Basic-Fit « Terug naar discussie overzicht

Basic-Fit 2022: na de kuch toch weer 25% groei?

1.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
Mr Investor
0
Als het morgen weer groen is stap ik uit, we gaan nog verder omlaag. We zitten in een penibele situatie met basic fit. Laag in de 20 stap ik weer in (hoop voor de zitten blijvers dat niet zover komt)
Umi1
0
quote:

Mr Investor schreef op 31 oktober 2022 09:19:

Als het morgen weer groen is stap ik uit, we gaan nog verder omlaag. We zitten in een penibele situatie met basic fit. Laag in de 20 stap ik weer in (hoop voor de zitten blijvers dat niet zover komt)
Dag Mr Investor, euhh MrTrader? Confused? You know I am :)

& hoeveel groen moet het dan juist zijn? 2 dagen van +0,5% ? Kan je nu dan niet beter gewoon al verkopen?

Op die manier geraak je nooit aan een 5/10/20/100-bagger natuurlijk :)
Ik heb slechts 2-maal een 5-bagger gehad; nl Payton Planar & AMG(geen positie meer), verder ben ik nog niet geraakt. Ik hoop dat ik van m'n aankopen vrijdag een 10-bagger kan maken over +-10jaar! Als je binnen X-jaar terugkijkt lach je eens goed met een deze daling.
Umi1
0
Even illustreren hoe goed markttiming werkt met een oud bericht vanop een ander forum....
Gaat over de covid-periode (zie datum)

RE: BASIC FIT
Bericht door wiedes » 26 mar 2020 15:41

Ik heb mijn pakketje verkocht aan 15,4, een week na te zijn ingestapt aan 11,9. Leuk kort ritje maar verkoop toch ook vooral omdat ik vrees dat we volgende week wel eens terug een bloedrode week gaan zien. De ernst van de crisis, zowel op gezondheidsvlak als economisch, wordt elke dag duidelijker en ik moet me al erg vergissen als we nu aan het begin zijn aan een duurzaam en aanhoudend herstel van de beurzen.
He Jack, als het gaat zoals ik denk, sla je ze volgende week in onder de 11!
Umi1
0
quote:

Mr Investor schreef op 31 oktober 2022 10:51:

Even oppompen eerst
Good luck met een mid cap...
Umi1
0
Vrijdag heeft SATS een investory day gehad (Scandinavische markt, geen low cost fitness)

satsgroup.com/wp-content/uploads/2022...

Long term strategie blijf hetzelfde maar op KT spelen ze ook op zeker.
"However, in the short term, we need to recover from the pandemic and handle a challenging macroeconomic situation, and will thus focus on:
Regain the member base per club
Demonstrate cost discipline and capitalize on the scalability of the business"

