Stern « Terug naar discussie overzicht

Stern 2015

95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Gunther
2
Aantrekkende autoverkopen, dalende olieprijs, nieuwe Mercedes hybrid, meer Services, noteren ver onder intrinsieke waarde... Ik zie wel wat kansen voor Stern. Weinig handel alleen. Gaat dit aandeel binnenkort opgepikt worden?
zzz_zzz
0
Op 1 jun 2014 had Kempen Capital een belang van 5,24% bij een koers van (ca) 15,50
Op 20 feb 2015 gaat het om 4,88% bij een koers van ca 12.00
In de tussentijd ging de AEX 20% up.

Dat lijkt op het eerste gezicht een aardige aderlating. Waarom heeft Kempen de exposure naar Stern afgebouwd?

Om zelf maar te beginnen met speculeren:

Het zou kunnen dat ze negatiever zijn geworden op Stern. In dat geval vraag ik me wel af waarom.

Er kunnen natuurlijk ook redenen zijn die niets met de visie op Stern te maken hebben, zoals:
- het totaal belegd vermogen van Kempen Management NV is wellicht verminderd
- de belegging in Stern is misschien overgeheveld naar een ander fonds dat onder hetzelfde management staat
Gunther
0
Ja inderdaad. Ik zie de bouw en uitzenders aantrekken en ook de werkgelegenheid. Volgens mij volgt Stern vanzelf. Zelf ook net nieuwe leaseauto om de koers te steunen ;)
voda
0
Stern nettowinst stijgt licht op gedaalde omzet
Door Marleen Groen

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Stern Groep nv (STRN.AE) heeft in 2014 een licht hogere nettowinst op een gedaalde omzet behaald, en verwacht in 2015 "een redelijk jaar maar met opnieuw veel uitersten", meldt het autodealer- en -servicebedrijf woensdag nabeurs.

Dit jaar zal volgens Stern veel afhangen van het verwachte herstel bij Ardea Auto, na de versnelde reorganisatie in 2014, en de nieuwe aanpak bij enkele bedrijven van Stern Mobility Services. Maar dankzij kostenbesparingen en het ontbreken van 'significante' reorganisatielasten dit jaar en de verbeteringen op de automarkt, heeft Stern positieve verwachtingen wat betreft de nettowinst in 2015.

De autodealer stelt dat het 2015 in elk geval met 'hogere resultaten' is begonnen ten opzichte van dezelfde periode in 2014 en "in elk geval zal de tweede helft van het jaar beter uitpakken dan de eerste helft", spreekt men verder uit.

In 2014 kwam de omzet uit op EUR898,3 miljoen, versus EUR917,6 miljoen een jaar eerder, in lijn met de door RAI Vereniging en BOVAG geregistreerde 6,9% daling van het aantal verkochte nieuwe auto's in heel Nederland.

Bij Stern Dealers was sprake van een dalende omzet, vooral te wijten aan de lagere afzet van nieuwe personenauto's, terwijl bij Financial Services en Mobility Services sprake was van een omzetstijging.

Stern verkocht in 2014 19.341 nieuwe personenauto's, minder dan de 21.397 stuks in 2013. Het aantal verkochte nieuwe bedrijfswagens steeg wel: naar 3.985, tegen 3.653 in 2013, terwijl ook de verkoop van gebruikte personenauto's en bedrijfswagens in 2014 toenam tot 22.928, van 21.551 een jaar eerder.

Ondanks ingevoerde herstructureringen en kostenbesparingen daalde het operationele bedrijfsresultaat tot EUR7 miljoen, van EUR11,8 miljoen een jaar eerder, maar kwam de (aan aandeelhouders toewijsbare) nettowinst wel licht hoger uit op EUR3,6 miljoen, of EUR1,07 per aandeel, van EUR3,1 miljoen, of EUR1,06 per aandeel in 2013.

Stern gaat zich in 2015 verder richten op een nieuw meerjarenplan met de naam: Samen Sterker!

Dit plan moet gaan zorgen voor een geintegreerde, efficiente en effectieve autogroep "die de eindklant, de berijder, zowel off-line als on-line bedient met interessante aansprekende mobiliteitsproducten en -diensten", aldus Stern.

Dit gebeurt niet alleen door het bevorderen van de interne samenwerking; Stern wil ook meer samenwerken met externe partijen, zoals toeleveranciers, branchepartners en andere partijen die mobiliteitsproducten en diensten aanbieden.

De onderneming keert in 2014 geen dividend uit, omdat er sprake is van oversolvabiliteit als gevolg van de hogere voorraad nieuwe personenauto's en bedrijfswagens en de toegenomen leaseportefeuille. In 2013 werd nog een regulier dividend van EUR0,21 per aandeel uitgekeerd, terwijl daarnaast ook een jubileumuitkering van 1 aandeel per 21 gehouden gewone aandelen werd toegekend.

Het aandeel is woensdag gesloten op EUR12,95. Stern geeft donderdag een toelichting op de cijfers aan grootaandeelhouders en analisten.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; marleen.groen@wsj.com


[verwijderd]
0
"De onderneming keert in 2014 geen dividend uit, omdat er sprake is van oversolvabiliteit als gevolg van de hogere voorraad nieuwe personenauto's en bedrijfswagens en de toegenomen leaseportefeuille."
Dit klopt niet, de journalist heeft zich vergist, in het volledige persbericht ( www.stern.nl/2885348/20150311-persber... ) staat de juiste formulering: "Er is geen sprake van oversolvabiliteit..."
[verwijderd]
0

Niets aan de hand met dat beetje dalen. Wat doe je als je centen hebt en je ziet dat je ze moet kopen. Als je slim bent gooi je er eerst een paar duizend of bij Stern kan het bij minder in de verkoop. Gevolg sommige Sternbeleggers zenuwachtig en zetten tegen dumpprijzen in de verkoop en vervolgens koop je die weer. Je hebt ze dan en tegen veel lagere prijs.

