Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2024

1.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
Daexter
3
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 9 februari 2024 14:54:

@NKO

Dat was me ook al opgevallen. Daexter valt kennelijk in de categorie beleggers die, als ze eenmaal een positie hebben ingenomen, alle objectiviteit verliest en elk tegengeluid meent te moeten "afblaffen". Verder lijkt het me overigens wel een verstandig en redelijk persoon.

Zelf heb ik sinds vanmorgen ook een kleine positie. Ik blijf echter even cynisch en kritisch als altijd.

Maar goed, ieder mens is anders, zullen we maar zeggen ;-)
Dat laatste is sowieso waar. En wat ook meespeelt is interpretatie, dezelfde tekst kunnen 2 mensen totaal anders lezen. Een voorbeeld, de reactie van Triple A op mijn reactie op jouw post:

[b]Met deze zin doe jij het voorkomen alsof Van Aken op de beurs aandelen tegen marktprijs heeft gekocht[/b]. Hij heeft echter in zijn beloningspakket opties verkregen. Die opties hebben een uitoefenprijs ver onder de beurskoers en een afloopdatum. Van Aken heeft dus opties uitgeoefend (die misschien afliepen) en aandelen verkregen tegen een prijs aanzienlijk onder de beurskoers

Dat is pure interpretatie, ik wilde helemaal niet suggereren dat van Aken dat tegen marktprijs had verkregen, maar gewoon wat ik schreef, dat die aandelen onderdeel van zijn salaris waren.

Wat mij betreft behoor jij tot 1 van de beste antigeluid verspreiders, of kritische denkers. Kritisch zonder cynisch te zijn. Al zag ik dat dus wel terug in de posting irt TvA. Wat me dan ook verbaasde dat je je in het cynisme mee liet voeren. Je reactie op mijn reactie vond ik dan ook meer in jouw normale stijl, gewoon scherp kritisch. Ja snap je punt.

Tot op heden zijn wij het inhoudelijk vaak niet met elkaar eens, maar konden altijd goed discussiëren (mijn beleving). Op een geven moment vroeg je naar mijn positie en vond je dat aanleiding om daarna de spot met mij te drijven....tsja dan kan je de bal terug verwachten, dus als je dat afblaffen noemt, fair enough. Maar heb dat nu wel achter me gelaten, dus wat mij betreft gaan we gewoon weer als vanouds scherp op de inhoud de discussie aan.

Ik lees graag andere visies maar dan ook wel graag van mensen die zich inhoudelijk verdiept hebben in een bepaalde situatie. Dat kan zijn, alleen op het onderdeel emissie, of het onderdeel shortconstructies, of het onderdeel van het bedrijf in kwestie zelf, maar dan dus op de specifieke business.

Dus niet, dit bedrijf gaat binnenkort failliet, iets wat bij beursgenoteerde bedrijven sowieso bijna onmogelijk is. maar vooral omdat het nergens op gebaseerd is.

NKO , heb ik niks tegen, vind het juist wel een fijn persoon, voor zover je dat obv postings kan beoordelen. Alleen wat inconsequent. Zelf ongefundeerd zogenaamd kritisch zijn en tussen de regels door sneren uitdelen naar anderen en als die personen daar dan op reageren zijn zij degenen die polariseren, ja ja :)
Nuchtere Kijk Op
1
Sneren? Jouw perceptie is dan anders dan mijn perceptie. Maar dat is NIET mijn bedoeling van het forum. Informatie uitwisselen is/was mijn goede bedoeling. Mogelijk voelt het voor beiden dan zo? Ik las iets over een ander fonds wat mogelijk louter als sneer voelde. We gaan het zien waar beide fondsen over bv. 6 maanden staan. De tijd zal het ons beiden leren. Ik hoop btw dat beide fondsen dan goed e/o beter scoren hihi

En wat dat 1,87 aankopen voor particulieren betreft zonder rights (van Piet2010) blijf ik een warrig/onduidelijk verhaal vinden.
Geen sneer voor Piet2010 hoor hihi
Wie weet lag het wel aan de broker/bank van die kennis van me, ik heb me er NIET genoeg zelf in verdiept ;-)

Zand erover wat mij betreft ;-) en op naar een gefundeerd en sneerloos niet polariserend goed en vredig niet te kritisch weekend ;-)

Gr. NKO
maci
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 9 februari 2024 17:14:

Een kennis van mij, heeft zelfs rechten "bijgekocht" om zodoende meer aandelen op te halen dan waar hij conform de verdeelsleutel recht op had.