Zelfde geluid dus, maar wordt wel goed onthaald (al was SATS pre CMD al fors gedaald)
Eva
1
Het aandeel BF is nogal beweeglijk.
BF is redelijk geleveraged, en kijkt aan tegen hogere toekomstige kosten (huur, GWL en personeel) die waarschijnlijk niet (volledig) kunnen worden gecompenseerd door verhoging prijzen lidmaatschap.
Zonder nieuwe club openings is het een ‘saai’ aandeel omdat het # leden per club niet verder zal groeien (maturity fase).
BF is geen EBITDA bedrijf maar moet worden beoordeeld op EBITDA minus vervanging investeringen en IT (overige) capex.
BF geeft geen churn rate cijfers. Dat is jammer. De goodwill voor BF is mede afhankelijk van haar churn.
BF heeft een adequaat management team. Expansie is tot op heden succesvol verlopen. De onderneming heeft de timing aan haar kant gehad wat betreft uitgifte van de €300mm converteerbare obligatie: rente 1,5% en looptijd 2028
BF betaalt (al jaren) geen dividend en gebruikt de kasstroom voor expansie. Zonder expansie is de netto kasstroom (EBITDA minus vervanging capex minus rente minus belasting) ca. €100mm. Dat is ca. €1,50 per aandeel. Bij 6% direct rendement houdt dit een koers in van ca. €25 per aandeel.
Een nieuwe club genereert ca. €90k aan netto cash (dwz na overhead, rente en vervanging reservering). Dat is dus ca. €0,0015 direct rendement per aandeel.
De kosten van een club (incl. overhead, rente) schat ik op €1,3mm (hoger dan BF aangeeft wegens rente en overhead). Thans wordt bij een aandeel waarde van €25 een club gewaardeerd op ca. €2.25mm. het verschil is ca. €950k oftewel €0,014 indirecte waarde per aandeel.
Indien BF de komende 5 jaar ca. 675 clubs kan openen dan voegt iedere nieuwe club ca. €0,0155 waarde per aandeel toe. Voor 675 clubs is dat dan ca. €10,50 (direct en indirect rendement nieuwe clubs)
De bestaande clubs geven een direct rendement van ca. €1,50 per jaar. De contante waarde hiervan is ca. 6,25 in de komende 5 jaar (het wordt niet uitgekeerd maar de cash is er wel zonder nieuwe openings)
BF heeft dus een upward potential volgens deze redenering van ca. €12/- per aandeel in de komende 5 jaar.
Gezien de eerder genoemde risico’s en operationele gevoeligheden bij BF zou ik toch een IRR van tenminste 15% wensen over een periode van 5 jaar (mede ook vanwege hoge leverage en inflatie).
Obv bovenstaande veronderstellingen is dat (grofweg) te realiseren bij een huidige koers van ca. €21 per aandeel. Ben je tevreden met 10% IRR dan is de huidige koers te verdedigen.
Op bovenstaande is wel wat af te dingen maar redelijk handvat om de waarde van BF thans te bepalen: (i) marge druk, (ii) verdere roll-out, (iii) rente bewegingen bancaire schuld en (iv) gewenst rendement voor genomen risico
Conclusie BF’s upward potential zit dus vnl. in de mogelijkheid om clubs te kunnen blijven openen met voldoende (betalende) leden. Stokt dit dan is er geen man overboord maar hoef je ook niet veel meer te verwachten van het aandeel.
Opbouwend commentaar welkom
Hooggeleid MSc
0
Ik vind het een goede analyse Eva, maar enige wat ik persoonlijk denk is dat de toegevoegde waarde per aandeel van elke nieuwe club op termijn gaat afnemen. Gezien het aandeel langzaam in de maturity-phase begint te komen denk ik dat de marginal gains van elke club steeds minder worden vanwege saturatie en een verhoogde vorm van kannibalisme naarmate het aantal clubs toeneemt.

Grootste mogelijke pluspunten voor koersstijging in de komende tijd: verder zakkende en laagblijvende gas/elektriciteitsprijzen, pricing power die sterker uitpakt dan verwacht, sterke FCF die investeringen goedkoper maakt

Grootste mogelijke negatieve punten die zorgen voor koersdaling: eerder genoemde prijzen, nieuwe kapitaal benodigdheden voor uitbreiding, nieuwe opzwelling van (nieuwe)pandemie
Eva
0
Geheel eens vandaar dat ik graag inzicht in de member churn zou willen krijgen van (bestaande!) clubs
Wellicht iets om bij een volgende mngt presentatie aandacht voor te vragen
groet
Eva
Umi1
1
@Eva
- Het klopt wat je zegt dat je EBITDA - maintence capex & 'other capex' (is ook een fixed cost) moet doen. Al is dat dan wel EBITDA - rent costs (dus de Pre IFRS16 versie van EBITDA); basic fit noemt het 'underlying Ebitda' om geen verwarring te veroorzaken.

- 'waarschijnlijk niet'; daar ben ik het niet mee eens; Het is een onzekerheid dat zeker, maar vandaag zakken de Gasprijzen wederom met meer dan 5%. Wie zal het zeggen wat ze in H2 2023 moeten betalen voor Elektriciteit? We kunnen enkel uitgaan van de huidige prijzen & dan lijkt me de analyse van enkele analisten te negatief omtrent de energieprijzen. MGMT zegt dat de uptake in premium & stijging van het aantal leden in 'mature clubs' de inflatie zou moeten opvangen. Dus 425k clubEbitda (margewijs dus wel een daling).

- Timing aan haar kant? Die obligatie was nodig vanwege COVID. De ergste storm die het bedrijf kon overkomen..

- 'Churn cijfers'; ze gaven in het verleden aan dat de average member duration 23maanden was. Er zijn momenteel minder 'leavers' dan voor COVID zeiden ze in de update.

- Het is eenvoudiger om de club ecnomics & overhead opgesplitst te houden.

