Sligro neemt groothandel Desimo over
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Sligro Food Group neemt de bedrijfsactiviteiten voor horeca en instellingen van groothandelsbedrijf Desimo uit Leeuwarden over. Dat is dinsdag bekendgemaakt middels een persbericht. Financiele details zijn daarbij niet gegeven.

De bakkerijgroothandelsactiviteiten van Desimo zijn niet bij de overname inbegrepen. Desimo is onderdeel van Alberco Holding. De over te nemen activiteiten realiseren een omzet van ruim euro 6 mln en zullen verplaatst worden naar de bezorgservicevestiging van Sligro in Drachten.

Sligro neemt ook het pand van Desimo aan de Celsiusweg te Leeuwarden over, met een grootte van ruim 6.000 vierkante meter. 'Op deze locatie zal een volwaardige zelfbedieningsgroothandel worden gerealiseerd waarin ook alle dagversafdelingen zullen worden ondergebracht', zo schrijft het bedrijf.

Sligro had nog geen vestiging te Leeuwarden en verwacht begin 2008 de nieuwe vestiging te openen. Momenteel beschikt Sligro over 43 zelfbedieningsgroothandels. Er zullen ruim 25 personeelsleden van Desimo in dienst treden bij Sligro.

Marijn Wellink
marijn@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)