KPN « Terug naar discussie overzicht

Sector draad

1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
voda
0
Tele2 lanceert 4G databundels in Nederland

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het Zweedse telecombedrijf Tele2 AB (TEL2-B.SK) gaat donderdag 4G bundels introduceren in Nederland, waar de onderneming een marktaandeel van 20% wil verkrijgen.

Tele2 zei woensdag dat het nieuwe generatie 4G netwerk nu 92% van de outdoor populatie dekt, en verwacht landelijke dekking tegen het einde van het eerste kwartaal van 2016.

"Dit wordt het zesde land waar wij onze eigen 4G-infrastructuur hebben aangelegd. Wij willen de vraag naar mobiele connectiviteit stimuleren, door klanten grotere maar beter betaalbare 4G databundels aan te bieden", zei CEO Allison Kirkby van Tele2.

Tele2 introduceert databundels varierend van 1 gigabyte tot 24 gigabyte. Die laatste bundel gaat EUR35 per maand kosten.

Het bedrijf verkreeg begin 2014 een mobiele frequentie licentie in Nederland waarmee het eigen mobiel 4G netwerk kon worden gebouwd. Voor het einde van dit jaar opent het bedrijf zijn eerste eigen winkel in Nederland.


Door Levien de Feijter van Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

voda
0
'Investeerders azen op T-Mobile Nederland'

Gepubliceerd op 11 nov 2015 om 18:11 | Views: 548


FRANKFURT (AFN) - De investeringsmaatschappijen Apax en CVC hebben interesse in een overname van T-Mobile Nederland, onderdeel van Deutsche Telekom. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen zijn beide durfkapitalisten momenteel bezig de laatste puntjes op de i te zetten van hun rivaliserende biedingen voor T-Mobile Nederland. De waarde van het Nederlandse dochterbedrijf van Deutsche Telekom zou tot 3 miljard euro kunnen bedragen. Credit Suisse is naar verluidt ingehuurd om de verkoop te begeleiden. Voor 16 november moeten de voorlopige biedingen binnen zijn, aldus de ingewijden.

Ook andere investeringsmaatschappijen zoals Bain Capital en Providence zouden kunnen gaan meebieden op T-Mobile Nederland. Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, wordt eveneens gezien als mogelijke kandidaat voor een overname van het onderdeel, net als het Franse telecombedrijf Iliad.
voda
0
'Meer interesse voor T-Mobile Nederland'

Gepubliceerd op 13 nov 2015 om 08:26 | Views: 2.392

NEW YORK (AFN) - De jacht op T-Mobile Nederland lijkt te zijn geopend. Volgens persbureau Reuters heeft ook investeringsmaatschappij Warburg Pincus interesse in de Nederlandse divisie van Deutsche Telekom, naast durfkapitalisten als Apax en CVC.

Saillant detail is dat de voormalige topman van Deutsche Telekom, René Obermann, sinds februari in dienst is van Warburg Pincus. Obermann werkt nauw samen met zijn Warburg Pincus-partner Andrew Sukawaty, voormalig bestuurder van Ziggo. Sukawaty zetelde in het bestuur van de kabelmaatschappij toen Obermann daar de scepter zwaaide.

Naar verluidt moet voor T-Mobile Nederland 3 miljard euro worden neergelegd en zullen de eerste biedingen volgende week binnenkomen. Woordvoerders van Deutsche Telekom en Warburg Pincus wilden niet op de geruchten reageren.
voda
0
'Mobiele markt in Nederland stabiliseert'

Gepubliceerd op 26 nov 2015 om 12:00 | Views: 1.398

HOUTEN (AFN) - De mobiele markt in Nederland vertoont tekenen van stabilisatie. Volgens marktonderzoeker Telecompaper zagen belbedrijven hun omzet in het derde kwartaal op jaarbasis wederom teruglopen. Maar de daling was een stuk minder sterk dan een kwartaal eerder.

