ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
voda
0
ING neemt groot belang in Makelaarsland
Belang van 90 procent.

(ABM FN-Dow Jones)ING heeft een belang van 90 procent genomen in Makelaarsland. Dit maakte de bank dinsdag bekend zonder financiële details te verstrekken.

"De overname past in de strategie van ING om klanten een digitaal platform te bieden voor hun financiële wensen met aanvullend een breed scala aan woondiensten", aldus ING.

De resterende 10 procent blijft in handen van oprichter en CEO Jeroen Stoop.

Makelaarsland heeft in Nederland een marktaandeel van circa 2,5 procent. In de internetmakelaardij is dit echter zo'n 65 procent, zo meldde ING.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Bankieren weer duurder: ING verhoogt prijzen al twee jaar flink

Een bankrekening hebben wordt weer duurder. Klanten van ING kunnen rekenen op verhogingen tot 10 procent en rekeninghouders bij Rabobank zelfs op verhogingen tot ruim 15 procent.
Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Prijzen voor betaalpakketten van ING stijgen met 7 tot 10 procent. Dat komt bovenop eerdere verhogingen van vorig jaar.
Sinds 1 februari kost een basispakket van ING 25,80 euro per jaar. Opgeteld bij eerdere flinke prijsstijgingen zijn de kosten voor zo'n ING-rekening volgens de Consumentenbond in twee jaar tijd gestegen met 29 procent.

De goedkoopste

Ook Rabobank verhoogt zijn prijzen. Een Directpakket kost per 1 april 15,4 procent meer: de jaarlijkse kosten stijgen van 15,60 tot 18 euro. Voor het Basispakket en het Totaalpakket zijn prijsverhogingen op komst van 3,7 en 2,2 procent.
ASN Bank, Knab en SNS houden hun prijzen voor consumenten al twee jaar lang stabiel. SNS is volgens de Consumentenbond de goedkoopste optie.

Rood staan

Terwijl sparen nog altijd historisch weinig rente oplevert, blijft rood staan behoorlijk prijzig: het kost je zo'n 9 tot 13 procent rente. Alleen Knab rekent slechts 5 procent.Knab biedt samen met RegioBank en SNS de mogelijkheid om een in het rood staande bankrekeningen automatisch zwart te kleuren met geld van een spaarrekening bij dezelfde bank.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/ba...
voda
0
'ING moet inzage geven in toekomstige frauderisico's'

Gepubliceerd op 27 feb 2018 om 06:38 | Views: 2.566

ING 16:42
14,69 -0,02 (-0,15%)

AMSTERDAM (AFN) - ING moet inzage geven in toekomstige integriteitsrisico's van de bank. Dat is een van de eisen van Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten naar aanleiding van vier witwas- en corruptiezaken waarin het financiële concern als verdachte is aangemerkt, zo meldt het Financieele Dagblad.

Deze volgens de krant voor Nederland ongekende monitoring is een van de voorwaarden van het Openbaar Ministerie (OM) en de opsporingsdienst FIOD om met ING tot een schikking te komen. Daarnaast zal ING ook een miljoenenboete moeten betalen als onderdeel van de schikking, melden ingewijden aan het dagblad.

De tijdelijke monitoring door de overheid moet het risico verkleinen dat ING opnieuw in de fout gaat. De vier geselecteerde fraudezaken representeren een ,,breed falend beleid" van de bank bij het nakomen van de spelregels, schrijft het in fraude gespecialiseerde Functioneel Parket van het OM.
voda
0
NN begint met online bankieren in Spanje - media
Project in komende weken uitgerold.

(ABM FN-Dow Jones)NN Group gaat online bankieren aanbieden in Spanje. Dit schreef de Spaanse website Invertia.

Onderdeel NN Bank gaat in de komende weken een project uitrollen in Spanje, aldus de site. NN Bank biedt enkel online diensten aan en krijgt geen fysieke kantoren in het Zuid-Europese land. NN kreeg begin december een banklicentie in Spanje.

