Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2024, achterblijver of trendsetter

174 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Ortega
2
Openingsposting(je) 2024

Wereldhave verraste in december de vastgoedwereld met de aankoop van Polderplein - Hoofddorp, toch wel een unicum na het corona tijdperk.
Anderzijds werd wel een pot extra aandelen hiervoor zomaar uitgegeven, terwijl de schulden nog hoog zijn.
Dividend is dan wel een zekerheidje maar de aandelenkoers blijft toch wel achter t.o.v. de conculega in de markt.

zie dit artikel onderaan
www.iex.nl/Artikel/787835/Outlook-202...

2024:
- gaan de waarderingen van het vastgoed nu eens goed omhoog na de extreme afwaarderingen in het 1e jaar dat deze CEO aantrad en vorig jaar de renteverhogingen.
- wordt het Franse vastgoed verkocht
- blijven de winkeliers overeind en valt hun keuze op een Wereldhave 'LifeCentral' winkelcentrum waar meerdere type bezoekers naartoe getrokken worden.
- gaat de Belgische tak goed na de onthoofding van het management aldaar
- blijft de CEO steady in zijn bedrijfsvoering of volgen weer bijzonderheden ( WH Belgie notering uitwisselen met NL aandelen )
- blijft de grootaandeelhouder v Herk passief op de achtergrond.

Koerdoel ING 16,00 Eur, koersdoel Degroof Petercam 18,00 Eur, dividend 2023 was 1,16 eur
voda
1
ING verlaagt koersdoel Wereldhave van 16,00 naar 15,50 euro
ING handhaaft Houden advies op Wereldhave
11-jan-2024 09:24
!@#$!@!
1
Voor het eerst dat WH van de 5 europesche reits (URW, Klep, MERC, ECMPA, WH) de hoogste risico premie heeft. Dat waren heel lang URW en Merc.
Ben benieuwd of dit lang zal blijven vanwege het slechte management, of slechts tijdelijk vanwege die (verkapte) emissie.
Tot nu toe vroeg de markt nooit een echte premie hiervoor. Dus kan tijdelijk zijn.
Branco P
1
Van het rijtje dat jij daar opnoemt is WHA ook de meest risicovolle belegging wat mij betreft dus daar past dan ook de hoogste risicopremie bij.
Ortega
0
The Third Way...
1
Weinig huurindexatie in 2024?

www.telegraaf.nl/financieel/755431059...

"Afgelopen juni stapte het CBS over naar een nieuwe meetmethode van de energielasten in de inflatie. Eerst werd uitgegaan van de energieprijs in nieuwe contracten, maar door de Oekraïnecrisis gaf dat extreme uitkomsten. Daarom wordt nu ook gekeken naar de energieprijs in vaste contracten. Dat resulteerde in veel lagere inflatiecijfers. Zo was het inflatiecijfer in september 2022 uitgekomen op 7,8% moeten als de nieuwe methode was gebruikt.

Kantonrechter
Bij de kantonrechter in Almere eiste Basic-Fit daarom dat de huurverhoging daar met terugwerkende kracht op 7,8% werd gesteld. „Het CBS heeft erkend dat haar berekeningsmethode heeft geleid tot een te hoog prijsindexcijfer”, zo voerde raadsman van de keten aan.

Energieprijs daalde flink, maar deze producten werden fors duurder in 2023
De rechter gaf Basic-Fit gelijk. Volgens de rechter moest de huur omlaag, anders zou de keten een jaar lang een veel hogere huur moeten betalen dan werd gerechtvaardigd door de daadwerkelijke inflatie. Dat vond de rechter „naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar.”

De huurverhoging werd daarom teruggeschroefd naar 7,8%.

Addertje
Maar er zit wel een addertje onder het gras. De rechter vroeg de partijen om nog eens met elkaar in gesprek te gaan. De huur mag volgens het nieuwe CBS-inflatiecijfer per januari 2024 namelijk slechts met 0,2% stijgen als wordt uitgegaan van de inflatie van 14,5% het jaar daarvoor. In dit geval, na een huurverhoging met 7,8%, vindt de rechter dat weer ’onaanvaardbaar’ laag voor de verhuurder van Basic-Fit. Over een periode van twee jaar berekend komt de CBS-inflatie volgens beide methodes namelijk ongeveer 14,8% hoger uit. Dan zou de verhuurder er met een totaal van 8% dus fors bij inschieten."