De aanbieders konden profiteren van een versnelde groei van het mobiele dataverkeer. Ook hadden ze minder last van de regulering van de tarieven. De omzet en het marktaandeel van T-Mobile bleven dalen, terwijl KPN zijn positie als marktleider heeft verstevigd. Ook Vodafone wist zijn marktaandeel te vergroten.

De gezamenlijke omzet uit mobiele diensten als bellen, sms'en en internetten zakte in het derde kwartaal met 1 procent op jaarbasis tot 1,27 miljard euro. Vergeleken met het tweede kwartaal was sprake van een verbetering van 2,2 procent.

Telecompaper verwacht dat de bedrijven hun dienstenomzet over heel 2015 met 2 procent zien afnemen tot ongeveer 5 miljard euro.
voda
0
Bouygues blijft actief in telecommarkt

Gepubliceerd op 8 dec 2015 om 10:30 | Views: 2.037

PARIJS (AFN) - Het Franse conglomeraat Bouygues ontkende dinsdag met Orange te onderhandelen over de verkoop van zijn telecomtak. Het telecombedrijf liet optekenen niet in te willen gaan op geruchten die de markt het afgelopen jaar ,,kunstmatig'' hebben beïnvloed.

,,Bouygues heeft geen plannen om te stoppen met zijn telecom- en tv-activiteiten, maar wil juist voor de lange termijn actief blijven in deze markten'', aldus het concern. Orange is naar eigen zeggen van alle Franse telecombedrijven ,,het minst genoodzaakt tot consolidatie''.

Afgelopen zomer wees Bouygues al een bod van de in Amsterdam genoteerde kabelaar Altice op zijn telecombedrijf af. Altice, dat destijds de ene na de andere overname aankondigde, zou 10 miljard euro over hebben gehad voor Bouygues Telecom.
marcnic
0
di 08 dec 2015, 18:43
'KPN mogelijke overnamekandidaat bij Orange'
PARIJS (AFN) -

Het Franse telecomconcern Orange denkt aan buitenlandse overnames en weegt daarbij onder meer de mogelijkheden rond KPN. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag.
Klik hier voor meer nieuws en actuele koersinformatie over KPN Koninklijke

Orange wil met overnames binnen en buiten Frankrijk voorkomen dat het zelf een overnameprooi wordt in de consolidatie van de Franse telecommarkt, aldus de Amerikaanse krant. Adviseurs van het Franse bedrijf zouden in dat verband onder meer KPN en het Belgische Proximus hebben geopperd als overnamekandidaten.
Orange zou ook kijken of een samensmelting met de Franse telecomtak van Bouygues een optie is. Dat bedrijf ontkende echter eerder op woensdag al in gesprek te zijn met zijn concurrent.
KPN wordt al lange tijd genoemd als een mogelijke interessante prooi voor buitenlandse telecombedrijven. In 2013 probeerde het Mexicaanse América Móvil al KPN in te lijven, maar die poging strandde op verzet vanuit het bedrijf en de Nederlandse overheid.
voda
0
Meer vaste telefoonaansluitingen

Gepubliceerd op 15 dec 2015 om 09:31 | Views: 4.520

HOUTEN (AFN) - Het aantal vaste telefoonaansluitingen in Nederland is in het derde kwartaal met 10.000 gestegen tot bijna 6,3 miljoen. De groei is vooral te danken aan een stijging van 0,9 procent bij digitale telefoonlijnen. Dat maakte vakblad Telecompaper dinsdag bekend.

Met de aanwas in het derde kwartaal telt ons land ongeveer 5,5 miljoen digitale telefoonverbindingen. Meer dan 2 miljoen mensen maken gebruik van DSL-technologie, het oude telefoonnetwerk, terwijl het aantal glasvezelaansluitingen toenam tot meer dan 750.000.

