Aperam « Terug naar discussie overzicht

[Verplaatst] Aperam 28/1/2011

115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Snijboon
0
Lekker dagje weer voor de aap en de ram. Ik sta ruim 10% winst op mijn belang dat ik gister heb genomen. Heb nog nooit zo snel zoveel winst gehad.

Ben benieuwd wat morgen ons brengt, misschien weer nieuwe koersdoelen van banken. Kan weer flink omhoog, maar evengoed omlaag. In plaats van de gebruikelijk 0,5 cent bij andere aandelen gaat Aperam 5 cent omhoog of omlaag per seconde.

Maandag zou een mooie dag kunnen worden voor Aperam. Splitsing is dan officieel dus LT beleggers nemen dan misschien nog posities in. Vaak worden er op maandag ook veel adviezen gegeven. Daarnaast noteert het aandeel dan ook in Parijs en wat in de etalage staat verkoopt het best ;).
Beursboertje
0
quote:

subzero0 schreef op 26 januari 2011 20:38:

hallo mensen dit klinkt misschien stom, maar hoe verkoop ik mijn aperam aandelen. ik gebruik de tradebox van abn. die geeft alleen aan dat ik recht heb op 1/20 aperam, maar niet hoe ik die van de hand doe, want wil mijn arcelor wel behouden.

groeten
ABN (09009215) bellen. Heb ik vanmiddag ook gedaan. Zo gepiept.

Het waren maar 65 stuks maar het bracht mijn gemiddelde over AM mooi wat naar beneden.
[verwijderd]
0
Sectorgenoot Nippon Steel van Apemar heeft het niet slecht gedaan.

www.foxbusiness.com/markets/2011/01/2...

Nippon Steel Oct-Dec Group Net Profit Y33.4 Billion Vs Y25.9 Billion
By Kazuhiro Shimamura

Published January 28, 2011
| Dow Jones Newswires
Print Email Share Comments (0) Text Size TOKYO -(Dow Jones)- Nippon Steel Corp. (5401.TO) said Friday its net profit increased in the October-December quarter from a year earlier, supported by robust exports to Asian markets despite sluggish demand from domestic manufacturers.

Japan's largest steel maker by output said its net profit rose to Y33.4 billion from Y25.9 billion a year earlier. Sales increased to Y1.003 trillion from Y911.88 billion.

For the fiscal year ending March, Nippon Steel slashed its net profit guidance to Y95 billion from Y130 billion, blaming rises in input costs.

The steel maker reports its earnings based on Japanese accounting standards.

Copyright © 2011 Dow Jones Newswires

Snijboon
0
voda
1
Aperam krijgt initieel buy-advies - GS


AMSTERDAM (Dow Jones)--Goldman Sachs start met het volgen van Aperam (APAM.AE) met een initieel buy-advies en koersdoel van EUR43,00, waarbij de bank wereldwijd een sterke verbetering voorziet van de marktomstandigheden in de markt voor roestvrij staal en een toename van wereldwijde infrastructurele ontwikkelingsprojecten. Risico's zijn onder andere een tegenvallende economische groei en een vertraging van de urbanisatie in opkomende economien. Omstreeks 15.45 uur noteert het aandeel 2,5% lager op EUR30,57, terwijl de AEX vlak noteert. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
quote:

Snijboon schreef:

Nu komt de aap uit de mouw. Vandaag winstnemeningen, maandag weer groen denk ik.
Denk ik ook. Vanaf maandag wordt het aandeel toch ook op andere beurzen verhandeld? Die moeten het aandeel wel eerst kopen.
grenszuuker
0
voda
1
Misschien ook voor Aperam e.a.? (Consolidatie RVS sector)

'Overnamemarkt groeit met 25 procent'
28 januari 2011, 20:17 | ANP
LONDEN (AFN) - Dit jaar wordt een goed jaar voor fusies en overnames, voorspelde Citigroup vrijdag. De omvang van de fusie- en overnamemarkt kan dit jaar uitkomen op 2,9 biljoen dollar. In 2010 kwam de waarde uit op 2,2 biljoen dollar.

Dat er dit jaar weer meer fusies en overnames komen, heeft volgens de analisten van Citigroup alles te maken met bedrijven die opvallend goed presteren en verder willen groeien. Ook is er veel geld beschikbaar, dat ergens aan uitgegeven moet worden.

