Brunel « Terug naar discussie overzicht

VERTROUWEN IN BRUNEL BEGINT TERUG TE KEREN

5 Posts
[verwijderd]
0
ZIE BERICHT VAN VRIJDAG:

www.rtlnieuws.nl/economie/home/marey-...

Lijkt me een goed bericht om verder omhoog te gaan!

Upperdepup!

Ik heb er een aantal gekocht!
Toptrader
0
Ze staan mij te dicht bij hun high. Als de winstontwikkeling de recente koersstijging zou ondersteunen, dan was het een ander verhaal. Maar ik vind 18-19 maal de winst 2014 duur betaald voor een detacheerder. De upside lijkt me beperkt.
maci
0
19-08:
Brunel koersdoel omhoog naar EUR43 van EUR41 - ING
Met een Buy advies.

Bron Binck.
maci
0
FD: dinsdag 20 augustus 2013, 07:48

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Detacheerder Brunel kan er sinds 1 maart over meepraten.

Binnen enkele uren raakte de onderneming op die dag een kwart van zijn marktwaarde kwijt, ofwel €225 mln. Daarbovenop verloor het 100% van zijn reputatie als pareltje op de Amsterdamse effectenbeurs. Dit alles nadat onvolkomenheden in de boekhouding aan het licht waren gekomen.
Ruim vijf maanden later lijkt Brunel de zaken weer op orde te hebben. De financieel bestuurder nam zijn verantwoordelijkheid en vertrok, de accountant werd vervangen, het bedrijf liet zich van top tot teen doorlichten en de cijfers werden definitief herzien. Het kostte topman Jan Arie van Barneveld maanden van zijn kostbare managementtijd, om over zijn collega’s op het hoofdkantoor maar te zwijgen. Ondertussen moest er natuurlijk gewoon personeel gedetacheerd worden.
Afgelopen vrijdag presenteerde Brunel zijn halfjaarcijfers, een moment om naar uit te zien. Na de jobstijding van maart jongstleden spreekt de detacheerder van een overgangsjaar dat de basis moet vormen voor hervatting van het groeipad.
Brunel belooft zijn aandeelhouders evenaring van de resultaten die in 2012 werden behaald. Zit dat erin? Met de omzet gaat het na zes maanden wel goed. De winst blijft daarentegen achter. Om precies te zijn: de omzet steeg in het eerste halfjaar met zo’n €12,5 mln tot €600,7 mln. Op het bedrijfsresultaat (ebit) werd in de eerste zes maanden bijna €8 mln ingeleverd. Brunel kwam niet verder dan €26,9 mln, tegenover €34,8 mln over het eerste halfjaar in 2012.
Daar ligt dus nog een opgave. Over geheel 2012 boekte Brunel een bedrijfsresultaat van €70 mln. Om dit te bereiken moet de winst worden opgevoerd van €35,2 mln over het tweede halfjaar van 2012 tot ruim €43 mln in de komende zes maanden. Volgens Brunel moet dit mogelijk zijn. Tegenover weggevallen werk bij een aantal grote, tijdelijke projecten en een moeizame Nederlandse markt staan goede vooruitzichten in Duitsland en bij de divisie Energy, die wereldwijd personeel detacheert in de energiesector. Op basis van het dikker wordende orderboek durft het bedrijf de voorspelling aan dat het gat van €8 mln wordt ingelopen. Ofwel een winstgroei in het tweede halfjaar van ruim 20%.
Dat is een groei die smaakt naar meer. Slaagt Brunel erin de lijn verder door te trekken, dan komt 2014 weer als een ouderwets groeijaar in de boeken. Zeker ook omdat het relatief zwakke eerste halfjaar van 2013 makkelijk valt te overtreffen.
Stilletjes aan hebben beleggers het aandeel weer in de armen genomen; de koers ligt rond het niveau van weleer. De boekhoudaffaire verdwijnt naar de achtergrond. Het vertrouwen mag bij Brunel te voet komen, het gebeurt in een tempo waar menig snelwandelaar jaloers op zou zijn.

Bartjens@fd.nl
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 3 mei 2024 17:35
Koers 10,640
Verschil +0,400 (+3,91%)
Hoog 10,800
Laag 10,360
Volume 387.569
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 57.463