent hogere volumes.

Verder meldde Unilever dat vooral Beauty & Wellbeing en Personal Care het goed deden met groei van 7,4 en 8,0 procent. Homecare steeg met 5,3 procent en Nutrition met 5,6 procent. Ice Cream liet een daling zien van 2,8 procent.

Unilever keert een kwartaaldividend uit van 0,4268 euro per aandeel.

Outlook

Unilever rekent voor dit jaar op een onderliggende omzetgroei die boven de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent zal uitkomen.

Daarnaast herhaalde Unilever dat het in 2023 een "bescheiden verbetering" van de onderliggende operationele marge verwacht, omdat het bedrijf opnieuw een jaar van verhoogde investeringen voorziet.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DrKoo
1
Het sukkelt allemaal weer door!
Ben benieuwd naar de uitwerking van de belofte de onderwaardering t.o.v. de peers in te lopen.
Geen woorden maar daden!
voda
0
Duurdere boodschappen stuwen verdiensten Unilever naar €15 miljard
REDACTIE DFT

2 min geleden in FINANCIEEL

LONDEN - - Unilever heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw een hogere omzet geboekt, omdat de prijzen van de producten wederom zijn verhoogd. Het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern achter merken als Rexona, Calvé en Magnum verkocht wereldwijd wel minder.

Unilever rekende de gestegen kosten voor transport en grondstoffen door in de producten, wat leidde tot fikse prijsverhogingen. Maar geleidelijk nemen die prijsstijgingen af, verwacht het Britse bedrijf nu.

Voor meer, zie link:

www.telegraaf.nl/financieel/154354951...
Erik_92
0
FD

Unilever gaat sneller groeien, simpeler en efficiënter produceren en laat dat uitvoeren door een vernieuwd managementteam. Cfo Graeme Pitkethly ruimt het veld en wordt vervangen door Fernando Fernandez, die tot nu leiding gaf aan de divisie Beauty & Wellbeing. Dat maakte de eerder dit jaar aangetreden ceo van Unilever, Hein Schumacher, donderdag bekend bij de derdekwartaalcijfers. De ingrepen moeten de prestaties van Unilever verbeteren. 

De fabrikant van Dove-crèmes, Knorr-sauzen en Calvé-pindakaas presenteerde kwartaalcijfers waaruit blijkt dat het bedrijf zijn prijzen minder snel heeft verhoogd dan in de voorgaande kwartalen. Unilever verhoogde de prijzen van zijn producten in het derde kwartaal met 5,8%. Dat was over het eerste half jaar nog 8,2%. Het volume daalde nog steeds wel met 0,6%, waardoor de stijging van de onderliggende omzet uitkwam op 5,2%. 

De concurrentiekracht van Unilever staat al enige tijd onder druk. Schumacher, die Alan Jope als bestuursvoorzitter op 1 juli is opgevolgd, erkende dat deze zomer bij de publicatie van de halfjaarcijfers. De producten moesten worden verbeterd en de prestatiecultuur versterkt, zo meldde hij kort na zijn aantreden. Nu volgt hij die eerste analyse op met een actieplan. 

Daarom gaat Unilever meer investeren en innoveren in zijn dertig zogenoemde power brands. Ook zal de portfolio van merken nog eens onder de loep worden genomen, al zegt Schumacher daarbij ook dat hij niet van plan is grote acquisities te doen. Door verbetering van de productiviteit moeten de marges omhoog gebracht worden. Het nieuwe managementteam dat deze veranderingen moet doorvoeren zal beloond worden via een nieuw beloningsmodel. 

Unilever houdt vast aan de eerder dit jaar gedane verwachting dat de omzetgroei dit jaar boven de 5% zal liggen bij een bescheiden groei van de operationele marge. 

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1494061/unilever-...
voda
0
Beursblik: alle ogen op actieplan van Unilever

ING benadrukt strategische keuzes nieuwe CEO.

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe CEO van Unilever heeft donderdag bij de kwartaalcijfers een nieuwe strategie gelanceerd met als doel sneller te groeien, de productiviteit te verhogen en de organisatie te vereenvoudigen. Dit stelden analisten van ING donderdag in een rapport.

De analisten merkten op dat de kwartaalcijfers zelf geen grote verrassing waren, maar het actieplan is waar vandaag naar wordt gekeken. Tegelijk werd door Unilever een nieuwe CFO gepresenteerd, samen met enkele andere personele wijzigingen aan de top.

Unilever herhaalde donderdag de outlook voor 2023.

Unilever rekent voor dit jaar op een onderliggende omzetgroei die boven de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent zal uitkomen.

Daarnaast herhaalde Unilever dat het in 2023 een "bescheiden verbetering" van de onderliggende operationele marge verwacht, omdat het bedrijf opnieuw een jaar van verhoogde investeringen voorziet.

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel daalde donderdag met 2,7 procent naar 44,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Degroof verlaagt koersdoel Unilever

Nieuwe plannen CEO Unilever kosten tijd.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het koersdoel voor Unilever verlaagd van 55,00 naar 51,00 euro met een onveranderd Houden advies. Dit bleek uit een rapport van analist Fernand de Boer.

De omzetcijfers die Unilever over het derde kwartaal presenteerde, waren geen verrassing, aldus De Boer.

De analist kijkt vandaag echter vooral naar het actieplan dat werd gepresenteerd door CEO Hein Schumacher. Ook kondigde Unilever een nieuwe CFO aan.

Dat de nieuwe CEO ook met nieuwe plannen komt, is volgens De Boer niet zo'n grote verrassing. "Het leidt niet direct tot een hogere omzetgroei of margedoelen", aldus de analist. Hij merkte nog wel op dat het aandeel Unilever de afgelopen jaren slechter presteerde dan dat van sectorgenoten. "Een snelle oplossing bestaat niet", waarschuwde Degroof. "Het afsplitsen van Food & Refreshment of de ijsactiviteiten kan helpen, maar vergeet niet dat de groei bij Personal Care en Beauty ook niet erg indrukwekkend was in de afgelopen jaren", aldus De Boer.

Het aandeel Unilever daalde donderdag met 2,5 procent naar 44,90 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
kooning
0
Ben vanmiddag ingestapt op 44.33€. Had niet verwacht dat we door de 44€ zouden zakken. Ik ga er toch vanuit dat de koers volgende week hersteld naar 45€. Dit valt me erg tegen.
AEX wizard
0
quote:

kooning schreef op 27 oktober 2023 17:05:

Ben vanmiddag ingestapt op 44.33€. Had niet verwacht dat we door de 44€ zouden zakken. Ik ga er toch vanuit dat de koers volgende week hersteld naar 45€. Dit valt me erg tegen.
Er zijn aandeelhouders die afgelopen maand rond 46 zijn ingestapt. Die 50 cent van vandaag valt dan best mee. Volgende week is het aandeel weer in trek en komt die 50 cent wel weer terug.
Dividend-Shell
0
Wat mis ik? Unilever had redelijke cijfers, heeft relatief lage K/W verhouding, redelijke dividend uitkering. Waarom dan die "slachting" van de laatste dagen? Welke info hebben de grote partijen die we schijnbaar missen?
John48
0
Denk niet dat de grote partijen andere info hebben maar het sentiment rond Unilever is kennelijk slecht. Hopelijk trekt het lopende week weer wat bij.
333 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 48,250
Verschil +0,660 (+1,39%)
Hoog 48,330
Laag 47,790
Volume 2.084.186
Volume gemiddeld 1.412.849
Volume gisteren 4.412.853