KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN 10 nov tot 17 nov - Wat zal KPN ons het laatste kwartaal brengen, deel VI

95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
[verwijderd]
0
Nee maar jongens, dat gedoe met twee draadjes is toch gezeik. Kinderachtig narcistisch gedoe. Typisch, wie het verste kan plassen. Klein slurfje...veel draadje!!!!!
[verwijderd]
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 9 november 2015 21:15:

[...]
nee wel een duitse herder
die beter nederlands bemachtigd dan u
wat een oud wijf is u [of was het bent u en blijft u]

Moonlightjorgo for president en opening van nog veel weekdraadjes!
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
quote:

terradale schreef op 9 november 2015 21:42:

Moet maanlicht toch eerst het Nederlands zelf zien te bemachtigen ??
applaus voor jezelf
rationeel
0
ma 09 nov 2015, 18:57
KPN verkoopt deel belang Telefónica
AMSTERDAM (AFN) -
KPN verkoopt circa een kwart van zijn belang van 20,5 procent in Telefónica Deutschland. De 150 miljoen aandelen die het van de hand doet, vertegenwoordigen circa 5 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen in de onderneming. Dat maakte het telecomconcern maandag bekend.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over KPN Koninklijke

Volgens topman Eelco Blok heeft KPN het belang in Telefónica Deutschland altijd als een investering gezien. Circa 70 procent van de opbrengsten van de verkoop vloeit in 2016 terug naar de aandeelhouders in de vorm van dividend. Verdere details daarover worden zal bij de publicatie van de jaarcijfers over 2015 worden verstrekt.
Ook zal KPN het geld gebruiken om de schuld te verminderen.
Het aandeel Telefónica Deutschland stond maandag bij het slot van de beurs op 5,53 eur
[verwijderd]
0
quote:

moonlightjorgo schreef op 9 november 2015 21:47:

[...]
applaus voor jezelf
Doe jezelf en het andere draadje een big favour, en ga daar verder neuzelen.
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
0
quote:

G. Roet schreef op 9 november 2015 22:04:

[...]

En neem je vriend mee.
Rust Roe(s)t!!!, geintje!! HIER NIET POSTEN!!!!!
SpecKlaas
0
quote:

Liromijo schreef op 9 november 2015 21:59:

Hier niet posten voor het aandeel KPN, VIRUS!!!!!
MODERATOR. Wilt u Liromijo vriendelijk vragen om dit soort berichten hier niet meer te plaatsen?
We willen hier graag een draadje hebben puur over KPN en Telecom. Een beetje respect hiervoor lijkt me op zijn plaats.
SpecKlaas
0
Wat brengt de verkoop van 5% Telefonica Deutschland ons. Heeft iemand gezien tegen welke koers dat heeft plaats gevonden?
[verwijderd]
0
MODERATOR, Wilt u bijna alle voorgaande posts verwijderen, die horen niet op dit draadje.

DIT draadje gaat over KPN in de periode vanaf 10 november, dus pas vanaf VANDAAG.

Dank :-)

[verwijderd]
0
KPN zet 4G in voor sneller internet in buitengebieden
dinsdag 10 november 2015 | 08:35 CET |
KPN gaat zijn mobiele 4G-netwerk inzetten om bewoners van buitengebieden te voorzien van sneller internet. Dat maakt de operator bekend. Het gaat om een kleine 100.000 huishoudens die gebruik kunnen gaan maken van ‘Internet Buitengebied via 4G’. Verder zal KPN de komende jaren investeren in glasvezelaanleg en koperupgrades in kleinere dorpskernen en rurale gebieden.

Joost Farwerck, COO en lid van de Raad van Bestuur KPN, stelt in een toelichting dat KPN via grootschalige upgrades van het KPN-netwerk in staat is om vanaf 2016 85 procent van de Nederlandse huishoudens internet met minimaal 100 Mbps downloadsnelheid te bieden. 93 procent van de huishoudens zal gebruik kunnen maken van internet met een downloadsnelheid van minimaal 40 Mbps.

Voor de plekken waar upgrades van het kopernetwerk geen uitkomst bieden en de aanleg van glasvezel niet kosteneffectief is, zal KPN de komende tijd voor de circa 500.000 betrokken huishoudens met een alternatief komen. Het begin is ‘Internet Buitengebied via 4G’. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van het landelijk dekkende 4G-netwerk. De afgelopen maanden heeft KPN in het Groningse Loppersum testen uitgevoerd met het concept. KPN begon in september samen met onder meer Huawei en Ericsson ook met een 5G-veldtest in Loppersum.

