Kendrion « Terug naar discussie overzicht

Kendrion in 2023 met stijgend aandeel duurzaamheid

586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Krentenmenten
0
quote:

Hans_U schreef op 3 november 2023 15:16:

[...]

Yep, en we gaan weer up. Tot de volgende dump? Moet een keer ophouden....
Vanmiddag een bescheiden bijdrage geleverd met een hapje uit de 11.50.
Kon het wéér niet laten....

goed weekend !
jij de andere 7k?!
Spoorstudent
3
Je zou toch zo langzamerhand wel eens een rebound mogen verwachten.
Zoiets van 11,50€ naar 13,50€ (20%).

Deels van het TomTom forum

Cyclische en Europese small cap aandelen stonden op langjarige lows en maken een rebound. Meerdere analisten gaven en geven aan dat het tijd wordt om deze weer in de portefeuille op te nemen.

- De uitstroom van kapitaal uit Europese smalcap aandelen is na lange tijd eindelijk opgedroogd
- We zitten nu op een rente piek. De vraag is niet meer of de rente omlaag gaat, maar wanneer
- De US economie groeit als kool (4,5%) maar gaat afkoelen. Dat zorgt voor lagere rente; dus gek genoeg leiden iets mindere economische resultaten tot betere koersen.

Wat ik hierboven zeg zie je ook in deze grafiek, een rebound van de AMX. Van een low op 765 naar 830 nu is een 10% herstel. Maar de index komt van boven de 1.000. www.iex.nl/Index-Koers/12222/AMX.aspx
stockholder
2
Vanmiddag positie uitgebreid.
Morgen Q3 cijfers.

Ben benieuwd of de cijfers goed "vallen".
Spoorstudent
0
De cijfers….tsja
Ben benieuwd of er meer duidelijkheid komt over de activiteiten in de komende maanden.
ischav2
0
Matige cijfers, maar hoeveel daarvan is ingeprijsd? In ieder geval positieve Ebitda.

Q3 results 2023

Kendrion protects profitability and cashflow amidst economic slowdown
Q3 2023 revenue wasEUR 124.5 million, down by 6% compared to Q3 2022 (EUR 132.9 million)
Normalized Q3 2023 EBITDA was EUR 13.1 million, compared to EUR 14.9 million in Q3 2022
Group added value as a percentage of revenue rose to 48.7% from 47.3% in Q3 2022, driven by the implementation of price increases
Automotive business improved on the back of more stable demand and higher added value margins
Industrial Brakes business encounters a significant market slowdown
The ransomware attack late August 2023 was successfully mitigated without causing substantial financial or reputational damage
China-based automotive projects ramping up according to plan
Independent trader
3
Gezien de marktomstandigheden vind ik dit helemaal niet zulke matige cijfers. Het management laat zien dat ze ook nu ‘in control’ zijn. Strategie/Outlook staat als een huis. De huidige extreem lage koers wordt in geen enkel opzicht verklaard door deze cijfers. Dat is mijn mening.
Uniek
0
quote:

ischav2 schreef op 7 november 2023 07:37:

Matige cijfers, maar hoeveel daarvan is ingeprijsd? In ieder geval positieve Ebitda.
Ik zou zeggen veel, maar afwachten. Was er eigenlijk geen analistenverwachting/vooruitblik? Ik kan er zo snel geen artikel van vinden
voda
0
Lager omzet en winst voor Kendrion

Marktomstandigheden blijven komende kwartalen uitdagend.

(ABM FN-Dow Jones) Kendrion heeft in het derde kwartaal een lagere omzet geboekt en de winst met tientallen procenten zien dalen, terwijl de omstandigheden de komende periode nog niet zullen verbeteren. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de specialist in elektromagneten.

CEO Joep van Beurden zag de activiteiten op het vlak van automotive herstellen nu de vraag stabieler wordt en de marges verbeteren dankzij prijsverhogingen. Maar bij de tak waar remmen voor de industrie worden gemaakt, ervoer Kendrion een "significante" marktvertraging, zowel in Duitsland als in China.

"Na een recordomzet in het eerste kwartaal van dit jaar, hebben we de marktomstandigheden gedurende 2023 zien verslechteren", zei Van Beurden, die vooral de winstgevendheid en de kasstroom onder deze omstandigheden wil beschermen.

De Chinese economie blijft volgens Van Beurden "uitdagend". De nieuwe fabriek is inmiddels volledig operationeel en de nieuwe projecten ontwikkelen zich conform planning, aldus de CEO.