Ik neem aan dat als dit zo is allemaal? Dat er zelfs klachten gaan komen zou je bijna zeggen? De ene particulier koopt rechten bij om uit te breiden e/o aantal in porto mooi af te ronden, en de ander hoeft die rechten niet te kopen?

Nuchter bekeken hihi, blijf ik het meer dan opmerkelijk vinden deze teksten en vertalingen enz. I.d.d. heb ik er van te voren niet goed naar gekeken, omdat ik GEEN interesse had. Maar al lezend, dacht ik echt dit kan gewoon NIET kloppen.

En klopt het wel? Dan ken ik dus iemand die dan helemaal geen extra rights had hoeven kopen. Volgens die kennis moest je gewoon rights hebben om te KUNNEN kopen op 1.87 Volgens hem kon je helemaal NIET meer krijgen dan conform de rechten etc. Tja of losse aandelen bijkopen op geldende beurskoers om bv. aandelen aantal af te ronden enz.

Ik heb het echt alleen van horen zeggen en wat ik hier las. Dus ik kan zelfs NIETS bij mijn bank/broker nakijken.

Ik kan het allemaal amper geloven/begrijpen, maar ondanks dat prettig weekend :-)
Forum rangen, dat viel me veel vaker op krijg, je denkelijk op basis van het aantal postings. Dat zou niet zo mogen zijn. Zo stond het, toen ik ze ooit las, niet beschreven.

Uit je bericht blijkt dat je niet over kennis van claimemissie hoeft te beschikken om aan vier 'strepen' komen.

"Een kennis van mij, heeft zelfs rechten "bijgekocht" om zodoende meer aandelen op te halen dan waar hij conform de verdeelsleutel recht op had."

Nuchter bekeken adviseer ik je om je eens te verdiepen in o.a. claimhandel. Er gaat een wereld voor je open waar je zelfs aan kan verdienen als je het goed doet.

(Op de rest van je bericht ga ik niet in.)

Succes!
Triple A
0
-

Deze twee short posities werden gemeld na bekendmaking van de claimemissie. Beide short partijen hebben niet gebruik gemaakt van de kans om via claims op een relatief lage koers (circa € 2,20) hun positie te coveren.

Penwater Capital heeft de positie gisteren weer wat opgebouwd.

Netto shortposities boven meldingsgrens AFM
Penwater Capital Management 1,10% (Opbouw 0,06%)
Millenium Capital Management 0,75%
Totaal netto short posities 1,85%

Dit correspondeert met 799.756 aandelen

Na maandag (melding dinsdag) zullen deze percentages er overigens heel anders uitzien omdat dan het geplaatst kapitaal wordt verhoogd van 43 miljoen naar 80 miljoen aandelen.

-
MOEdig Voorwaarts
1
@Daexter

Bedankt voor het compliment. Ik heb jou trouwens niet voor niks op mijn volglijst staan, omdat me niet was ontgaan dat jij je goed in zaken verdiept en je vaak met een degelijk onderbouwde visie komt.

Ik loop echter lang genoeg mee om te weten dat hoe goed je je ook ergens in verdiept, de zaken toch anders kunnen lopen dan je verwacht, m.a.w. "Mr. Market should have already made you humble". Als ik dan zie hoe jij (je positie in) Avantium te vuur en te zwaard verdedigt heb ik daar inderdaad zo mijn gedachten bij. In zoverre dat ik me begon af te vragen hoe diep je er dan wel niet in zat. Nogmaals dank voor je eerlijke antwoord op die vraag. Het is zeker niet aan mij om daar een waarde-oordeel over te vellen; als ik het me goed herinner ben ik dan ook niet veel verder gegaan dan te uiten dat ik het "dapper" vind om zo (relatief) zwaar in een toekomstbelofte te stappen die is omgeven met de nodige rode vlaggen en (op zijn best) een matig track record kan overleggen.

