AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel 2020

181 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
rene66
0
Hierbij alvast het draadje voor 2020. Fijne feestdagen en een mooie jaarwisseling toegewenst.
Broer Konijn
0
Goeiendag..... dit advies van vandaag had ik even gemist. Van IEX.

Mvg BK

Adviezen
Akzo Nobel: naar €112 van €101 en kopen - Goldman Sachs

ArcelorMittal: naar €19 van €17 - Deutsche Bank
ASML: naar €310 van €278 en kopen - Goldman Sachs
ASR: naar €37 van €40 - Credit Suisse
ASR: op favorietenlijst ABN Amro
Galapagos: naar €175 van €158 (sector perform) - RBC
KPN: naar €3,80 van €4 - JP Morgan Cazenove
Randstad: naar €53 van €43 en houden - UBS
Altice: naar €6 van €6,60 - JP Morgan
Aperam: naar €33 van €32 - Deutsche Bank
Boskalis: op favorietenlijst - Berenberg
Signify: naar buy van hold en naar €34 van €26,50 - Bank of America
Signify: naar €32 van €30 - JP Morgan Cazenove
TomTom: naar €12,50 van €12 en kopen - ABN Amro
Kendrion: naar kopen van houden en naar €25 van €23 - ING
voda
0
Beursblik: analisten te optimistisch voor vierde kwartaal AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
89,85 -0,25 -0,28 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan Cazenove houdt zijn winstramingen voor het vierde kwartaal van AkzoNobel ongewijzigd, in een vooruitblik op de kwartaalrapportage van de Nederlandse verf- en coatingsreus.

De analisten zitten met hun verwachte EBIT-resultaat op aangepaste basis van 220 miljoen euro voor het vierde kwartaal zo'n 2,5 procent lager dan de analistenconsensus. De zakenbank mikt daarbij op een marge van 9,6 procent.

De bank denkt dat de volumes in het vierde kwartaal met 3,6 procent daalden, bijna net zo hard als in het derde kwartaal.

De prijs-mix-verbetering, door prijsverhogingen en verschuiving naar het rendabelere segment, wordt met 1,6 procent echter minder gunstig dan de 4,0 procent van een kwartaal eerder.

De impact van lagere inkoopprijzen voor grondstoffen zal juist sterk verbeteren, van 4 miljoen euro in het derde kwartaal tot 21 miljoen euro afgelopen kwartaal. Andere analistenhuizen zijn daar nog veel optimistischer over, maar dat is niet erg aannemelijk, meent JPMorgan op basis van recente gesprekken met AkzoNobel.

JPMorgan Cazenove heeft een Neutraal advies op AkzoNobel, omdat de doelstelling van EBIT-marge van 15 procent in 2020 uitdagend zou zijn, na de 12 procent voor 2019. Daarbij is de analistenconsensus volgens JPMorgan te optimistisch.

Het koersdoel is 85,00 euro.

AkzoNobel publiceert de kwartaalcijfers op 12 februari.

Het aandeel sloot woensdag 0,3 procent lager op 89,85 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: resultaten PPG geen directe voorbode AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
88,08 0,11 0,13 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De negatieve ontwikkelingen bij het Amerikaanse PPG kunnen niet één op één vertaald worden naar AkzoNobel. Dit stelden analisten van Morgan Stanley nadat PPG donderdag met kwartaalcijfers kwam.

PPG ondervindt hinder van de problemen die spelen bij hun klant Boeing. Akzo’s Aerospace coatings-activiteiten richten zich meer op Airbus en daar zijn de omstandigheden gunstiger, aldus de analisten.

Wel stelden zij dat de zwakke resultaten van PPG in het vierde kwartaal aangeven dat de sector kampt met volumedruk.

"De dalende volumes weerspiegelen de algemene zwakte in de sector, en daarnaast geven ze weer dat de aanhoudende voorraadafbouw van de autofabrikanten de chemiesector parten speelt."

Zowel Akzo als PPG verwacht dat de omstandigheden voor het eerste halfjaar van 2020 lastig zullen blijven.

