RoodMicrotec « Terug naar discussie overzicht

prachtige update!

64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
atilladehun
18
Rood Testhouse ziet in '06 winstgevende omzet China, Dresden
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Rood Testhouse verwacht in de loop van 2006 voldoende kritische massa in China en het Oost-Duitse Dresden te realiseren, die de eerder aangekondigde nieuwe vestigingen op deze locaties rechtvaardigen. Dat heeft bestuursvoorzitter Philip Nijenhuis van de sinds 1986 beursgenoteerde dienstverlener in de halfgeleiderindustrie aangegeven in een gesprek met Betten Beursmedia News.

Ruwweg een jaar geleden liet Nijenhuis weten buitengewoon teleurgesteld te zijn, indien Rood Testhouse in de huidige maand niet 'behoorlijk bezig' zou zijn in China. Hij trok een verkoopmanager aan en reisde zelf ook meerdere malen op en neer om potentiele klanten te bezoeken. Vandaag geeft de bestuurder aan tevreden te zijn. En over het Duitse Dresden, waar het bedrijf zich sinds medio 2005 wil vestigen, is hij zeer optimistisch.

Voor zowel Dresden als China geldt dat Rood Testhouse klanten volgt die hun productielocaties verplaatsen. Zo heeft een van deze bedrijven 40% van zijn productie naar China verhuisd en Rood Testhouse gevraagd de halfgeleiders voor de Europese markt te testen. 'We zouden deze klant hebben verloren als wij ook niet naar China hadden gewild', zegt Nijenhuis, die het bedrijf sinds september 2004 leidt.

De bestuurder denkt met de order, die 'goed en aanvullend' is, ruim 5% van de huidige jaaromzet van Rood Testhouse te realiseren. Met de klant is volgens Nijenhuis bovendien afgesproken dat de omvang in 2006 toeneemt. Daarnaast is Rood Testhouse momenteel in gesprek met nog twee bedrijven in China, waar Nijenhuis in het eerste halfjaar van 2006 opdrachten verwacht binnen te slepen.

Of met deze drie klanten al de beoogde kritische massa wordt bereikt in het Aziatische land, weet Nijenhuis nog niet. De bestuursvoorzitter omschrijft voldoende kritische massa als een omzet die 10 tot 20% van de huidige totale omzet is en vereist is om winstgevend te draaien. Tot die tijd test Rood Testhouse eindproducten in Nordlingen in Zuid-Duitsland. 'We blijven zoeken naar meer klanten.'

Voor Dresden gaan dezelfde aanpak en dezelfde rekensom op als voor China. Het opstarten van de activiteiten in de Duitse stad loopt voorspoedig, zo geeft Nijenhuis aan. 'We boeken orders.' En vorige maand ging in 'het centrum van Silicon Saxony' een algemeen manager aan slag. Rood Testhouse heeft inmiddels een pand gehuurd, dat met testapparatuur wordt ingericht.

In Dresden, dat geen onafhankelijke testhuizen kent, is het volgens de bestuurder voor Rood Testhouse makkelijker aanhaken bij bestaande klanten, als bijvoorbeeld Philips en Infineon . Daarnaast ziet de bestuurder een trend bij verschillende halfgeleiderproducenten dat zij werk willen uitbesteden. 'Dat klinkt ons als muziek in de oren.'

De voorkeur van Nijenhuis gaat daarbij uit naar structurele in plaats van zogeheten fire brigade-orders. Al zal hij die laatste opdrachten, die voortvloeien uit tijdelijk capaciteitsgebrek bij de chipmakers, niet laten lopen. De benuttingsgraad bij Rood Testhouse zelf ligt volgens de bestuursvoorzitter rond de 80-85%. Ten opzichte van september 2004 en dankzij een continue toename van de vraag is het percentage 'significant' opgelopen. Het streven is om deze bandbreedte naar 90-95% op te voeren.

De stand van zaken in de wereldwijde halfgeleidersector lijkt Rood Testhouse daarbij een handje te kunnen helpen. Zo sprak de Semiconductor Industry Association (SIA) afgelopen november de verwachting uit dat de wereldwijde omzet in de halfgeleidermarkt in 2006 met 7,9% oploopt naar $ 245,5 mrd. Voor het huidige jaar voorziet de SIA een toename van 6,8%, terwijl marktonderzoeksbureau Gartner uitgaat van een 6,9%-stijging tot een recordniveau van $ 235 mrd.

Nijenhuis zegt geen reden te hebben om terug te komen op de verwachting die de onderneming zelf in medio september uitsprak voor de tweede jaarhelft van 2005. Rood Testhouse liet destijds weten een omzetgroei te verwachten van 12 tot 20% ten opzichte van de eerste jaarhelft en een stijging van het operationeel resultaat van ruim 45%. Omzet en bedrijfsresultaat kwam in het eerste halfjaar uit op respectievelijk euro 3,8 mln en euro 88.000.