Digitaal bellen via de kabel bereikte volgens Telecompaper ,,een verzadigingspunt''. Deze verbindingsvorm slonk met 0,2 procent tot ruim 2,6 miljoen aansluitingen. ,,Een soortgelijk effect wordt verwacht voor glasvezel in de eerste helft van 2016, terwijl dat punt bij DSL pas in 2018 wordt bereikt.'' Het blad voorziet een jaarlijkse gemiddelde groei van de telecommarkt van 0,3 procent in de periode 2015 tot en met 2019.
voda
0
Verkoop T-Mobile in de wacht

door Rob Goossens en Edwin van der Schoot

Uitstel in de verwachte consolidatieslag op de Nederlandse telecommarkt: Deutsche Telekom heeft de verkoop van zijn Nederlandse dochter T-Mobile uitgesteld. Niemand is bereid de gewenste €3 miljard op tafel te leggen.

Deutsche Telekom wil graag zijn Nederlandse dochter verkopen omdat het denkt de miljarden die het daarvoor kan krijgen elders beter te kunnen gebruiken.

KPN

Een veelgehoorde theorie daarbij is dat de Duitsers van Nederland een tweede thuismarkt zouden willen maken, maar tot de conclusie zijn gekomen dat dit alleen maar kan door KPN over te nemen. KPN heeft een landelijk dekkend netwerk, volop geïnvesteerd in glasvezel, en is succesvol op gebied van vaste én mobiele telefonie, tv én internet. T-Mobile Nederland is alleen een factor van betekenis als mobiele belspeler. Organisch groeien en op die manier KPN van de troon stoten is onhaalbaar gebleken. Op dit moment zou een aankoop van KPN door Deutsche Telekom (nu het T-Mobile nog 100% in handen heeft) sowieso op mededingingsbezwaren vanuit Brussel stuiten.

Minderheidsbelang

Om de verkoop van T Mobile Nederland - toch de op twee na grootste aanbieder van telefonie in ons land - vlot te trekken heeft Deutsche Telekom een pauze ingelast en past het de voorwaarden van de transactie aan. "Deutsche Telekom zal in principe zelf een minderheidsbelang aanhouden," zegt een bron in de markt. Hij verwijst naar de verkoop in 2013 van Scout 24, de online marktplaats voor onder andere tweedehands auto's in 22 Europese landen. Twee jaar geleden verkocht toenmalig Deutsche Telekom-topman Rene Obermann 70% van de aandelen voor €1,5 miljard aan een investeringsmaatschappij.

Frustrerend

De Duitsers willen met de gewijzigde verkoopvoorwaarden een antwoord formuleren op een voor hen zeer frustrerend verkoopproces. De gedoodverfde koper voor T-Mobile is namelijk Ziggo/UPC eigenaar Liberty Global. Deze Amerikaanse kabelmaatschappij heeft echter geen goed bod neergelegd bij de deadline voor indicatieve biedingen die deze maand verliep, naar verluidt omdat het de mobiele abonnees van T-Mobile veel minder geld waard vind dan de bkabelabonnees van bijvoorbeeld Ziggo.

"Ik ben ervan overtuigd dat Liberty Global eerst anderen laat bieden, om vervolgens zelf toch met het hoogste bod tevoorschijn te toveren," legt een zakenbankier uit. Iets wat ze ook makkelijk kunnen doen, omdat in tegenstelling tot investeringsmaatschappijen, zij wel synergievoordelen kunnen realiseren. "Investeringsmaatschappijen hebben dan ook nauwelijks interesse om zich hiermee te bemoeien."

Slanke prijsvechter

In het scenario waaraan de Duitsers nu werken, blijft Deutsche Telekom zelf tijdelijk minderheidsaandeelhouder en mag een investeringsmaatschappij de telecomaanbieder tot een slanke prijsvechter omvormen, door te snijden in de kosten en te investeren in marketing. Voor Liberty Global is zo'n constructie onbespreekbaar, omdat de aanwezigheid van een minderheidsaandeelhouder de integratie van T-Mobile in Ziggo zou belemmeren. Voor de investeringsmaatschappij die T-Mobile zou kopen lost het tevens een ander probleem op: Namelijk hoe het tot prijsvechter omgevormde T-Mobile na verloop van tijd weer te verkopen? Het antwoord zou zijn: Na 3 tot 5 jaar alsnog verkopen aan Liberty Global, als T-Mobile inmiddels alsnog geheel is uitgestapt.