Op basis van de gegevens uit jaarverslagen, AFM-registers en eigen observatie heb ik inderdaad zo mijn eigen mening over Tom van Aken ("Talk the talk but don't walk the walk"- zo komt het althans op mij over).

Hoe dan ook, ik hoop nog steeds voor je dat Avantium al je verwachtingen inlost!

Zeker geen "hard feelings" aan deze kant.

Rest me je een prettig weekend toe te wensen!
WhiteKnight
0
200k net voor sluit verkocht. Zon 10% van totaal vandaag. Denk dat maandag een bloedbad gaat worden.
de Govy
0
Kaviaar
0
quote:

WhiteKnight schreef op 9 februari 2024 20:04:

200k net voor sluit verkocht. Zon 10% van totaal vandaag. Denk dat maandag een bloedbad gaat worden.
Dan komt er een grote pluk aandelen a €1,87 erbij?
Dat zal de koers geen goed doen dan.
Diegene die ze voor die prijs hebben gekregen, daarvan zullen er een aantal gaan verkopen verwacht ik.

Maandag na sluit weten we het.
Het is altijd wat.
2
quote:

Kaviaar schreef op 9 februari 2024 23:46:

[...]

Dan komt er een grote pluk aandelen a €1,87 erbij?
Dat zal de koers geen goed doen dan.
Diegene die ze voor die prijs hebben gekregen, daarvan zullen er een aantal gaan verkopen verwacht ik.

Maandag na sluit weten we het.
Daar schieten ze dan toch niks mee op.
Voor de meesten is hun gak een stuk hoger dan €2,32.
Ze kunnen beter even wachten tot de koers wat omhoog is gegaan of ze moeten geen vertrouwen meer hebben in Avantium
Lord Apollyon
1
quote:

WhiteKnight schreef op 9 februari 2024 20:04:

200k net voor sluit verkocht. Zon 10% van totaal vandaag. Denk dat maandag een bloedbad gaat worden.
Je hebt duidelijk geen kennis van zaken. Maandag goed opletten.
aextracker
4
quote:

Kaviaar schreef op 9 februari 2024 23:46:

[...]

Dan komt er een grote pluk aandelen a €1,87 erbij?
Dat zal de koers geen goed doen dan.
Diegene die ze voor die prijs hebben gekregen, daarvan zullen er een aantal gaan verkopen verwacht ik.

Maandag na sluit weten we het.
Er komt nu sowieso een stevig aantal aandelen erbij.
Blijkbaar was er volop vertrouwen en behoefte om te middelen en deel te nemen aan AVANTIUM's claim emissie.
Waarom anders is AVANTIUM er in geslaagd om Euro 70 Mln. op te halen ?

Van die nieuwe aandelen zal het grootste deel minimaal blijven zitten tot de fabriek draait in Delfzijl en zicht komt op omzet ontwikkeling vanuit produktie plant based polymeren en licenties die worden toegevoegd om de technologie in produktie te gaan toepassen \opschalen.

Om die reden de aan mij toegekende claims o.b.v. GAK euro 3.48 tot dan toe , omgezet in bijkoop additionele AVANTIUM aandelen.
Gun de Groningers wat nieuwe industrie en investeringsstromen t.b.v. nieuwe duurzamere werkgelegenheid , nu de fossiele gaspot dichtzit :).
Martinus
0
Nu er aandelen bij zijn gekomen zal de gemiddelde dagomzet ook flink toenemen, en komt ook een notering aan de midcap steeds meer in het zicht.
Als dat inderdaad gaat gebeuren wordt Avantium in één klap ook een stuk aantrekkelijker voor grote institutionele partijen, die dan vanwege de spreiding in hun portefeuille wellicht een positie overwegen.
aextracker
0
quote:

Martinus schreef op 10 februari 2024 14:19:

Nu er aandelen bij zijn gekomen zal de gemiddelde dagomzet ook flink toenemen, en komt ook een notering aan de midcap steeds meer in het zicht.
Als dat inderdaad gaat gebeuren wordt Avantium in één klap ook een stuk aantrekkelijker voor grote institutionele partijen, die dan vanwege de spreiding in hun portefeuille wellicht een positie overwegen.
Institutionele (professionele \ publieke) partijen zoals pensioenfondsen investeren niet in scale-ups of start-ups zoals AVANTIUM met een marketcap < Euro1 Mrd.
Die spelen op zeker & safe.

