Aegon « Terug naar discussie overzicht

Aegon 2022

4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Waar staat dat ? schreef op 30 oktober 2022 15:19:

En de woekerpolissen gaan ook naar ASR ?
Zo ja, mooi toch
deze koersverhoging is terwaarde 600 mijoen 0.30 x 2 miljard aandelen.
toktik68
0
Dag allen. Volg dit forum al jaren maar heb niet eerder wat gepost.
Ik ben zo benieuwd wat ze nu met Vereniging Aegon gaan doen. Is immers typisch voortgekomen uit de Nederlandse roots. Die zijn na deze deal met asr wel verdwenen. Dat zou voorbode kunnen zijn van doen verdwijnen van deze Vereniging. En daarmee wordt Aegon in mijn ogen een veel aantrekkelijker overnamekandidaat. Hoe zien jullie dit?
2012 dewegomhoog
0
Ik denk dat ook Aegon wordt in stukjes verkocht gewoon omdat dat het beste is.Er blijft straks alleen de Amerikaanse tak over en in Amerika worden verzekeraars veel hoger gewaardeerd.. wat denken jullie voor vandaag ik denk een een mooie plus dag.
2012 dewegomhoog
0
ING handhaafde het koopadvies op Aegon met een koersdoel van 6,30 euro. Voor ASR heeft ING ook een koopaanbeveling, met een koersdoel van 47,00 euro.
LTBelegger
0
Ik ken de statuten van de vereniging niet, maar dit is wel een vijandige overname bescherming. Als het een volledig US bedrijf gaat worden, zal dit uiteindelijk worden afgebouwd tenzij de hoofdzetel in Nederland blijft. Misschien wordt een deel van het inkoopprogramma gebruikt om de aandelen die de Vereniging bezit af te bouwen. Wie het weet mag het zeggen...

Dat Aegon opgeknipt gaat worden is duidelijk. Ben benieuwd wanneer de Aziatische tak wordt verkocht. Deze is even op holt gezet vanwege de ASR deal. Alles tegelijk lijkt bij niet handig.
Het tientje van Theo
0
Kralingen
1
3maanden hier niet gekeken, nog zelfde geneuzel, tot over 3 maanden, bevalt me wel zo!
Bullwish
3
quote:

Kralingen schreef op 31 oktober 2022 09:00:

3maanden hier niet gekeken, nog zelfde geneuzel, tot over 3 maanden, bevalt me wel zo!
Enerzijds heeft u gelijk, anderzijds is het wel jammer dat u in drie maanden tijd zelf ook niet iets zinnigs heeft weten te verzinnen om hier bij te dragen.
Nou ja, wellicht over drie maanden...
voda
0
Advies van Morgan Stanley over Aegon
Beurshuis Morgan Stanley
Aandeel Aegon
Datum 31 oktober 2022
Advies Equalweight
Koersdoel 5,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 31 oktober 2022 hebben de analisten van Morgan Stanley hun beleggingsadvies voor Aegon (AGN; ISIN: NL0000303709) herhaald. Het advies van Morgan Stanley voor Aegon blijft "equalweight".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 4,80 EUR naar 5,00 EUR.

Op 12 mei 2022 publiceerde Aegon kwartaalcijfers.
Kp3
0
quote:

visboer schreef op 31 oktober 2022 10:57:

iedereen harry mens bekeken?
nee deze keer niet. Heb je een korte samenvatting?
2012 dewegomhoog
0
quote:

Waar staat dat ? schreef op 30 oktober 2022 15:19:

En de woekerpolissen gaan ook naar ASR ?
Zo ja, mooi toch
Daar had de voorganger van Lard allang meer duidelijkheid over moeten geven . Maar die heeft 10 jaar niets goed gedaan .

voda
1
Tien vragen over Aegon-deal
Donderdagochtend maakten ASR en Aegon bekend dat ASR de Nederlandse activiteiten van Aegon gaat overnemen. Aegon ontvangt in totaal €4,9 miljard, waarvan ongeveer de helft in cash, de andere helft in aandelen ASR.