Insiders houden er rekening mee dat een T-Mobile deal slechts een kleine zet is in een groter schaakspel op de Europese telecommarkt. Eerder probeerde Liberty Global al om met Vodafone te fuseren.

Investeerder Warburg Pincus, waar de voormalig Deutsche Telekom en voormalig Ziggo-topman René Obermann (tevens de man die eerder zijn handtekening zette onder de Scout 24 deal) aan het roer staat, lijkt zich nu te ontpoppen tot de meest serieuze gegadigde in de strijd om T-Mobile.

Deutsche Telekom wilde niet op dit verhaal reageren. René Obermann reageerde namens Warburg Pincus vooralsnog niet op vragen. Liberty Global ook niet.

www.telegraaf.nl/premium/dft/dftavond...
voda
0
Deutsche Telekom stelt verkoop Nederlandse tak uit - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Telekom heeft de verkoop van zijn Nederlandse dochter T-Mobile in de wacht gezet, schrijft De Telegraaf woensdag. Niemand wil volgens de krant de gewenste EUR3 miljard nog op tafel leggen.

Deutsche Telekom wil graag zijn Nederlandse dochter verkopen omdat het denkt de miljarden die het daarvoor kan krijgen elders beter te kunnen gebruiken, stelt de krant.

Om de verkoop van T-Mobile Nederland vlot te trekken en de opbrengst op te krikken, heeft Deutsche Telekom een pauze ingelast en past het de voorwaarden van de transactie aan, schrijft DFT. "Deutsche Telekom wil in principe zelf een minderheidsbelang houden indien nodig", zegt een bron in de markt tegen de krant.

Geen van de betrokkenen wil volgens het dagblad inhoudelijk reageren.


Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Franse kartelwaakhond beboet Orange

Gepubliceerd op 17 dec 2015 om 10:41 | Views: 1.841

PARIJS (AFN) - De Franse kartelwaakhond heeft telecombedrijf Orange een boete opgelegd van 350 miljoen euro omdat het concern zijn dominante marktpositie zou hebben misbruikt.

De boete volgt na klachten van Bouygues Telecom en Altice-dochter Numericable-SFR en betreft zorgen over vaste en mobiele telefonie op de zakelijke markt. Orange gaat niet in beroep tegen de boete.
voda
0
Vraag naar brede telecompakketten groeit door

Gepubliceerd op 18 dec 2015 om 10:36 | Views: 3.238

HOUTEN (AFN) - Telecombedrijven trekken steeds meer klanten met een aanbod dat verschillende diensten combineert. Vooral totaalpakketten inclusief mobiele telefonie worden daarbij steeds populairder, meldde onderzoeksbureau Telecompaper vrijdag.

De zogeheten 'multiplay'- markt is inmiddels gegroeid tot een waarde van bijna 1 miljard euro. Daarmee lag de omzet uit de combinatiepakketten van telefonie, internet en televisie vorig kwartaal ruim 7 procent hoger dan een jaar eerder. De groei zit vooral in de vraag naar de grootste pakketten, waarbij klanten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie afnemen bij één provider.

In het derde kwartaal hadden ruim 600.000 Nederlandse huishoudens zo'n 'quad play'-pakket. Daarmee vormen deze totaalpakketten nu bijna 9 procent van de breedbandmarkt, tegen 5,5 procent een jaar geleden. Bijna 4 miljoen huishoudens nemen drie diensten af bij één provider.
voda
0
CEO Orange zet voorwaarden uiteen voor fusie met Bouygues

AMSTERDAM (Dow Jones)--Chief executive Stephane Richard van Orange sa (ORA.FR) heeft dinsdag zijn voorwaarden uiteengezet voor een overname van de telecomdivisie van Bouygues sa (EN.FR). Een eventuele overeenkomst moet waarde creeren voor Orange en banen garanderen bij beide bedrijven, gaf hij aan.

