IBA « Terug naar discussie overzicht

IBA 2019

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
IBA is een Belgische high technologiebedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling en installatie van versnelling gebaseerde systemen voor medische en industriële toepassingen. Door gebruik te maken van haar expertise in particle accelerator technologieën, geavanceerde natuurkunde en scheikunde is IBA actief in de volgende sectoren: sterilisatie ionisatie, geavanceerde radiotherapie en medische beeldvorming. De onderneming nam bedrijven over die complementaire technologieën en diensten leveren aan de core business van IBA.
Leefloon
0
Dat IBA in 2018 hét meest voor daghandel geschikte Belgische en Nederlandse aandeel was, lijkt in 2019 onder druk te komen te staan. In IBA is op ongeveer 94% van de beursdagen te handelen met een fatsoenlijke, constante omzet en met een voldoende intraday volatiliteit.

De dreiging komt vanuit Altice Europa A, met een lagere koers. Altice Europe komt vooralsnog uit op 99%, maar is nog geen volledig jaar genoteerd. Op jaarbasis blijft IBA wel met voorsprong de Belgisch kampioen. Belgische biotech scoort voorlopig tot in de 80.

Je verwacht misschien andere aandelen als handelswaar, maar IBA is al heel lang de door velen oinverwachte #1 in de lage landen. Dus door de relatief constante omzet in stuks, en koersuitslagen die vaak 2% of meer zijn.

Ter illustratie vandaag: high 12,90, low 12,19. Een maximale winstmarge van 5,82%. Andere aandelen en warrants zullen duidelijk op hoger dan 5,82% uitkomen, maar met wispelturige omzetten, en/of. wispelturige koersuitslagen, en/of een loopgravenoorlog over een spread van 0,0001 euro.

Je zou het misschien ook kunnen zien aan een hoog marginpercentage, maar dan moet je er wel op letten dat het marginperentage bij IBA dan 'vaak' zo hoog is. Een handelaarsaandeel.
stockholder
0
Ik lees net dat Jefferies & Co vandaag het advies heeft verlaagd van kopen naar houden.
Koersdoel was € 25 Is nu geworden € 13.10
[verwijderd]
0
Angst voor een nieuwe winstwaarschuwing...
iemand die meer weet....
wie zal het zeggen
feit is dat bij deze lage koers toch iemand
interesse moet hebben in een overname....
suskewiet
0
De staat beslist in Belgie ,dat men niet meer terugbetaald voorlopig en tot minstens 2027.
Niet te geloven .
Voor jonge kinderen blijft het wel behouden .
Dit kan toch niet ?
Houd ze in bezit ,want deze berichtgeving is tegenstrijdig .
Wat een tegenslag .
Heb ook wel dikwijls gezegd dat de toestellen en bijbehorend te duur waren .
Maar er zijn er toch al een heel deel verkocht ?
Begrijpen wie begrijpen kan .
Leefloon
0
Mooi aandeel voor een messenverzamelaar. Iets om vanaf te blijven, tenzij er een reden is om eraan te komen. Zo'n reden kan een ZKT-handelsmotief zijn; ook vandaag geen gebrek aan intraday volatiliteit en eeuwige kansen om te gokken op een tijdelijke opleving. Van 9 naar 10. Van 10 naar 11.

Op de vraag 'winst of verlies' antwoordde IBA eerder met 'ja'. De koers schreeuwt al maandenlang steeds harder 'NEE', en die neerwaartse lijn wordt helaas voortgezet. Ondanks dat handelaars een koersopdrijvend effect hebben, dus er zit altijd wat lucht in de koers van dit handelaarsaandeel. Geen aandeeltje, dead or alive, om zonder handschoenen aan te pakken.
DeZwarteRidder
0
Partner Philips krijgt koersdreun in België

Gepubliceerd op 24 jan 2019 om 12:02 | Views: 2.429 | Onderwerpen: België

[12:02 - Partner Philips krijgt koersdreun in België]

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Het aandeel van technologiebedrijf IBA ging donderdag op de beurs in Brussel hard onderuit. Uit een onderzoek van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg kwam geen bewijs dat protontherapie werkt. IBA, voluit Ion Beam Applications, is juist gespecialiseerd in die nieuwe radiotherapietechniek voor de behandeling van kanker.