Het aandeel NN Group won dinsdag 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Update: ING-topman Hamers krijgt 50 procent meer salaris
Kamerlid Nijboer vraagt Kamerdebat aan.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep gaat het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent verhogen tot 3,0 miljoen euro. Dit blijkt uit de beloningsparagraaf van het jaarverslag die ING donderdag publiceerde.

Volgens de commissarissen van de bank was de beloning van de topman niet meer marktconform.

Hamers krijgt daarom een loonsverhoging van 2,2 procent, plus aandelen ter waarde van 50 procent van het contante salaris, dat circa 1,75 miljoen euro bedraagt. De topman moet die aandelen wel vijf jaar vasthouden om de belangen van de bank op de lange termijn in het oog te houden. Omdat er geen prestatiedoelstelling tegenover staat, betreft het salaris en geen bonus.

De bank vergelijkt zich met de vijftig grootste Europese beursgenoteerde bedrijven, waarin ING op de negentiende plaats staat, qua beurswaarde. De doelstelling is om met het salaris iets onder de mediaan te zitten, of, in voetbaltermen gesproken, bovenin het rechterrijtje.

In het nieuwe voorstel komt de ING-topman met zijn vaste salaris van ruim 2,6 miljoen euro in de topdrie van de EuroStoxx50, na Deutsche Bank en Inditex. Omdat de maximale bonus van ING door de Nederlandse bonuswet niet meer dan 20 procent van het vaste salaris mag bedragen, staat Hamers met zijn totale beloning van circa 3,0 miljoen euro nog altijd onderin de EuroStoxx50, op plaats 44. De hoger dan gemiddelde vaste component biedt hem wel relatief veel salariszekerheid.

In een vergelijking van de topsalarissen van de 25 AEX-fondsen stijgt Hamers van de 18de naar de 15de plaats, volgens Het Financieele Dagblad.

De verhoging werd jarenlang uitgesteld, uit vrees voor het maatschappelijke debat over bankiersbeloningen, zei president-commissaris Jeroen van der Veer in een interview met het FD. De verhoging gaat tegen de trend in van versobering in de Nederlandse bankensector, erkende Van der Veer.

Vakbond FNV stelde in een reactie dat de sterke loonsverhoging voor de topman de pensioenonderhandelingen voor de werknemers onder druk zet, nu ING de eigen bijdrage van de werknemers aan hun pensioen wil verhogen. Ook vindt de vakbond dat de top van een bedrijf niet meer dan 20 keer het salaris mag verdienen van de laagst verdienende. Deze factor is volgens de vakbond nu verhoogd naar 60 bij ING. "Kortom Hamers verdient drie keer te veel", aldus Gerard van Hees van FNV Finance.

Kamerlid Henk Nijboer van de Partij van de Arbeid, een fel tegenstander van hoge beloningen voor bankiers, liet op Twitter weten een Kamerdebat te hebben aangevraagd. Hij noemde de loonsverhoging onverantwoord tegenover de maatschappij en deed een oproep aan personeel, aandeelhouders en pensioenfondsen om het voorstel te verwerpen. Door een groot deel van het vaste salaris in aandelen uit te keren, lijkt ING volgens Nijboer de bonuswetgeving te omzeilen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kamer roept top ING op het matje

Gepubliceerd op 8 mrt 2018 om 10:38 | Views: 3.723

Reacties (20)

ING 16:22
14,44 +0,21 (+1,45%)

DEN HAAG (ANP) - Na een salarisverhoging voor de topman van ING roept de Tweede Kamer de top van het bedrijf op het matje. President-commissaris Jeroen van der Veer moet op een hoorzitting tekst en uitleg komen geven.

D66-Kamerlid Jan Paternotte kreeg een meerderheid van de Kamer achter zijn voorstel, meldde hij donderdag. Hij vindt de salarisverhoging een bizar besluit en wil dat de top de stap uitlegt.

Grootste oppositiepartij PVV noemt het schandelijk. ,,Terwijl de topmannen vrolijk doorgraaien - 50 procent erbij - moet de gewone man het met een kruimel doen'', aldus PVV-leider Geert Wilders.

