BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM september 2022

1.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Gvv2024
0
quote:

Odessadream schreef op 13 september 2022 08:14:

[...]

Als de inflatiecijfers vandaag aangeven dat deze nog steeds niet significant afneemt kun je er gif op in nemen dat ze gaan aangeven dat de rente nog verder gaat toenemen en dan is 75 basispunten eerder waarschijnlijk dan 50 basispunten. Regeren is vooruit zien !!
Meteen aankoop weer verkocht, jullie zijn een slechte raadgever (maar dat wisten we al, moet bij mijn eigen strategie blijven). Risico dat het nog lager gaat is te groot BAM is nog steeds erg zwak aandeel en bij minste geringste ......... . I am always right at the end !
€d_Modus Vivendi
0
Op weg naar echte ketengelijkwaardigheid
Gepubliceerd op: 13 september 2022

De komende 6 jaar wordt binnen het Prestatiecontract Kunstwerken het vaste onderhoud van de sluizen, gemalen, aflaatwerken en (vaste en beweegbare) bruggen van Rijkswaterstaat in Oost-Nederland uitgevoerd door de combinatie Vitaal.

Datagedreven onderhoud, duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke onderdelen in het nieuwe contract. Hoe geven we hier vorm aan? Vlak na de afronding van de transitiefase en de daadwerkelijke start van de werkzaamheden spreken we met Ronnie Koster, projectmanager ON A Vaarwegen, en Jaap van den Elshout, projectmanager Combinatie Vitaal.

In het nieuwe Prestatiecontract Kunstwerken zijn 2 projecten samengevoegd: het project Renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek (RSN) en het project IJsseldelta en Twentekanalen (IJTK). Het nieuwe contract wordt uitgevoerd door de combinatie Vitaal, bestaande uit de zittende aannemer BAM Infra Nederland en Van den Herik en Swarco, met SPIE als strategische partner.

Jaap van den Elshout: ‘Het lijkt een voordeel om als zittende aannemers het project uit te voeren, maar toch spreekt dat niet voor zich. De verschillende bedrijven komen in een andere contractcombinatie terecht.’

Data delen met de opdrachtnemer
‘Het contract vraagt bovendien om andere expertises’, benoemt Van den Elshout. Hij vervolgt: ‘Het vorige contract was met name uitvoerend. Nu zijn we meer gericht op de groei van Rijkswaterstaat als assetmanagementorganisatie. We gaan kennis en kunde inbrengen. En we denken met Rijkswaterstaat mee in de besluitvorming. Zodat we het onderhoud aan bijvoorbeeld de gemalen bij Eefde, Delden en Hengelo beter kunnen programmeren.’

Ronnie Koster vertelt waarom dit zo belangrijk is: ‘Door beter gebruik te maken van verschillende data, zoals temperatuur, spanningen en weerstand, zien we storingen beter aankomen en kunnen we daarnaar handelen.’ Maar dat vraagt volgens hem wel om een andere manier van samenwerken.

Koster legt uit: ‘Vroeger was er meer terughoudendheid en zeiden we: Rijkswaterstaat is de eigenaar van de data. Als we anderen toegang geven tot onze gegevens, weten we niet wat ermee gebeurt. Die krampachtigheid hebben we losgelaten, we willen onze data delen. Als we de cybersecurity en privacy goed regelen, kan dat ook heel goed. Op deze manier werken we met de opdrachtnemer samen op basis van gelijkwaardigheid.’

Project Start-Up stuwcomplex Driel
Nieuwe competenties
Koster geeft aan dat het delen van de eigen data met de aannemer in 2017 is begonnen. Hij vertelt: ‘Bij sluis Eefde hebben we vanaf dat jaar flink ge-pilot. Die ervaringen met datagedreven assetmanagement hebben we meegenomen in het nieuwe contract. We zijn het pilot-stadium voorbij! De technologie is er, de exercitie zit nu vooral op de mens, en dat vraagt om andere competenties en vaardigheden, in beide projectteams.’

Van den Elshout vult aan: ‘We hebben aan onze kant mensen aan het team toegevoegd die gericht zijn op de groei van Rijkswaterstaat als assetmanagementorganisatie en die dit kunnen uitdragen.’