Het aandeel IBA, dat een partner is van zorgtechnologieconcern Philips, stond rond het middaguur ruim 9 procent in het rood. Daarmee toonde de koers wel wat herstel van eerdere forsere verliezen. Protontherapie is een bestralingstechniek voor de behandeling van kanker met protonen in plaats van röntgenstralen, zoals bij de klassieke radiotherapie. De techniek is duurder maar geldt als een van de meest geavanceerde behandelmethodes.

IBA en Philips werken al sinds 2013 samen op de oncologiemarkt. IBA profiteert daarin van de hoogwaardige beeldapparatuur van Philips, onder meer MRI en CT-scanners, terwijl Philips op zijn beurt kan leren van de protonentherapie van de Belgen. Enkele jaren terug werd bekendgemaakt dat de twee hun verkoop en marketing op het gebied van protonentherapie voor kankerpatiënten samenvoegen.
DeZwarteRidder
0
Daar komt de aap uit de mouw: hierboven staat de verklaring voor de enorme koersdaling en waarom Philips deze tent nooit wilde overnemen.
[verwijderd]
0
men vond de dreun
om het lelijke eendje te doden...

Net of dit advies uit Belgie
bepaald dat IBA 18% minder waard is....
DeZwarteRidder
0
IBA zal in snel tempo z'n klanten kwijtraken; niemand gaat nog deze dure spullen kopen als de bestraling toch niet werkt.

IBA zal failliet gaan of iets anders moeten uitvinden.

Dit wordt gegarandeerd een pennystock.
[verwijderd]
0
de belgische staat wil geen extra
ziektekosten terugbetalen omdat het niet
beter is dan een ander systeem

is heel iets anders dan bestraling die niet werkt....
[verwijderd]
0
feit is wel IBA heeft NIKS om zijn beleggers...
geen nota, reactie pb om gelijk wat er ook om hen heen slaat....
DeZwarteRidder
0
quote:

BelgFre schreef op 24 januari 2019 15:28:

de belgische staat wil geen extra
ziektekosten terugbetalen omdat het niet
beter is dan een ander systeem

is heel iets anders dan bestraling die niet werkt....
Uit een onderzoek van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg kwam geen bewijs dat protontherapie werkt.
DeZwarteRidder
0
quote:

BelgFre schreef op 24 januari 2019 15:29:

feit is wel IBA heeft NIKS om zijn beleggers...
geen nota, reactie pb om gelijk wat er ook om hen heen slaat....
Logisch dat ze niet direct reageren; wat moeten ze zeggen....???

Ze kunnen het niet ontkennen en niet bevestigen.
DeZwarteRidder
0
Klap voor Philips-partner in protonentherapie

Het Belgische bedrijf IBA, dat nauw met Philips samenwerkt bij de levering van technologie voor protonentherapie, moet een flinke tegenvaller incasseren. Een belangrijk Belgisch adviesorgaan oordeelt dat protonentherapie geen meerwaarde heeft, zo heeft de Belgische zakenkrant De Tijd donderdag bericht.

De koers van IBA op de Brusselse beurs ging donderdagochtend hard onderuit. Na een uur handel stond de koers van het bedrijf op een verlies van bijna 20%.

Voor Philips PHIA€32,08+0,80% is de samenwerking met IBA vooral een toekomstbelofte. Het Nederlandse concern maakt niet bekend hoeveel omzet het realiseert met protonentherapie.
Kosten: €25.000 per behandeling

Bij protonentherapie worden tumoren gerichter bestraald waardoor omliggend weefsel in principe minder te lijden heeft. Tot nu toe krijgen in België circa vijftig patiënten per jaar een behandeling met protonentherapie, vooral kinderen met tumoren in de hersenen of het oog. Een behandeling kost circa €25.000. IBA levert complete behandelkamers.

Nu binnenkort een tweede Belgisch behandelcentrum zijn deuren opent, boog het Belgische adviesorgaan zich over de vraag of patiënten vaker in aanmerking moeten komen voor protonentherapie. Het gaat om patiënten met onder meer borstkanker en endeldarmkanker.

Winstwaarschuwingen

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg concludeert dat onweerlegbaar bewijs ontbreekt dat de techniek beter is dan de reguliere bestraling. De twee Belgische behandelcentra in Leuven en Charleroi maken gebruik van de techniek van IBA, een bedrijf uit de universiteitsstad Louvain-la-Neuve.