Bonusregels omzeild

GroenLinks vindt dat de stap getuigt van stuitende arrogantie. In wat voor universum leeft de top van ING, vraagt fractieleider Jesse Klaver zich af. Bovendien lijkt het erop dat bonusregels worden omzeild, zegt Kamerlid Bart Snels. Hij wil een debat met de minister van Financiën.

Ook de SP is niet te spreken over de salarisverhoging, kort na een recent massaontslag. ,,Hopen op begrip? Ik dacht het niet! Aanpakken'', vindt fractievoorzitter Lilian Marijnissen.

De kleinere linkse oppositiepartij PvdA vindt het stuitend dat de ING-top ,,zichzelf verrijkt'' en medewerkers ,,afscheept'' met 1,7 procent loonsverhoging. Volgens fractievoorzitter Lodewijk Asscher heeft de financiële sector helemaal niets geleerd van de crisis.

Zie link voor reacties:

www.iex.nl/Nieuws/ANP-080318-092/Kame...
kenner66
0
Van de ene kant snap ik het wel dat zijn salaris omhoog gaat tov andere topmannen van de andere kant wat moet je met zoveel geld 2 biefstukken in plaats van 1 en een nog grotere auto , boot en huis of misschien 3 stuks van ieder maar ja helaas kan je er toch maar van 1 gebruik maken.
Dus ik zou zeggen stop toch eens een keer met meer meer meer meer meer............
Ben een keertje tevreden met wat je hebt en beloon het gewone personeel maar eens keertje extra.
Verder vind ik dat ING zich altijd redelijk heeft gedragen alle leningen aan de staat netjes dubbel en dik terug betaald.
voda
0
Woede om salarisverhoging ING-topman Hamers haalt ook internationale media

De royale loonsverhoging voor ING-topman Ralph Hamers is ook internationaal nieuws geworden. Voorstaande Amerikaanse kranten als New York Times, Washington Post en The Seattle Times plaatsten donderdagmiddag berichten over de kwestie op hun website. De Engelse Daily Mail en Britse websites kwamen ook met het nieuws.

In België besteedden de kranten De Tijd en De Standaard uitvoerig aandacht aan de geplande loonsverhoging van de ING-topman. In de Angelsaksische media werd het accent gelegd op de woede van Nederlandse politici en vakbonden. ‘De 50%-salarisverhoging voor ceo van ING maakt Nederlandse politici woedend’, kopt de New York Times.

Persbureaus
De Amerikaanse kranten baseerden zich met name op berichtgeving van internationale persbureaus als Reuters en Associated Press. Ook financieel persbureau Bloomberg verspreidde wereldwijd het nieuws, dat bijvoorbeeld voor media in Hongkong interessant was.

De Belgische zakenkrant De Tijd meldde onder meer dat personeelsleden van ING donderdag een brief hadden gekregen waarin de bank uitlegt dat zulke loonsverhogingen (van 50% tot meer dan € 3 mln) noodzakelijk zijn om mensen met de juiste profielen en de beste talenten aan boord te houden. ING vraagt haar werknemers zelfs om die boodschap over te maken aan klanten, familieleden en vrienden, aldus De Tijd.

'Pak-de-poen-show'
De zakenkrant memoreert dat ING, dat vorig in België nog een forse reorganisatie doorvoerde, met die acties voorlopig weinig indruk heeft gemaakt, gezien de vele kritische acties in Nederland. Herman Vanderhaegen, secretaris van de Christelijke vakbond LBC, reageert verbolgen. ‘Dat is toch de schaamte voorbij. Ooit was er op tv een programma 'Pak-de-poen-show'. Die term is blijkbaar nog altijd in de mode bij de hoogste regionen bij ING.'

Dat ING in de crisisjaren met overheidsgeld overeind moest worden gehouden - de bank heeft die schulden inmiddels afgelost - maakt de zaak volgens de Belgische zakenkrant extra gevoelig. De krant laat ook een verbaasde headhunter aan het woord. 'Dat lijkt me toch vrij uitzonderlijk', zegt Luc Wouters, headhunter van Ogders Berndtson. 'Als het effectief om een inhaalbeweging gaat, is het toch een vrij forse. Als we de variabele vergoedingen even buiten beschouwing laten, zie je dergelijke percentages niet in België of de ons omringende landen.'

