Unibail-Rodamco « Terug naar discussie overzicht

Mijn FIRE-beleggingen (waaronder en n.a.v. URW ;-))

6.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
robutrecht
0
Wauw 1000 dollar dividend per maand. Ongelofelijk.
Ik zit nu gemiddeld op netto 300 dollar en 100 euro per maand.
Dit jaar minder ingelegd door een verbouwing. maar flink verhoogd door de dividendverhogingen en herinvesteringen.
ik merk echt dat de sneeuwbal aan het versnellen is.
LTOke
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 17 oktober 2022 22:31:

Of zou het kunnen dat er weinig handel is in deze opties, waardoor een bezitter van een put beter af is met gewoon uitoefenen?

Wij zijn buy-and-hold mensen, dus wellicht moeilijker in te schatten waarom iemand iets verkoopt met een hoog dividendrendement.
Wellicht gewoon een handelaar die nu meer potentie ziet in een ander fonds? Of iemand die door de algehele malaise richting een margincall is afgegleden?

Het blijkt in ieder geval te kunnen dat ze "zo maar" tussentijds worden uitgeoefend. Nog eens een extra waarschuwing om alleen te schrijven op posities die je zelf ook echt wil hebben.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik bedoelde eigenlijk meer dat iemand met een put optie die flink in de money is, en van het aandeel af wil, meestal beter het aandeel en die put kan verkopen, waardoor je (in principe) ietsje meer zou moeten ontvangen vanwege de opbrengst van de extra tijdswaarde, dan wanneer je de put uitoefent. Het uitoefenen van de put betekent dan in feite dat je de tijdswaarde opgeeft.

Echter... in de praktijk blijkt dit echter niet altijd zo te werken en oefenen sommigen toch liever de put uit. Ik vroeg me af wat er dan kan spelen (zodat ik er zelf ook een beetje op kan letten). Zeer waarschijnlijk is de tijdswaarde dan nagenoeg nul (of zelfs negatief), bijvoorbeeld door te weinig vraag/aanbod volume en/of te weinig resterende dagen tot aan expiratie. Of wat ook kan: dat de koersen dusdanig wild bewegen/hard dalen, dat het te gevaarlijk is om een separate sell order in te voeren voor het aandeel en de put. In dat geval laat je misschien ook de tijdswaarde schieten en kies je voor de zekerheid. Anyway: om de kans op een buy and hold belegger te vergroten als tegenpartij rol ik deep in the money puts zo ver mogelijk door en kan ik die hopelijk een tijdje vergeten. Mocht die strategie mislukken en er wordt eentje toch tussentijds uitgeoefend, dan laat ik dat ook wel weer weten. ;-)
LTOke
0
Misschien was het wel een amateur die zijn informatie van een openbaar forum af haalt ;-)
Mariah
0
De liquiditeit van veel hoog dividend aandelen/prefs e.d. is behoorlijk laag op het moment. Dat is een van de redenen voor de groter dan normale volatiliteit denk ik.
QueSera
0
quote:

robutrecht schreef op 18 oktober 2022 07:43:

Wauw 1000 dollar dividend per maand. Ongelofelijk.
Ik zit nu gemiddeld op netto 300 dollar en 100 euro per maand.
Dit jaar minder ingelegd door een verbouwing. maar flink verhoogd door de dividendverhogingen en herinvesteringen.
ik merk echt dat de sneeuwbal aan het versnellen is.
Ik sta dan ook nog maar enkele jaren voor mijn pensioen. Het is bedoeld als aanvulling voor mijn gebroken bedrijfspensioen. Zoals @AVM al vaker heeft betoogd moet je bij BDC’s eigenlijk een deel van de dividenden herbeleggen als inflatiecorrectie. Dus ik mag nog wel even doorknutselen.