Als dit jaar de 2,9 biljoen dollar gehaald wordt, is dat ongeveer hetzelfde niveau als in 2008. Het recordbedrag van 4,2 biljoen dollar dat in 2007 omging in fusies en overnames wordt bij lange na nog niet gehaald.

Snijboon
2
Voor 4 uur vandaag was ik nog positief over maandag. Maandag zou Aperam namelijk in Parijs en Luxemburg noteren, maar het lijkt er op dat Aperam daar al noteert. In dit document staat namelijk dat Aperam op dinsdag al weer uit de CAC40 verdwijnt. www.nyxdata.com/doc/44227

Daarnaast weet ik niet of de handel in Amerika al is begonnen, maar ik heb nog geen notering gevonden. De handel zou daar over the counter gaan, maar ik weet niet of het dan een notering ergens krijgt, misschien op OTC of Pinksheets. Als het zo is dat Aperam ergens gaat noteren, komt het natuurlijk wel meer in de etalage. Dat zou kunnen leiden tot meer vraag en hogere koersen.

Vanaf maandag zal naar alle waarschijnlijkheid wel de 'As If and When Issued' handel vervallen. Dat betekend dat de transacties dan definitief zijn en dat de afsplitsing niet meer kan worden teruggedraaid. Dit geeft natuurlijk wel wat meer zekerheid voor beleggers. Misschien dat langetermijnbeleggers en constitionele beleggers nu ook nog gaan instappen.

Ook is de kans groot dat er maandag nog adviezen zullen komen van banken en analisten, die zullen hoogstwaarschijnlijk wel positief zijn. Tot nu toe zijn er nog maar enkele verschenen.

Helaas hebben ze vandaag in Amerika besloten om aan een correctie te beginnen. Als reden wordt onder andere gegeven de situatie in de Arabische wereld. Het lijkt er voorlopig niet echt op dat dit nog gaat verbeteren dit weekend.

De 8 van de 26 fondsen die in Amerika noteren hebben er nu al voor gezorgd dat de AEX virtueel al 0,68% lager staat. Oude bekende ArcelorMittal zels -1,5% Als we maandag omhoog willen zal het dus vooral van nieuws rond Aperam zelf moeten komen.

Koers van Aperam vandaag viel me nog mee, gaat goed via de regel 2 stappen(dagen) vooruit 1 achteruit. De eerste twee dagen is het aandeel 11,82% gestegen vanaf 28 euro, dus -2,59% valt dan nog wel mee bij een AEX van -0,87%. Vooral in de eindveiling werd nog veel goedgemaakt, namelijk 36,5 cent, terwijl de AEX nog even naar de day-low ging.

Conclusie: maandag vroeg achter het scherm, het kan vriezen, het kan dooien, maar hopelijk gaat het niet in de richting van het weer.

Prettig weekend!
geen pechvogel
0
Net business class gezien en over een jaar is aperam al overgenomen door een ander..koers kan alleen maar omhoog..
[verwijderd]
0
quote:

geen pechvogel schreef op 30 januari 2011 12:46:

Net business class gezien en over een jaar is aperam al overgenomen door een ander..koers kan alleen maar omhoog..
En als dat zo zou zijn is het een aardige ondersteuning indien nodig voor de lopende calls Arcelor.
Lawrence Garfield
0
Het FD

Voor het boemerangeffect van de koers van Aperam heeft Claassen een andere verklaring. De dip zou inherent zijn aan de emissieconstructie. Aandeelhouders van ArcelorMittal kregen voor iedere twintig stukken, één aandeel in het nieuwe fonds. Daarmee is het cadeautje technisch gezien een sigaar uit eigen doos natuurlijk. Maar de nieuwe stukken zullen niet voor alle beleggersportfolio's een aanwinst zijn. Als ze niet in het risicoprofiel passen, dan moeten ze er vanaf.

Volledig artikel zie: www.fd.nl/artikel/21354933/aandeel-ap...

115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 10 mei 2024 14:28
Koers 26,340
Verschil -0,080 (-0,30%)
Hoog 26,500
Laag 26,040
Volume 159.368
Volume gemiddeld 199.633
Volume gisteren 195.590