Wel merkte Morgan Stanley op dat PPG voorzichtig herstel van de activiteit in China in het eerste kwartaal van 2020 waarneemt.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op AkzoNobel met een koersdoel van 105,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Verven in een moeilijke omgeving

Moeten de alarmbellen afgaan voor AkzoNobel? Zijn Amerikaanse rivaal en voormalige belager PPG kwam vorige week met tegenvallende winstverwachtingen. Voor een jaar waarin de Nederlandse verfmaker een ambitieus winstdoel moet halen.

PPG meldde aanhoudende zwakke industriële vraag naar verven in de Verenigde Staten en Europa. Ook moest het bedrijf erkennen dat de verkoop van vliegtuigcoatings niet meer zo voorspoedig verloopt als het afgelopen jaar.

Dit jaar zal de winst van PPG uitkomen op $6,47 tot $6,78 per aandeel, terwijl analisten in doorsnee rekenden op $6,83. De brede bandbreedte van PPG is veelzeggend: het bedrijf is onzeker over de ontwikkelingen in de komende elf maanden.
Het verhaal van AkzoNobel is bekend. Het bedrijf, dat over drie weken zijn jaarcijfers presenteert, heeft als doel om over geheel 2020 op een winstmarge van 15% uit te komen. In de eerste negen maanden van vorig jaar zat de eigenaar van merken als Sikkens en Flexa daar met 12,3% nog ver vanaf. Maar in oktober was de directie vol vertrouwen dat de 15% een haalbare kaart is.

Beleggers lijken minder zeker. Op de beurs leed AkzoNobel AKZA€87,77-0,31% vorige week met PPG mee. Dat is niet zo gek. De omzetontwikkeling van beide verffabrikanten in de afgelopen jaren laat zien dat ze op dezelfde golf deinen.

Toch is de marktsituatie van PPG niet helemaal vergelijkbaar met die van AkzoNobel. Bij vliegtuigcoatings maakt PPG bijvoorbeeld melding van een lagere productie van 'een klant'. Dat is Boeing, dat in de problemen is gekomen door mankementen bij zijn toestel 737 MAX.

AkzoNobel richt zich met zijn coatings juist meer op vliegtuigfabrikant Airbus, stelt zakenbank Morgan Stanley. Dat bleek vorig jaar ook uit de overname van het Franse Mapaero, een fabrikant van milieuvriendelijke vliegtuiglakken. Dit bedrijf heeft zich dicht bij Toulouse gevestigd, de belangrijkste productieplaats van Airbus.

Misschien moeten beleggers in AkzoNobel zich minder richten op de prestaties van PPG. Qua winstmarge heeft het Nederlandse bedrijf de achterstand op zijn rivaal zo goed als ingelopen. Er is echter nog een gat van bijna een procentpunt met de nummer één op de verfmarkt, het eveneens Amerikaanse Sherwin Williams.
Sherwin Williams is het bewijs dat een grote krachtenbundeling in de verfindustrie kan werken. Het gaat dit bedrijf voor de wind sinds het in 2017 branchegenoot Valspar overnam. AkzoNobel sloeg dat jaar een overnamebod van PPG af en moest hierna alle zeilen bijzetten om activistische aandeelhouders van het lijf te houden. Als het zijn winstdoel dit jaar niet haalt, kan de strijd opnieuw beginnen.

Reageren? Mail naar Bartjens@fd.nl.

fd.nl/ondernemen/1331511/verven-in-ee...
Broer Konijn
0
Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
Op verzoek AKZO NOBEL die dapper bodemt op 85+ als opmaat voor een rebound naar 88,50, daarboven pas een daily uptrend. Weekly bodemstampers actief bij de 50% Fibo lijn.
5:04 p.m. · 3 feb. 2020·TweetDeck
Broer Konijn
0
Nieuwe TA van Nico Bakker:

Nico PR Bakker/BNPP Markets NL
@TheDailyTurbo
AKZO probeert de daily SMA te passeren op 88,60, hierboven een uptrendfase naar 92+. Weekly chart toont mooie uptrend.....
Tweet citeren

