Arcelor Mittal « Terug naar discussie overzicht

Arcelor Mittal Juli 2018

1.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 47 48 49 50 51 » | Laatste
03har
1
quote:

My_Own_Sanity schreef op 12 juli 2018 11:07:

[...]

Al stijgen we vandaag met eenzelfde percentage (3,7%), dan nog staan we op een lagere koers dan gisteren..... arcelor staat voornamelijk lager, doordat de europese staalprijzen gekelderd zijn naar het laagste niveau in 10 jaar tijd !!!
Mede mogelijk gemaakt door ..... Trump en China...
Dat is op steelbenchmarker niet te zien!!!!, integendeel hogere, veel hogere prijzen zelfs.

HRC (amerika FOB) nu 1006 dollar, de een na hoogste prijs ooit.

Har.
My_Own_Sanity
1
12-7-2018 13:01:15

Duitse kartelwaakhond beboet ArcelorMittal
(ABM FN) Het Duitse Bundeskartelamt heeft een zestal staalbedrijven beboet, waaronder ArcelorMittal Commercial Long Germany, voor het maken van verboden prijsafspraken. Dit maakte de toezichthouder donderdag bekend.

Naast de zes bedrijven kregen ook een branchevereniging en tien mensen boetes. In totaal gaat het om een bedrag van 205 miljoen euro.

Het Bundeskartelamt doet nog onderzoek naar vier andere bedrijven en één vereniging.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481
aandeeltje!
0
quote:

Ruuduniek schreef op 11 juli 2018 20:39:

[...]

ik heb het niet over mening....maar over dat de hogere koersdoelen feitelijk zijn afgegeven , ook toen die zogenaamde handelsoorlog al bezig was
Dat is volgens mij slechts ten dele zo. Staal loopt al een hele tijd, maar Trump breidt het elke keer uit en dat was nog niet echt het geval. Dat ene koersdoel van 25 daarin is expliciet gedoe handelsoorlog genoemd.
Desalniettemin zijn dit gewoon ontwikkelingen die zich evolueren, zo zul je zien dat koersdoelen ook zo aangepast kunnen worden met vermelding de effecten van de zich ontwikkelende handelsoorlog.

Vooralsnog zie ik geen opluchting of toenadering van partijen, nee eventuele tegenmaatregelen over en weer worden groter en groter. Dus zie ook geen reden om nu snel in te stappen ook al lijkt AM een koopje. In mijn visie zit AM zoals eigenlijk de hele beurs gevangen in dit spel.
My_Own_Sanity
0
quote:

03har schreef op 12 juli 2018 12:59:

[...]

Dat is op steelbenchmarker niet te zien!!!!, integendeel hogere, veel hogere prijzen zelfs.

HRC (amerika FOB) nu 1006 dollar, de een na hoogste prijs ooit.

Har.

Zie foto in bijlagen
Bijlage:
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 12 juli 2018 12:47:

Ha Tukker, eind van de dag 25,50 zou best mogelijk kunnen zijn.
Het handelsconflict is voor niemand goed. Beleggers zoeken dan naar de uitgang op de aandelen- en grondstoffenmarkten. Als China minder ruimte krijgt om te handelen zou de wereldwijde vraag naar grondstoffen wel eens kunnen dalen. Dat heeft effect op de koersen van Arcelor en Aperam. Als ik had geweten dat er zo een grote terugval zou zijn had ik verkocht en later weer ingekocht op een lager niveau.
Ik heb dat niet gedaan en we zakten en zakten en zakten. Pas op 28,355 sta ik op breakeven en dat is n og niet dichtbij helaas.
Mijn breakeven ligt of beter gezegd lag op circa 22 euro (verliezen van 5 jaar geleden goedgemaakt met bijkopen begin 2016)
Vanochtend met de laatste ruimte die ik had nog wat calls geschreven.
Zit er nu 'all in". Als we 24 laag nog een keer gaan opzoeken knal ik weer door mijn margin ruimte.
Dus totaal onverantwoord wat ik nu doe, maar ik huldig het gezegde: als je (te) bang bent geld te verliezen, wordt je nooit rijk.