Jan-Peter Balkenende
De krant De Standaard is benieuwd welke positie ex-premier Jan-Peter Balkenende, bij consultant E&Y als adviseur jarenlang gespecialiseerd in corporate responsability en duurzaamheid, in deze ‘delicate discussie’ zal innemen. Samen met Hans Wijers, ex-minister van economie en voormalig ceo van Akzo Nobel, zal hij op de aandeelhoudersvergadering van 8 mei voorgesteld worden als nieuwe bestuurder bij ING.

fd.nl/beurs/1245102/woede-om-salarisv...
jac2
0
50% erbij in de vorm van aandelen. Tja, de fiscus moet er niet teveel van meenemen.
torro
0
Van mij mogen ze ing helemaal kapot shorten zodat de aandelen van die topman Ing geen mallemoer meer waard zijn
voda
0
Hoekstra: actie tegen loonsverhoging ING-topman

Gepubliceerd op 12 mrt 2018 om 16:03 | Views: 859

ING 16:15
14,33 +0,00 (+0,01%)

BRUSSEL (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) zoekt naar ‘wettelijke of niet-wettelijke’ maatregelen om de spraakmakende salarisverhoging van ING-topman Ralph Hamers te voorkomen. ,,ING is geen koekjesfabriek maar een financiële instelling. Dit ondermijnt het vertrouwen in de banken in zijn geheel en ING in het bijzonder'', zei hij voor aanvang van een bijeenkomst van de Eurogroep in Brussel.

Hoekstra zei los van de beoogde spoedwet die GroenLinks-leider Jesse Klaver voorbereidt, te bekijken wat kan worden ondernomen ,,om iets aan dit soort situaties te doen.'' De raad van commissarissen van ING wil Hamers' beloning met 50 procent verhogen naar 3 miljoen euro per jaar. ,,Het kabinet wil echt dat ING dit van tafel haalt.''

Klavers wetsvoorstel regelt dat salarisverhogingen van bestuurders van belangrijke banken voortaan moeten worden goedgekeurd door de minister van Financiën.
voda
0
Update: ING trekt salarisvoorstel topman in
Bank onderschatte publieke gevoeligheid Nederland.

(ABM FN-Dow Jones) Politici en vakbonden hebben enthousiast en opgelucht gereageerd op het besluit van de raad van commissarissen van ING om het vergoedingsvoorstel voor zijn topman Ralph Hamers in te trekken, na kritiek op het voorstel van klanten en werknemers.

Vorige week maakte ING bekend dat de beloningscommissie het vaste salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers dit jaar met ruim 50 procent wilde verhogen tot 3,0 miljoen euro. De topman zou onderbetaald zijn, vergeleken met grote Europese beursgenoteerde bedrijven. De verhoging zou worden uitbetaald in "vaste aandelen", die langere tijd moesten worden aangehouden.

Na de redding van INGen andere banken met overheidsgeldenin 2008 en de invoering van strenge bonusregels bleek de fors hogerebankiersbeloning nog steeds als een rode lap te werken op de publieke opinie. Het besluit leverde felle kritiek op van Nederlandse politici, die dreigden met een wetswijziging om grote salarisverhogingen bij banken te verbieden.Ook klanten en medewerkers reageerden niet positief.

Daarom zal ING het voorstel toch niet ter goedkeuring voorleggen aan de aandeelhouders tijdens de aanstaande jaarvergadering.

"De afgelopen dagen hebben veel klanten, medewerkers en andere belanghebbenden hun mening aan ons kenbaar gemaakt", zei voorzitter Jeroen van der Veer van de raad van commissarissen van ING, in een toelichting.

De voormalige topman van Shell zei de ophef te betreuren. "Wij als raad zijn verantwoordelijk voor dit voorstel en betreuren de commotie die hierdoor is ontstaan. Wij realiseren ons dat we de publieke reactie in Nederland op deze duidelijk gevoelige kwestie hebben onderschat", voegde hij daaraan toe.