Rol van de beheerder
Van den Elshout geeft aan dat de rol van de beheerder in de regio bij die samenwerking onontbeerlijk is. ‘In de transitiefase hebben we in de driehoek (projectteam, regio, opdrachtnemer) wekelijks overleg gehad waarbij we elkaar informeerden en toetsten of we nog met de goede dingen bezig waren. Hiermee hebben we een goede basis gelegd voor de samenwerking de komende jaren.’, legt hij uit.

‘Ook dit is een verschil met vroeger’, zegt Koster: ‘Door op deze manier samen te werken, kom je voor minder verrassingen te staan, wordt de kwaliteit beter en wordt de samenwerking leuker.’ Niet onbelangrijk voor een contract dat in totaal wel 10 jaar kan duren.

Veiligheid: Melden, Aanspreken, Opletten
Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het Prestatiecontract Kunstwerken. Van den Elshout vertelt hierover: ‘Het contract betreft een uitgestrekt areaal met veel objecten en stakeholders die hier gebruik van maken. Veiligheid is het belangrijkst. Daarom hanteren we de slogan: Je werkt veilig, of je werkt niet.’

Tijdens de Project Start Ups stond het thema dan ook hoog op de agenda. Van den Elshout benoemt dat ze aan het einde van de sessie het monument hebben bezocht van de duiker die bij stuwcomplex Driel in 2017 is overleden. Hij geeft aan dat het belang van veiligheid daarmee direct invoelbaar wordt: ‘Als we niet veilig te werk gaan, dan kan er dit gebeuren.’

Ook hierin trekken de 2 partijen gezamenlijk op, onder meer door de veiligheidscultuurmeting gezamenlijk op te zetten. Koster: ‘Het contract is de basis, het doel staat voorop. Maar we willen zo samenwerken dat we gelijkwaardige partners zijn.’
Gvv2024
1
quote:

HenkdeV schreef op 13 september 2022 14:41:

Neem jij raad van andere mensen aan:-)).
Neem nou maar aan dat voor het eind van het jaar er nog wel ergens een lijk uit de kast komt, daar is BAM erg goed in. Verkoopadvies, nu ze nog op dit koersniveau staan. We gaan we richting de 2,50 - 2,60 range en dat is nog goed bedeeld. Eerst even 15:30 afwachten.
Gvv2024
1
Dit wordt een bloedrood dagje beursbreed zoals voorspeld gisteren en vanmorgen !
Onder de 3,25 is BAM nog een te labiel aandeel, pas boven de 3(drie),25 pas weer koopwaardig met blijvende opwaardse potentie.
HenkdeV
0
Beursblik: inflatiecijfer VS extra argument voor Fed

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse inflatiecijfers vielen op één uitzondering na tegen. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank dinsdag tegen ABM Financial News.

"Met een onverwachte stijging van de consumentenprijzen op maandbasis met 0,1 procent, is dit inflatierapport alleen maar een volgend argument voor de Federal Reserve om het huidige beleid voort te zetten", aldus Marey.

De verwachting voor de prijzen op maandbasis lag op een daling met 0,1 procent. De jaarinflatie kwam uit op 8,3 tegen 8,5 procent, waar 8,0 procent voor was verwacht. De kerninflatie liep op maandbasis op van 0,3 procent in juli naar 0,6 procent in augustus, en op jaarbasis van 5,9 procent in juli naar 6,3 procent. De inflatie voor wonen, een belangrijk onderdeel in de kerninflatie steeg van 0,5 procent in juli naar 0,7 procent vorige maand op maandbasis.

"Die 8,3 procent, de headline, is dan het echt het enige lichtpuntje in het hele rapport, omdat die wat omlaag is. De woonkosten duiden er op dat de kerninflatie voorlopig niet onder de 6,0 procent op jaarbasis uitkomt en eerder alleen maar oplopen, omdat deze post een vertraagd effect in de kerninflatie heeft", aldus Marey.

De euro noteerde dinsdag voordat het rapport verscheen op 1,0178, maar kort na publicatie daalde de munt naar 1,0063 dollar, een daling met 0,6 procent.

Bron: ABM Financial News
Gvv2024
1
quote:

Odessadream schreef op 13 september 2022 15:09:

Dit wordt een bloedrood dagje beursbreed zoals voorspeld gisteren en vanmorgen !
Onder de 3,25 is BAM nog een te labiel aandeel, pas boven de 3(drie),25 pas weer koopwaardig met blijvende opwaardse potentie.
Voor dat laatste is wel meer nodig dan alleen saneringstrajecten. We gaan het zien mijnheer Joosten.
innicksname
1
quote:

Odessadream schreef op 13 september 2022 15:27:

[...]