Stel dat alle clubs matuur zouden zijn eind 2022;
425k club ebitda (inclusief rent costs) voor een mature club (zie CMD 2021). x1200 clubs (eind 2022) => 510M CLUB EBITDA
Overhead = 135M (= conservatief; verhoogde reclame uitgaves in 2022;, op MT 9à11% vd omzet)
=> Underlying Ebitda = 375M
Mcpax (55k per club, 70k op LT) + other capex = 74M
Rente = 26M (=5M hoger dan in 2021)
Taxes = 50M (25% tax rate)
----------------
owners earning = 225M => 3,41 euro/aandeel

- Als je conservatief bent & uitgaat dat er na eind 2022 geen nieuwe leden bijkomen (+- 2800leden per club gemiddeld volgens outlook eind 2022) & er geen nieuwe clubs openen.
gemiddelde Club Ebitda = 341M
1200 clubs => 409M Club EBITDA
Overhead = 135M (we blijven conservatief)
=> Underlying Ebitda = 274M
Mcpax (55k per club, 70k op LT) + other capex = 74M
Rente = 26M (=5M hoger dan in 2021)
Taxes = 25M (25% tax rate)
--------------------
owners earning = 149M => 2,26 euro/aandeel

Als BFIT z'n doelstelling kan halen voor 2030 (3500clubs) & je uitgaat van +- winstgevendheid vanop CMD. Met een K/w op de mature clubs van 2030
haal je dan een IRR van 30% aan huidige waardering.
Eva
0
Dank
2 opmerkingen:
IRR 30% onderschrijf ik (bij 2.300 nieuwe clubs) maar het is maar de vraag of dit ook gerealiseerd kan worden (verleden laat c 130 clubs per jaar zien - zitten wel 2 moeilijke jaren tussen)
zo'n groei programma kan niet uit de (mature) kasstroom worden opgehoest noch willen krediet verstrekkers eigen vermogen financieren: maw zo'n groei strategie noodzaakt beroep op aandeelhouders (debt/ebitda max 3.0 zal heilig zijn de komende tijd)
Groet
Eva
Umi1
0
quote:

Eva schreef op 31 oktober 2022 14:53:

Dank
2 opmerkingen:
IRR 30% onderschrijf ik (bij 2.300 nieuwe clubs) maar het is maar de vraag of dit ook gerealiseerd kan worden (verleden laat c 130 clubs per jaar zien - zitten wel 2 moeilijke jaren tussen)
zo'n groei programma kan niet uit de (mature) kasstroom worden opgehoest noch willen krediet verstrekkers eigen vermogen financieren: maw zo'n groei strategie noodzaakt beroep op aandeelhouders (debt/ebitda max 3.0 zal heilig zijn de komende tijd)
Groet
Eva
Pre-Covid werd zo'n 30à35% van de omzet in expansion capex gestoken.
De omzet & EBITDA groeien mee & dus kan men het volgende jaar weer met meer clubs groeien... Net Debt/Ebitda blijft zo +- hetzelfde.
Gezien men de komende jaren de groei in aantal clubs niet zal versnellen, zal het % capex/omzet dalen & ook de schuldratio zal dan dalen (bij gelijkblijvende winstmarges uiteraard).

Hoezo kan die groei niet uit de kasstroom betaald worden?
MGMT zegt dat ze vanaf H2 2023 de expansie met de eigen kasstroom kunnen financieren. & volgens mijn berekeningen moet dat ook mogelijk zijn (met de huidige energieprijzen).

& zelfs moest dat niet lukken...
Underlying Ebitda voor 2023(e) = 330M => bij schuldratio van 3x kan je tot 990M schulden gaan. BFIT had bij Q2 690M schuld. Dat is ruim voldoende voor de expansie. Nu extra schulden komen dezer dagen wel aan hogere kostprijs als pre-covid. Dus de bedoeling is om dat pad te beperken.

Vergeet ook niet dat BFIT 10à15% werkkapitaal genereert op de omzet. Dus stel dat de omzet met 200M groeit, komt er pakweg 25M cash binnen bij BFIT.
MOEdig Voorwaarts
1
Basic-Fit verlaagt groeitempo in de tweede helft van het jaar

Basic-Fit verlaagt alle financiële doelen voor dit jaar. De groei van het aantal clubs en leden zal in de tweede helft van het jaar lager liggen dan drie maanden geleden werd geraamd. De toegenomen voorzichtigheid kan niet los worden gezien van de nog altijd relatief zwakke balans van de sportschooluitbater.

www.veb.net/artikel/08855/basic-fit-v...
Investerenkanjeleren
0
quote:

Eva schreef op 31 oktober 2022 14:53:

Dank
2 opmerkingen:
IRR 30% onderschrijf ik (bij 2.300 nieuwe clubs) maar het is maar de vraag of dit ook gerealiseerd kan worden (verleden laat c 130 clubs per jaar zien - zitten wel 2 moeilijke jaren tussen)
zo'n groei programma kan niet uit de (mature) kasstroom worden opgehoest noch willen krediet verstrekkers eigen vermogen financieren: maw zo'n groei strategie noodzaakt beroep op aandeelhouders (debt/ebitda max 3.0 zal heilig zijn de komende tijd)
Groet
Eva
Waarom zouden krediet verstrekkers dit groei programma niet willen & kunnen financieren?
Verder heeft mgmt aangegeven in 2023 cash flow neutral te zijn, hetgeen aangeeft dat ze zeker in staat kunnen zijn om groei te financieren (iig grotendeels).

Omtrent aflopende schuld - IR van bfit heeft de volgende antwoorden gegeven:
1) 'Deze schulden worden in het restant van 2022 afgelost. Wij hebben voldoende bestaande kredietfaciliteten om deze te kunnen terugbetalen. Wij hoeven geen nieuwe leningen af te sluiten.
2) (follow-up) 'Op 30 juni 2022 hadden we EUR 181 miljoen available cash. En nu eind september EUR 171 miljoen. Dus terugbetaling is geen probleem en niet gerelateerd aan later openen 50 clubs die toch pas in het nieuwe jaar betaald zouden worden.
De omzet valt wat lager uit dan verwacht door wat minder leden. De kosten, met name marketing, waren ingesteld op iets meer ledengroei, dus de iets minder dan verwachte groei van het aantal leden resulteert in lagere omzet terwijl daar geen afname in de kosten tegenover staat. De marketingkosten hebben niet met Duitsland te maken.
ILoveThisDay
0
Wat een analyses. Jullie moeten steen rijk worden met jullie analyses. Hou het lekker in Jip en Janneke taal :)
mr-rik
1
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 31 oktober 2022 16:52:

Basic-Fit verlaagt groeitempo in de tweede helft van het jaar

Basic-Fit verlaagt alle financiële doelen voor dit jaar. De groei van het aantal clubs en leden zal in de tweede helft van het jaar lager liggen dan drie maanden geleden werd geraamd. De toegenomen voorzichtigheid kan niet los worden gezien van de nog altijd relatief zwakke balans van de sportschooluitbater.

www.veb.net/artikel/08855/basic-fit-v...
De VEB beschrijft precies hoe ik er nu over denk en ook waarschijnlijk de redenen waarom al die shortende partijen aan het uitbreiden zijn. Basic Fit is denk ik doormiddel van het vertragen van de groei van het aantal clubs aan het proberen de verhouding net debt/EBITDA binnen de perken te houden. Maar dan moet het aantal leden in de bestaande clubs wel flink blijven oplopen en eventueel de verhouding premium memberships toenemen. Wanneer de groei van het aantal leden minder sterk zal zijn dan verwacht dan wordt de verhouding net debt/EBITDA te hoog en wordt het erg duur om te herfinancieren. Vandaar dat ze ook nu hoger inzetten op marketing om maar zoveel mogelijk leden proberen aan te trekken. Basic-Fit is met hun schulden erg scherp op de wind aan het zeilen. Waardoor ik het risico voor dit aandeel best hoog vind. Ook al geloof ik wel in het verdienmodel van basic-fit op de lange termijn. Verwacht ik dat het op de korte termijn erg risicovol is om nu in te stappen, ik wacht daarom af tot de EBITDA verbeterd of de net debt wordt verlaagd. Of de waardering van het aandeel moet nog een stuk lager worden.
winstrader
1

Niet vooruit te branden deze zooi. Zit liever in AMG dat morgen cijfers rapporteert over Q3:-)

De groeten aan 'kenner' Niels Koerts :-)
Woudloper
0
Basic-fit moet inderdaad wel goed blijven kijken of dit business model voldoende werkt op de lange termijn. Volgens mij kunnen ze prime het basis tarief verhogen, er zijn niet heel veel alternatieven. Daarnaast zouden ze ook meer op cross-sell kunnen inzetten. Voldoende mogelijkheden en een goede uitgangspositie.
1.236 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... 58 59 60 61 62 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 21,200
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 21,200
Laag 20,440
Volume 196.275
Volume gemiddeld 255.828
Volume gisteren 196.275