De raad van commissarissen zal zich nu zorgvuldig buigen over de vraag, hoe een "duurzaam en concurrerend beloningsbeleid" kan worden ontwikkeld voor de toekomst.

De koerswijziging is goed nieuws voor Nederland en de werknemers van ING, volgens vakbond CNV. "De bank heeft zich ernstig verslikt in de maatschappelijke verontwaardiging. Waar je ook kwam, iedereen had het erover." Met name het forse aandelenpakket in het vaste salaris was volgens CNV niet beheerst en duurzaam, zoals de Code Banken wel voorschrijft.

Volgens de vakbond reageerden ook veel ING-werknemers verontwaardigd en beschaamd op het voorstel. "De bankensector zit juist in een proces van herstel van vertrouwen. De bankensector zit juist in een proces van herstel van vertrouwen. Dat krijgt natuurlijk meteen weer een enorme deuk. Veel ING-werknemers zullen opgelucht zijn dat de bank afziet van die hoge beloning."

Lijsttrekker Jesse Klaver van GroenLinks sprak van een "belangrijke overwinning" maar liet weten door te gaan met zijn spoedwet tegen salarisverhogingen van bankiers. Het initiatief kreeg al steun van de SP, PvdA, Partij voor de Dieren en PVV.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën noemde het besluit om de loonsverhoging terug te draaien verstandig en de enige juiste uitkomst, volgens De Telegraaf.

Het aandeel ING koerste dinsdagochtend 0,2 procent lager op 14,33 euro.

Update: om meer informatie en koersreactie te vermelden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Kamer wil bankiers nog steeds ondervragen

Gepubliceerd op 13 mrt 2018 om 11:31 | Views: 846

ING 14:37
14,24 -0,11 (-0,79%)

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer wil bankiers nog steeds aan de tand voelen over al te hoge salarissen en bonussen. ING ziet dan wel af van een forse loonsverhoging voor zijn topman, maar daarmee is het probleem nog niet verholpen, vindt een Kamermeerderheid. Wel wil de Kamer het nu wat breder aanpakken en mogelijk extra betrokkenen en deskundigen uitnodigen. Haast is ook niet langer geboden.

Of de Kamer ook vasthoudt aan de uitnodiging voor afzwaaiend president-commissaris Jeroen van der Veer van ING is nog onzeker. De loonsverhoging die van Van der Veer en zijn medecommissarissen topman Ralph Hamers wilden gunnen, was de aanleiding voor de hoorzitting. Van der Veer heeft te kennen gegeven het eind april voor gezien te houden.

De Kamer wilde dat Van der Veer zo snel mogelijk zou opdraven om tekst en uitleg te geven voor de aandeelhouders van de bank over de loonsverhoging zouden beslissen. Maar de spoed is er nu wel af, stelt een meerderheid.
voda
0
ING rondt aankoop meerderheidsbelang in Payvision af
Betreft belang 75 procent.

(ABM FN)ING Groep heeft de aankoop van een belang van 75 procent in Payvision afgerond. Dit maakte de bank dinsdag nabeurs bekend.

De overname werd eind januari dit jaar aangekondigd. Zoals toen gemeld betaalt ING 360 miljoen euro voor het belang. De overige 25 procent blijft in handen van de oprichters die het bedrijf blijven leiden.

Het aandeel ING verloor dinsdag 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: imagovrees maakt banken voorzichtig over dividend
Jefferies ziet goed instapmoment voor ING.

(ABM FN-Dow Jones)Het aandeel ING is de laatste tijd achtergebleven, onder andere omdat banken in de Benelux nog niet te veel dividend durven te beloven, uit vrees voor hun imago, wat een goed instapmoment biedt voor beleggers. Dat stelden analisten van Jefferies woensdag in een sectorrapport.

Het aandeel ING daalde sinds de kwartaalcijfers met 8,5 procent en bleef dit jaar tot nu toe 6,7 procent achter bij de Euro Stoxx. Het ongewijzigde koersdoel van Jefferies van 19,90 euro biedt hierdoor inmiddels een opwaarts potentieel van 40 procent, waarmee het aandeel een van de beste perspectieven biedt van banken in Frankrijk en de Benelux. Jefferies zit daarmee wel hoger dan de meeste analisten, die gemiddeld een koersdoel van 17,12 euro hebben.