Groet, Jonas
techneut
0
quote:

jonas schreef op 12 maart 2015 16:06:

Niets aan de hand met dat beetje dalen. Wat doe je als je centen hebt en je ziet dat je ze moet kopen. Als je slim bent gooi je er eerst een paar duizend of bij Stern kan het bij minder in de verkoop. Gevolg sommige Sternbeleggers zenuwachtig en zetten tegen dumpprijzen in de verkoop en vervolgens koop je die weer. Je hebt ze dan en tegen veel lagere prijs.

Groet, Jonas
Andersom geredeneerd.. Wacht geduldig af tot de koers tot een dieptepunt is gedaald en koop dan uit de laat.
[verwijderd]
0
Onder de €10,- ga ik hier vol in. Denk dat dit een leuke wordt voor de lange termijn.
shaai
0
www.automobielmanagement.nl/nieuws/ma...

Groei Europese autoverkoop trekt nog wat aan
De Europese autoverkopen lagen vorige maand 7,3 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste toename in twaalf maanden tijd en ook weer wat meer dan de 6,7 procent groei die in januari al op de teller stond. Ons land komt op een plus van nog geen twee procent en blijft daarmee toch onderaan de lijst bungelen.
[verwijderd]
0

Weet iemand misschien of Stern overnames met aandelen heeft gedaan. Er hangt de hele tijd een aardig blok boven de bied. Is hier een uitgekochte ex autohandelaar aan het cashen?

Gezien het rustige herstel in de automarkt moet Stern vroeg of laat hier van profiteren volgens mij en ik heb geduld.

Groet, Jonas
Bonus aanbieding
0
[verwijderd]
0

Bonus aanbieding. Dat is inderdaad een overdonderd argument. Ik ga meteen bijkopen. Hopelijk zijn ze niet uitverkocht.

Groet, Jonas
Bonus aanbieding
0
Nou men heeft het door, de bied is eindelijk eens een beetje gevuld boven 12€. The only way is UP!
shaai
0
*Stern advies omhoog naar buy van accumulate - SNS

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
April 14, 2015 02:30 ET (06:30 GMT)
Gunther
0
Inderdaad, SNS wordt wakker :) Denk dat 20 nog conservatief is.
Hele bericht:
AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities verhoogt het advies voor Stern (STRN.AE) naar buy van accumulate, en het koersdoel naar EUR20,00 van EUR14,00. SNS-analist Edwin de Jong stelt dat Stern zijn leasetak in een eigen NV heeft ondergebracht, wat voor Stern Groep heeft geresulteerd in een fiscale boekwinst van EUR80 miljoen. Hij vindt dat een "zeer positieve" stap, die de verborgen waarde in de onderneming zou moeten ontsluiten. De Jong denkt verder dat Stern kan gaan profiteren van de stabiliserende automarkt en van stijgende winsten in de andere bedrijfsonderdelen. Hij voorziet voor het verhoogde koersdoel van EUR20,00 nog een opwaarts potentieel tot EUR29,00. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 2,7% hoger op EUR13,02, terwijl de ASX-index met 0,2% stijgt. (BTK)

harrysnel
0
Ik vermoed dat Kempen haar aandelen aan het verkopen is. Doken 20 feb onder 5% grens en hadden toen nog 289k aandelen.
afm.nl/nl/professionals/registers/all...

Grof geschat zijn er sinds die datum zo'n 220k gegaan in 32 handelsdagen. Gemiddeld dagvolume stel 2k dan zijn er dus 220 - 64 = 156k van Kempen extra gegaan. Dit is de enige manier waarop ik kan begrijpen dat de koers zo blijft hangen bij koersdoel E20, ruimte voor verdere verhoging van dat doel en daarbij beurzen die op meerjarige top staan

Nog kleine 140k te gaan dan. Vandaag al volume van bijna 90k.

Dit is allemaal puur speculatie maar ik ga er vervolgens vanuit dat Kempen bijna klaar is en de koers omhoog kan.

Disclaimer: long Stern

Andere aandeelhouder NPM Capital zit al bijna op 30% en mag niet meer kopen zonder verplicht bod te doen.
afm.nl/nl/professionals/registers/all...
Ron Kerstens
0
Ik zou het rapport van Edwin de Jong graag eens willen lezen, iemand een link ? Koersdoel van 20 euro en op termijn zelfs van 29 euro is spectaculair op een koers van 13 euro. Ik denk overigens dat HarrySnel gelijk heeft en dat Kempen aan de verkoopkant zit, die zouden weleens op het dieptepunt verkocht kunnen hebben :-)
CEO van der Kwast heeft de tent bekwaam door de zware recessie heen geloodst en tegelijkertijd een paar goede aankopen gedaan uit surseances van de collega's. Als de markt inderdaad wat aantrekt dan moet Stern daar flink van gaan profiteren.

Disclaimer: long Stern
95 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 mrt 2024 17:23
Koers 2,760
Verschil -0,040 (-1,43%)
Hoog 2,760
Laag 2,710
Volume 175
Volume gemiddeld 2.462
Volume gisteren 1.200