Ik werk voor mezelf, dus ik wordt niet door iemand anders met pensioen gestuurd. Ik mag het zelf weten. Voorlopig werk ik nog ff door, zolang ik het nog leuk vind. Overigens is het eerder 3000 euro per kwartaal dan 1000 euro per maand omdat ik geen moeite heb gedaan on netjes per maand te spreiden. Het valt bij mij vrij onregelmatig verdeeld. Vind ik geen punt, ik wilde toch per kwartaal opnemen vanwege de omwisselkosten dollar/euro.
[verwijderd]
1
Hallo allemaal !
Leuk draadje om te volgen. Ik beleg al 40 jaar en de laatste jaren hoofdzakelijk in fondsen en ETF's.
Met het stijgen der jaren moet je de kans op bloopers afbouwen, vandaar.
Mijn pensioen opbouw is niet echt geweldig dus wordt dit aangevuld met dividend.
Heb nu een deel van mijn pensioen in eigen hand en later misschien leuk voor de erfgenamen.
De amerikaanse REIT's en BDC's heb ik een aantal jaren geleden verkocht. Zeker de maandbetalers waren wel een leuke aanvulling. Hopelijk kunnen we van elkaar wat opsteken.
Succes allen !
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Welkom in dit draadje Hans! Misschien vind je daardoor weer inspiratie om in sommige aandelen te stappen in aanvulling op je fondsen en ETF's ;-)

@allen: goed om te zien dat degenen die hebben gereageerd op de laatste posts, allemaal redelijk tevreden zijn met de YTD performance. Ook al is die negatief, lijkt toch vrij breed de benchmarks te outperformen, maar nog belangrijker: dat iedereen ook in de mindset lijkt te zijn dat de performance er niet echt iets toe doet en de rust in het hoofd heeft van het bewateren en laten groeien van de cashflows. Ik blijf dan zeggen dat het niet zo veel uitmaakt met hoeveel je start en hoe ver je al bent: het zien groeien van je cashflows is gewoon altijd leuk en maakt dat je ook bij dalende beurzen met plezier naar je portefeuille blijft kijken. Ik doe dit ook voor mijn dochters en mijn vrouw, en ook voor hen is het gewoon leuk om hun cashflows te zien groeien door om de 3 maanden weer een stukje dividend te herbeleggen. Bij mijn dochters gaat het dan om kleinere bedragen (ca 150/m) en bij mijn vrouw om iets hogere, maar deze beleggingsstijl past ze allemaal.

Ik kwaak misschien anders als de beurzen niet alleen dalen, maar ook dividenden worden gekort en misschien zelfs geheel stoppen. Maar ik hoop daar door de brede mix redelijk beschermd te zijn tegen een massale en langdurige uitval van cashflows. En in de tussentijd ervaar ik iets wat misschien wel vergelijkbaar is met het Zen-gevoel van bonsai-boompjes kweken...
LTOke
1
Kassaaaaa

Hercules Capital raises dividend by 2.9% to $0.36, supplemental cash distribution of $0.15

Hercules Capital (NYSE:HTGC) declares $0.36/share quarterly dividend, 2.9% increase from prior dividend of $0.35.
Forward yield 11.13%
Payable Nov. 17; for shareholders of record Nov. 10; ex-div Nov. 9.
Along with the regular dividend the company announced a supplemental cash distribution of $0.15, payable along with the quarterly dividend
Kaar$
0
Heb nog net voor het sluiten van de beurs een setje MPW opgeraapt, snap deze daling niet en denk dat de resultaten wel mee zullen vallen.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ik heb ook (m.b.v. geschreven puts) 100 stuks MPW geleverd gekregen voor $11 en de geplande 100 stuks ZIM voor $30.
Zeker inclusief de ontvangen premies ($0.32 MPW en $1.92 ZIM) heb ik ze een stuk voordeliger gekregen dan de koers op het moment van toen ik ze wilde kopen, en in plaats daarvan een optie schreef. Ik ben dus tevreden! Ik had nog een 2e reeks MPW op een strike $10 geschreven, die niet is geleverd, maar ik ga gewoon nog een keer schrijven op P10 18NOV en zo nodig daarna op 16DEC etc. etc.