Voor ASR-beleggers betekent het een welkome groeispurt, ASR heeft meermalen aangegeven niet naar het buitenland te willen om te groeien waardoor het groeipotentieel binnen de eigen grenzen gezocht moet worden en daarmee beperkt bleef.

Met de overname van Aegon NL wordt er echter toch een grote stap gezet en wordt ASR één van de grote drie verzekeraars in Nederland.

Maar wat betekent het voor de Aegon aandeelhouder? Gaat het bedrijf nu van de beurs, uit de AEX of naar de VS? Tien vragen over de Aegon kant van de zaak.

1 Waarom doet Aegon dit?

Aegon heeft de ambitie om leidende posities op te bouwen in de door haar gekozen markten. Door Aegon NL bij ASR onder te brengen ontstaat een marktleider op het gebied van Nederlandse pensioen- levensverzekerings- en schadeverzekeringsmarkten.

Met het geld dat de deal oplevert kan Aegon versneld investeren in de markten waar het actief wil groeien. Dan moet je niet alleen denken aan de VS, maar ook aan andere groeimarkten zoals China.

2 Als ik aandelen Aegon koop, worden deze dan ingeruild voor ASR aandelen?

Nee, dat is niet het geval. Je Aegon aandelen blijven gewoon bestaan, Aegon verkoopt alleen Aegon Nederland aan ASR en krijgt daarvoor 2,5 miljard in cash en €2,4 miljard in aandelen ASR.

Daarna heeft Aegon dus vooral een Amerikaanse tak, wat business in Engeland, een internationale tak en een belang van 29,99% in ASR.

3 Gaat Aegon uit de AEX?

Nee, dat is ook niet het geval. Voorlopig althans niet, het zou kunnen dat Aegon op termijn haar belang in ASR verkoopt en als Amerikaans bedrijf doorgaat maar dan nog hoeft Aegon niet uit de AEX, er zijn wel meer bedrijven in de AEX die maar beperkt omzet in Nederland draaien.

Officieel zegt Aegon wel dat de aandelen Aegon genoteerd blijven aan Euronext Amsterdam en de New York Stock Exchange. Op termijn zou de notering in de VS weleens de belangrijkste kunnen worden, maar dan zijn we wel jaren verder.

4 Verdwijnt Aegon uit Nederland?

Dat is op termijn wel aannemelijk. Je ziet meerdere grotere bedrijven het hazenpad kiezen, Shell en Unilever bijvoorbeeld kozen voor de Britse nationaliteit. Aegon heeft nu haar hoofdkantoor in Den Haag maar heeft daar, afgezien van het belang in ASR, weinig meer te zoeken.

Friese gaf in zijn toelichting ook aan dat het niet meer dan normaal is dat het hoofdkantoor daar komt te staan waar het zwaartepunt van de activiteiten plaatsvindt. Dat zou betekenen dat Aegon op termijn richting de VS gaat. Transamerica heeft haar hoofdkantoor in Cedar Rapids, Iowa.

Overigens niet te verwarren met de Transamerica Tower, die staat in San Francisco en was lange tijd het hoofdkantoor van Transamerica. Die toren is echter in 2020 verkocht voor $650 miljoen. Officieel heet het de Pyramid. Aegon heeft nog wel de naamrechten op de Pyramid.

Officieel zegt Aegon wel van plan te zijn haar hoofdkantoor in Nederland te handhaven, ongeacht de uitkomst van het onderzoek naar de gevolgen voor het toezicht op het bedrijf.

Aegon verkoopt Pyramid in San Francisco
5 Gaat Aegon minder dividend betalen na verkoop van Aegon Nederland?

Nee, dat is ook niet het geval, Aegon gaat juist méér dividend betalen en zet het dividend van €0,25 op €0,30. Dat kan hoger omdat volgens Aegon er voortgang wordt geboekt met de transformatie.

Vergeet niet dat Aegon bij het aantreden van de huidige CEO Lard Friese het dividend juist naar beneden bijgesteld heeft om eerst orde op zaken te stellen.