Ik ga er vanuit dat 27,5 binnen 1,5 week bereikt wordt
[verwijderd]
0
Van dat artikel wordt je inderdaad niet zo vrolijk.
Is hij nu (te somber) of zien de meeste analisten (met koersdoelen tussen grofweg 30en 40 euro) waaronder GS het helemaal verkeerd?
Ik blijf veel waarde hechten aan het koersdoel van GS.
03har
1
In het artikel wordt geschreven over HRC europa 657 dollar, dit klopt aardig. Maar januari 2016 was dit 350 dollar. Dat was de laagste prijs in 10 jaar.
Prijzen zijn nu nog steeds hoog, doch trend lijkt lijkt iets terug te lopen.
HRC europa prijzen oktober (nu/juli gewalst) 634 dollar.

Har.
aandeeltje!
0
Mijn huidige beeld is dat AM best robuust is en netjes presteert en dat AM te laag staat cijfermatig gezien.
Echter wel gevangen in sentiment. fluctuaties in koers is AM eigen, maar toch ook weer niet 3 tot 4% min, wat frequent voorkwam de laatste tijd gevolgd door een 1% a 2% +.
Ik blijf gewoon nog even aan de zijkant staan.
christo1
0
quote:

03har schreef op 12 juli 2018 13:18:

In het artikel wordt geschreven over HRC europa 657 dollar, dit klopt aardig. Maar januari 2016 was dit 350 dollar. Dat was de laagste prijs in 10 jaar.
Prijzen zijn nu nog steeds hoog, doch trend lijkt lijkt iets terug te lopen.
HRC europa prijzen oktober (nu/juli gewalst) 634 dollar.

Har.
De prijs van iron ore & cokes zijn toch ook wat gedaald, dus zullen de marges dan niet standhouden vraag ik me af.

Volgens metal bulletin, zijn de prijzen alvast niet veel gedaald, natuurlijk wat brengt de toekomst, EC zal kortelings maatregelingen treffen om de staalimport te beperken en zo de staalprijzen beschermen, niet vergeten dat arcelor mittal ook fabrieken heet in de US-CANADA-MEXICO-BRAZILIË, dus daar kan men ook ten dele profiteren van de hoge prijzen in de US.

We zullen zien wat ze bij de Q2 cijfers zullen zeggen qua outlook.
@monkeytail
0
Interessant. Het gaat om de vraag naar staal, de prijzen van staal zijn nog steeds hoog en de basisgrondstof lijkt redelijk volatiel en is gekoppeld aan verschepingskosten en kosten brandstof. Over het geheel is er geen drama. De importheffing op buitenlands staal uit m.n. China zal de prijs van staal positief beïnvloeden, maar... het gaat uiteindelijk om de marges. Als Arcelor hun staal voor een goede prijs kan slijten, kan het snel gaan. Kortom, we weten nog weinig. UBS is een van de pessimisten over de EU staalmarkt, ik vraag me dan af waarom andere analisten en banken die visie niet volgen. Overcapaciteit is alleen ernstig en problematisch in tijden van economische neergang. Daar is geen sprake van. Praktisch alle schoorstenen van AM roken, er is genoeg reden om een dikke sigaar uit te zoeken voor 1/8. Zeg me als ik het mis heb..!
Archie Steelman
0
Als er geen Trump-zaken zijn is er wel weer wat anders. In Amerika is sprake van een daling van werkloosheidsuitkeringen, dichtbij de laagste niveaus in bijna vijftig jaar tijd. De inflatie anderzijds loopt daar op. Dit kan dus mogelijk gezamenlijk wel wat rentevrees geven en dus ook wat druk op de koersen.
03har
1
Metalbulletin 12 juli

ArcelorMittal increases domestic coil prices in Northern Europe, sources say
The world’s largest steelmaker ArcelorMittal has announced higher prices for its coil products in Northern Europe, market sources told Metal Bulletin on Thursday July 12.
The target for hot-rolled coil is €580 ($679) per tonne ex-works in Northern Europe. Metal Bulletin’s weekly price assessment for domestic HRC in Northern Europe was €555-565 per tonne ex-works on July 11, reflecting “workable” prices, while official offers in the region reached €570 per tonne ex-works earlier this week. The ArcelorMittal price rises comes into effect immediately, sources said, and applies to new deals for September-October rolling products. ArcelorMittal has also increased its...