IBA beleeft al langer een moeilijke tijd, die vorig jaar resulteerde in een reeks winstwaarschuwingen. De tegenvallers waren het gevolg van technische mankementen bij de apparatuur en van een inzakkende markt, mede door scepsis over de meerwaarde van protonentherapie. De beurskoers van IBA viel al eerder terug van meer dan €50 halverwege 2017 tot onder de €15 eind vorig jaar.

Twijfel

Het Centraal Planbureau (CPB) noemde protonentherapie een voorbeeld van medische innovatie die te gemakkelijk in het basispakket van de zorgverzekering belandt. Onduidelijk zou zijn of de meerwaarde opweegt tegen de hogere kosten van protonentherapie, die twee tot drie keer zo hoog zijn als die van reguliere bestraling.
CPB kritisch over protonentherapie

In Nederland liet het Centraal Planbureau (CPB) zich anderhalf jaar geleden kritisch uit over protonentherapie. Het CPB noemde de behandelmethode als een voorbeeld van medische innovatie die te gemakkelijk in het basispakket van de zorgverzekering belandt. Onduidelijk zou zijn of de gerichtere bestraling de hogere kosten van protonentherapie rechtvaardigt. Een behandeling is twee tot drie keer zo duur als die van reguliere bestraling.

Nederland beschikt sinds kort over drie behandelcentra voor protonentherapie, in Groningen, Delft en Maastricht. Amsterdam heeft de bouw van een eigen centrum vooralsnog niet doorgezet en heeft zich aangesloten bij Delft. Het ministerie voor Volksgezondheid veronderstelde enkele jaren geleden dat in Nederland circa 2200 patiënten per jaar zullen worden behandeld.

Deeltjesversneller nodig

Met de bouw van het HollandPTC in Delft was een investering van €110 mln gemoeid. De kosten zijn hoog doordat onder meer een deeltjesversneller benodigd is. De behandelkamers in Delft zijn geleverd door het Amerikaanse bedrijf Varian, de belangrijkste concurrent van IBA.

Philips

Philips levert onder meer de beeldvormende apparatuur die IBA verwerkt in zijn behandelkamers. Ook voorziet Philips in scanners die de behandelcentra gebruiken voor het stellen van de juiste diagnose.

Philips werkt al enkele jaren samen met IBA, zowel op commercieel gebied als bij de verdere ontwikkeling van de technologie. Het Nederlandse bedrijf levert onder meer de beeldvormende apparatuur die IBA verwerkt in zijn behandelkamers. Ook voorziet Philips in scanners die de behandelcentra gebruiken voor het stellen van de juiste diagnose.

Beeldgestuurde bestraling

Samen met het Zweedse bedrijf Elekta werkt Philips ook aan de verbetering van bestralingstechnologie.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 24 januari 2019 15:32:

[...]
Uit een onderzoek van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg kwam geen bewijs dat protontherapie werkt.
dan hebben ze alle kopers er dik opgelegd...

voor de ziekenkas in belgie kwam idd geen bewijs dat het werkt OF dat het niet werkt.
Wat wil zeggen dat ze voor deze therapie NIET extra gaan terugbetalen...
stel dat het werkte volgens hen dan betalen ze terug
stel dat het niet beter werkt volgens hen dan betalen ze niet terug
dus nee het werkt volgens hen niet en ze betalen dus hiet terug.
qua objectiviteit kan dit tellen natuurlijk als enkel ingewijden
uit volksgezondheid mogen meestemmen of mee beslissen...
DeZwarteRidder
0
Vanmorgen weer in het nieuws op BNR Nieuwsradio: een interview met een hoogleraar over protonentherapie.
Zijn verhaal was nogal vaag.
jeff_cassius
0
Ziet er niet best uit.
Aan de andere kant, elektrisch rijden is ook niet heel erg milieuvriendelijk (productie vd accu's is enorm vervuilend) en toch worden er bakken met elektrische auto's verkocht.....
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mei 2024 17:35
Koers 13,600
Verschil -0,180 (-1,31%)
Hoog 14,000
Laag 13,380
Volume 27.915
Volume gemiddeld 46.183
Volume gisteren 28.960