6 Waarom krijgt Aegon opeens veel minder geld? Eerst was sprake van €2,5 miljard en nu 2,2 miljard?

Dat heeft te maken met de kapitaalverhoging die ASR heeft doorgevoerd. ASR geeft tien procent nieuwe aandelen uit. Dat noemt men een sub10: je hoeft daarvoor geen speciale toestemming te vragen aan de aandeelhouders omdat dat in principe elk jaar standaard wordt gevraagd.

Doordat er meer aandelen ASR uit staan, en Aegon toch beslist 29,99% wil hebben van ASR, betekent dit dat Aegon simpelweg meer aandelen krijgt. Maar omdat de totale waarde van de deal hetzelfde blijft (€4,9 miljard, betekent dit dat er minder cash gaat worden betaald.

7 Wat gaat Aegon doet met die €2,2 miljard aan cash?

Aegon is voornemens een groot deel daarvan uit te keren als een soort superdividend. CEO Friese heeft gezegd dat €1,5 miljard van die €2,2 miljard wordt teruggegeven aan de aandeelhouders. Dat betekent ruwweg een dividend van €0,75 per aandeel.

Verder wordt er voor €700 mln aan schuld afgebouwd en wordt er extra geinvesteerd in de Amerikaanse tak, Transamerica. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor deze verdeling nu Aegon €300 miljoen minder cash krijgt. Deze vraag hebben we uitstaan bij Aegon.

8 Blijft Aegon een strategische aandeelhouder van ASR?

Dat is nog maar de vraag. Op de 29,99% die Aegon krijgt zit een zogenaamde lock-up bepaling van zes maanden. Aegon mag de aandelen ASR dus niet verkopen binnen zes maanden na closing van de deal, zonder toestemming van ASR.

Dat lijkt een vrij korte periode, maar toch ook wel gangbaar in dit soort situaties. Aan de andere kant is het wel zo dat Aegon twee commissarisposten krijgt bij ASR. Eén van de twee gaat naar de CEO van Aegon, Lard Friese, die ook nog een bepaalde zeggenschap binnen de RVC krijgt, in lijn met het belang van Aegon.

Voor Aegon zal het te zijner tijd een afweging worden hoe het kapitaal het beste ingezet kan worden. Als er bijvoorbeeld betere kansen in de VS of in China liggen, dan zal men wellicht eerder geneigd zijn het belang in ASR af te bouwen of te verkopen.

9 Wat blijft er verder over van Aegon?

Hieronder zie je het oude overzicht van Aegon. De bedoeling, sinds het aantreden van Friese, is altijd geweest om kapitaal vrij te spelen uit de mature markten om daar mee te investeren in de groeimarkten.

Dit is daarom een hele belangrijke transactie, in die zin dat er veel kapitaal vrijkomt uit de NL business dat ingezet kan worden in de groeimarkten. Wat Aegon met de activiteiten in Engeland wil is nog niet helemaal duidelijk, ook dat zou op termijn verkocht kunnen worden.

De asset manager wordt ook versterkt omdat er met ASR een exclusieve lange termijn samenwerking is aangegaan voor het beheer van de illiquide beleggingen die onderdeel zijn van de eigen beleggingen van de gecombineerde activiteiten. Daarnaast gaat Aegon het beheer van a.s.r.’s hypotheekfondsen overnemen.

10 Hoelang duurt het allemaal?

De partijen verwachten dat de deal geclosed wordt in de tweede helft van volgend jaar. Er moet bijvoorbeeld eerst nog een BAVA plaatsvinden om goedkeuring aan de aandeelhouders te vragen ( 18 januari 2023) en er moeten nog wat noodzakelijke goedkeuringen worden verkregen.

Ook de ondernemingsraden moeten nog toestemming geven van zowel Aegon als ASR. Ook de Vereniging Aegon moet nog toestemming geven. Al met al verwacht men dat de transactie in de tweede helft van 2023 zal zijn afgerond.

Bron: Nico Inberg maandag, 31 oktober 2022 14:16
4.865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 240 241 242 243 244 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 16:57
Koers 5,878
Verschil +0,058 (+1,00%)
Hoog 5,910
Laag 5,838
Volume 2.106.357
Volume gemiddeld 6.634.722
Volume gisteren 5.203.702