Fagron « Terug naar discussie overzicht

Waarom deze onverwachte daling

2.585 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 126 127 128 129 130 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

poicephalus schreef op 19 augustus 2015 09:15:

Ik snap de stijging niet, maar proficiat voor degene die erin zitten, voor zolang het duurt
Hoezo snap jij de stijging niet? Nu stappen grote partijen weer in. Ze hebben weer vertrouwen nadat dat persbericht van Ger Van Jeveren. Shortpartijen nemen de bennen met een vette winst uiteraard.
Kaviaar
0
Aquisitie wordt uitgesteld en focus ligt op omzet van 500mljn. Ger heeft aandelen gekocht. Fagron weet nu om te gaan met de nieuwe regelgeving VS. Nu is het afwachten wat KNMP en NZA zeggen over een uitspraak van het Europese hof, wat een vage uitspraak blijft in die zaak. De koers kan weer omhoog en terecht.
snowhmr
0
Fagron geeft weer aan dat de doelstellingen gehaald gaan worden, dat de schulden factor omlaag gaat door even te stoppen met overnames en dus het ev te verhogen zo lees ik het bericht. Voor mij alle reden om in te stappen ligt zeer veel ruimte naar boven maar wel optijd uitstappen natuurlijk.
DeZwarteRidder
0
Dit bedrijf heeft ingebakken tegenvallers die nog aan het licht moeten komen.
Het laatst overgenomen bedrijf in de USA is duidelijk een mislukking; ik verwacht hier forse verliezen; Ger is gewoon belazerd (zie FD-interview).
sobbor2
0
Nu zulle de analisten toch ook zo eerlijk moeten zijn dat ze er WEER flink naast zitten en hun koersdoelen WEER omhoog moeten bijstellen. hihi
sobbor2
0
zwarte ridder , je blijf er maar dingen bij verzinnen om de koers tegen te houden he . gooi nou maar de handoek in de ring . en koop gewoon
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 augustus 2015 09:35:

Dit bedrijf heeft ingebakken tegenvallers die nog aan het licht moeten komen.
Het laatst overgenomen bedrijf in de USA is duidelijk een mislukking; ik verwacht hier forse verliezen; Ger is gewoon belazerd (zie FD-interview).
Welke tegenvallers nog meer dan?
Of ben je gewoon wat aan het roepen.. Je denkt was bij Imtech zo en hier dus ook..?
Koers is bijna 50% lager..
Wat er ook ingebakken was (volgens jou) is hier in verwerkt......
Terug naar 30€!

Qanon
0
[verwijderd]
0
Zwarte ridder vindt het prettig, haalt zijn levensvreugde uit, door op forums te verschijnen van aandelen waar koersen gedaald zijn en dan net weer dreigen op te krabbelen....
Ach als hij dat prettig vindt..
[verwijderd]
0
andrejes
0
Feestje ff over, rust in de tent is het belangrijks!!
Om 17.30 staat die rond de 27 EUR.
[verwijderd]
0
quote:

Kaviaar schreef op 19 augustus 2015 10:10:

Verkopers? Of shorters?
Shorters die een aantal verkopers met zich meenemen....
Was wel weer een knap werk van de shorters... ruim 2% in een laag omlaag...
Nu weer wat omhoog lijkt me....
Kaviaar
0
quote:

Kaviaar schreef op 18 augustus 2015 20:49:

Ik had nog wat vragen gesteld aan Fagron waarop ik de volgende antwoorden terugkreeg. Als laatste had ik ook gevraagd wat de uitspraak van het Europese hof van eventuele invloed is/heeft op Fagron. Daaronder zet ik de reactie van KNMP die ik vanmiddag een mail heb gestuurd.

Reactie
Het is zeker niet zo dat het van de kant van Fagron ijzig stil blijft. Wij proberen alle vragen en verzoeken die wij ontvangen naar aanleiding van de publicatie van de halfjaarcijfers en de daaropvolgende daling van de koers van het aandeel tijdig en compleet te beantwoorden. De heer Van Jeveren heeft vandaag bijvoorbeeld interviews gehad met zowel het Financiële Dagblad als De Tijd. Het interview met het FD wordt morgen geplaatst terwijl het interview met De Tijd al online staat.