In 2006 hoopt de bestuurder, die onder meer bij branchegenoot BESI werkzaam was, de omzettrend te continueren. De doelstelling is nog altijd om het beter te doen dan de markt. Gartner heeft volgens Nijenhuis aangegeven dat de mondiale halfgeleidermarkt de komende jaren gemiddeld met 8,0% per jaar groeit. En voor Rood Testhouse moet de groei daarbij uit China en Dresden komen, met binnen 4 a 5 jaar een verdubbeling van de groepsomzet ten opzichte van 2004 als doel.

In Nordlingen, dat licht blijft groeien, zal op den duur steeds meer nog hoogwaardig werk worden uitgevoerd, zoals foutdetectie en analyse en productkwalificatie. Hier wordt ook nog altijd gewerkt aan de ontwikkeling van gestandaardiseerde testprogrammatuur, ofwel software die in platforms van verschillende leveranciers kan worden gebruikt. Het voordeel is dat zon standaard de kosten omlaag brengt.

Rood Testhouse voert momenteel met een 'aantal grotere partijen' in de Europese halfgeleidersector gesprekken om een verdergaande samenwerking te formaliseren op het gebied van testplatforms. Via deze samenwerking hoopt de onderneming de ontwikkelde software voor alle beschikbare testplatforms werkzaam te maken, waarna ze de initiele investering ten gelde wil maken. Nijenhuis denkt dat de samenwerking in het eerste halfjaar van 2006 concreet gestalte krijgt.

De bestuurder herhaalt open te staan voor nog verdergaande vormen van samenwerking. Analisten van SNS Securities gaven de onderneming die al ruim dertig jaar actief is in de halfgeleiderindustrie, eerder een tweede plaats in hun top tien van overnameprooien. 'Rood Testhouse is een kleine partij. Ik ben beslist geinteresseerd in samenwerken', zegt Nijenhuis, voor wie synergievoordelen een zeer belangrijk argument vormen om eventueel samen te gaan met een ander bedrijf.

Intussen blijft Rood Testhouse investeren in Dresden, waar onder meer Siemens , Motorola , AMD en ZMD faciliteiten hebben, en in China. De gegenereerde cash flow, over het eerste halfjaar zon euro 1,2-1,5 mln op jaarbasis, wordt daarbij ruimschoots benut. Voor geheel 2005 komt de kasstroom 'zoals gebruikelijk' rond de euro 1-1,5 mln uit, en volgend jaar zal hij volgens Nijenhuis in dezelfde orde van grootte zijn.

Naast de investeringen hecht de bestuursvoorzitter er aan om de financiele positie van Rood Testhouse te versterken. Gezien het recente verleden is dat niet verwonderlijk. Eind 2003 moest een groep investeerders het bedrijf nog te hulp schieten met een converteerbare lening van euro 2 mln. 'De solvabiliteit is op zich goed, maar we willen haar jaarlijkse met enkele procenten verbeteren', aldus Nijenhuis.

Martijn van der Starre
martijn@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
hehe eindelijk daar is ie dan
En hij ziet er geweldig uit
de 59 is al helemaal weg
dus vandaag word t knallen
Nel
0
[verwijderd]
0
quote:

vis20 schreef:

hehe eindelijk daar is ie dan
En hij ziet er geweldig uit
de 59 is al helemaal weg
dus vandaag word t knallen
Gezien de ontwikkelingen in het boekje zou ik nog niet van knallen durven te spreken. Het wordt pas interessant als we hard door de 0,60 en vervolgens 0,64 gaan.
Denk eerder vandaag aan een beperkte stijging.
[verwijderd]
0
zodra dit op alle sites staan zoals xea etc dan is dit de bevestiging die beleggers zoeken in een bedrijf met een solide toekomst die ook open staat voor een overname, en de 1e helft van 2006 vol met samenwerkingsverbanden en nieuwe grote klanten in china en dresden,
dit valt niet mee papaa, dit hebben beleggers nodig om in te stappen en over de euro heen te gaan!! de parel wordt geslepen
[verwijderd]
0
In de update lees ik ook dat de financiële positie versterkt moet worden.
Krijgen we nu weer een emissie dat zou de koers geen goed doen.
Nel
0
juist Teunis dat zint mij ook niet nu heeft hij dit wel eerder aangegeven dat indien dit nodig,of bij een gunstige koers ontwikkeling een optie is,denk dat er daarom nu twijfel komt.
[verwijderd]
0
quote:

papaa schreef:

juist Teunis dat zint mij ook niet nu heeft hij dit wel eerder aangegeven dat indien dit nodig,of bij een gunstige koers ontwikkeling een optie is,denk dat er daarom nu twijfel komt.
Precies het blijft allemaal wat vaag, bovendien wordt er concreet niets over het 2e halfjaar meer gezegd terwijl eerder aangegeven het resultaat goed zou zijn.
Dit brengt twijfel bij beleggers denk ik, over het 2e halfjaar moet nu toch al wat meer te zeggen zijn en indien er niets over gezegd wordt zou het wel eens een tegenvaller kunnen zijn.
Je ziet het gevolg nu er wordt niet echt gekocht
[verwijderd]
0
Bedankt voor het plaatsen van de publicatie atilladehun. Het bericht was me niet zo snel opgevallen onder het fin. nieuws van vandaag.
[verwijderd]
0
quote:

Teunis Moerman schreef:

bovendien wordt er concreet niets over het 2e halfjaar meer gezegd terwijl eerder aangegeven het resultaat goed zou zijn.
over het 2e halfjaar moet nu toch al wat meer te zeggen zijn en indien er niets over gezegd wordt zou het wel eens een tegenvaller kunnen zijn.
"Nijenhuis zegt geen reden te hebben om terug te komen op de verwachting die de onderneming zelf in medio september uitsprak voor de tweede jaarhelft van 2005. Rood Testhouse liet destijds weten een omzetgroei te verwachten van 12 tot 20% ten opzichte van de eerste jaarhelft en een stijging van het operationeel resultaat van ruim 45%. Omzet en bedrijfsresultaat kwam in het eerste halfjaar uit op respectievelijk euro 3,8 mln en euro 88.000. "

lijkt me klare taal!

financiele gegevens komen pas in januari...
[verwijderd]
0
quote:

ik ben Diede. schreef:

[quote=Teunis Moerman]
bovendien wordt er concreet niets over het 2e halfjaar meer gezegd terwijl eerder aangegeven het resultaat goed zou zijn.
over het 2e halfjaar moet nu toch al wat meer te zeggen zijn en indien er niets over gezegd wordt zou het wel eens een tegenvaller kunnen zijn.
[/quote]

"Nijenhuis zegt geen reden te hebben om terug te komen op de verwachting die de onderneming zelf in medio september uitsprak voor de tweede jaarhelft van 2005. Rood Testhouse liet destijds weten een omzetgroei te verwachten van 12 tot 20% ten opzichte van de eerste jaarhelft en een stijging van het operationeel resultaat van ruim 45%. Omzet en bedrijfsresultaat kwam in het eerste halfjaar uit op respectievelijk euro 3,8 mln en euro 88.000. "

lijkt me klare taal!

financiele gegevens komen pas in januari...
Toch wordt er nu niet echt gereageerd m.i een teken dat er twijfel is anders verkoop je toch niet op 0,59
[verwijderd]
0
Klanten maken in China is geen gemakkelijke zaak. Ik vind het op zich al heel erg gewaagd dat Nijenhuis de uitspraak durft te doen dat hij denkt het komende halfjaar twee klanten daar binnen te halen. Of hij is al erg zeker van zijn zaak of hij maakt zich schuldig aan luchtfietserij. Tot dusver heeft hij gelukkig van het laatste nog geen blijk gegeven. Kortom ik ga er vanuit dat er het komend halfjaar zich goede ontwikkelingen voordoen bij Rood en ik ben dan ook niet van plan om er op korte termijn uit te stappen.

Jerry
Nel
0
daar is ook geen twijfel over,maar zie gewoon twijfel,en denk hellaas dat er nu het bericht is uit gekomen en de koers vrij wel niks doet dat de winstnemers straks om de hoek komen kijken,vooral met de gedachte dat icn binnen kort weer komt opduiken

succes
[verwijderd]
0
De laat wordt wel erg snel volgegooid dus vandaag maar niet verder kijken en maar afwachten. Denk dat we toch weer naar 58 terugvallen
[verwijderd]
0
het is wel gebeurd tot half januari ben ik bang, we zullen terugzakken en half februari weer stijgen, ik blijf wel zitten maar heb er een hard hoofd in na deze koersexplosie?
[verwijderd]
0
zie het bericht ook weer niet bij binck of bij iex staan.
Is vaker zo dat het nergens vermeld word het is nu dat atilla het gevonden heeft.
minpuntje van rood
is ook het enige hoor
[verwijderd]
1
Beste Rood leden,

Persoonlijk vind ik dat de koers wat rustig reageert,maar ondanks alles heeft Nijenhuis toch weer zijn woord gehouden. Dat is toch ook iets wat we niet moeten vergeten,dat straalt vertrouwen uit (bij sommige bedrijven is dit wel heel wat anders). Wat ik opmerkelijk vind is dat er weinig publiciteit voor Rood testhouse is, zelfs op de iex en op de rood-site staat niets..

Groeten,
Sander
[verwijderd]
0
Mooi. Laat al die twijfelaars hun aandelen maar overboord gooien dan kunnen we over een week definitief door de 60. De chip branche is aan het herstellen en daar gaat Rood van profiteren. Bovendien heeft dit fonds nog een extra pikant sausje in de ijskast: 't is een overnameprooi.
[verwijderd]
0
quote:

Pim Polderman schreef:

Mooi. Laat al die twijfelaars hun aandelen maar overboord gooien dan kunnen we over een week definitief door de 60. De chip branche is aan het herstellen en daar gaat Rood van profiteren. Bovendien heeft dit fonds nog een extra pikant sausje in de ijskast: 't is een overnameprooi.
Er zijn wel veel twijfelaars hebben die dan allemaal ongelijk, inmiddels staat 0,57 in de bied dus we gaan gewoon lager, knallen maar dan naar beneden.
64 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 dec 2023 17:35
Koers 0,336
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0