Jefferies bespeurt teleurstelling bij beleggers over de uitspraken van Benelux-banken over kapitaalteruggave, nu de impact van de Basel 4-kapitaaleisen zich eindelijk heeft afgetekend. Volgens analist Maxence Le Gavello du Timat spreken banken liever over groei dan over superdividenden en inkoop van aandelen, omdat ze niet zo lang geleden zijn gered door de staat, en hun imago bij de autoriteiten en het publiek willen herstellen.

De recente ophef over de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging van ING-topman Hamers laat zien hoe gevoelig dit onderwerp nog steeds ligt voor de financiële sector en banken in het bijzonder, volgens Jefferies.

Een andere reden dat het aandeel achterbleef is dat ING op korte termijn nieuws verwacht over het juridische onderzoek naar witwassen en corruptie van de Nederlandse autoriteiten, met waarschijnlijk een boete voor de bank die de achtergrond van betrokken klanten niet goed genoeg zou hebben gecontroleerd. Jefferies acht een extra voorziening van 100 miljoen euro voldoende bovenop de bestaande pot voor claims van 365 miljoen euro.

Verder is er weinig nieuws op de agenda dat de koers in beweging kan zetten, wat een reden kan zijn dat beleggers het aandeel even laten voor wat het is.

De analist van Jefferies voorziet echter dat de investeringen van ING in 2017 zich zullen uitbetalen in synergievoordelen vanaf eind 2018 of begin 2019, met groei in de meeste divisies, die wordt ondersteund door de online-strategie. Jefferies is ook positiever geworden over zakenbankieren in Europa, met name vanwege aantrekkende vraag naar bedrijfsleningen in Zuid-Europa, waar ook ING van kan profiteren.

Jefferies herhaalde het koopadvies op ING, terwijl ook het Houden advies voor ABN AMRO en KBC bleef staan.

Het aandeel ING sloot dinsdag op 14,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Say goodbye to USD 60 oil because the OPEC deal looks doomed - ING Groep NV

Bloomberg reported that oil risks sliding back under USD 60 a barrel as a surge in US shipments to Asia threatens to undermine a deal between OPEC and its allies, according to ING Groep NV. While the producer group complied with a pledge to curb output and ease a glut in 2017, U.S. flows that are gaining a bigger slice of the prized Asian market may prompt some nations to boost supplies, said Mr Warren Patterson, a commodities strategist at the Dutch bank. The resulting fallout could drag down crude prices after a rally of more than 40 per cent since June, he said.

Mr Patterson said in an interview in Singapore, referring to an output-cut agreement between the Organization of Petroleum Exporting Countries and other producers including Russia “The longer the deal goes on, it’s going to start falling apart. They continue to give market share away to the U.S.”

Brent crude, the benchmark for more than half the world’s oil, traded at USD 65.07 a barrel at 10:11 a.m. in London on Monday, compared with about US$45 in June. ING forecasts Brent at US$57 in the second half of 2018. Prices were at more than USD 115 in mid-2014, before a global glut sparked the biggest crash in a generation. West Texas Intermediate, the US marker, is currently near USD 62 a barrel.

Mr Patterson said that crude’s rebound since last year is encouraging American drillers to pump even as they make efforts to be disciplined on spending. He said that “We need to see prices in the short-term trade below US$60 to reduce that incentive for U.S. producers.”

As American output continues to expand, more exports will sail to Asia, the traditional bastion of Middle East producers. In February, even Saudi Arabia’s state oil company considered participating in these flows via a U.S. unit, before determining it wasn’t economically viable at the time.

Source : Bloomberg
voda
0
Boos op ING? Koop een aandeel

Nu de storm rond het salaris van ING-topman Ralph Hamers is gaan liggen, zullen ze op het ING-hoofdkantoor waarschijnlijk een evaluatie doen. Waar is het fout gegaan? Ik denk dat de raad van commissarissen te veel in een bubbel zit. Misschien is het goed dat het management zich af en toe eens onder de gewone bevolking mengt. Schrap eens een belangrijke meeting en ga naar de supermarkt of een kroeg.