Ik vraag me dan wel eens af hoe deskundig zijn sommige deskundigen.
Evenzo met analisten, soms een nieuw koersdoel terwijl oude nooit is bereikt.
Har.
@monkeytail
0
Analisten? Die doen soms onvoldoende onderzoek. Het lastige is dat een enkele ook wel eens tegendraads is maar wel een punt heeft. Daarom zelf maar research doen. E.e.a. wegen, macro- en microeconomisch, evt. Technische analyse. Voorin de koers rijden. In de tête de la course zogezegd.
My_Own_Sanity
0
een snelle stijging naar de 25,47... het openstaande gap is gesloten (was gisteren ontstaan)... wellicht om naar lagere koersen te gaan, of we stijgen er doorheen... als we dat eens wisten, dan waren we allemaal rijk :)

het "gap" in de aex staat nog open 558,2... dus wellicht stijgt de aex nog wat ... met hetzelfde verhaal.. ik ben bang dat we lager gaan na het sluiten ervan....

succes allen
Archie Steelman
0
We zien steeds dat markten aanvankelijk schrikken van de aankondiging van handelsmaatregelen door Trump, maar vervolgens opveren. Dat zie je ook bij Arcelor, die de ene dag de grootste daler is en de dag erop de grootste stijger. Zoals gisteren en vandaag. Overigens kunnen we met vertrouwen naar de komende kwartaalcijfers uitkijken. In Amerika is dat zeker zo voor de Amerikaanse bedrijven. Zij profiteren van de belastingmaatregelen, maar hebben hun omzetten naar verwachting ook sterk opgevoerd. Dat betekent dan een stijgende Dow en die trekt de AEX met zich mee waarvan ook Arcelor profiteert.
03har
0
Ik mis voda de laatste tijd met de eindscores, ook het nieuws draadje blijft leeg.
VODA waar ben je.

Har
Archie Steelman
0
25,43 is toch een mooie slotstand voor vandaag vind ik zo. Daarmee is een stukje herstel gekomen op de klap van gisteren. Morgen weer een dag.
[verwijderd]
0
quote:

Archie Steelman schreef op 12 juli 2018 17:37:

25,43 is toch een mooie slotstand voor vandaag vind ik zo. Daarmee is een stukje herstel gekomen op de klap van gisteren. Morgen weer een dag.
zou mooi zijn als de koers morgen verder aandikt.....maar ons jojo aandeel is onvoorspelbaar..lets see
[verwijderd]
0
quote:

tukker51 schreef op 12 juli 2018 12:28:

Ik heb het gevoel dat AM en Aperam de komende 2 weken nog wel een paar euro gaan stijgen richting de Q2 cijfers.
Had eigenlijk vorige week al gedacht dat AM de 25 gauw zou ontstijgen en had de terugval naar 24,7 niet verwacht.
Eind van de dag 25,5?
Zat ik er niet zo ver naast.
Als Trump niet te veel rare bokkesprongen gaat maken dan kan AM wel weer snel richting de 28 euro.
Een koers boven de 30 euro zien we denk ik pas ma de zomer.
aandeeltje!
0
Ik zal er nog eens een nachtje over slapen, overigens niet over denken of toch niet weer een kleime positie in te nemen, gewoon voor de heb, niets is ook maar niets :-)
1.010 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... 47 48 49 50 51 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:37
Koers 23,610
Verschil -0,360 (-1,50%)
Hoog 23,940
Laag 23,560
Volume 2.558.342
Volume gemiddeld 2.531.246
Volume gisteren 3.131.701