Ik heb ook 200 stuks IRM geleverd gekregen die ik via DG had overgehangen door bij DG te verkopen tegen een koers van $44.64. In plaats van ze weer aan te kopen bij IB voor dezelfde of lagere limietkoers (en hopen dat dat goed gaat) heb ik 21OKT puts geschreven
voor @45, $47.50 en $50.
De laatste twee sets heb ik geleverd gekregen:
Dus 100 stuks voor $47.50: na aftrek van een premies van $3.51 is dat $43.99, en dus een winst van +$0.65 winst t.o.v. $44.64.
En 100 stuks voor $50: na aftrek van een premies van $5.56 is dat $44.44, en dus een winst van +$+0.20 winst t.o.v. $44.64.
De P45 heb ik niet geleverd gekregen, maar dat is niet zo erg: gewoon net zo lang een P45 schrijven, totdat die wordt geleverd.
Eerlijk gezegd hoef ik die laatste niet meer persé geleverd te krijgen, omdat het mijn roodstand bij helpt te verlagen en ik hele aardige premies ontvang zo lang die P45 niet wordt geleverd (een stuk meer dan ik het dividend dat ik erop mis).

Overigens is er wel een klein risico verbonden aan de deze manier van overhangen: de koers van IRM had ook heel erg snel kunnen stijgen en nooit meer in de buurt kunnen komen van de verkoopkoers. Maar ik zag al dat de koers van IRM al een tijdje tegen een plafond van $57 aanhikte om daarna elke keer weer een stuk terug te zakken. Daar wil ik gebruik van kunnen maken door nu gedekte call opties op $57 te schrijven. En zo lang die P45 niet wordt geleverd ga ik ook forse premies daarop incasseren. Wellicht dat ik ook nog een put schrijf op een veel lagere strike (met een veel lagere premie). Die hoef ik dan niet persé geleverd te krijgen (mocht dat gebeuren dan is dat ook niet erg, als dat op een fors lagere koers gebeurt), maar dient dan primair om extra cashflow te genereren. Dit heeft niet zo heel veel impact op mijn margin positie, omdat ik voor 300 stuks IRM aan cash had overgehangen van DG naar IB (waarvan nu dus 200 stuks aandelen en 100 stuks nog steeds in cash).

Zodoende... al schrijvend in afwachting van de F1 kwalificatie van de GP in Austin...

Aanvullend op ZIM: om te voorkomen dat mijn verwacht dividendplaatje voor elke maand over een kalenderjaar volledig uit het lood wordt getrokken door ZIM, heb ik een standaarddividend van $0.50 per kwartaal in mijn sheet opgenomen als verwacht dividend. Op die manier hoop ik dat ZIM niet al te ver hier onder zal duiken, en me regelmatig positief zal weten te verrassen. Zo absurd als het afgelopen jaar zal het niet snel meer worden, maar je kan nooit uitsluiten dat er af en toe weer zo'n jaartje tussen gaat zitten. Mocht dat weer gebeuren dan zit ik voor een dubbeltje op de eerste rang! ;-p
Kaar$
0
@AVM, op de een of andere manier krijg ik de optie niet aan de praat bij IB… enig idee?
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Ha Kaar$, ik heb even een plaatje van de "option chain" van IRM in de web-interface van IB meegestuurd. Toevallig blijkt die dit weekend een nieuw likje verf te hebben gekregen (met meer kleur erin). Kom je in dit scherm (zie links boven "option chain" i.p.v. "quote details") of is dit bij jou niet zichtbaar? Misschien ligt dat dan aan een kennis toets die moet worden gedaan (ik kan me vaag herinneren dat ik een toets moest doen in het begin). Heel misschien ligt het ook aan de keuze of je met of zonder roodstand mag handelen(?).

Ik weet niet hoe dat bij jou zit?
Bijlage:
MotR
0
Zou iemand die bij Interactive Brokers zit eens kunnen kijken of je de mogelijkheid hebt om Rabobank certificaten te kopen (XS1002121454). Bij mij (Lynx) staat waar normaal gesproken de buy/sell knop staat een trade notice waarin staat:

“Margin concern/risk management: For risk management purposes, this product is in closing only status. You may close existing positions but not open new ones.”

Mochten er daarnaast nog ideeen zijn waarom ik de certificaten wel of niet zou moeten kopen hoor ik dat ook graag :-). Ongeveer 7% ‘vergoeding’ lijkt niet slecht, maar die vergoeding is niet gegarandeerd.
AVM (Altijd Verkeerde Moment)
0
Als ik zoek op "XS1002121454"

Dan krijg ik als zoekresultaat:
RABOBK BOND CORP 6.5 Perpetual XS1002121454@SMART
Bonds
RABOBK BOND CORP 6.5 Perpetual XS1002121454@EURONEXT
Bonds

Echter, als ik daarop klik (maakt niet uit welke van de 4 regels), dan krijg ik geen volgend scherm (dus ook geen trade notice, laat staan een buy/sell knop).