De heer Van Jeveren heeft de afgelopen dagen inderdaad aandelen Fagron bijgekocht. Gistermiddag heeft hij deze aankopen ook gemeld bij het FSMA. Het is vervelend dat deze aankopen nog niet zichtbaar zijn op de website van de FSMA. Wij zullen dit ook zeker bij hen melden met het verzoek om dit zo spoedig mogelijk in orde te maken. Het is correct dat een aantal leden van het senior management van Fagron in april en na de publicatie van de halfjaarcijfers aandelen Fagron heeft gekocht en verkocht. Ik kan echter wel zeggen dat deze transacties in zogenaamde ‘open periodes’ hebben plaatsgevonden, na toestemming van de Compliance Officer van Fagron en ook altijd zijn gemeld bij de FSMA. Het vervelende aan de berichtgeving gisteren is dat er niet bij staat dat de heer Van Jeveren op dit moment 850.000 aandelen Fagron bezit. 800.000 aandelen waren ook al in zijn bezit voor de publicatie van de halfjaarcijfers op 4 augustus, dus voordat de daling van de koers begon. Dit is een duidelijk signaal van betrokkenheid en vertrouwen van de heer Van Jeveren in de toekomst van Fagron. Wij hebben deze informatie vandaag ook gedeeld met de journalisten van De Tijd en het FD.

Wat betreft uw vragen over de uitspraak van het Europese Hof kan ik aangeven dat wij thans, samen met andere stakeholders, de reikwijdte hiervan bekijken. Het is op dit moment prematuur om inhoudelijke vragen over het arrest te beantwoorden. Ik kan u wel zeggen dat Fagron voldoet aan de lokale wet- en regelgeving die van toepassing is op de organisatie van haar activiteiten in alle landen waarin zij actief is.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Kind regards, Met vriendelijke groet,

Constantijn van Rietschoten
Chief Marketing Officer


Nu de reactie van KNMP
Ik ontving uw verzoek om informatie over Fagron naar aanleiding van de Abcur-zaak voor het Europese Hof.

Dit is wat wij erover (zie onder) op onze site hebben geplaatst, en meer informatie heb ik hierover niet. Omdat de gevolgen voor Nederland nog onduidelijk zijn, kan ik u ook niet zeggen of dit gevolgen heeft voor Fagron.

Met vriendelijke groet,

Mariël Croon
Manager Communicatie KNMP

Uitspraak Europese Hof inzake apotheekbereiding

22 juli 2015

Het Hof van Justitie EU, de hoogste rechter in de Europese Unie, heeft bepaald dat uitsluitend apothekers geneesmiddelen mogen bereiden voor hun eigen patiënten. Het Hof deed deze uitspraak op 16 juli in een zaak aangespannen door de Zweedse fabrikant Abcur.

De zaak Abcur AB gaat over een Zweedse doorleveringssituatie. Abcur is een farmaceutisch bedrijf dat geregistreerde producten op de markt brengt. In Zweden waren vergelijkbare geneesmiddelen beschikbaar van Apotheket AB, een apotheek die op commerciële schaal bereidt, die niet geregistreerd zijn en waarbij het product op een andere locatie wordt bereid dan waar het wordt verstrekt aan de patiënt.

Abcur heeft aan het Hof gevraagd een uitspraak te doen over of de producten van Apotheket AB binnen de uitzonderingspositie van de apotheekbereiding vallen.

Uitspraak Hof inzake apotheekbereidingen

In principe is voor het maken van geneesmiddelen een handels- en fabrikantenvergunning nodig. Voor apotheekbereidingen gelden uitzonderingen, zoals vastgelegd in de EU-geneesmiddelenrichtlijn 2001/83, in het geval van ‘Formula magistralis’ (receptbereiding) en ‘Formula officinalis’ (voorraadbereiding).

Het Hof geeft met haar uitspraak een beperkte uitleg aan de uitzondering Formula magistralis, ofwel apotheekbereiding: bereid volgens een medisch recept dat is opgesteld voorafgaand aan de bereiding, specifiek voor een vooraf geïdentificeerde, nauwkeurig aangeduide patiënt. Die identificatie moet gebeuren vóór elke bereiding van het betrokken geneesmiddel, die specifiek voor die patiënt, door zijn apotheek, moet worden verricht.

De uitzondering Formula officinalis (voorraadbereiding) wordt door het Hof eveneens beperkt uitgelegd. Het betrokken geneesmiddel moet, aldus de uitspraak, “in de apotheek” zijn bereid en “rechtstreeks” aan patiënten van “die” (eigen) apotheek worden verstrekt om te vallen onder de uitzondering.

Gevolgen voor het Nederlandse beleid

De KNMP en NVZA treden in overleg met IGZ en andere relevante partijen om te kijken wat de gevolgen zijn van de maatregel voor de Nederlandse situatie, met name de beschikbaarheid van apotheekbereidingen.










Kaviaar
0
2.585 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 ... 126 127 128 129 130 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 13 mei 2024 17:35
Koers 18,760
Verschil -0,160 (-0,85%)
Hoog 19,060
Laag 18,760
Volume 58.527
Volume gemiddeld 58.931
Volume gisteren 37.390