Orange maakte vorige week bekend dat inleidende gesprekken werden gevoerd om de telecomactiviteiten over te namen van conglomeraat Bouygues.

Tegenover journalisten zei Richard dat de onderhandelingen, die volgens hem goed vorderen, werden opgestart door chairman en CEO Martin Bouygues van Bouygues. Ze zullen eerder weken dan maanden duren, zo gaf hij verder aan.

Een samengang van beide bedrijven zou het aantal mobiele aanbieders in Frankrijk verminderen naar drie van vier. Een eventuele overeenkomst zou daarom mogelijk een grote hoeveelheid desinvesteringen vereisen om goedkeuring van mededingingstoezichthouders te verkrijgen, zeggen sommige analisten.


Door Nick Kostov; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

voda
0
Telefónica trekt beurs voor Spaans voetbal

Gepubliceerd op 13 jan 2016 om 10:47 | Views: 2.237

MADRID (AFN) - Telecomreus Telefónica heeft zich voor een bedrag van 2,4 miljard euro verzekerd van de uitzendrechten van het Spaanse voetbal in de komende drie seizoenen. Ook zal het Spaanse concern wedstrijden uit de Champions League en de Europa League uitzenden.

Telefónica mag de komende drie jaar de wedstrijden uit de Primera Division uitzenden in Spanje. De Europese competities worden per direct beschikbaar voor abonnees tot en met voetbaljaargang 2017-2018.

In juli vorig jaar verzekerde Telefónica zich al van de uitzendrechten van de Spaanse competitie voor het lopende seizoen. Ook de Spaanse uitzendrechten van andere sportevenementen zoals de Formule 1 liggen al jaren bij de telecomgigant.

Telefónica is na een recente overname goed voor circa 85 procent van de markt voor betaaltelevisie in Spanje. De betaalkanalen dragen voor een groot deel bij aan de omzetgroei van de onderneming.
voda
0
Frankrijk mag fusie Orange-Bouygues zelf beoordelen - media

AMSTERDAM (Dow Jones)--De potentiele fusie van het Franse telecomconcern Orange met sectorgenoot Bouygues Telecom hoeft alleen goedgekeurd te worden door de Franse mededingingswaakhond en niet door de Europese Commissie, waarmee de kans toeneemt dat de fusie doorgaat, schrijft zakenkrant de Financial Times donderdag op basis van anonieme bronnen.

Orange is de grootste aanbieder van mobiele telefonie in Frankrijk en Bouygues is de nummer drie. De fusie zou een marktaandeel van circa 50% krijgen zowel in mobiele als vastelijn-telefonie in Frankrijk.

De zakenkrant meldt dat de fusie niet op Europees, maar alleen op nationaal niveau hoeft te worden beoordeeld, omdat tweederde van de omzet uit Frankrijk komt.

Een overname van Bouygues Telecom door Orange voor EUR10 miljard zou het telecomlandschap in Frankrijk drastisch wijzigen, doordat het aantal concurrenten daalt van vier naar drie, een driejarige prijsoorlog ermee zou eindigen en er ruimte zou komen voor meer investeringen in telecom-infrastructuur.

Bouygues Telecom wees in juni vorig jaar een overnamepoging door het in Amsterdam genoteerde Franse telecomconcern Altice SA voor EUR10 miljard van de hand, omdat het bedrijf liever zelfstandig bleef en vanwege het risico dat de fusie niet zou worden goedgekeurd door toezichthouders.

Het aandeel Altice steeg donderdagochtend even met 5% en noteert rond 10.00 uur nog 1,7% hoger op EUR12,15. In Parijs staan Bouygues en Orange beide minder dan 1% hoger.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

voda
0
Verizon schrijft weer zwarte cijfers

Gepubliceerd op 21 jan 2016 om 13:39 | Views: 1.092

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Telecombedrijf Verizon heeft in het vierde kwartaal van 2015 weer zwarte cijfers geschreven nadat een jaar eerder nog een verlies resteerde, mede als gevolg van stevige pensioenkosten. Dat bleek uit cijfers die het Amerikaanse bedrijf donderdag bekendmaakte.