Bruno @Stara98
· 2 u
@TheDailyTurbo Goedemorgen Nico ??, zou je Akzo kunnen duiden? Bvd.
9:53 a.m. · 7 feb. 2020
voda
0
'AkzoNobel zet hogere jaarcijfers in boeken'

Gepubliceerd op 10 februari 2020 13:05 | Views: 834

Akzo Nobel 14:10
88,07 -0,09 (-0,10%)

AMSTERDAM (AFN) - Verfproducent AkzoNobel heeft in 2019 hogere resultaten behaald, aldus een consensus van analistenschattingen die het bedrijf op de eigen website heeft geplaatst. AkzoNobel komt woensdag met cijfers en een dag later houdt het bedrijf een beleggersdag waarin nieuwe strategische doelstellingen worden aangekondigd.

Volgens de consensus komt de omzet uit voortgezette activiteiten uit op ruim 9,3 miljard euro, van bijna 9,3 miljard euro in 2018. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zou moeten uitkomen op meer dan 1,3 miljard euro. Dat was iets meer dan 1 miljard euro een jaar eerder. Voor het vierde kwartaal van 2019 ligt de gemiddelde prognose voor de omzet op 2,3 miljard euro, met een ebitda van 301 miljoen euro.

Analisten van KBC Securities verwachten dat AkzoNobel bij zijn strategische update met nieuwe financiële doelstellingen voor de middellange termijn zal komen, met ook extra kostenbesparende maatregelen. Verder denkt KBC dat AkzoNobel van plan is om in 2020 nog eens een bedrag van 1 miljard euro aan eigen aandelen te gaan inkopen, bovenop het lopende inkoopprogramma van 500 miljoen euro.

ING zegt dat vooral de vooruitzichten van AkzoNobel interessant zullen zijn. Mogelijk kunnen die wat zwakker zijn door de uitbraak van het nieuwe coronavirus in China en de economische verstoringen door de ziekte in het land. China is een belangrijke markt voor AkzoNobel, goed voor circa 14 procent van de omzet van de onderneming. Daarnaast denkt ING ook dat het bedrijf met meer kostenbesparingen en aandeleninkopen zal komen op de beleggersdag die wordt gehouden in Londen.
voda
0
Beursblik: resultaatverbetering verwacht bij AkzoNobel

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel
88,01 -0,15 -0,17 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) AkzoNobel heeft in het vierde kwartaal van dit jaar naar verwachting een hogere EBITA bij een stabiele omzet geboekt, maar zag wel de winst flink lager uitvallen omdat het in 2018 nog profiteerde van de desinvestering van Specialty Chemicals. Dit is de prognose in de analistenconsensus van maximaal 17 analisten, zoals deze is samengesteld door Vara Research.

De EBITDA komt volgens deze consensus uit op 301,2 miljoen euro tegen 240 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2018. De omzet blijft grofweg gelijk op 2.309 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) voor bijzondere posten loopt in de consensus op van 181 miljoen in het vierde kwartaal van 2018 naar 219,4 miljoen euro in het vierde kwartaal dit jaar. JPMorgan Cazenove denkt evenwel dat de volumes in het vierde kwartaal met 3,6 procent daalden, bijna net zo hard als in het derde kwartaal.

De prijs-mix-verbetering, door prijsverhogingen en verschuiving naar het rendabelere segment, wordt met 1,6 procent bovendien minder gunstig dan de 4,0 procent van een kwartaal eerder, aldus JPMorgan.

De impact van lagere inkoopprijzen voor grondstoffen zal juist sterk verbeteren, van 4 miljoen euro in het derde kwartaal tot 21 miljoen euro afgelopen kwartaal. Andere analistenhuizen zijn daar nog veel optimistischer over, maar dat is niet erg aannemelijk, meent JPMorgan op basis van recente gesprekken met AkzoNobel.

Ook slaagt AkzoNobel er volgens de analisten van JPMorgan in om de beloofde kostenbesparingen ook daadwerkelijk te realiseren.