Voor inwoners van buitengebieden die hiervoor in aanmerking komen is er een postcode-check beschikbaar. ‘Internet Buitengebied via 4G’ kent volgens KPN twee abonnementsvormen, toegespitst op het doel en het gebruik (sneller internet). KPN benadrukt dat Interactieve televisie geen onderdeel van deze oplossing. Er zijn wel enkele beperkende voorwaarden:

Huishoudens moeten minder dan 6 Mbit/s internetsnelheid via ADSL binnenkrijgen; er moet geen geplande snelheidsverhoging in komende 6 maanden zijn.
Buiten stads- of dorpskernen gelegen.
Mits er voldoende capaciteit op het 4G-netwerk is.
Uitrol glas en koperupgrades in buitengebied
Een groot deel van het buitengebied (circa 300.000 huishoudens) wordt de komende jaren afgedekt door de uitrol van glasvezel naar kleine kernen en de inzet van VDSL-technieken over het bestaande kopernetwerk, zoals pair bonding. De internetsnelheid zal hierdoor volgens KPN fors toenemen en minimaal voldoende zijn voor triple play-diensten en interactieve TV in HD-kwaliteit.

KPN laat verder weten dat het waar aanleg van vaste verbindingen commercieel niet haalbaar zijn, in sommige gevallen publiek-private projecten een oplossing bieden. KPN gaat graag de dialoog aan met (lokale) overheden en bewonersinitiatieven om gezamenlijk de mogelijkheden te verkennen en daar waar mogelijk met maatwerkoplossingen te komen.’

Abonnementsvormen
Omdat de verbinding over het 4G netwerk van KPN loopt, wil de provider geen onbeperkt internet aanbieden. Het abonnement van 32,50 euro per maand biedt 10 GB dataverkeer per maand, het abonnement van 50 euro per maand biedt 50 GB dataverkeer per maand.

Als klanten in het buitengebied ook andere diensten van KPN afnemen, zoals telefonie en tv, kunnen ze aanspraak maken op het KPN Compleet-concept. KPN geeft dan 5 euro per maand korting op de 'Internet Buitengebied via 4G' aansluiting en de databundel verdubbeld van 50 naar 100 GB of van 10 naar 20 GB.

Vectoring en pair bonding
KPN maakte in augustus bekend anderhalf miljoen huishoudens toe te gaan voegen die op zijn VDSL-netwerk via vectoring en pair bonding snelheden tot 100 Mbps kunnen gebruiken. Op dat moment pastte KPN vectoring en pair bonding via VDSL toe bij 2 miljoen aansluitingen in de buitenring van wijkkasten (voor huishoudens die zich meer dan anderhalve kilometer van de wijkkast bevinden). De binnenring met anderhalf miljoen aansluitingen binnen een straal van anderhalve kilometer van de wijkkast wordt daar de komende periode (er wordt geen exacte tijd genoemd) aan toegevoegd.

Afgelopen april liet KPN weten dat het de komende anderhalf jaar een grote vernieuwing doorvoert in het koperen aansluitnetwerk. Via koper kan in een groot deel van Nederland de snelheid omhoog naar 200/60 Mbps, zodra de straatkasten gereed zijn gemaakt voor vectoring en pair bonding.
[verwijderd]
0
Ericsson, Qualcomm kraken Europees telecombeleid
dinsdag 10 november 2015
Vanwege het Europese telecombeleid profiteren consumenten en bedrijven onvoldoende van de voordelen van mobiele technologie. Europa loopt in dit opzicht zelfs achter ten opzichte van andere regio's. Dat blijkt althans uit een studie van iDate. De studie is gefinancierd door Ericsson en Qualcomm.

Volgens de onderzoekers zou het Europese beleid er slechts op zijn gericht om voordelen voor consumenten te behalen op de korte termijn terwijl niet of nauwelijks wordt stilgestaan bij de effecten op lange termijn. Mobiele providers moeten wel kostbare investeringen doen in hun netwerken, maar zien deze niet terug wat zorgt voor omzetdaling bij MNO's.