Ik begrijp de publieke verontwaardiging wel. In deze maatschappij moeten we het samen doen. Maar helaas worden de tegenstellingen steeds groter. Tussen rijk en arm, voor- en tegenstanders van zwarte piet, politiek links en rechts, etc.. Hoe meer je krachttermen gebruikt, hoe meer gelijk je zult krijgen, is de opvatting. Maar het enige effect is dat je de tegenstellingen alleen maar vergroot. En als je een ceo €1 mln erbij geeft, versterk je daarmee dit effect.

Toch heb ik moeite met de selectieve verontwaardiging. Hamers verdiende in 2016 €2 mln. Dat is qua salaris plaats 18 van alle AEX-ceo's, terwijl ING het vierde bedrijf is gemeten naar beurswaarde. Met de verhoging had hij op plaats nummer 14 gestaan volgens een recente berekening van het FD.

Qua vergoeding staat Nancy McKinstry van Wolters Kluwer al jarenlang op nummer 1. In 2016 ontving zij €16 mln. Daar hoor ik nooit iemand over. Recentelijk kreeg Elon Musk een beloningsvoorstel, waarbij zijn vergoeding dik $ 6 mrd (!) wordt bij het behalen van zijn doelen. Die zijn net zo moeilijk te halen als de productiedoelstellingen van Tesla model 3, maar het gaat om het principe. Ik heb geen oproep tot een boycot van Tesla gezien.

In de discussie over ING heb ik slechts één valide argument voorbij zien komen: als ING failliet gaat dan moeten wij (Nederlanders) ING redden. Dat is zo, maar pas als aandeelhouders, obligatiehouders, depositohouders en collega-banken daarvoor al hebben gebloed. Maar inderdaad, ook hier gaat het om het principe. Overigens gaan die extra salariskosten ten laste van de winst en dus zijn het de eigenaren van het bedrijf, de aandeelhouders die het betalen.

Ik ben wel blij dat de commissarissen van ING uiteindelijk overstag zijn gegaan. Als de politiek daadwerkelijk had ingegrepen in de salarissen van private bedrijven, dan had dat de deur opengezet voor nieuwe acties. Wat te veel of te weinig salaris is, blijft een subjectieve discussie. Je glijdt zomaar af naar een soort communistisch systeem.

Mijn advies richting alle verontwaardigde mensen is: als u een volgende keer boos wordt, koop dan een paar aandelen van het bedrijf en ga naar de jaarvergadering. Richt daar uw commentaar aan degene die dat beloningsvoorstel hebben gedaan. En dan mag u ook er ook nog over stemmen. Kan dan nog best gezellig worden, zo’n vergadering.

Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam en privé aandeelhouder Shell. Reageer via cornevanzeijl@fd.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/cornevanzeijl.

fd.nl/beurs/1246151/boos-op-ing-koop-...
TurboAad
0
Nico PR Bakker
?

@TheDailyTurbo
24 min.24 minuten geleden
Meer
Nico PR Bakker
#ING midden in de stabilisatierange tussen 14 steun en 14,50 weerstand. De weekchart wil bodemen, pullback naar 15+ lijkt aanstaande....
voda
0
ABN AMRO maakt extra kapitaal vrij voor fintech - media
Digital Impact Fund vergroot.

(ABM FN-Dow Jones)ABN AMRO wil meer kapitaal vrijmaken om te investeren in fintech. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag.

Het Digital Impact Fund van ABN AMRO, dat twee jaar geleden werd opgericht, wordt vergroot van 10 miljoen naar 50 miljoen euro.

Daarmee blijft ABN AMRO wel achter op investeringspotjes van andere Nederlandse financials. Zo heeft ING 300 miljoen euro beschikbaar volgens de krant en Aegon 100 miljoen. Rabobank zit op 60 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.541 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 14,910
Verschil +0,216 (+1,47%)
Hoog 14,940
Laag 14,732
Volume 8.028.532
Volume gemiddeld 11.308.674
Volume gisteren 8.552.536