IBA « Terug naar discussie overzicht

Wat ging er mis bij IBA ?

72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
hegveld2023
0
IBA heeft haar personeelsbestand begin 2017 fors uitgebreid. De nieuwe personeelsleden moeten ingeleerd worden en ze leveren in het eerste jaar nagenoeg geen productie. Sterker nog de ervaren personeelsleden, welke de nieuwen in moeten leren, kunnen als gevolg hiervan ook hun normale productie niet halen.
Dit is de oorzaak van de vertragingen bij de opleveringen.
Na ruim anderhalf jaar kan weer iedereen zelfstandig functioneren.
[verwijderd]
0
Ondertussen krijgen we goed in ons.... Zo lang ze die shortpraktijken toelaten gaan ze in veel gevallen lopen met het geld van de kleintjes.

Gisteren gezien met Beckaert, de ganse dag rond 42 en dan vanaf 17 uur dumpt men en gaat het weer naar 41,75.Vandaag schiet er nog 41 van over.
[verwijderd]
0
Ik ben benieuwd of we om 17 uur weer geen dumps gaan krijgen, ze hebben nu de koers vandaag al goed opgeblazen en de gisteren afgetroggelde stukjes kunnen met 1 euro winst verkocht worden, dus morgen moet het weer lager....

Gisteren met blokjes van 100 naar beneden en vandaag met blokjes van 100 naar boven....tot wanneer de heren vinden dat het genoeg is geweest
hegveld2023
0
IBA en Philips werken samen. Zie mededeling 15 juni 2017> Vloeit hier in de toekomst iets moois uit? IBA past mooi bij de activiteiten van Philips.
DeZwarteRidder
0
IBA hakt stevig in prognose voor 2018

Het halfjaarrapport van IBA loopt binnen. En dat is na de winstwaarschuwing van vorige maand dramatisch, met een 87 procent lagere bedrijfswinst en een nettoresultaat dat 4,7 miljoen rood kleurt, tegenover 8,3 miljoen winst een jaar eerder.

Het was na de waarschuwing van vorige maand vooral uitkijken hoe fors CEO Olivier Legrain in de de langetermijnprognoses zou hakken. Beleggers hadden zich getuige de koersval - IBA verloor sinds begin juli één derde van zijn beurswaarde - schrap gezet. Dat blijkt geen overbodige luxe. Naast de operationele problemen die de sterke groei met zich meebracht, waarschuwt Legrain - de wereldmarktleider in protontherapie - nu ook voor een 'sterk concurrentiële markt'.

Voor 2018 en 2019 rekent IBA nu nog in het beste geval op 5 procent in plaats van minstens 10 procent omzetgroei, maar het kan ook nul zijn. En dat is nog een stuk pessimistischer dan analisten die voor 2018 gemiddeld nog op bijna 10 procent groei rekenden tot 385 miljoen. De winstmarge zal in 2018 nog 5 à 10 procent belopen, terwijl eerder de lat op 13 procent lag.
JACKY CHAN
0
Ik verwacht rode opening om daarna weer te stijgen zoals de vorige grote daling. Ik ga ze nu zeker niet buiten doen.
jodu
0
JACKY CHAN
0
DeZwarteRidder
0
Het lijkt er sterk op dat het IBA-sprookje helemaal voorbij is.

De koers kan dus nog veel lager.
Miert
0
ik heb het zinkend schip verlaten. Misschien pik ik later nog wel eens in, maar als KBC koersdoel op 19 zet stap ik liever nu uit dan de rit naar beneden nog verder mee te maken
[verwijderd]
0
helemaal door het ijs

ze mogen op zoek naar oplossingen...
waarschuwen is niets, er iets aan doen is wat moet...
Chappie69
0
Wat heb ik me ook miskeken op dit aandeel.... vanmorgen alles eruit aan 27,xx, bittere pil maar zo ootmoedig om het ook wel toe te geven.... shit happens en dit gaat door het putje....voor jaren. Ik ga golfen ! :-)
Pinkiesdevil
0
laat ons hopen dat er niet teveel mensen net een paar dagen geleden grote volumes gekocht hebben toen er nog het idee speelde dat de koers zich kon herpakken.

langs de ene kant biedt het nieuwe mogelijkheden als de koers zo diep zakt
anderzijds neemt dit veel vertrouwen weg bij mensen die al enige tijd dit aandeel hebben
[verwijderd]
0
Dit geeft nog maar eens aan dat firma's die met gezondheid en dergelijke te maken hebben niet vertrouwt kunnen worden en ook de analysten niet die deze aandelen volgen . Vorig jaar in de hemel geprezen en vandaag in de hel. Jongens toch waar zijn we mee bezig...
Chappie69
0
Je zal er maar ingestapt zijn op 50+...... zwarte sneeuw zie je dan....en vannacht naar plafond staren.... mijn medeleven..
[verwijderd]
0
Wat een kinderachtig gedoe toch , ik beleg ook in aandelen ,maar wanneer een aandeel naar beneden valt dan moet ik ook soms al eens slikken en verlies dulden...BLIJF WEG VAN DE BEURS WANNEER JE DAAR NIET MEE KAN OMGAAN !!!!!
[verwijderd]
0
quote:

Chappie69 schreef op 24 augustus 2017 13:01:

Je zal er maar ingestapt zijn op 50+...... zwarte sneeuw zie je dan....en vannacht naar plafond staren.... mijn medeleven..
Als het goed gaat stijgen koersen overdreven en als het slecht gaat zakken ze overdreven.
Kijk de voorbije dagen naar VGP , op 3 dagen van 65 naar 92, houd je niet voor mogelijk....maar wanneer men begint te verkopen zal het hard gaan.
JACKY CHAN
0
Misschien kunnen ze nu een deal sluiten met Philips. Zou mij niet verwonderen dat er er binnenkort een overnemer aan de deur staat. Gelukkig zit ik er nu pas in en minder plezant die wat in de zone 50 gekocht heeft want die hebben nog een lange weg af te leggen. Wat ik er nu heb ingestoken is voor de langere termijn.
72 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 13,600
Verschil -0,180 (-1,31%)
Hoog 14,000
Laag 13,380
Volume 27.915
Volume gemiddeld 46.183
Volume gisteren 28.960