Verder stellen de onderzoekers dat Brussel op zich goed op weg met een Digital Single Market waarmee een gunstiger investeringsklimaat wordt geschapen en waarbinnen meer kan worden geïnnoveerd.
[verwijderd]
0
Ericsson, Telstra realiseren tot 1 Gbps via LTE

Netwerkleverancier Ericsson en de Australische operator Telstra hebben naar eigen zeggen een wereldwijde mijlpaal bereikt op het gebied van LTE. Ze wisten een downloadsnelheid ot 1Gbps te bereiken op een commercieel mobiel netwerk. In een live test werd 100 MHz aan spectrum geaggregeerd in de 700MHz, 1800MHz, 2100MHz en 2600MHz (2x 20MHz) frequentieband. Momenteel biedt Telstra zijn klanten tot 450 Mbps aan downloadsnelheden via LTE op handsets en tot 600 Mbps via een mobiele hotspot.
marcnic
0
Beursblik: groeiend dividend voor aandeelhouders KPN
ABM Financial News
Vandaag, 08:37 Update: vandaag, 09:04

Aandeelhouders van KPN kunnen ruim een half miljard euro aan dividend in 2016 tegemoet zien door de verkoop van een deel van het belang in Telefónica Deutschland. Dit constateerden analisten van Morgan Stanley dinsdag.

Opbrengst verkoop

De verkoop van een belang van 5% levert, uitgaande van de slotkoers van Telefónica Deutschland op maandag, €830 mln op. Daarvan zal 70%, ofwel €580 mln, in 2016 terugvloeien naar de aandeelhouders van KPN. Dit staat volgens Morgan Stanley gelijk aan circa 4% van de marktkapitalisatie van het Nederlandse telecombedrijf.

De analisten voorzien dat KPN het beoogde dividend van €0,114 per aandeel over 2015 kan verhogen naar €0,20 in 2018 met uitzicht op verdere groei in de daaropvolgende jaren.

Belang

Na de verkoop houdt KPN nog altijd een belang van ongeveer 15,5% in Telefónica Deutschland. Morgan Stanley houdt er rekening mee dat KPN later nog eens een belang van 10% zal verkopen.

Morgan Stanley heeft een overwogen advies op KPN.
Juun
0
KPN blijft maar melken in het buitengebied terwijl de dienstverlening abominabel is. Wij hadden ADSL via een 50 jaar oude koperkabel en een snelheid van 0,7 Mb.

Zweden is groter, met minder inwoners en heeft meer internetsnelheid voor iedereen, overal en tegen lagere kosten. Via een bewoners initiatief hebben wij dat nu ook: Greenet, even aanmelden en in een straal van 5 km 40 gebruikers opzoeken en je krijgt 7 tot 70 Mb. En Greenet is onbeperkt internet (fair use) tegen lagere kosten.

Eigenlijk is het ook wel logisch, water, gas en riool liggen 1 meter onder de grond, maar internet, tv en telefoon kunnen goedkoper door de lucht. En als KPN wil blijven melken om de UMTS veilingen van destijds nu nog terug te verdienen, dan halen we het toch gewoon bij Greenet. Bevalt ons prima, nooit meer KPN.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.206
Resistance: R1=3.235; R2=3.289
Support: S1=3.151

Volatility trading continues...., "st-shorts" had to be covered above ~3.20 (was st-resistance) --> steep rising in partial volume: ~3 M within first ~15 min.

As you remember, the "nearest target" is ~3.46 and we have still some time to go (read old posts for details & timing)
[verwijderd]
0
Vodafone NL H1: klantverlies 41.000, wil groei in breedband
dinsdag 10 november 2015 | 09:02 CET |
Vodafone Nederland maakt de resultaten bekend over het eerste halfjaar van boekjaar 2016. De dienstenomzet groeide autonoom met 1,1 procent tot 884 miljoen euro. De bijdrage van vaste diensten nam met 32 procent toe.

Vodafone meldt een groei van het aantal Vodafone Thuis-klanten met 138 procent. Er zijn nu 73.000 klanten voor vastelijnsdiensten, zowel consumenten als zakelijke gebruikers. In de laatste categorie was de klantgroei 3 procent. Op de markt voor consumentenbreedband is de doelstelling een marktaandeel van 10 procent over 5 jaar.

Op de mobiele markt was sprake van een afname in het tweede kwartaal met 41.000 door een krimp in zowel postpaid (-13.000) als prepaid (-28.000). Het totaal staat nu op 5,132 miljoen, waarvan 24,5 procent prepaid. De onderneming meldt een groei op de zakelijke markt, dus de afname was voor rekening van de consumentenmarkt.

De groei van het mobiele dataverkeer lag op 74 procent, vooral door gebruik van 4G dat nu voor 1,4 mln klanten bruikbaar is.
95 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 13:11
Koers 3,391
Verschil -0,017 (-0,50%)
Hoog 3,405
Laag 3,369
Volume 2.226.651
Volume gemiddeld 12.471.851
Volume gisteren 12.509.158