De zorgen richten zich volgens de Amerikaanse zakenbank vooral op het prijsbeleid van AkzoNobel, omdat het bedrijf juist via deze weg de marge wil verbeteren. Vorig jaar daalden de volumes vermoedelijk met zo'n 5 procent, en JPMorgan betwijfelt of AkzoNobel er in 2020 in slaagt om de volumes op peil te houden, terwijl de prijzen met 1 tot 2 procent worden verhoogd.

Onder aan de streep resteert naar verwachting van de analisten een nettowinst in het afgelopen kwartaal, inclusief stopgezette activiteiten, van 108 miljoen euro tegen 5.849 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. In 2018 profiteerde AkzoNobel nog van de verkoop van de Specialty Chemicals-divisie.

Over heel 2019 bleef de omzet vermoedelijk stabiel om 9.343 miljoen euro, waarbij het EBITDA-resultaat steeg van 1.037 miljoen tot 1.330 miljoen euro. Onder de streep restte een winst van 566 miljoen euro.

Outlook

AkzoNobel stelde zelf bij publicatie van de cijfers over het derde kwartaal in de rest van 2019 een gunstig effect uit de inflatie bij ruwe grondstoffen te verwachten. Het Nederlandse verf- en coatingsconcern gaat uit van vlakke volumes in 2020. Wanneer de marges op het beoogde niveau zijn uitgekomen, dan kan AkzoNobel zich meer gaan richten op de omzetgroei.

ING merkte op dat het eerste en vierde kwartaal vaak minder belangrijk zijn voor AkzoNobel, omdat de vraag dan traditiegetrouw minder sterk is. Belangrijker zijn dan ook de verwachtingen voor heel 2020. ING wees op de outlook van sectorgenoot PPG, dat voor dit jaar mikt op een autonome omzetgroei van 0 tot 2 procent, exclusief de mogelijke gevolgen van het coronavirus, en een mogelijke disruptie in China dat nu goed is voor 14 procent van de omzet. "De outlook van AkzoNobel kan mogelijk ingetogen zijn.

ING noemt de doelstelling van AkzoNobel van een REBIT-marge van 15 procent dit jaar een flinke uitdaging. "AkzoNobel moet de marges met circa 300 basispunten op jaarbasis laten stijgen om aan de doelstelling van 15 procent te kunnen voldoen", aldus ING. Daarvoor zijn volgens de bank sterke prijsstijgingen nodig, hetgeen in het huidige klimaat een uitdaging wordt, of meer kostenbesparingen dan het huidige programma ter waarde van 230 miljoen euro.

JPMorgan Cazenove en ING hebben beide een Neutraal advies op AkzoNobel. Het koersdoel bij JPMorgan is 85,00 euro en bij ING 80,00 euro.

AkzoNobel publiceert de kwartaalcijfers op 12 februari. Het aandeel koerste maandagmiddag vlak op 88,15 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Broer Konijn
0
ADVIEZEN
Datum Guru Advies Koersdoel Verw. Stoploss Rendement
09:40 KBC Securities houden 85,00 0,00 0,00%
06 feb Barclays Capital kopen 102,00 +16,19% 0,00 0,00%
04 feb Kepler Cheuvreux verkopen 70,00 +18,38% 0,00 0,00%
31 jan Sanford C. Bernstein & Co kopen 0,00 0,00 0,00%
29 jan Goldman Sachs kopen 112,00 +29,55% 0,00 0,00%
22 jan UBS kopen 96,00 +9,38% 0,00 0,00%
17 jan Morgan Stanley kopen 105,00 +19,36% 0,00 0,00%
09 jan JPMorgan Cazenove houden 85,00 0,00 0,00%
08 jan Goldman Sachs kopen 112,00 +24,31% 0,00 0,00%
08 jan Jefferies & Co. kopen 111,00 +23,20% 0,00 0,00
SDV70
0
Commerzbank weet waarschijnlijk meer.
Cijfers zullen wel heel erg slecht zijn morgen
Broer Konijn
0
Van Iex