Onder de streep resteerde een winst van 5,5 miljard dollar (5 miljard euro). Een jaar eerder kwam het verlies over de laatste drie maanden van het jaar uit op 2,2 miljard dollar. De omzet klom met 3,2 procent tot 34,3 miljard dollar. Het aantal aansluitingen steeg in het slotkwartaal van 2015 met 1,5 miljoen naar ruim 112 miljoen.

Over het hele jaar kwam de omzet uit op 131,6 miljard dollar, een stijging van 3,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Onder de streep bleef 18,4 miljard dollar over. Dit was een jaar eerder nog krap 12 miljard. Verizon keerde 13,5 miljard dollar uit aan aandeelhouders. Ook investeerde het bedrijf in zijn netwerk.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/Altice...

wo 27 jan 2016, 20:24
'Orange wil Bouygues spoedig inlijven'
PARIJS (AFN) - Telecomreus Orange staat voor een spoedige overname van branchegenoot Bouygues Telecom. Volgens ingewijden voert Orange verregaande gesprekken over een transactie en presenteert het zijn plannen voor de overname nog deze week aan de premier van Frankrijk.

Het is er Orange alles aan gelegen om snel tot een akkoord te komen. Volgens de bronnen moet de deal voor de presentatie van de kwartaalcijfers op 16 februari met de financiële markten worden gedeeld. Naar verluidt is met de overname een bedrag van 10 miljard euro gemoeid.
Orange zou branchegenoten Altice en Iliad al hebben benaderd om delen van de telecomdivisie van Bouygues over te nemen. Zelf zou Orange 20 tot 30 procent van Bouygues Telecom willen houden. Eerder wees Bouygues een bod van Altice-dochter Numericable-SFR op Bouygues Telecom af.
voda
0
4G levert Tele2 minder aanwas op dat verwacht

Gepubliceerd op 28 jan 2016 om 07:15 | Views: 2.653

STOCKHOLM (AFN) - De introductie van een eigen 4G-netwerk voor snel mobiel internet in Nederland heeft Tele2 minder nieuwe abonnees opgeleverd dan verwacht. Dat liet het Zweedse telecombedrijf donderdag weten bij de presentatie van de vierdekwartaal- en jaarresultaten. Het wijt de tegenvallende klantenaanwas aan felle concurrentie in het goedkopere marktsegment.

Tele2 kreeg er in de laatste drie maanden van 2015 per saldo 3000 Nederlandse klanten bij. Een jaar eerder waren dat er nog 22.000. De instroom aan nieuwe klanten nam toe, maar er stapten ook meer mensen over naar een andere provider. De omzet nam toe, maar de investeringen in het 4G-netwerk trokken wel een zware wissel op de winstgevendheid.

Het Zweedse moederbedrijf boekte over heel 2015 jaar een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 1,3 miljard kroon (circa 140 miljoen euro). Dat is de helft minder dan in 2014. De omzet nam met 3 procent toe tot 26,9 miljard kroon. In Nederland bedroeg de omzetgroei, afgezien van wisselkoerseffecten, eveneens 3 procent.

Nieuwe bestuurder

Tele2 maakte verder bekend dat het een nieuwe bestuurder heeft aangesteld in Nederland. Malin Holmberg neemt het per 1 april over van Jeff Dodds, die overstapt naar de Britse telecomprovider TalkTalk. De Zweedse werkt sinds 2009 bij Tele2 en was daarvoor in dienst bij Vodafone. Zij blijft ook leiding geven aan de Kroatische activiteiten van Tele2.

Voor het hele concern wordt verder de Zweed Lars Nordmark de nieuwe financieel directeur.
1.741 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 84 85 86 87 88 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 12:00
Koers 3,389
Verschil -0,019 (-0,56%)
Hoog 3,405
Laag 3,369
Volume 1.858.163
Volume gemiddeld 12.471.851
Volume gisteren 12.509.158