"Volgens Bastiaansen blijven er voor huurders en verhuurders in dezelfde omstandigheden twee opties over: de oude rekenmethode volgen met een huurindexatie van 14,5% in januari 2023 en 0,2% er bovenop per januari 2024. Of de aangepaste methode volgen met 7,8% in het eerste en ongeveer 7% in het tweede jaar.

Bastiaansen: „Over beide jaren samen kom je op hetzelfde totaalpercentage uit. Als huurder is het prettiger in twee ongeveer gelijke delen te betalen. Anders ben je in 2023 al alles in één klap aan het betalen. Dan ben je als huurder aan het voorfinancieren, je betaalt in feite al een jaar te vroeg de hogere huurprijs en daardoor betaal je in absolute zin ook meer. De verhuurder heeft uiteraard wel belang bij de hogere huurverhoging in 2023 en dat is ook in lijn met de letterlijke tekst van de huurovereenkomst. ”"
tkdl
0
leuke stijging maar als ik de leegstand zie toenemen in Middenwaard in Heerhugowaard toch 1 van de grotere centra vraag ik me af of dit ook begint te spelen in andere centra?
Ortega
0
aandeel is vooralsnog volledig doodgemanaged met die december-aankoop/uitgifte.
#shareholder-value.
Rowi62
1
Dagje uit geweest in Apeldoorn centrum en het Loo. De leegstand van winkelplanden was opvallend/schrijnend met als topper het overdekte deel waar 2 op de 3 leegstonden en alleen wat grote kledingzaken nog open waren. Normaal kom ik in Utrecht waar het drukker is en veel minder leeg staat. Daarnaast leef ik in de Costa Blanca en daar is het booming. Kapitaal vlucht weer weg net als vroeger.
Branco P
0
quote:

The Third Way... schreef op 30 januari 2024 15:41:

Hoe zou het gaan met NLValue? We missen hem toch wel een beetje veel...
Hij/Zij was in ieder geval een keer of twee geschorst omdat hij/zij mede-forumleden beschuldigde zonder enige onderbouwing. En ook de moderatoren moesten het op enig moment ontgelden. Ik meen daarna dat hij/zij onder een nieuwe alias wel weer eens van zich heeft laten horen, maar ik weet niet meer op welk forum. Aan de schrijfstijl en het (wederom) onheus bejegenen van medeforumleden en moderatoren meende ik te herkennen dat hij/zij het moest zijn.

Uiteraard hopen we dat het goed gaat met hem/haar. Sommige input was zeker van waarde, dus dat is wel een gemis.
Branco P
0
quote:

hkdl schreef op 24 januari 2024 16:09:

leuke stijging maar als ik de leegstand zie toenemen in Middenwaard in Heerhugowaard toch 1 van de grotere centra vraag ik me af of dit ook begint te spelen in andere centra?
Buurtwinkelcentra met meer dan 75% van de huur afkomstig van de supermarkten en topwinkelcentra (zoals Mall of the Netherlands), daar zit wat mij betreft de toekomstige groei.

Winkelcentra als Middenwaard of Roselaar, daar zit geen groei in. Daar moet voortdurend geld in om de huur enigszins op peil te houden. Dat was 15 jaar geleden ook allang duidelijk en daarom wilde Corio van dat soort winkelcentra af.

De strategie van Wereldhave is eigenlijk om dit soort winkelcentra nu om te bouwen tot buurtwinkelcentra, aangevuld met wat sport, horeca en dienstverlening. Er zit niets anders op wat mij betreft en het levert ook geen meerwaarde op, maar het voorkomt wel dat de winkelcentra aan totale leegstand ten onder gaan.
Ortega
1
wanneer zijn jaarcijfers wereldhave-belgie ? zelfs hun website heeft geen financial agenda 2024…
The Third Way...
1
Verdomd Ortega, ik ben nav. jouw bericht gaan zoeken en ook niet meteen gevonden. Maar niet getreurd, de doorzetter wint: onderaan de Q3 Update stond dat de 2023 presentatie.... morgen plaatsvindt. Perfecte timing meneer ;-)