Adviezen
Air France-KLM: naar €11 van €12 en kopen - Citigroup
Akzo Nobel: naar verkopen en €76 - Commerzbank
voda
0
PERSBERICHT: AkzoNobels resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar 2019 laten zien dat de transformatie op koers ligt, met een verbetering van de winstgevendheid, ondanks lagere vraag vanuit de markt

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

12 februari 2020

AkzoNobels resultaten over het vierde kwartaal en het volledige jaar
2019 laten zien dat de transformatie op koers ligt, met een verbetering
van de winstgevendheid, ondanks lagere vraag vanuit de markt

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) publiceert resultaten voor het vierde
kwartaal en het hele jaar en 2019

Hoogtepunten Q4 2019:


-- Aangepast bedrijfsresultaat1 23% gestegen naar EUR223 miljoen (2018:
EUR181 miljoen), ondanks een lagere vraag vanuit de markt

-- Rendement op verkopen (ROS) exclusief niet-toegewezen kosten2 steeg naar
11,0% (2018: 9,0%)

-- Bedrijfsresultaat was EUR173 miljoen (2018: EUR68 miljoen); operationele
marge (OPI) verbeterde tot 7,7% (2018: 2,9%)

-- Voortgang op het gebied van kostenbesparingen; EUR10 miljoen aan
kostenbesparingen

-- Omzet 3% lager en 4% lager in constante valuta3, met een positieve
prijs/mix van 1% meer dan geneutraliseerd door 4% lagere volumes

-- Aangepast bedrijfsresultaat steeg met 23% naar EUR223 miljoen (2018:
EUR181 miljoen) dankzij voortdurende prijsinitiatieven, kostenbeheersing
en kostenbesparingsprogramma's; ROS steeg tot 9,9% (2018: 7,8%)

-- Bedrijfsresultaat was EUR173 miljoen, inclusief EUR50 miljoen negatieve
impact van geïdentificeerde posten gerelateerd aan
transformatiekosten en non-cash waardeverminderingen (2018: EUR68 miljoen
inclusief EUR113 miljoen negatieve geïdentificeerde posten);
operationele marge verbeterde tot 7,7% (2018: 2,9%)


Volledig jaar 2019:


-- Omzet was stabiel, met een positieve prijs/mix van 4% en een bijdrage
door acquisities van 1%, geneutraliseerd door 5% lagere volumes door onze
strategie van 'value over volume'

-- Aangepast bedrijfsresultaat steeg met 24% naar EUR 991 miljoen (2018: EUR
798 miljoen) dankzij prijsinitiatieven en kostenbesparing; ROS steeg tot
10,7% (2018: 8,6%); ROS exclusief niet-toegewezen kosten steeg tot 12,0%
(2018: 10,6%)

-- Bedrijfsresultaat steeg met 39% tot EUR 841 miljoen, inclusief EUR 150
miljoen negatieve impact van geïdentificeerde posten voornamelijk
gerelateerd aan transformatiekosten en non-cash waardeverminderingen,
gedeeltelijk geneutraliseerd door winst uit verkoop in lijn met
optimalisatie van het netwerk van activa (2018: EUR605 miljoen, inclusief
EUR193 miljoen negatieve impact van geïdentificeerde posten,
voornamelijk gerelateerd aan EUR130 miljoen aan transformatiekosten en
EUR57 miljoen aan eenmalige non-cash pensioenkosten); operationele marge
verbeterde tot 9,1% (2018: 6,5%)

-- Netto inkomsten van de hele operatie bedroegen EUR539 miljoen, inclusief
EUR22 miljoen van beëindigde bedrijfsactiviteiten (2018: EUR6,674
miljoen, inclusief EUR6,264 miljoen van beëindigde
bedrijfsactiviteiten)

-- Voorgesteld slotdividend van EUR1,49 per aandeel


AkzoNobel CEO, Thierry Vanlancker:

"Onze resultaten van 2019 laten zien dat we op koers liggen met onze
transformatie. We hebben goede vooruitgang geboekt, ondanks dat we te
maken hadden met hogere kosten voor grondstoffen en een lagere vraag
vanuit de markt. In de tweede helft van 2019 slaagden we erin onze
prestaties verder te verbeteren, waardoor ons zakelijk rendement op
verkopen met bijna 200 basispunten steeg tot 12,5%.

