Kleine min AEX in middaghandel

Door AFN op 21 augustus 2017 15:48 | Views: 1.776

Kleine min AEX in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandag in de middaghandel licht in de min. Ook de belangrijkste andere beursgraadmeters gingen verder omlaag. Het vertrouwen van de financiële markten dat de regering-Trump de beloofde groeiplannen nog kan uitvoeren lijkt steeds meer af te nemen, wat druk zet op het beurssentiment.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de openingsbel in New York 0,4 procent in de min op 517,33 punten. De MidKap was vlak op 788,19 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen 0,2 tot 0,8 procent achteruit.

Sterkste daler in de AEX was baggeraar Boskalis met een verlies van ruim 3 procent. Ook enkele andere oliegerelateerde fondsen stonden onder druk. Zo verloor Vopak 2,2 procent en Fugro in de MidKap 2,3 procent.

Altice

Telecombedrijf Altice was de grootste stijger onder de hoofdfondsen aan het Damrak met een plus van 0,4 procent. Ook staalproducent ArcelorMittal was met een plusje van 0,3 procent bij de schaarse winnaars. Branchegenoot Aperam was met een winst van 1,8 procent de sterkste stijger in de MidKap.

Bedrijven in de Europese reisbranche toonden overwegend herstel na de koersverliezen die volgden op de terroristische aanslagen in Spanje afgelopen week. Air France-KLM won 1,5 procent in de MidKap, ondanks dat de Franse vakbond CFTC dreigde met een staking in september.

IAG

IAG, het moederbedrijf van het Spaanse Iberia en British Airways, klom in Londen 1 procent. In Frankfurt won Lufthansa 1,4 procent. De Franse hotelgroep Accor ging in Parijs 0,2 procent omlaag, terwijl het Britse reisconcern Thomas Cook 0,2 procent steeg.

Op de lokale markt in Amsterdam steeg Kardan ruim 10 procent. De Israëlische investeerder gaat via dochterbedrijf Tahal aan de slag met een water- en landbouwproject in Zambia. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 176 miljoen dollar.

Euro

A.P. Møller-Maersk klom bijna 4 procent in Kopenhagen. Het Deense containerbedrijf verkoopt zijn oliedivisie Maersk Oil voor omgerekend ruim 6 miljard euro aan het Franse olieconcern Total, dat 0,6 procent steeg in Parijs. In Milaan won Fiat Chrysler 4,4 procent. Het Chinese automerk Great Wall heeft interesse in het merk Jeep van het concern.

De euro was 1,1786 dollar waard, tegen 1,1742 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent goedkoper op 48,28 dollar. Brentolie kostte 0,8 procent minder op 52,30 dollar per vat.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Ook amerika gaat weer terug,na aanvankelijk leuk te plussen,gelukkig hebben mijn metaaltjes tot nog toe geen last van de malaise,sterker nog,aperammetje doet het gewoon goed en ook zijn kleine broertje amg speelt het spel heel leuk mee,die grote logge staalreus is nog niet erg wakker,misschien dat de usa hem doet ontwaken.
Ik moet het echt van mijn metalino's hebben,want de rest is pet,tot zwaar pet,hopenlijk gaan de goede weersvooruitzichten,ook gelden voor het beursklimaat,veel geluk ermee!!!
san marco
0
Trump zijn dagen lijken geteld....USA wedburo's melden toename inleg einde Trump dit jaar nog....
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.