Ook voor het vierde kwartaal rekent Kendrion op uitdagende omstandigheden, net als in de eerste helft van 2024. Maar op langere termijn blijft Van Beurden vertrouwen op de groeikansen in bijvoorbeeld elektrificatie en schone energie.

Op korte termijn blijft Kendrion daarom focussen op kostenmanagement en het optimaliseren van het werkkapitaal in combinatie met "verstandige" investeringen.

Kendrion mikt tussen 2019 en 2025 op onder meer een autonome groei van 5 procent en een EBITDA van minstens 15 procent in 2025. Het rendement op investeringen moet 25 procent zijn over twee jaar. In 2022 was dit rendement 15,6 procent, net als in 2021.

Resultaten

Op jaarbasis daalde de omzet in het derde kwartaal met 6 procent naar 124,5 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA daalde van 14,9 miljoen naar 13,1 miljoen euro.

De nettowinst viel zelfs terug met 40 procent van 4,0 naar 2,4 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Independent trader
0
‘de winst met tientallen procenten zien dalen’ … en dan staat er in de laatste regel onderaan het artikel ‘van 4 naar 2,4mln’

Hoe tendentieus kun je dit soort teksten opschrijven abmfn.nl
HenkdeV
1
quote:

Independent trader schreef op 7 november 2023 08:00:

‘de winst met tientallen procenten zien dalen’ … en dan staat er in de laatste regel van 4 naar 2,4mln

Hoe tendentieus kun je dit soort teksten opschrijven abmfn.nl
De feiten worden gewoon benoemd en daar is niet mis mee.
Ook in de verlies en winstrekening staat de nettowinst altijd onderaan:-)).
Vind dit gewoon een gevalletje van: spijkers op laag water zoeken.
longshort
1
De koers is ook teruggevallen van 18 naar 11, dus dat de cijfers minder zouden zijn lijkt mij nogal logisch. We zullen het moeten uitzingen, hopelijk eind 2024 wat meer vooruitgang.
Succes
maci
0
Een lichtpunt is:

" • The ransomware attack late August 2023 was successfully mitigated without causing substantial financial or reputational damage"

Het hele PB in bijlage.
Bijlage:
Independent trader
0
quote:

Spoorstudent schreef op 7 november 2023 08:17:

40% winst daling. Ongeveer gelijk aan de koersdaling.
Haha, nu ik het PB goed lees, het aantal medewerkers is ook met ongeveer 40 afgenomen, ook bijna precies gelijk aan de procentuele koersdaling
Uniek
0
quote:

maci schreef op 7 november 2023 08:19:

Een lichtpunt is:

" • The ransomware attack late August 2023 was successfully mitigated without causing substantial financial or reputational damage"

Het hele PB in bijlage.
Dit was een van de punten van die analist van ING bij zijn taxatieverlaging eind september. Ik vermoed een kleine bijdrage aan zijn taxaties maar toch, die kunnen we mooi wegstrepen!
Spoorstudent
0
Gaat de koers nu nog een forse tik krijgen?
10,xx
Gaat die Bolse nog gelijk krijgen.
Wel instappen dan voor Bolse.
Bijkopen?
stockmarket
1
Ze handhaven lange termijn vooruitzichteen, en verwachten aanzienlijke daling schuld 4e kwartaal, het is vooral op de korte termijn even wat moeilijker geworden.

Vooruitzichten
We verwachten dat de marktomstandigheden in het vierde kwartaal en de eerste helft van 2024 uitdagend zullen blijven. Onze focus zal blijven liggen op stringent kostenbeheer, het optimaliseren van het werkkapitaal en verstandige investeringen. Deze maatregelen zijn van cruciaal belang om onze winstgevendheid veilig te stellen en een sterke financiële positie te behouden in het licht van de aanhoudend uitdagende marktomstandigheden. Onze kostenbesparende maatregelen omvatten de implementatie van werktijdverkorting ( Kurzarbeit ) in een aantal van onze in Duitsland gevestigde faciliteiten, samen met verlagingen van de discretionaire uitgaven. Ondanks dat we deze kortetermijnuitdagingen hebben aangepakt, blijven we ons inzetten voor strategische investeringen in al onze Business Groups om ervoor te zorgen dat we onze groeimogelijkheden op de langere termijn kunnen benutten.

Wij handhaven een positieve langetermijnvooruitzichten, gedreven door de wereldwijde verschuiving naar schonere energiebronnen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze snel voortschrijdende trend de komende jaren aanzienlijke organische groeivooruitzichten zal creëren voor al onze Business Groups.