We zijn onze belofte nagekomen en hebben na de verkoop van Specialty
Chemicals EUR6,5 miljard uitgekeerd aan onze aandeelhouders.
Tegelijkertijd zijn we blijven investeren in onze toekomst. We hebben
een investering van EUR50 miljoen opgestart in onze activiteiten op het
gebied van houtcoatings in Noord-Amerika, hebben de acquisitie van
Mapaero afgerond om onze wereldwijde positie op het gebied van aerospace
coatings te versterken en hebben ons innovatie-ecosysteem Paint the
Future verder uitgebreid.

De ware drijvende kracht achter de prestaties van AkzoNobel zijn onze
toegewijde en diverse collega's over de hele wereld. Samen blijven we
ons richten op het realiseren van onze 'Winning together: 15 by 20
strategie in het komende jaar."
voda
0
Poedercoatings tillen wolkenkrabber naar hoger niveau

Europa heeft binnenkort een nieuw hoogste gebouw, dat wordt beschermd
tegen de soms heftige weersomstandigheden in Warschau door een
hoogwaardig poedercoatingsysteem van AkzoNobel. Met een hoogte van 310
meter zal de Varso Tower, die is ontwikkeld door de internationale
aanbieder van werkruimte HB Reavis, beeldbepalend zijn voor de skyline
van de Poolse hoofdstad. De toren krijgt een gestroomlijnde zwarte
buitenkant waarvoor gebruik gemaakt is van de poedercoating Interpon
D2525 van AkzoNobel. Deze super duurzame topcoat is gebruikt om de
beplating en de profielen de markante kleur Noir Sablé te geven. De
Redox Plus primer van Interpon fungeert als super sterke basis.

Dulux Ambiance-collectie gelanceerd in India

Dulux heeft zes special effects-verven geïntroduceerd op de Indiase
markt. Met de nieuwe verven Marble, Metallic, Linen, Silk, ColourMotion
en Desert uit de Ambiance-collectie kunnen klanten

volledig nieuwe ontwerpen en patronen creëren. Daarnaast heeft
Dulux tevens Dulux Ambiance Velvet Touch Elastoglo op de markt gebracht.
Dankzij de zeer geavanceerde elastomere eigenschappen van dit product
ontstaat een laklaag die in vergelijking met andere hoogwaardige
interieurverven drie keer zo elastisch is. Elastoglo kan hierdoor niet
alleen haarscheurtjes dekken en muren beschermen, maar zorgt ook voor
een prachtige afwerking.

Markt voor jachten klaar voor revolutionaire spuitplamuur

Bouwers en schilders van superjachten kunnen voortaan profiteren van een
revolutionaire plamuurtechnologie in spuitvorm, die ongetwijfeld voor
veel deining zal zorgen in de branche. Awlfair SF maakt deel uit van ons
Awlgrip assortiment en is een hoogwaardige plamuur die middels een
airless spuitsysteem kan worden aangebracht, in plaats van met de hand.
Met deze baanbrekende innovatie is niet alleen nat-op-nat-applicatie
mogelijk, maar kunnen ook tot twee lagen per dag worden aangebracht
zonder tussentijds schuren.