Met "niet gegarandeerd" bedoel je dat Rabo kan omvallen, of dat die perpetual ook vervoegd kan worden afgelost, of dat die 6.5% variabel is?
Kaar$
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 24 oktober 2022 00:14:

Ha Kaar$, ik heb even een plaatje van de "option chain" van IRM in de web-interface van IB meegestuurd. Toevallig blijkt die dit weekend een nieuw likje verf te hebben gekregen (met meer kleur erin). Kom je in dit scherm (zie links boven "option chain" i.p.v. "quote details") of is dit bij jou niet zichtbaar? Misschien ligt dat dan aan een kennis toets die moet worden gedaan (ik kan me vaag herinneren dat ik een toets moest doen in het begin). Heel misschien ligt het ook aan de keuze of je met of zonder roodstand mag handelen(?).

Ik weet niet hoe dat bij jou zit?
Dank, zal inderdaad de toets zijn, ik ga is kijken. Toevallig net van plan een gedekte call te schrijven op URW via Saxo, zie ik dat er vandaag 6500 call November opties zijn verhandeld op 50 euro en 4500 call December 65 euro.... Daar zit een klapper aan te komen denk ik. Dus geen call optie geschreven maar gekocht.
Joost_K
0
quote:

AVM (Altijd Verkeerde Moment) schreef op 25 oktober 2022 14:47:

Als ik zoek op "XS1002121454"

Dan krijg ik als zoekresultaat:
RABOBK BOND CORP 6.5 Perpetual XS1002121454@SMART
Bonds
RABOBK BOND CORP 6.5 Perpetual XS1002121454@EURONEXT
Bonds

Echter, als ik daarop klik (maakt niet uit welke van de 4 regels), dan krijg ik geen volgend scherm (dus ook geen trade notice, laat staan een buy/sell knop).

Met "niet gegarandeerd" bedoel je dat Rabo kan omvallen, of dat die perpetual ook vervoegd kan worden afgelost, of dat die 6.5% variabel is?
Het is sowieso achtergesteld, dus mocht de rabo omvallen dan ben je inderdaad de laatste schuldeiser.

Daarnaast is de uitbetaling tijdens de coronaperiode ook gestopt, omdat de bank vond dat het dividend was, wat conform de regels van de ECB niet uitgekeerd mocht worden tijdens de crisis. Dat heeft tot redelijk wat rechtszaken geleid en uiteindelijk is het verschil toch uitgekeerd. Veel beleggers zijn daar toch enigszins van geschrokken.
Kaar$
0
quote:

Shalom schreef op 25 oktober 2022 16:19:

Waarom is het zo stil op dit forum?
Hier slaapt over het algemeen iedereen goed. Er staan inmiddels wel gekke scores op het bord: $ARI +20%
tradersonly
0
quote:

Joost_K schreef op 25 oktober 2022 17:23:

[...]
Het is sowieso achtergesteld, dus mocht de rabo omvallen dan ben je inderdaad de laatste schuldeiser.

Daarnaast is de uitbetaling tijdens de coronaperiode ook gestopt, omdat de bank vond dat het dividend was, wat conform de regels van de ECB niet uitgekeerd mocht worden tijdens de crisis. Dat heeft tot redelijk wat rechtszaken geleid en uiteindelijk is het verschil toch uitgekeerd. Veel beleggers zijn daar toch enigszins van geschrokken.
Elk aandeel is dat ook. Na het besluit is de koers destijds naar 146€ gestegen. Zo geschrokken was men blijkbaar niet.
Is nu puur vanwege de rente.
6.337 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 ... 313 314 315 316 317 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 13:43
Koers 78,820
Verschil +0,420 (+0,54%)
Hoog 78,960
Laag 77,980
Volume 111.400
Volume gemiddeld 377.117
Volume gisteren 304.244