AVANTIUM zal het moeten hebben van durfinvesteerders en op (middel)grote vermogende particulier initiatieve durfkapitaalverstrekkers.
Triple A
0
quote:

Martinus schreef op 10 februari 2024 14:19:

Nu er aandelen bij zijn gekomen zal de gemiddelde dagomzet ook flink toenemen, en komt ook een notering aan de midcap steeds meer in het zicht.
Als dat inderdaad gaat gebeuren wordt Avantium in één klap ook een stuk aantrekkelijker voor grote institutionele partijen, die dan vanwege de spreiding in hun portefeuille wellicht een positie overwegen.
  • De samenstelling van de indexen is al geruime tijd niet meer op handelsvolume, maar op beurswaarde van de free float.
  • En Avantium is in de AScX één van de kleinste fondsen op basis van beurswaarde van de free float. Alleen Accsys Technologies is kleiner.
  • Op basis van de criteria van Euronext is de kans is groter dat Avantium uit de AScX degradeert richting lokale markt, dan dat Avanatium promoveert naar de AMX.
-
aextracker
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 februari 2024 10:15:

Op dit moment schat ik de kans dat Avantium uiteindelijk failliet gaat op ca 75%.
De kans dat DZR fout zit is groter dan de kans dat AVANTIUM failliet gaat
aextracker
8
Het is opvallend "hoe mono-korte termijn", geld\rendement gerichte communicatie op dit forum plaats vindt.

Zo goed als geen reactie op de inhoud van het persbericht. Daarin toch een aantal interessante en relevante aspekten welke m.b.t. deze emissie vrijgegeven worden;

1. Euro 50 Mln gedekt vanuit de bestaande basis aan investeerders.
2. Euro 20 Mln aanvullend gedekt m.b.t. zgn "cornerstone" investeerders
3. Voor alle nieuwe aandelen een lock-up van 180 dagen...........hoezo kijken wat er ma a.s. "gedumpt wordt" ?
4. Private emissie participanten lijken deel te nemen vanuit "lange termijn groei in core business applicaties";

- Participatie door SENFI Ventures in de 20 Mln met 3% aandeel in totaal aantal aandelen uitstaand.

Wie is SENFI Ventures eigenlijk ?
- SENFI is gelieerd aan SCGC Chemical Cy uit Thailand.
- SENFI houdt patenten ontwikkeld i.s.m Oxford University.
SENFI Swiss GmdH heeft 3 Thai in bestuur zitten.
- SENFI Swiss is gericht op marketing & market development o.b.v. tehcnologosche applicaties.

- SCGC = Euro 6.2 Mrd omzet, CAGR 21% !
- Kleine 10% ROS.
- ASEAN's grootste PVC en chemische polymer verwerker.
- 8.325 medewerkers.
- verkoop in 120 landen
- 473 patenten.
- R & D & recycle centers in Noorwegen, UK (SENFI), Italie & Portugal.
- 137.000 T groen polymers in produktie
- Gericht op verduurzaming en duurzame plastics in Azie's grootste groeimarkten zoals Thailand, Indonesie, Vietnam, China etc.
- Groot samenwerkingsverband met UNILEVER & auto industrie en wereldwijde, incl. aziatische (chemische) grootmachten zoals DOW chemical, Mitsui, Mitsubishi.

Mij nog niet duidelijk of de deelneming van SCGC in Portugal ;Sirplaste-Sociedade Industrial de Recuperados de Plastico, S.A. ; een verband heeft met de "FDCA polymeren verwerking vanuit Delfzijl o.b.v. franse suikerextracten in Portugal".