Voor dat laatste is wel meer nodig dan alleen saneringstrajecten. We gaan het zien mijnheer Joosten.
Reageer je nu op je eigen bericht? :-)
Schuinsmarcheerder
3
quote:

HenkdeV schreef op 13 september 2022 14:15:

[...]

Pipo, ik zou liever hulp van de thuiszorg hebben, dan onder toezicht staan van de reclassering:-)).

Beide is bij mij niet het geval trouwens.
Daar had u toch een veel jongere vrouw voor aan uw haakje geslagen? U, met uw vooruitziende blik ......
Ik hoop voor haar dat het nog wel een tijd op zich laat wachten. Je zult maar heel de dag opgescheept zitten met zo'n vrolijk iemand als u.
HenkdeV
1
quote:

Schuinsmarcheerder schreef op 13 september 2022 16:14:

[...]

Daar had u toch een veel jongere vrouw voor aan uw haakje geslagen? U, met uw vooruitziende blik ......
Ik hoop voor haar dat het nog wel een tijd op zich laat wachten. Je zult maar heel de dag opgescheept zitten met zo'n vrolijk iemand als u.
Pipo, mijn vrouw werkt overdag buitenshuis.
Alleen nu even niet, ze heeft vakantie.
Brinkhorst
6
quote:

Odessadream schreef op 13 september 2022 14:38:

[...]

Meteen aankoop weer verkocht, jullie zijn een slechte raadgever (maar dat wisten we al, moet bij mijn eigen strategie blijven). Risico dat het nog lager gaat is te groot BAM is nog steeds erg zwak aandeel en bij minste geringste ......... . I am always right at the end !
Sorry maar wat voor belegger ben jij!?!?!
Kan deze plaaggeest niet van het forum verwijderd worden.
Zou de sfeer en leesbaarheid ten goede komen.
Gvv2024
0
quote:

popie schreef op 13 september 2022 17:36:

2,87 eindveiling, tot morgen.
Right ;-)
Zwijnash
2
quote:

innicksname schreef op 13 september 2022 15:48:

[...]
Reageer je nu op je eigen bericht? :-)
Hij was zeker op de verkeerde computer bezig :-)

Wachten tot dat hij heeft ruzie met zicht zelf, zal vast kommen !
glam
2
Vind het prima dat men een eigen strategie heeft!
Maar vind het forum vooral een plek om te duiden hoe men het nieuws omtrent een aandeel ziet
Daar past geen daytrading bij
Shorters hebben bam al bijna failliet gekregen toen we ten onrechte naar 1 euro gingen
HenkdeV
1
quote:

glam schreef op 13 september 2022 22:27:

Vind het prima dat men een eigen strategie heeft!
Maar vind het forum vooral een plek om te duiden hoe men het nieuws omtrent een aandeel ziet
Daar past geen daytrading bij
Shorters hebben bam al bijna failliet gekregen toen we ten onrechte naar 1 euro gingen
BAM heeft er zelf voor gezorgd dat het zo slecht ging. Gigaverliezen hebben het bedrijf op de rand van de afgrond gebracht. Shorters hebben daar op ingespeeld. Gewoon de feiten benoemen en hier geen onzinverhalen plaatsen. Daar hebben wij op dit forum Odessadream al voor.

Door de genomen maatregelen van Joosten gaat het weer de goede kant op. Ook dat staat haaks op de verhalen van O. De man praat maar wat.

Vandaag nog maar weer eens gezien wat voor een enorme paniekvogel het is. En de schuld aan een ander geven.
Gvv2024
0
Nasdaq -5%, Riemen vast en handen bij de knop om terug te kopen, Gevalletje "I told you so" !!
Gvv2024
0
Het is stil aan de overkant. Ik heb jullie vaak genoeg gewaarschuwd om te verkopen op niveau van afgelopen weken en nu is het op de blaren zitten.
1.145 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 3,918
Verschil +0,022 (+0,56%)
Hoog 3,930
Laag 3,866
Volume 736.960
Volume gemiddeld 1.429.485
Volume gisteren 525.331