Investeren in mensen levert AkzoNobel vijf 'Top Employer'-titels op

Het Top Employers Institute beloont AkzoNobels uitmuntende prestaties
als het gaat om het creëren van de beste omstandigheden voor zijn
werknemers. China kreeg het certificaat in 2019, gevolgd door andere
belangrijke markten zoals Brazilië, Het Verenigd Koninkrijk,
Nederland en de Verenigde Staten. Voortbouwend op een sterke staat van
dienst op het gebied van mensgerichte initiatieven mag het bedrijf voor
het eerst certificaten in ontvangst nemen in Nederland en de Verenigde
Staten naast acht titels op rij in het Verenigd Koninkrijk, zeven in
China en vier in Brazilië
Vooruitzichten:
We werken met succes aan onze 'Winning together: 15
by 20-strategie en gaan door met het creëren
van een doelmatige organisatie voor een doelgerichte
verf- en coatingsonderneming die bijdraagt aan de
realisering van onze prognose voor 2020.
De ontwikkeling van de vraag verschilt per regio en
segment in een onzekere macro-economische omgeving.
De grondstoffenkosten hebben naar verwachting een
licht gunstig effect op de eerste helft van 2020.
Voortdurende kostenbeheersing en kostenbesparingsprogramma's
zijn aanwezig om de huidige uitdagingen het hoofd
te bieden.
We werken verder aan onze transformatie om de eerder
aangekondigde kostenbesparing van EUR200 miljoen te
realiseren, waarvoor we eenmalige kosten zullen maken.
We streven naar een leverage ratio tussen de 1 tot
2 keer de netto schuld/EBITDA tegen het eind van 2020
om onze sterke credit rating vast te houden.
-------------------------------------------------------------


Het Engelstalige rapport voor het vierde kwartaal en het volledige jaar
2019 kan worden gelezen en gedownload op akzo.no/Q42019


1 Aangepast bedrijfsresultaat = bedrijfsresultaat exclusief
geïdentificeerde posten (voorheen EBIT)

2 ROS is aangepast bedrijfsresultaat uitgezonderd niet-toegewezen kosten
als percentage van de omzet uitgezonderd de niet toegewezen kosten

3 Berekeningen van constante valuta's zijn exclusief het effect van
wisselkoerswijzigingen

This is a public announcement by Akzo Nobel N.V. pursuant to section 17
paragraph 1 of the European Market Abuse Regulation (596/2014).

Over AkzoNobel

AkzoNobel heeft een passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht
van het maken van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard
zetten voor kleur en bescherming. Wereldwijd vertrouwen klanten op ons
merkenportfolio van topklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens
en Interpon. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en we zijn
actief in meer dan 150 landen. We hebben circa 34.000 getalenteerde
mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige
producten en diensten. Voor meer informatie:
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
PERSBERICHT: AkzoNobels resultaten over het -2-

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Akzo Nobel -split-
74,58 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
www.akzonobel.com/en/nl

Niet voor publicatie -- voor meer informatie


Media Relations Investor Relations
T +31 (0)88 -- 969 7833 T +31 (0)88 -- 969 7856
Contact: Joost Ruempol Contact: Lloyd Midwinter
mailto:Media.relations@akzonobel.com Media.relations@akzonobel.com mailto:Investor.relations@akzonobel.com Investor.relations@akzonobel.com
------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------

Safe Harbor Statement

This press release contains statements which address such key issues
such as AkzoNobel's growth strategy, future financial results, market
positions, product development, products in the pipeline and product
approvals. Such statements should be carefully considered, and it should
be understood that many factors could cause forecasted and actual
results to differ from these statements. These factors include, but are
not limited to, price fluctuations, currency fluctuations, developments
in raw material and personnel costs, pensions, physical and
environmental risks, legal issues, and legislative, fiscal, and other
regulatory measures. Stated competitive positions are based on
management estimates supported by information provided by specialized
external agencies. For a more comprehensive discussion of the risk
factors affecting our business please see our latest annual report, a
copy of which can be found on our website:
www.globenewswire.com/Tracker?data=Av...
www.akzonobel.com.

Bijlages

-- Photo CEO Thierry Vanlancker
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- 20200212 PDF Mediabericht Q4FY2019
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- AkzoNobel Q4 and Full Year 2019 Report
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

(END) Dow Jones Newswires
181 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 mrt 2024 17:35
Koers 67,840
Verschil +0,500 (+0,74%)
Hoog 68,260
Laag 67,220
Volume 238.831
Volume gemiddeld 328.606
Volume gisteren 1.014.157