Financiële positie
De totale nettoschuld daalde met EUR 0,7 miljoen en bedroeg eind Q3 2023 EUR 160,2 miljoen. De lichte daling van de nettoschuld werd veroorzaakt door een positieve vrije kasstroom van EUR 3,0 miljoen, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere leaseverplichtingen. Ondanks een tijdelijk negatief effect van de ransomware-aanval, die een week vertraging in de facturering aan klanten veroorzaakte, werd het werkkapitaal met 1,4 miljoen euro verlaagd.

De investeringsuitgaven sinds het begin van het jaar bedroegen EUR 20,9 miljoen (vergeleken met EUR 30,4 miljoen in YTD 2022). Dit cijfer lag boven het afschrijvingsniveau van 17,3 miljoen euro over dezelfde periode en omvatte 6,3 miljoen euro voor de voltooiing van het China-gebouw (vergeleken met 11,9 miljoen euro in YTD 2022). We blijven gefocust op het terugdringen van de niet-gecommitteerde investeringen en het verder terugdringen van de hoeveelheid cash die wordt geabsorbeerd in het werkkapitaal. We verwachten de schulden in het laatste kwartaal van het jaar aanzienlijk terug te dringen.

De leverage ratio aan het einde van het derde kwartaal bedroeg 2,9, vergeleken met 2,8 aan het einde van het tweede kwartaal, en bleef ruim onder het financiële convenant van 3,25. Kendrion beschikte aan het eind van het derde kwartaal over EUR 49 miljoen aan liquiditeit, bestaande uit contanten en niet-opgenomen kredietlijnen.
stockmarket
1
Ze handhaven de positieve langetermijn vooruitzichten en de schuld zal aanzienlijk dalen 3e kwartaal, het is dus voor al op de korte termijn even iets minder.

Vooruitzichten
We verwachten dat de marktomstandigheden in het vierde kwartaal en de eerste helft van 2024 uitdagend zullen blijven. Onze focus zal blijven liggen op stringent kostenbeheer, het optimaliseren van het werkkapitaal en verstandige investeringen. Deze maatregelen zijn van cruciaal belang om onze winstgevendheid veilig te stellen en een sterke financiële positie te behouden in het licht van de aanhoudend uitdagende marktomstandigheden. Onze kostenbesparende maatregelen omvatten de implementatie van werktijdverkorting ( Kurzarbeit ) in een aantal van onze in Duitsland gevestigde faciliteiten, samen met verlagingen van de discretionaire uitgaven. Ondanks dat we deze kortetermijnuitdagingen hebben aangepakt, blijven we ons inzetten voor strategische investeringen in al onze Business Groups om ervoor te zorgen dat we onze groeimogelijkheden op de langere termijn kunnen benutten.

Wij handhaven een positieve langetermijnvooruitzichten, gedreven door de wereldwijde verschuiving naar schonere energiebronnen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze snel voortschrijdende trend de komende jaren aanzienlijke organische groeivooruitzichten zal

Financiële positie
De totale nettoschuld daalde met EUR 0,7 miljoen en bedroeg eind Q3 2023 EUR 160,2 miljoen. De lichte daling van de nettoschuld werd veroorzaakt door een positieve vrije kasstroom van EUR 3,0 miljoen, gedeeltelijk gecompenseerd door hogere leaseverplichtingen. Ondanks een tijdelijk negatief effect van de ransomware-aanval, die een week vertraging in de facturering aan klanten veroorzaakte, werd het werkkapitaal met 1,4 miljoen euro verlaagd.

De investeringsuitgaven sinds het begin van het jaar bedroegen EUR 20,9 miljoen (vergeleken met EUR 30,4 miljoen in YTD 2022). Dit cijfer lag boven het afschrijvingsniveau van 17,3 miljoen euro over dezelfde periode en omvatte 6,3 miljoen euro voor de voltooiing van het China-gebouw (vergeleken met 11,9 miljoen euro in YTD 2022). We blijven gefocust op het terugdringen van de niet-gecommitteerde investeringen en het verder terugdringen van de hoeveelheid cash die wordt geabsorbeerd in het werkkapitaal. We verwachten de schulden in het laatste kwartaal van het jaar aanzienlijk terug te dringen.

De leverage ratio aan het einde van het derde kwartaal bedroeg 2,9, vergeleken met 2,8 aan het einde van het tweede kwartaal, en bleef ruim onder het financiële convenant van 3,25. Kendrion beschikte aan het eind van het derde kwartaal over EUR 49 miljoen aan liquiditeit, bestaande uit contanten en niet-opgenomen kredietlijnen.
586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 12,720
Verschil -0,360 (-2,75%)
Hoog 13,260
Laag 12,680
Volume 34.618
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 21.204