Krijg het gevoel dat de website wat minder wordt onderhouden, zo staat de vorige CFO nog steeds als contact vermeld. Blijkbaar moeten we Matthijs contacteren om op de lijst voor nieuwsbrieven te komen:

www.wereldhavebelgium.com/en/contact/
Ortega
0
BobDeBrouwer
2
Vandaag een eerste positie in WHA genomen. Ondanks dat mijn voorkeur uit gaat naar ECP (wat ik al in portefeuille heb) toch voor WHA gekozen om wat spreiding aan te brengen. WHA noteert momenteel dicht bij de jaar low en ik heb vertrouwen in het management wat het bedrijf aan het transformeren is. Dit maakt onderdeel uit van een maandelijkse aandelen koop uit "overtollig" salaris. Aangezien mijn AOW >30 jaar ingaat heb ik alle tijd om dividend te pakken en tussendoor nog bij te kopen.

Mijn WHA positie zal zoals de zaken er nu voor staan in elk geval een stuk kleiner blijven dan ECP. Daarnaast aas ik ook nog op NSI, maar ik heb geen haast met instappen. Het andere DCA deel voor deze maand heb ik trouwens in SBM Offshore gestoken.
HCohen
2
WHB FY'23

Persbericht;
www.wereldhavebelgium.com/siteassets/...

EEN POSITIEF JAAR IN UITDAGENDE CONJUNCTURELE OMSTANDIGHEDEN
9 February 2024, 08:00 AM CET

Stijging netto huurresultaat met 6,4% tot € 62,6 mln (€ 58,9 mln eind 2022);
Daling netto resultaat van kernactiviteiten per aandeel met 3,3% tot € 4,71 (€ 4,87 eind 2022);
Stevige balansstructuur met een schuldgraad van 29,6% (28,6% eind 2022);
Intrinsieke waarde per aandeel van € 78,07 (- 1,2 % t.o.v. 2022: € 78,99);
Stijging van de EPRA bezettingsgraad met 0,9% tot 96,1% voor de totale portefeuille (95,2% eind 2022);
Dividend voorstel: handhaving van pay-out ratio van 87% (€ 4,10 bruto - netto € 2,87 per aandeel);
Aandeel Belle-Île 18,6% van de geconsolideerde activa;
Nieuwe financieringen ten belope van € 85 mln.
Het netto huurresultaat is ten opzichte van 2022 gestegen met 6,4% tot € 62,6 mln mede als gevolg van een mooie leasingactiviteit met 75 transacties. Als gevolg van stijgende marktrentes, de impact van faillissementen op dubieuze debiteuren alsmede het effect van oninbare lasten in de kantorenportefeuille is het nettoresultaat van kernactiviteiten uitgekomen op € 4,71 per aandeel voor 2023, in lijn met de eerder afgegeven bandbreedte.

De EPRA-bezettingsgraad van de retail portefeuille bedroeg 98,2% per 31 december 2023, tegen 97,7% per 31 december 2022. Vooral in het segment van de kantoren heeft de Vennootschap mooie transacties kunnen afsluiten met een stijging van de bezettingsgraad van 81,5% tot 84,7% eind 2023. Voor de totale portefeuille vastgoedbeleggingen bedroeg de EPRA-bezettingsgraad 96,1% op 31 december 2023, tegenover 95,2% een jaar voordien.

De intrinsieke waarde per aandeel vóór dividenduitkering bedroeg € 78,07 per 31 december 2023 (2022: € 78,99).

De schuldgraad bedroeg 29,6% op 31 december 2023, tegenover 28,6% op 31 december 2022.

In december 2023 heeft de Vennootschap een uitbreiding van haar financiering bij KBC bekomen t.b.v. € 20 mln en een kredietbrief ontvangen vanwege BNP Paribas voor de hernieuwing van de financieringen die in april 2024 aflopen. Deze kredietbrief werd na 31 december 2023 namens de Vennootschap ondertekend.
174 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 13,100
Verschil -1,080 (-7,62%)
Hoog 13,260
Laag 13,020
Volume 331.928
Volume gemiddeld 102.936
Volume gisteren 194.151