Al met al is SCGC in Thailand een serieuze partij, die zijn (toekomstige verduurzamings ambitie en polymer produktie\supply, blijkbaar verzegeld en zeker gesteld wil zien worden in relatie tot benodigde kennis en kunde c.q. patenten ter gebruik en toepassing in eigen fabrieks applicatie en omgeving.

Ik zeg; AVANTIUM werkt langzaam en gestaag door aan de uitbouw van zijn waarderings gondslagen.
SCGC is een grote partij die snel groeit......

Ben benieuwd, of en wanneer AVANTIUM met de eerste getekende licentie overeenkomsten naar buiten komt i.r.t. de kennis en kunde mogen gebruiken van de FDCA technologie o.b.v. duurzame polymeren geproduceerd o.b.v. plantaardige basiscomponenten zoals suiker.

Deze SCGChemical in Thailand zit er niet in om na 180 dagen de aandelen te dumpen en een korte termijn winst van 2,6 Mln Euro op te strijken o.b.v. de 2,4 Mln aandelen die ze inkochten (= 3% van de emissie volumina).

leek me een aardige insight in een van de nieuwe "cornerstone investors" vanuit de private sector. SCG Chemical is sinds 2022 beursgenoteerd in Bangkok.
aextracker
6
Na Helios Resins (EU onderdeel van Kansai Paint) is dit een 2e grote partner voor applicatie en gebruik making van AVANTIUM's patent portfolio & FDCA Delfzijl plantbased polymeren produktie.
Onderstaand de onderbouwing als op 1`7 januari alhier op forum gepost.
Bij elkaar 2 partners met een bestaande aziatische omzetwaarde van Euro 10 Mrd.

aextracker
17 januari 2024 21:05
auteur info
quote:
MOEdig Voorwaarts schreef op 16 januari 2024 22:26:

Oké, dan zijn we het over eens dat het hier dus slechts over een "off-take agreement" gaat. Door een gerenommeerde speler van wereldniveau, dat dan weer wel.
Helios Resins maakt onderdeel uit van de Helios Kansai Group.
Helios Kansai is onderdeel van beursgenoteerde global player Kansai Paint in Japan.
Kansai Paint is een 105 jaar oud holding met toentallen bedrijven die wereldwijd aktief zijn.
Kansai paint nam in 2017 de Helios Group over.

Kansai Paint is een speler van wereldformaat ;
- Global player met HQ in japan , aktief in 99 landen 509,000 Mln Yen = Euro 3.1 Mrd. omzet.
- 16.000 medewerkers.
- In hun sustainabillity hoofdstuk melding ;
- Building sustainable value chain
-Explore new business opportunities
- Biodegradable raw material .................. zie daar het bovenliggende verband waarom Helios Resins instapt...... en wat daar verder achter weg kan komen
aextracker
5
Over de 2e cornerstone investor van de 2e tranche Pieter Kooi ;

www.bing.com/ck/a?!&&p=b90953...

Pieter was goed voor 4 Mln aandelen AVANTIUM, waarmee hij 5% van de emissie (33,7 Mln aandelen) voor zijn rekening nam. Die komen dus boven op een deel van zijn "minderheidsbelang" < 3% als toen in Quote aan gerefereerd en gemeld (kleine 46 Mln aandelen). In totaal zal Pieter dus goed zijn voor max. 5 Mln. aandelen AVANTIUM.

Er staan nu deze emissie 79,6 Mln. aandelen AVANTIUM NV. uit.
Bammartinovino
0
Aextracker bedankt voor uw uitstekende research en uitleg. Voor mij plaatst het Avantium i.i.g. als speler, in een nog véél grootser geheel.
Heeft u mogelijk hierbij een verklaring waarom medio '23 verdere samenwerking met Cosunbeef company (voormalige suikerunie) verrassend werd opgezegd /stilgelegd. Was dat ontwikkel-spoor mogelijk al door SCGC bereden ?
1.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... 96 97 98 99 100 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:38
Koers 2,575
Verschil -0,020 (-0,77%)
Hoog 2,610
Laag 2,545
Volume 252.724
Volume gemiddeld 576.131
Volume gisteren 493.588